Съвместен живот със свекървата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121374)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Съвместен живот със свекървата
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 2127 пъти
Здравейте!Заедно сме с приятелят ми шест години,но поради финансови причини ни се налага да напуснем квартирата ни и да заживеем при свекърва ми.Притеснявам се от това съвместно съжителство,тъй като съм чувала доста лоши неща за отношенията между снаха и свекърва.
Бих помолила да споделите мнение за съвместно съжителство снаха и свекърва и тези от Вас които живеят заедно със свекърва си или тъща си да споделят ,отразява ли се на по някакъв начин това на отношенията им с половинката им?
Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 892f5976b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ние не живеем точно заедно, но свекърите са в апартамента под нас. Доскоро си мислех, че ме харесват (живея вече 5 години тук). Преди имах две сериозни връзки, където в последствие се оказа, че лицемерните родители всъщност не са ме харесвали по различни причини и са плюли зад гърба ми, настройвайки любимите си синчета против мен. Сега си мислех, че е различно, но пак се оказа, че съм се лъгала. А уж мислех, че имам добра преценка за хората. Като се ядосам понякога викам, за да си изкарам напрежението, все пак всяка двойка се кара. И наскоро съвсем неочаквано научих, че свекърите са ме обявили за психично болна и са казали, че трябва да ходя на лекар и да взимам лекарства. Все едно да се скараш с мъжа си е признак на психично заболяване. Иска ми се да мога да ти кажа нещо окуражително, но истината е, че чуждите родители никога не те приемат като свое дете, дори да им родиш внуци. Според мен да делиш едно жилище със свекъри е много тягостно. Дори не можеш да се скараш с мъжа си спокойно без някой да ти поставя диагнози. Щом толкова сте го закъсали, поживейте със свекървата докато си стъпите на краката, но гледайте да е час по-скоро. А докато се изнесете гледай да сте в приятелски отношения и привидно се съгласявай с нея, но си прави нещата по начина, по който ти смяташ за правилно. Постарай се да запазите добрия тон и дори да те изнервя, не го показвай.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 382ca49d1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съгласна съм с номер едно имам същите примери. Цели 10 години се правеха, че ме харесват, а от друга страна са водили война срещу мен, не ги е срам уж възрастни хора
Ж30

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0faac0b972
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Брех, тези свекърви ги превръщат в зверове!? Не сте ли чували, каквото повикало това и отвърнало. Ако снахата е кротка и послушна, то и свекървата ще е добра. Ако снахата се държи високомерно, само ядове ще има, и накрая ще я изгонят. Щом си на чужда къща, трябва да се съобразяваш, иначе пътя и вън!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 08261240e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В един етаж или отделно.
Не се живее заедно, съгласи ли се може цял живот да изкарате там. Помислете за опции.
Ние сме на различни етажи, понякога много ме нервира, но помага понякога с децата. Иначе по принцип се разбираме, но както са казали чуждото, свое не става. Може все пак да са добри твойте... Нали ги знаеш майките, как ревнува синковците.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 2ea2bb9d6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Дистанция, уважение, никакви ненужни дълги разговори, ясен регламент кой, какво прави вкъщи. Ни си длъжна да й правиш компания, да си пиете кафето заедно. Държиш ли здравословна граница ще имаш добри отношения.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: dd9e418e86
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   1 , представи си , че имаш пораснал син , който живее с приятелката/жена си над вас и непрекъснато я слушаш как вика ? Какво ще мислиш ти ,тогава .И ,не ,не е добра идея да викаш и да се караш .Това е признак на слабост и лошо възпитание ,както и на лошо отношение към партньора

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: dc4922d300
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, отразява се. В случай на спор, ако синът е на страната на майка си, може да е пагубно за взаимоотношенията ви. Както е казала номер 1, гледайте да е за колкото се може по-кратко. Опитай се да не се връзваш и да не се ядосваш на свекърва си, както и да държиш дистанция.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 73872771c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И аз така живея с приятеля ми и майка му. Не я понасям вече само говори силно въобще нямам спокойствие от нея. Приятеля ми винаги и звъни когато не е вкъщи, все двамата се събират да обсъждат други хора. Като цяло тя ме дразни бърка ми из нещата най вече дрехите. Най ме дразни че приятеля ми все готви за нея купува й подаръци за празници на мен нищо. Въпреки всичко се правя на добра, но взимам да се задушавам . Зимата като е по студено даже и в нашата стая иска да спи. Така че искам да ти кажа , че не е много добра идея . Моят съвет да гледаш по възможно най бързия начин да се измъкнете от нея и да живеете отделно. Успех

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 1c94e39200
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Моята свекърва беше много добра и свястна жена.Аз също съм свекърва и се държа със снаха ми подобаващо,те живеят на горния етаж,и аз не им се бъркам в семейството,а помагам с каквото мога.Но и снаха ми е много добра,т.е каквото повикало, такова се обадило.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 1ca0598317
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не Става.


Мъж.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a3f698919d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Недей да ходиш там, намери начин да си оправите финансите по бързо. Аз не живея с родната му, ама сме в един град и сме близо, ами винаги намират с нещо да ни ангажират и все ние правим нещо за тях, а опрем ли се за нещо до тях почват едни сурати и тем подобни. Те неговите роднини са странни хора, аз съм възпитана по съвсем друг начин, ние сме свикнали да си помагаме, да се подкрепяме и да ни пука един за друг. Те не са така и от там идват ядове те, аз колкото и да се опитвам да му угодя и да му отворя очите, той ги защитава и се караме. Смятай ако живеем ЗАЕДНО аз ще си тръгна и това ще стане. Мен ако питаш недей заживява с тях

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 7a021818ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Нямаш ли си майка да ти налее акъл в главата?! Категорично НЕ!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a4e030e06e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Н 1, по принцип съм съгласна с теб, даже ти сложих 5 звездички, но:
"Като се ядосам понякога викам, за да си изкарам напрежението, все пак всяка двойка се кара."
Без да съм свекърва ако чувам често нещо подобно дори от съседи, ще си помисля нещо подобно на твоята свекърва. Всичко което може да се изкрещи, може да се каже и с нормален тон.
Според мен крещят хората със "слаби нерви" липса на елементарен речник чрез който да се изразят, истерици, кофти настройка в главния т.н.

Авторке, не допускай в никакъв случай да живеете под един покрив дори временно. По- добре си наемете стая за по- евтино със хазяи или в споделена с друга двойка квартира, ще си спестите много недоразумения и проблеми.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 34d9dcc700
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   От 1 до 6: съгласна съм, че не е хубаво да се вдигат шумни скандали, но понякога няма как. Имаме и бебе и се случва да имаме разногласия за някои неща около отглеждането му. Ако не живеехме над тях, те нямаше и да знаят за нашите проблеми, защото пред тях сме съвсем нормална двойка. Повечето семейства са така всъщност - не си показват кирливите ризи, но това не значи, че нямат такива. Да не казвам, че в началото свекърва ми идваше да ме следи колко често пера спалното бельо, как съм си подредила моите дрехи в гардероба, изхвърляла ми е цветя, които тя е решила, че не са хубави и т.н. След тези случаи казах на мъжа ми да им вземе ключа, за да не могат да влизат повече у нас. Ако някой ден аз съм на нейно място, ще опитам да не се меся, ако младото семейство не ми е поискало съвет как да си оправят отношенията. Тя трябва да е благодарна, че живеем тук и може да вижда внуците й как растат. Не мисля, че й е работа да се меси и да създава интриги. Всички нормални семейства се карат, някои по-често или по-шумно от други, това не дава право на маминка да поставя диагнози без да е запозната с нещата.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 8a3f8d3809
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Не е добре да се живее с родителите - независимо на партньора или на партньорката. Всеки е с различни разбирания и виждане за нещата от живота, но понякога се налага и да, причините са най-често финансови. Ако не бяхме живели 6 години с родителите на съпруга ми, никога нямаше да съберем пари за собствено жилище. Аз намерих следното решение на проблема - работех на две места, на едното и в почивните дни. Спестявах едната заплата и нямах време да общувам много много със свекърите и запазихме хигиена в отношенията. Свекървата беше доволна, че аз работя повече, а синът й не се натоварва толкова. Тя готвеше за всички, защото моите кулинарни напъни тогава не бяха много успешни, а аз бях доволна - съпругът ми също.
Сега, на тази възраст, си мисля, че не бих могла да съжителствам с други хора, но знае ли човек какво може да се случи.
Дръж се добре с тях и ако са свестни хора, ще те оценят и изтърпят.
Дано имате възможност скоро да заживеете самостоятелно. Мисли за ситуацията като за временна такава.
Успех!
Ж 40

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: abe7842011
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Недейте да го правите! По-добре на мизерна квартира отколкото при родители. Живяла съм в една къща със свекърва на различни етажи - идване по всяко време неканена, бъркане по пазарски чанти, шкафове, даване на неискани съвети, следене кога излизате и с кого... Пълен ужас и мизерия! Прочети коментара на номер 3 и ще разбереш “Брех, тези свекърви ги превръщат в зверове!? Не сте ли чували, каквото повикало това и отвърнало. Ако снахата е кротка и послушна, то и свекървата ще е добра. Ако снахата се държи високомерно, само ядове ще има, и накрая ще я изгонят. Щом си на чужда къща, трябва да се съобразяваш, иначе пътя и вън!”. Очакват от теб да търпиш отношението, което ти описах по-долу. Ако не искаш - вън. Ако се излъжеш да имаш дете, още по-лошо - и в отглеждането му ще се месят. Затова ме послушай и в никамъв случай не отивай на едно място със свекърва!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 86bf6da20e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Привет, авторке! Отразява се до степен, която ти позволиш! Опознай ги първо, дай им шанс - много зависи с какви хора си имаш работа, но не си отваряй душата на 100%, имай си 1 наум винаги, не само за тях а и попринцип иначе чуждото си е, чуждо! Това го казвам от опит 6 години живеем под един покрив. Лека полека с времето започнах да обеснявам на мъжа ми, че не бих приела този вариант за постоянно. Важното е той да е на твоя страна и да те подкрепя. Поначало бг манталитета и финансите си казват думата да се вземе това решение. Много пъти съм си задавала въпроса кои са плюсовете на едно такова съжителство - ще видиш как готви майка му и кои са любимите му гозби, ще разбереш що за възпитание е получил, по какво си приличат като черти, черти които може би заради, които го обичаш този човек(не е задължително, има и изключения) но като цяло ще имаш стимул и възможност да си спестите парички за жилище, знаеш наемите на месец сега са колкото 1 месечна вноска за ипотечен кредит, но за целта ти трябват 10% самоучастие. Важното е с човека до теб да гледате в една посока и да сте наясно и двамата какво следва. Смятам, че всичко е постижимо, когато имаш подкрепата на най-близкия ти човек. А относно свекървите, не забравяй, че ще има много битовизми, които дразнят и едните и другите, това са различни поколения с различни навици, няма как да се избегнат тези моменти. Винаги можеш с усмивка и чувство за хумор да подходиш в неловки ситуации, но не забравяй и да бъдеш себе си. Трудно се живее с родителите под един покрив, пак повтарям казвам го от опит. Като ти е криво от обстановката там обади се на, някого, които да те изслуша, разходи се сред природата и си повтаряй, че това е само временно. Важното е да се изясните с твоя човек, че това не е завинаги. Понякога на мъжете им е нужно повече време да приемат една идея, все пак една ипотека е сериозна крачка, така, че бъди търпелива, радвай се на живота с любимия човек, защото живота е твърде кратък да го пилеем за битовизми и лоши взаимоотношения. Поздрави и надявам се да съм била полезна!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 2dfc6edf11
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Това е голяма грешка! Колкото и добра да е свекървата винаги ще има разминаване, защото тя винаги ще мисли повече за детето си и най-малкото нещо на въпреки да му кажеш на сина и тя ще ти гони карез, защото ще го възприема по преувеличен начин. Намесата на родител е много коварна, защото вие може да се скарате за нещо, нормално младите се карат, но утре ще забравите и всичко ще е наред, но тя няма да забрави! Ще си каже "ахаа тя не уважава сина ми"! Това са просто примери, но да се има на предвид, че това е човек и от друго поколение, нейния начин на разсъждаване е друг, колкото и да е модерна тя си остава от другото поколение с малко или много изостанало мислене, за отношенията между мъжа и жената и още куп неща, които няма да възприеме. От опит моето мнение е, че две поколения нямат място под един покрив, освен ако имат нужда от помощ разбира се, но иначе Не!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: f0a6e122fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Затегни коланите, обувай кафявите гащи, кръсти се три пъти, отиди да ти леят куршум... Ще има екшън :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker