Дядо ми ще почине - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Дядо ми ще почине
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1273 пъти
Здравейте! От 1 седмица дядо ми е на легло, прегледа го доктор и каза Covid плевмония. Опитахме се да го вкараме в болница, но не стана (дълга история). Вече започвам да се замислям как преди сме имали толкова много и не сме го ценили... Та въпросът ми е как да го превъзмогна психически, не мога да се разплача пред мама и тати, защото и тях много ги разстройвам, а не искам да ме мислят и мен, на 14 съм. И баща ми от няколко дена е много разсеян. Очакваме до дни да се случи най-лошото, защото не иска вече и да яде. Моля помогнете ми, много Ви благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 64bcb9dfe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Казва се пНевмония. Иначе съжалявам за дядо ти, дано се оправи.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: fd30bfcd60
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всички ще умрем не само дядо ти, включително и ти и аз. Смъртта е единствения край на живота. В нея няма нито нещо тъжно, нито пък е най лошото. Най лошото е да си живял живот, който не си е струвал. Не тъжи за дядо си, живял е имал е и дете и внуче и радости. Просто е дошло време да си замине.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 54f1644c2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не сдържай плача си, вредно е. А и нама нужда да се криеш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: fd6101201d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Момиче съм на 24г. Преди по-малко от месец загубих моя дядо. Изведнъж легна на легло с температура и отказа да се храни. Оказа се бронхит без ковид, можеше и да се оправи, но още в началото получавахме откази от личната категорични, че страх я било, от спешния екип, докато човека не получи ступор и по спешност трябваше да го вкарат в болница защото заплашихме с медии. Държаха го около5-6 дни и ни го върнаха в същото състояние - като в будна кома. Не можеше да се движи, обслужва, храни с предписание да му вливаме банки? Ние, близките му които нямаме дори и медицинско образование. Отново звъняхме и настояхме да го приберат в болница, а от там по телефона направо ни казаха, че ще го убият. Ще му включат банка и сърцето му няма да издръжи. Вторяит път го приеха малко преди полунощ, а обаждане получихме чак сутринта и то да ни нас питат какво да правят. Големите български лекари - убийци. Един ден по късно ни звънят отново в полунощ да ни съобщят че в 19 часа нашият баща, съпруг и дядо е починал. От какво обаче? Лъже маже тайна майна, че са го държали часове наред в студения коридор, отслабнал мъж, на 84г с температура 39 градуса дотолкова че чак да посинее... Тъжно е и не спирам да се обвинявам, че трябваше да спра моя вуйчо, сина на дядо ми да не го вкарва в болница защото там са убийци. Заслужаваше човека да почине спокойно в топлото си легло. Знам, усещам го че е на по-добро място, избавил се е от този лош свят изпълен с толкова алчност, лошотия и болка, но мъката в последните си мигове е прехвърлил на нас и аз изпитвам ярост, брутален яд към всички лекари като започнем от бездействащата и арогантна лична, през спешният екип, който на няколко пъти се подиграваше буквално на баба ми и вуйчо ми с тъгата им, изпитвам адска омраза към докторката от спешното, която по телефона каза че буквално ще го убие и да си го вземем да го гледаме как се мъчи вкъщи. Може би ако не бяха родителите ми и обичта ми към тях щях да направя страшна глупост и да четете за мен по новините, но те преживяха достатъчно, тичаха достатъчно и се тревожиха достатъчно. Писнало ми е до болка от безвъзмездието в тази страна и че хора, които могат да си поживеят още малко са оставени на произвола без лекари и съдействие. Видиш ли щом не е ковид - оправяйте се, хич не ни дреме. Извадете статистика и вижте колко невинни хора си отидоха без ковид, забравени и изоставени по стъпала и ледени коридори. Да, дядо ми е поредния.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 9648dea023
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ако е позитивен с коронавирус се обаждате на 112 - ще го вкарат в болница и ще го лекуват. Защо сте го отписали!? Голяма част от болните преживяват тази пневмония и се връщат към нормалния живот. Действайте.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 18b9f6bde0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не се страхувай да плачеш, всеки плаче. Човешко е. Не се страхувай да си показваш емоциите.
Няма точна рецепта за преодоляване, всеки човек преживява различно смъртта и всеки тъжи по различен начин. Когато ти се плаче, плачи. Няма срок за преодоляване, близките не се изтриват от паметта ни, винаги си остават с нас. Запомни човека с добро, това е важното.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 7c8ada39a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей! На моя позната баба й, която е на 85 години се разболя от Ковид и оздравя. Пожелавам същия късмет и на дядо ти! Моли се, мило момиче! Бог чува молитвите ни! Всичко ще е наред!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a81aa5665f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До номер 1-Правописа ли е важен във този момент засрами се...Мило момиче пожелавам на дядо ти здраве и бързо възстановяване дано всичко бъде наред!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: c34919f413
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не се отказвайте и намерете начин да го вкарате в болница. Дори да се случи най-лошото, помни, че първо - това е нормалноят кръговрат на живота и всички ще умрем някой ден, второ - няма причина да сдържаш сълзите си, това е нормална реакция в такова положение, трето - с времето мъката минава.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: fffcbaf2f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ако е с тежка пневмония, е за болница, не го дръжте вкъщи, защото наистина няма да се пребори. Направете всичко възможно за него, пък в крайна сметка ще стане каквото трябва.
Не си сдържай плача, поплачи си, нормално е да ти е мъчно за дядо ти. Преди 2 седмици почина майка ми, така че напълно те разбирам.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f1dc058fac
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Дядовците ни имат важна роля в живота ни.Особенно има едно поколение, където основно сме отгледани от дядо и баба.Моли се на господ мило дете.Дори и да се случи най-лошото знай, че той е горе на небето и винаги ще бди над теб.


Ченгиз Хан

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 65eb9f9196
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Благодаря много на всички. Телефонът ме поправи, иначе знам, че се пише пневмония. Дядо ми почина миналата седмица, трябва да се приеме и този факт. Предполага се, че е от ембулия, защото няма PSR тест, както и да е. Пазете се и бъдете здрави!!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker