Липса на споделяне - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Липса на споделяне
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 867 пъти
Здравейте, аз и приятелят ми сме на 27г, връзката ни е от около 2г. Всичко си върви добре, освен едно нещо, което ме притеснява и понякога ме държи в напрежение- не споделя много. Трябва да му се вадят думите от устата, да го разпитваш и тем подобни, за да сподели. Обсъждала съм с него доста пъти това нещо и той обяснява, че се дължи на факта, че от малък не споделя на техните и му е трудно, чакам вече сумати време и по сумати начини се опитвам да го предразположа да споделя...уви, не става!
Искам да кажа също, че съм доста обременена от предишна връзка, в която имаше изневяра и насилие от страна на партньора ми и също не споделяше много! Със сегашния нотки на насилие никога не е имало, но това че не споделя, понякога ме кара да си мисля, че крие нещо или че е възможно да крие някаква агресия в себе си. Имам нужда и съм комуникативен човек, искам да споделя с мен, а не да се налага да помня всичко и да задавам въпроси, чувствам се все едно е на разпит в полицията. Според вас това характер ли е, или просто съвсем съзнателно не споделя, за да се предпази от това да се влюби още повече, защото като има споделяне в една връзка, това сплотява още повече?!
Моля, без злобни и груби коментари, тъй като съм доста чувствителна! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 60ceb4eea1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей,

Възможно е той да има своите причини, които не му е удобно да ти сподели. Ако чувства, че не го разбираш, не му влизаш в положение, когато ти сподели нещо. Ако го критикуваш... и подобни. Можеш да започнеш да се наблюдаваш. И ако изяви някога той сам желание да ти сподели, също обърни внимание как си го предразположила или какво друго може да е събудило това желание у него.

Или друго, което е лек вид манипулация, хаха. Хората са склонни да правят това, което ти искаш, когато им дадеш право на избор. Тоест - когато усетиш, че нещо се е случило, или му тежи, или е замислен, кажи му "Усещам, че си напрегнат, ако искаш да поговорим, ще се радвам". Или нещо от този род, но ми схващаш идеята. И го остави, не го насилвай повече. Може да не стане от първия или петия път, не знам, но нищо не ти пречи да пробваш. И когато сподели бъди подкрепяща и максимално емпатична и разбираща. Ако не си сигурна как трябва да реагираш - попитай го как се е почувствал, когато нещото е станало. Опитай да влезеш в обувките му. Може пък да лека полека да свикне. Хората имаме уникалната способност да премахваме стари и изграждаме нови навици, независимо от всичко.

Успех :)

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a418bd0c86
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз ще ти дам различна гледна точка.

Може би този човек няма лоши намерения към теб, но да се е отдръпнал заради дълбаенето ти, което правиш заради страха си, че крие нещо.

Може би страха ти от вероятната скрита агресия те подвежда и се опитваш да намериш проблем там, където не съществува.

Това от своя страна те кара да го разпитваш и човека се отдръпва. Пък може и да държи яд от това.

Бившата ми действаше по подобен начин. Макар и филма и конкретно да не беше точно такъв, имаше си някакъв филм и търсеше проблеми там, където не съществуваха. Накрая стана прекалено тегава и ми омръзна, а и наистина накрая и бях ядосан.

Спри да го чепкаш, споделяй това, което ти е на сърцето с него и с времето ще се отпусне и ще ти се разкрие. И си разреши филмите с насилието, знам че е трудно, но е за твое добро.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 90151c0704
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Да, характер е. Аз съм жена, по-голяма на години от теб, също не обичам много да споделям. Никак не обичам хора, които непрекъснато се интересуват, разпитват, подпитват и ако има начин ще се наврат и в главата ми да видят какво мисля и дали не ги лъжа. Все едно непрекъснато се вре в личното ти пространство. Зарязвала съм такива досадници. На който не му харесва и иска ежедневни отчети и обяснения, да си търси по-комуникативни.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 711c0a84bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката
Благодаря ви, прочетох внимателно няколко пъти мненията ви( засега админите са публикували само два отговора)
Може би наистина няма проблем и му е такъв характера( тъй като наистина не съм прекалявала с разпитването, с навлизането в личното пространство и не съм била груба и проявяваща критика). В крайна сметка, ако има нещо да стане, то ще се случи! И да, номер 2... филмите за насилие, които ви преживявал е много трудно да ти се избият от главата, дори и да са минали години, определено ще поработя над това още дълго време.
Пожелавам ви весели празници! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker