Как да се отърва от тази пристрастеност? Този мъж е в центъра на моят живот, как да го от местя от там? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да се отърва от тази пристрастеност? Този мъж е в центъра на моят живот, как да го от местя от там?
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1162 пъти
Темата е поредното доказателство, че жените понякога можем да бъде много глупави. Не искам да разтягам локуми и да описвам подробно. Ясно е, влюбена съм в човек, който изглежда не изпитва същите чувства към мен. Аз няма да го обвинявам него, понеже аз сама си го надробих такова да е. Винаги до него, зад него абсолютно винаги. Аз съм му най-добрата приятелка, каквото и да стане винаги съм с него. Преминахме през много неща, но нали това е партньорството. Аз като се раздава, очаквах и той да го прави, като че ли беше длъжен. Всъщност не беше, не ме е Карал да правя нищо, но и той не правеше нищо. Объркваше ме само, един ден ме обичаше после ме мразеше. Като че ли съм му най-големият враг. Семейство, приятели, колеги, дори само познати винаги са били преди мен. Той отрича, но нали все пак аз усещам. Стане ли въпрос за моите проблеми, винаги се решават по трудния начин с молене и кавги. Да, станах и скандалджийка, някакъв отчаян опит да ме забележи и да ме обича. Обсебена съм, пристрастен съм към неговото внимание. Като малко дете съм, а съм голяма жена на почти 30. Искам промяна, но не знам от къде да започна. Просто искам да си намеря нещо само за мен, което ми доставя удоволствие и да спра да се фокусира над него. Искам да спра да му обръщам такова внимание, да страдам постоянно и да се съмнявам. То е ясно, че такъв ще си е до краят, въпросът е, че аз искам да съм спокойна и да си живея нормално без да тормозя и него и себе си. Препоръчайте ми някакви книги или техники, с които да овладея този гняв, този яд и тази болка. Не искам да съм вкисната и непрекъснато изискваща внимание и любов. Били ли сте в това положение и какво ви е помогнало? Нямам време за психолози, въпреки че много искам да отида, но може би някоя книга или нещо друго, би ми помогнало. Благодаря на, тези които са прочели и ще отговорят. Наистина имам нужда от напътствие и съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: e8c4addac7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Този гняв дори и да изчезне, все някога ще се завърне с двойна сила. Просто някои хора провокират всичко лошо в теб, няма начин да се пребориш докато са в живота ти.
Но това няма значение, защото ти дори не си сложила раздялата като вариант.
Може би най-умното в твоя случай е да видиш, какво има по периферията на живота ти. Така ще можеш да се концентрираш върху нещо друго- работа, учене, приятелства, излизания или просто хоби. Започни да заемаш времето си с различни дейности и хора. След като приятелят ти е зает за теб, добре е да се занимаваш с нещо. Ако ти си заета, дори няма да забелязваш, че той те игнорира.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 06a5afe80c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Започни да обичаш себе си :)

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b86a557bd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравей, аз съм мъж и съответно при мен е точно както при теб, докато нямаше трети човек в семейството, нещата вървяха като по мед с нормалните си отношения, леки поскарвания за едно или друго, което се тушираше и успокояваше след дозата взаимни ласки и любов. След раждането на децата, отношението се влоши, липсата на тази капчица внимание, на гушкането с партньорката ме караше да ставам арогантен, скандалите са от това естество, поради липсата на внимание към мен. Това все още го има и след 12 години. От скоро имаме домашен любимец, който тя си го гушка, а останалите (децата и аз ) ревнуваме от това нейно държание. През всичките години, съм се надявал на възвръщане на чувствата и хармоничните взаимоотношения, но уви, времето си лети а тялото на човека се променя. Вярвам че има някаква енергия, която след полов акт се тушира, човек става по-добър и не е толкова сприхав и заядлив, но като човек, който е моногамен и не може да има паралелна връзка, това нещо много ме „убива”. Последните години се отдадох на четене на книги от различно естество, ( тъй като обичам домашния уют и не ходя по заведения)само и само да не мисля за жената, която спи до мен. Не казвам, че сме ИЗПЯТИ ПЕСНИ на по 30години( за теб) и на по 40 ( за мен) но явно с хората с който живеем не се получава. Разправят, че двойките който си имат паралелни връзки извън брачните си задължения са най дълги, просто едното компенсира другото. Ако ти си намериш, някой друг, а партньора ти знае и няма нищо против... Нямам опит с това, но приятел който е отдушник на омъжени жени това ми казва: „Те идват и си отиват по щастливи в семействата си, а аз оставам отново сам”. Аз не съм като него и ме е страх от тази клетва на брачния съюз. За това единствения ми отдушник са тези сайтове от който разбирам, че не съм единствен с такива проблеми. Опитвал съм да се запозная в чатове, но който си го може си го може, някакси се усеща кой за какво е там и такива като нас, не могат да виреят. Казах ти моя лек... книги, романи. Като ученик не съм чел, както сега на тези години. Човек притежаващ някаква сек*уална енергия, а не може да я увладее и да я насочи към нещо полезно. Това да подариш нещо, цвете и да направиш комплимент се приема скептично, и отговора е „Ти се подмазваш и искаш нещо но няма да стане”. Желая ти успех.
М на 40

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: dfca5eb4c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не знам от колко време сте заедно и дали често се карате, но може би просто този човек не е за теб. Явно той е по-пасивен, което не е нещо нехарактерно за мъжете. Ако сте дълго време заедно и сте свикнали много един с друг, може би е време да поговорите накъде ще отиде връзката ви.
Ако смятате, че всичко е наред, просто започни да правиш нещата за себе си, които си правила и преди да бъдеш с този човек. Както очевидно прави той за самия него. Дали ще е излизане за разходка, филми, четене, готвене, други хобита. Фокусирай се върху личностното и кариерното си развитие, общувай с колегите, приятелите и семейството си. Разпредели си времето така, че когато работи той, да работиш и ти. Когато той отделя време за себе си, отделяй и ти такова за теб. Междувременно можеш да помислиш с какво да го зарадваш, какво да направиш, за да допринесеш за домашния уют, ако живеете заедно.
Обикновено когато двама души са заедно, жената влиза в живота на мъжа, а не обратно. Мъжът дава къщата и закрилата, а жената внася уют и живот. Съответно той вероятно очаква от теб не просто да искаш вниманието и времето му, а да го заслужиш. Мъжете искат да бъдат ценени също толкова, колкото и жените.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 947dac19a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Здравей и от мен,
жена съм на 36 години. В момента съм в подобна връзка като твоята. Чувствам се отдадена изцяло на него,а той сякаш е някъде другаде, Не ми обръща достатъчно внимание, предпочита своите хобита и занимания. Не живеем заедно. Освен това на няколко пъти го хващам да си чати и да търси запознанства във фейсбук и други платформи, което ми преля чашата. След последният скандал от моя страна, взе че се поспря с глупостите. Но а съм безкрайно уморена от всичко това. Не се превръщай в майка му, не му тичай по задника, намери свои хобита, приятели и и интереси и го остави той да тича, след теб. Унизително е това, да очакваш да бъдеш обичан и ценен от човек, който очевидно не те заслужава ил ине е пораснал достатъчно. Връзка, в която се чувстваш зле е за прекратяване, още докато няма деца, иначе всяко нещо може да бъде поправено..Въпросът е да се иска от двамата. Не може, само единият да дърпа връзката напред, а на другият да му е все тая и да си прави каквото му хрумне. Като му е все тая, да има доблестта и смелосттта да си тръгне. Много е удобно така иначе.
Рискуваш да се съсипеш. Говори директнто с него по въпроса, как се чувстваш, и как мислите д апродължите като двойка, ако няма някакъв нпрадък не си губи времето. Животът е само един.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a57110dd3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Първо - той си играе с теб както си иска. Начина по който се чувстваш не е случаен, а нарочно предизвикван. Говори постоянно колко те обича но се държи противоположно - това е изпитана техника за манипулация.

Второ - чувствата ти са предимно предизвикани от по-горното. Реално това е определение за токсична, да не кажа травматична връзка. Независимо какви чувства предизвиква той в теб, щом те са силни ти ставаш пристрастена към тях и съответно към него.

Трето - каквото и да направиш няма да те заобича. Нито с молби, нито с разговори, нито с жертви. Той вече многократно е доказал това. Ако се разделите сигурно ще те моли и т.н., но пак всичко са измислици, единствено защото си му удобна. Най-вероятно върти още някоя друга на пръста си.

Задай си въпроса такъв живот ли искаш ? Постоянно да се успокояваш и да се чудиш как да не бъдеш вкисната ? Аз все си мисля че хората се събират за да бъдат щастливи заедно, не за да търпят нещастието което другия им причинява.

Според мен трябва да се разделиш с него. Това не е нито любов, нито този мъж е за теб, независимо какво си си наумила и мислиш че изпитваш. За преодоляване на подобни неща, моето решение е да дам воля на гнева си и дори и да намразя в някаква степен. Като всяко чувство след време неприязънта избледнява и тогава човек има по-обективен поглед върху другата страна. На мен ми е помогнало да преодолея не една и две.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: d5b4f90b13
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   “Жените, които обичат твърде много” - Робин Норууд

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a0e059e83a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Заобичай себе си.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 4fc3d510fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Насила хубост не става. Той не те обича. И ти нито с кавги, нито с любов можеш да го накараш да те обича. Казвам го от личен опит. Раздели се с него по най-бързия начин. Обичай и уважавай себе си. И разбери-не те обича и не можеш да го накараш да те обича. Работата е безнадеждна. Остави го и продължавай напред.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 550ec6187b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   да аз го имах този проблем продължи години наред над 4. проблема се реши когато АЗ осъзнах че заслужавам нормално отношение, а не игнориране. Че и аз като другите жени трябва да се чувствам обичана, а не да прося някоя друга капка внимание от него. Както казаха по горе, заобичай себе си. Цени се, никога повече няма да си на 28-29.
Този след като го блокирах от абсолютно всякъдв вече година започна да звъни неистово, даже в Линкедин ме следеше, но аз не се пречупих защото вече знам своята стойност и той не я заслужава, никога не я е. Стжалявам само. че толкива време ми отне да осъзная горе написаното.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 4e4c0f49e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   до номер 3:тази енегрия преди да стане сексуална е била творческа, тя и сега е творческа.А може ли да имаме паралелни връзки с други хора без сексуален контакт?Просто една по-добра приятелка или приятел, или такъв съюз несъществува според мъжете?

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 4e4c0f49e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Оставай сама със себе си и прави нещо,което ти доставя удоволствие.Няма да е лесно особено в началото, трябва да започнеш да си си самодостатъчен.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: cf5c4527e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Спортувай!И то много и се уморявай,накрая ще ти мине този яд.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker