Майка му от сега ме дразни и трудно я понасям... как да действам? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Майка му от сега ме дразни и трудно я понасям... как да действам?
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1496 пъти
Тук не се възспирам заради него или някакъв компромис, а от чиста жал към жената. Защото ако беше друга, досега щеше да бъде поставена толкова брутално на място от мен, че цял живот щеше да го помни. Чела съм подобни истории, като там майките просто по типичен балкански модел се налагат, а синовете са мамини синчета. Тук е по-различно. Майката е имала труден живот, много се опитва да се налага наистина, но мъжът ми даже искаше да се противопостави, аз го спрях.
Бащата ги е напуснал, когато децата са били много малки - те не го помнят как изглежда, издръжки не са получавали (мъжът ми има брат, породени както се казва - с година разлика). Без никаква помощ от баби и дядовци, жената ги е отгледала. Преборила е наркотична зависимост към силни лекарства, преборила е тежка болест дори. От една страна й се възхищавам и дори бих казала, че я обичам. Но от друга, не значи да ми се качва на главата!
Мъжът ми точно утре на Бъдни вечер прави 26. Аз съм на 28 години. Далеч сме от малки деца, че да ни свети за всичко. Както в подобна история четох, идва и подменя чаршафи, пренарежда наши неща по неин вкус докато ни няма, налага се скришно. Точно заради това беше спорът, че мъжът ми искаше да й вземе ключа, даден й отдавна от моя апартамент. Аз не му дадох, щото щеше да я нарани, да кажем отложих. Него също го дразни. Обажда му се, той не вдигне - звънка на мен, така на поразия. Не се усеща, че ако не вдигаме си има причина. Или сме на работа, или сме заети. После била много притеснена. Това не е веднъж на седмица, а всеки ден. Досажда с въпроси какво ще се готви, какво ще ядем, какво правим. ОК, като всяка майка, но това е всеки ден и са тъпи битовизми. Ако щем ще ядем трева, това не е толкова труден философски въпрос. Идва на гости без да предупреди, като сама си отключва, ако позвъни малко и не отворим. Това са от дреболиите, за които си затварям очите. Но наскоро започна да ми се налага като дебне с мъжа ми примерно, че по чаша вино пийваме всяка вечер (не повече) и мрънка, че алкохол изобщо не трябва да близваме, другият син и приятелката му не били пили, да гледаме от тях. Не можеш да ми казваш какво да ям и пия, при положение, че не съм алкохоличка. Следи моите финанси и разходи, включително лично моите и се меси. И за неговите така. Тоест казва кое е излишно, без всъщност да е и даже спори. Просто не е съвет, а налагане. Мисли си, че тя е най-висша и най-мъдра. И честно казано ме дразни, че пренебрегва моите родители, като тя е пчелата-майка, а те все едно са странични. Особено сега по празниците. Забелязала съм, че не ги кани без потикване от мъжа ми. А иначе очаква да бъде поканена и се сърди на семейни празници от страна на тях, ако не е, дори да не се празнува. И държи ние винаги да ходим при нея, не при нашите примерно. Сигурна съм, че ако имаме дете, което плануваме в скоро време, тя ще се мисли за най-важната, главната баба и ще измести дори нас във възпитанието им. Подхвърляла е реплики, че ако има внуче ще го направи 1:1 с нея. Уж на шега. Знам, че намесят ли се наши и ваши, става лошо, а излишно да се фамилиарчи. Но не ми е приятно постоянно тя да се мисли за висшата фигура, защото е имала труден живот. По тази логика, моята майка е един от най-добрите млади неврохирурзи в страната, баща ми е съдия изпълнител, но никой не натрива ничий нос, много я уважават и ценят. И защо в България майката на мъжа сама се провъзгласява като цяло за по-важна, свекървата винаги е пред тъщата?
Мъжът ми много пъти е искал да й каже, че просто е обсебваща и да се спре. Но аз съм го спирала, да бъде тактичен. Дефакто тя нас си има. Брат му е в чужбина, женен за италианка и макар че майката много се гордее с него, той си е там и да иска, тя не може да му се меси, малко я е зачукал. Но при нас отскача през ден от Люлин до Младост. Няма работа, в инвалидна пенсия е поради прекараните болести, макар че е в идеално здраве към ден днешен. Дали ако намери мъж като идея, няма да се промени? Просто е сама. Но тя иска да превърне мъжа ми в тази фигура и тъй като той я реже, се бърка на мен. А аз още повече мразя да ме командват! Аз съм овен - лидер и директна (не че вярвам много в тези клишета), тя е рак и тези хора имат тенденцията да командват като са винаги жертви. Какво иска и съзнателно или несъзнателно го прави?
Какво трябва аз да направя? Защото колкото търпя толкова ми иде да наскубя малкото сладко русо миньонче. Направо на агресия ще ме избие и ще кажа някой път думи, които не мисля. Мъжът ми само повтаря - "бий и игнора и да хваща пътя, голяма досадница стана". Ама както аз съм по-нервна, така съм и много голям емпат. Като ми разказва за трудните мигове, когато мъжът й е забягнал с по-млада. Как са я болели ръцете от работа. Как като е била болна за 6 месеца е била с анус претер. Ами мъчно ми е. И визията й е една такава сладка и невинна, не като на гадна вещица. Манипулира ли ме и какво да направя? Тактична съм била, не схваща намеци, става по-досадна? ! И не, не е лично към нея, защото е чужда, моята майка доста повече скандали е отнесла от мен като цяло и ако тя или баща ми се бъркаха, щях доста да ги строя. Но проявявам разбиране. Не знам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 2b489d1bc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Е, това че си й дала ключ от апартамента си е върховна глупост.. Сега й кажи, че ключалката е заяла и трябвало да смените бравата и я смени наистина. И повече не й давай ключ. Ако поиска - кажи й да, да, добре, като се сетя ще извадя и не й вади. Това е. А за това, че идва без предупреждение - кажи на мъжа си той да ходи и да я помоли да се обажда предварително и да не идва в делничен ден, защото имате допълнителна работа от вкъщи и няма как. Ако дойде - не й отваряш. Ако пита - спали сте, не сте били вкъщи и прочее, сама да се сети. Ами това е. Действай и друг път не бъди глупава. Как може да позволаваш на някой да ти се качва на главата. Голяма работа, че била има труден живот - всички сме имали трудности и сме се разболявали не веднъж. Много мразя такива мрънкала. Не е ок да си такъв душевен ексхибиционист, никой не я пита, ти не си й роднина или осибено близка и тя идва и ти разправя това.. Ми не е ок, естествено, че е манипулация. Такива неща се споделят трудно и само с много близки хора, когато не го правиш с някаква цел.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ee2b4b6d0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много гадна ситуация, наистина ако си намери мъж или почне да се занимава с нещо ще е добре, ако обича животни и купете куче или котка да се грижи за него вместо за Вас.
Пожелавам ти успех
Ж30

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 724f65d867
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Само ще ти кажа, недей да се учиш да спираш топките на мъжа ти. Като иска да направи нещо, не го спирай. Ще стане мек, че после и на теб няма да ти харесва. Също ще се разпростре из други сфери на живота му. Той сега те слуша, защото е готин. Но ташаци на мъжа не ги спирай никога. Не знаеш до какво може да доведе разговора.
Мисля, че баща ми потъна по този начин, не си спомнял да ми е бил никаква мъжка фигура или добър пример, а аз сега пораснал мъж се боря срещу навиците си, които включват да оставам несъзнателно другите да ме мачкат, като го разбирам с мозъка си, но в неочаквани ситуации действам по стари гадни начини от стари гадни навици.

Мъж.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: bf3a14af21
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторке, ти си го правиш в случая - хората от други истории се молят за мъж с топки да се опълчи на майка си и да й наложи граници, а ти кастриш твоя. Много правилно е постъпил като е поискал да й вземе ключа. Точна така се прави! Директно й казва, не ме кефи това и онова или спираш да го правиш или ще има последствия. Това, че е имаша тежък живот, не означава, че трябва да й позволявате да превзема и съсипва вашия. Граници се налагат в началото, не след 10 години. Много ясно, че се усеща, че ви досажда, но в същото време усеща, че ти си мека мара и ти пее жаловитата история, за да се подчиняваш, да ти се качва на главата и да нарежда кое как и кога ще правите във ВАШЕТО семейство. Искала с намеци хаха.
Пише ти човек, който се е справил с дърта свекърва - и аз почнах с любов, уважение, съжалявах жената, каних я вкъщи, за да не се чувства излишна, а тя насреща ми се изс*раше буквално на всеки мил жест с наглост и интрижки. Болни хора са това, не трябва да им се цепи басма. Истината е, че всеки нормален родител като види детето си щастливо и обичано, ще се зарадва, няма да се почивства завистлив, ревнив и излишен. Тука бай ганьовска работа ни учат от малки - нормално било мама да е като орлица на сина си, кръвта вода не ставала, да не си го карала да избира, мама да те тормози, а ти да си мълчиш... Това са няма такива глупости в полза на токсичните свекърви. Зарекла съм се да влизам в този сайт, да пиша на хора, тормлзени от дърти свекърви и да им помагам да се слравят с тях, защото знам колко е хубаво след това. Ще съжалиш, че си я търпяла.
Пробвай да наложиш граници и ще й видиш истинското лице - как грам не се вълнува какво искате ти или мъжът й, за нея - ти и той нямате право на собствени мисли, чувства, време, мнение. Опичай си акъла и успех. Пиши ни после какво е станало.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: bf3a14af21
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   И аз бях като теб - мъжът ми искаше да налага граници на токсичната си майка, тя насреща ми се изкарваше света вода, мила, добра, даваща всичко, а него - неблагодарник. Е, оказа се, че половината й сълзливи истории са изопачени и изобщо не е каквато се представяше, а чиста доза - интригантка, манипулаторка, завислива, злобна, месеща се във всичко и даваща акъл при положение, че сме в пъти по-успели от нея. В крайна сметка оставих мъжо да й наложи граници, даже прекъснахме контакт, защото не приемаше да се съобразява с нас и грам. Смяташе, че сме й длъжни да я търпим без значение какво прави. Със свекъра също не поддържаме контакт, защото я подкрепя напълно и според него мъжът ми не трябва да се съобразява със собствената си жена (както той прави), а и двамата да търчат подир гъза на свекървата. Все едно е роден да бъде второ мъжленце на майка си и да отменя баща си в част от съпружеските задължения. Болна работа са. Сега съжалявам, че не съм имала доверие на мъжа едно време и съм била толкова наивна да им вярвам.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: bf3a14af21
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Остави мъжа си да действа вместо да го възпираш. С намеци няма да стане.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: e2cc9098d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Колкото и да я заболи истината трябва да и се окаже в прав текст иначе още повече ще ви се качи на главите подобно на сериала "Всички обичат Реймънд", в който майката нонстоп се бърка в живота на порасналите си вече синове. Тя трябва да си знае мястото ако сега не я постави мъжът ти на място утре ще ви се бърка и във възпитанието на внуците. Аз донякъде имам същия проблем майка му обича да се налага за някои неща, ако пийнне малко алкохол веднага ще го изкара алкохолик иначе ни помага обаче понякога прекалява. Готви по 1000 манжди отрупва масата без да се замисля можем ли да изядем толкова голямо количество манджа или не, дори яденето и да не става трябва от учтивост да излъжем, че ни е харесало иначе се сърди. Веднъж правейки сарми и кюфтета се шегувах "Знаеш, че не мога да се меря с тези на майка ти" а той знае, че моите са по - хубави тя в нейните редовно забравя да сложи ориз и доскоро правеше кюфтета с кайма от левче пакетчето. Уважавам я ама понякога прекалената и загриженост ми идва в повече. Веднъж той повдигна въпроса да се смени дограмата в апартамента, тъй като само в неговата стая е сменена в останалите не е и дума не дава да се каже като си отдела да сме правили каквото искаме а с нова дограма най - малкото имам нея ще и е по - топло. При нашите навсякъде е подменена.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 05edc36021
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Ха-ха, и след време тебе някоя домъкнала се в къщата ти мърла така ще те постави на мястото ти, че ще го запомни за цял живот.. :)

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ab27db77bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Правилния съвет е - седнете с мъжа ти, отделете време, поговорете, като всеки си каже какво приема и какво не. После, при среща с майка му - И ДВАМАТА ЗАЕДНО казвате какво ви е на сърце. Колкото повече отлагате, толкова по зле.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: dc1b4e3a92
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, притесненията ти са напълно основателни. В моя случай ролята на твоята свекърва се изпълнява от моята майка. Когато в началото на брака ни забременях, тя каза, че ако "направя нещо на НЕЙНОТО ВНУЧЕ просто ще ме убие". В първите месеци на бремеността обаче, получих спонтанен аборт. Такава буря се разрази, такива обиди, такава истерия, как аз съм била убила НЕЙНОТО внуче, а през това време аз лежа и кървя след кюртжа и плача за загубата. Никога няма да го забравя! До днен днешен ни гледа в чиниите: защо ядем това, вредно е, защо не ядем онова, че е полезно, не мога ли един боб да сготвя за цялата седмица, че да не се охарчваме, а все месо купувам, какви са тия скъпи салати посред зима, яжте туршията, дето ви донесох и т. н. Следи ми разходите, както и тези на мъжа ми. Критикува прическата ми, облеклото ми, влиза без проблем в спалнята да ни събуди, че навън било хубаво времето, та да сме се разходели. Размества ми вещите и за да си открия есенните боти, например, трябва да й звъня да я питам къде са. Това, че трябва за всичко да й се обаждаме, явно я прави важна в собствените й очи, не знам. Сега, някой ще каже: защо не се отделите? Ами ние с мъжа ми живеем отделно! Дала съм й ключ да ми полива цветята, докато сме на почивка примерно. Как да кажа на собствената си майка: "Върни си ми ключа от моя дом, нямаш място тук". Не мога. И не искам. Свекърва ми е съвсем друга култура жена и за нея лоша дума не мога да каже.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 181ad6648c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Първо мъжа ти е прав и ТРЯБВА.да я спре. Разсъждаваш абсолютно погрешно и утре палачинката ще се обърне и мъжа ти ще застане на нейна страна и ще съсипеш брака си. Пржблемът е, че на нея и е скучно, тя има нужда да прави нещо и да е активна, а ти и тичаш по свирката, защото живота й....низнам си какво си. Да това е нейният живот и ТИ НЕ НОСИШ ОТГОВОРНОСТ за това. Не смесвай уважението с границата. Твоето жилище е вашето лично пространство. Тя трябва да поеме живота си, мъж, приятелки, пътувания, спорт и да остави отдавна порасналите "дечица" да си взимат сами решения. Хем те дразни, хем ти е жал. Такива отношения не водят до нищо добро. Сама си и ще си виновна. Играе ви театри и звъни, защото и е скучно а ш явно и липсва елементарна култура. Да не си на 5 г. Отрежете я докато е време, ще и направите услуга и на нея да намери живота си и да е полезна на себе си. Не бих допуснала някой да ме поучава и наставлява за чаша вино, та комоли ли са влиза в дома ми и да ми пипа нещата и това да е доброволно. Объркани балкански отношения. А ги хем мрънкаш, но и го толерираш.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 1ddd379ca4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Има жени с реални проблеми, такива, които нямат друг дом освен общия, такива, чиито мъж не желае да се намесва. А ти имаш всички решения и се чудиш как да създадеш проблем. По-добре помисли защо имаш желание да те одобряват с цената на комфорта ти, например.
Моето мнение, е че свекърва ти е твое отражение. Ти също нямаш лични граници, ти също се мислиш за най-висшата, ти също го играеш жертва.
Не знам дали някой освен теб намира поведението ти за добро възпитание и тактичност, нищо общо. Това е абсолютно лицемерие.
Желанието ти да се представиш добра и хрисима е минало всякакви граници и е станало пошло.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a2895baf00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Имаш вече опита на снаха, честно казано, не знам какво да те посъветвам, защото виждам, че си умна жена и вярвам, че ще се справиш, сама със собствения си ум.
След години ти пожелавам да разбереш, какво е да си тъща и свекърва тогава ще имаш отговор на повечето си въпроси и ще си от другата страна на монетата.
Лично аз съм вече и тъща и свекърва. Когато бях млада снаха имах много по големи проблеми от твоите, почти всяка вечер плаках на рамото на мъжа ми от тормоз от свекърва.
Сега съм свекърва и имам отговор на повечето въпроси, но най ми е интересен въпроса ти "защо в България майката на мъжа сама се провъзгласява като цяло за по-важна, свекървата винаги е пред тъщата?" Моя поглед над тази тема е че причината е че младите жени въздигаме майките си (тъщата), а мъжете както и твоя мъж не пробутват техните майки (свекървата) и на майка му й се наага да се пробута за да се чувства поне малко негова роднина.
От скромния ми опит като свекърва ми се случи следното. Питат ме сина и снахата преди велик ден ще "боядисваш ли яйца", аз изненадана от въпроса, сина ми знае, че всяка година боядисвам, им отговарям "нямам против вие да боядисате яйцата ми, щом ви харесва да рисувате", разбираме се за събота сутрин. Купувам яйца, боя, те ги боядисват в съботата сутринта. На обед ми се съобщава "ние отиваме събота вечер при майка й, на велик ден и понеделника ще бъдем там". Избират най красивите 10 яйца от онези, които са боядисали у нас и заминават. Оставаме с "по-грозните" 10 яйца, които чукаме сами с мъжа ми. Аз мълча. На гергьов ден бяха у майка й, баба й била именничка, на 15 август богородица пак бяха у майка й, тя уважавала празника богородица (сякаш аз не го уважавам), независимо че за баща му колим курбан. Сега е Коледа 24,25,26,и27 ще са у родителите на майка й на селото им с цялото нейното семейство, на нова година ще са с техни приятели, можело да минат, през нас или преди, или след нова година. Вече се съмнявам дали искам "да ме минават". Да отбележа че не съм от свекървите натрапнички, говоря със сина ми по телефона за по две минути на 10 дни веднъж, у тях не ходя, сина идва у нас. когато има нужда от помощ, финансова разбира се.
Имам дъщеря, която е омъжена в чужбина, по велик ден не можа да си дойде, но прекара 3 часа на видеоразговор с мен, показа ми децата й как чукат яйца по българския обичай и как търсят шоколадови яйца в градината около цветята, там имат такъв обичай крият шоколадови яйца и лакомства в градината за децата. Сега си е тук с мъжа си и децата, дойдоха за 20 дни.
Говоря с дъщеря си по въпроса с днешните свекърви, тя ми казва, че има поговорка "От където е жената от там е родата" и че и в европейските държави, свекървите имали същия проблем, след сватбата младите по празниците ходили у родителите на булката, ако тя не им е ядосана, а при свекърите "минавали" през непразничните дни, без преспиване.
И двете стигаме до извода, че младите жени смятат за близки майките си и завличат мъжете си там. Сега й показах да прочете темата, тя забеляза думите на коментар номер 1 "ти не си й роднина или осибено близка", и двете мислим че на номер 1, свекърва й цял живот няма да й е роднина или близка, но майка й ще е, следователно по празници с мъжа й ще са при роднините си. Снахите се ядосват ако мъжа е близък роднина с майка си, обвиняват го в мамино синче, а на тях им е позволен да са си близки с техните си майки и това не ги прави мамини дъщрички. Така мислят всички млади жени, омъжат ли се на младото семейство роднините остават нейните роднини, а на мъжа роднините вече не са му роднини, всъщност роднини са му само когато трябва да платят сватба или да дадът покъщнина, да помагат финансово, или да платят раждането на дете или кръщенето му, само тогава са му роднини. Съзнателно или не снахите мислят само за своите си майки, а майките на мъжете не са им роднини, съответно след брака вече свекървите са там едни негови далечни роднини. А според снахите всеки малък жест към свекърва трябва да се заплаща с благодарности и подаръци, ако случайно й "заведът" сина й при нея, тя трябва да е супер благодарна и да си плати с подаръци в кеш.
Е няма да стане, да не минават, няма какво да му гледам на сина ми, щом не са ми се обадили от полиция или болница, значи е жив и надявам се здрав, да правят каквото искат. Мисля ако се обадят да искат, да идват, да им откажа, да им кажа, че имам планове, ще излизаме по работа и това е, да ходят при роднините си, аз нали не съм роднина какво ще дирят при мен.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b7d0bd160d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Значи ти искаш да има някакво разрешение и когато мъжът ти иска да я сложи на място - го спираш. Ми брато на теб. Вземи се разбери със себе си какво искаш от цялята ситуация. Дипломатичността не е решение за всичко. С някои хора трябва да има настъпване по пръстите, за да се усетят.

Трябвало е да вземе ключа (да не говорим, че НИКОЙ никога не може да има ключ от моя апартамент, няма майки, бащи, лелинчовци) и да ѝ каже, че тая история не може да продължава.



Братан.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: e2cc9098d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   От номер 7. При мен също така зимата иска хладилника да се изключва така спестявала 6 лв. на месец представяте ли си? Абсолютна малоумщина, при положение, че дава пари за тонове храна, която след това отива на боклука, защото няма кой да я яде. Зимата някои неща могат да се държат на балкона ама лятото. И него се опитва да убеди да спрем хладилника през зимата категорично му казах, че с това безумие няма да се съглася и последния път като дадох пари за тока му казах "Напиши, че 6 лв от тях са за хладилника". По едно време ни се налагаше да ни обезсолява сиренето във вода, че така правели едно време майка и и баба и, посред лято тръгна да ни топли бирата да не сме хванели Ковид 19 от студената. Веднъж си говорим относно проблема на наш приятел с алкохола тя недорабзрала се набърка в разговора ни и изкара сина си алкохолик, ходи обяснява после, че става дума за друг човек. На 36 още го третира като дете, закъсня веднъж след работа понеже работеше до късно в едно заведение тръгна да го оплаква жив, че не и е вдигнал обяснявай после, че си имал работа до късно. Забравил се е малко до магазина пак същият сценарии почва да си фантазията. 4 дни от седмицата е при нас останалите си ходи на другия апартамент в провинцията като съм на работа не ми прави толкова впечатление ама останем ли по - дълго време заедно откапам понякога.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: bf3a14af21
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   8, къде прочете, че се е нанъкнала в къщата на свекървата? И какво имаш предвид под мърла - така ли наричаш приятелките на сина си? В такива теми няма място за болни женици...

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 4b02e8f22c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Намери си друго гадже или го преглътни! Което ти е по-лесно.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: beb1d5ca4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   От авторката: То точно днес на Бъдни вечер стана малко премеждие. Тя ни беше поканила и държеше както на всеки празник ние двамата и моите родители да отидем при нея, тъй като цитирам - "Боби си е в Италия с Лаура и нейните, аз тука сама, ако и вие ме оставите". Ние и двамата заявихме с мъжа ми, че освен светлия християнски празник е и негов рожден ден и искаме у нас, с приготвеното от нас ядене. Тя започна да се опитва друго да ни убеди, накрая се кротна. Дойде у нас, нашите дойдоха. Настрани по инициатива на мъжа ми я е викнал като е послъгал, че той си е изгубил ключа, но на нея й без това не й трябва, защото се справяме сами, така че да го върне, ако може. Тя така е й направила, после цяла вечер накриво малко ни гледа, особено мъжа ми. Между тях интересното е, че има по-голяма непоносимост, батко му по я търпи и като мен си премълчава, но пък щом е забягнал и не й угажда да се връща, както тя иска. Повече няма да се бъркам на мъжа ми. И не съм лицемерна, а жалостива наистина. Но тя прекали. Ако мен използва, за да командва семейството ми, аз ще я среща също. Усещам, че няма така лесно всичко да приключи. А за коментара, който твърди, че някой ден някоя "мърла" ще ме постави на мястото ми. Ако имам син, то в тази възраст, в която има жена до себе си, ние с мъжа ми няма да висим до него и няма шанс да живеем с младото семейство, защото това е токсична работа. И не визирах моята свекърва, а има доста по-нагли и открито груби КУЧКИ, направо така ще се изразя, които даже попадат на кротки снахи, които им мълчат, а аз тогава нямаше. И сега няма вече. И не съм в нейния дом, не бих й отишла. С мъжа ми си имаме наш дом, на мое име. Нито моята майка има такива права - тя даже не знае точния адрес, така че няма да я допусна да ми ровичка, така че и свекървата не би трябвало да си позволява.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a2895baf00
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Погледнете 7 каква неблагодарница, живее в апартамента на свекървата яде от манджата й и как недоволства. Щом апартамента на родителите й е със сменена дограма, защо не иде да живее у тях? Свекърва й изключвала хладилника за да спести 6 лв, щом жената толкова пести от тока, следователно тя го плащала дотогава, а младите живуркат на гърба й смучейки от ниските й доходи. И веднъж 7 като дала пари за тока натяква че 6 лв били за хладилника, каква наглост. Разбира се щом свекърва й е стигнала до там да изключва хладилника се мъчи да спести, защото не й достигат парите, но снаха й не се усеща, може само да сочи с пръст от къде пестила свекърва й. Всеки може да прави кюфтета от скъпа кайма, стига да има достатъчно пари да си я купи, но човек влязъл да живее в чуждото жилище, седнал да яде от кюфтетата на собственика, няма право да говори няма право да мисли така лошо, никой не я е домъкнал насила в апартамента на свекървата, никой не я кара да яде насила от кюфтетата от левче. Да не говорим за наглостта на снаха, да мърмори, че не й давали да смени дограмата на чуждото жилище, да си купи жилище и там ако иска всяка година да сменя дограмата.
На мястото на свкърва й щях да ги изгоня и двамата от жилището, да го дам под наем за да имам пари и за ток за хладилника си и за скъпа кайма за кюфтетата си, но снаха й това, че свекърва й се е лишила от доход от наем в тяхна полза, не го оценя!!!!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: bf3a14af21
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Хайде и 19 - мечтата на всяка свекърва - да трови, да трови и накрая снахата да каже “не мога, не издържам повече” - свекървата или някоя друга доброжелателка да й отвърне “съжалявам или седиш и търпиш, или си заминавай, но без дума да кажеш на мъжа си, че може да вземе да те подкрепи и да трябва сввкървата, а не снахата да си ходи” - и после се надяват снахата да си замълчи и да си замине. Е ядец на моята - не си замълчах и си “тръгнах” от живота й заедно със сина й.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b05b08be29
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Много е лесно да съдиш някого без да го познаваш нали номер 21? И двамата работим и двамата допринасяме с бюджета. Последният път аз платих половината сметка за ток, дадох 34 лв и му казах да си отбележи, че 6 лв. от тях са за хладилника. Жената изобщо не е толкова зле има си странични доходи даване на даване на курсове по английски. 1 стотинка ме съм им поискала дори когато съм била в тежък момент. Колкото до идеята за дограмата тя е негова и то не от вчера , защото по този начин и за майка му ще бъде по - добре и в нейната стая ще е по - топло. След идването ми къщата придоби човешки вид преди това навсякъде беше страшна мръсотия, имаше хлебарки а котката беше минирала балконите. Не бих искала един ден детето ми да расте в мръсотия. При моя приятелка е още по - зле положението всеки път щом майката на приятелят и се върне от чужбина се принуждава понякога заедно с него да бягат при майка и защото онази, ни се води, ни се кара и я критикува за всяко нещо, а той горният макар и 28г. фък не смее да и каже. Дано намерят решение, защото не може цял живот на лагери да го карат. Много е лесно да лепиш етикети на хората без да ги познаваш, заради такива злобари като теб нормалните хора вече избягват да споделят проблемите си тук!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b05b08be29
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Модератор, бихте ли погледнали отново коментар номер 21 отвсякъде ръси обиди и нападки към човек даващ съвет на авторката? Коментар номер 8 пък я нарича. мърла. За пореден път ви питам докога няма да си вършите работата като хората и ще нарушавате собствените си правила? Ако толкова ви е трудно да се справяте и измемогвате наемете повече хора, за да почнат да вървят нещата. Ако продължавате в този дух ще си загубите и малкото останали читатели, никой не би повторил да се върне на място където вместо да получи подкрепа бива нападан и обиждан.Омръзна ми да ви правя забележки вече, омръзна ми да виждам, че промяна към добро няма колкото и хората да ви казват какво да промените! Това ли заслужават хората като авторката и тези, които се опитват да им помогнат и утешат като мен да бъдат обиждани ли?

Модератор: "докога няма да си вършите работата". С този тон не ни мотивирате много.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 724f65d867
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   М31.

Към модераторите от коментар №24.
Да си призная понякога ми се повдига и ме вкарвате в състояние "готов за бой" с триенето ви на коментари и др., но не затова ви пиша.
Весела коледа, обичаме ви :D без вас нямаше да имаме и това.


п.п. може да изтриете коментара ако искате, това послание е само за вас.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: e58f55637a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Не виждам нито една обидна дума в коментар 21. Казана е истината, която не се харесва на авторката, за жалост.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b05b08be29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Освен това номер 21 каква е логиката да пестиш ток от хладилника след като това после ти струва тонове развалена храна, която после заминава на боклука или в тоалетната, защото няма кой да я яде? Дълго време след като се запознахме той се срамуваше да ми сподели тази странност на майка си. Още много преди да се съберем да живеем заедно се е случвало тя за сготви манджи в промишлени количества и после да ги зареже едната на пода в кухнята където привлича хлебарки другата да стои на балкона с часове сещаш се какво става става ако времето е топло. Случвало се е да отвори лютеница да я изяде донякъде след това да отвори втора, трета да ги зареже да стоят с дни на масата извън хладилника и така докато не вкиснат, същата история е и с киселите млека. В началото когато се нанесох ме заболя колко много храна се налагаше да замине на боклука а е могло това да се предотврати. Преди 2 години отивайки му на гости станах свидетел как пестенето от хладилник продължаваше и през лятото прясното мляко беше оставено в коридора казах му, че това е бързоразвалящ се продукт и не може на 30 градусова жега беше средата на юли да стои иизвън хладилник оправда се, че на плочките в коридора било хладно. След като пи от същото това мляко имаше проблеми със стомаха. Слава Богу му се размина с диария можеше и по - зле да стане и да се натрови. Та пак питам струва ли си да пестиш 6 лв. на месец за ток от хладилник след като това ти струва тонове развалена храна на месец, които заминават на боклука а това са пари и така хвърляш стотици левове на боклука и в тоалетната и да рискуваш здравето на близките си? Аз мисля, че не си струва. На който и в обкръжението си от близки, приятели и колеги да съм споделила за тези неща никой досега не ги е намерил за нормални всеки ми казва, че това е лудост и се хваща за главата. И я ми кажи един неблагодарен човек би ли положил усилия да спре порочния кръг с разхищаването на храна, би ли се опитвал да подобри условията на живот у дома откъм хигиена и да прави компромиси опитвайки нещо, което не харесва само и само да зарадва човека насреща и да не го обиди? Имам приятел, който живее на квартира и има частичен запор на заплатата заради дългове, но дори и в това тежко положение не си позволява да пести за ток от хладилника. Опитах се да бъда подкрепа на авторката, да и дам пример, че винаги може да бъде и по - зле вместо това бях изядена с парцала. Затова и вече почти не почти не пиша тук преди няколко години имах нужда от подкрепа понеже бях в тежък момент и се чувствах неразбрана от близките си и вместо подкрепа получих нападки и обиди.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 724f65d867
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   От №25. Имах предвид към модераторите, които писаха в коментар №24. А не че аз съм №24.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 06fc8dea36
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   От авторката: Не се оплаквам от никой коментар, изчетох всички и благодаря! Нямам предвид, че всички свекърви са зли, а снахите и тъщите - злато. Стана ми особено жал за номер 15, която си личи, че е добра жена. Свекърва или тъща, от тези, които се месят, обаче не могат да бъдат толерирани. И само един въпрос, към живеещите с тях? Защо не се отделите, след като не ги понасяте? Младото семейство, за да вирее, трябва да е отделно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a2895baf00
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   28 дали си струва или не, само тя си знае, само съм чувала за баби които пестят от хладилник, дали ще хвърля храна си е нейн проблем, но когато се нанесеш в чужд дом е наложително да търпиш странностите на собственика. В същия град предлагат достатъчно много квартири в които няма свекърви.
Близките на този собственик са пълнолетни и не би трябвало нито да са в дома на майка си, нито да харчат от тока й, нито да ядът храната й. За застрашаване на здраве и живот можем да говорим само, ако сина й е малолетно детенце, което не може само да отговаря за здравето си. Кой накара приятеля ти да пие от нейното мляко, той не е ли пълнолетен, не знае ли къде е магазина? Защо се налага бабата да пести от ток, защо сина й не плати тока първи преди бабата да иде да плаща? Младия мъж след като ползва жилището на майка си как е възможно да й позволява тя да плати ток или вода? Как млад мъж си позволява да яде от храна купена от нея, вместо той да купи храна и да сипе на старата си майка една чиния.
Теб 28 някой насила ли те завлече да живееш там? Не оценяш ли че там не плащаш наем на тази жена и имаш долу горе удобства? На всичко отгоре съобщаваш че си изчистила, сякъш някой е бил длъжен да изчисти за теб идеално и червен килим да ти постели, но не го бил направил. Жената е в собствения си дом, тя е в правото си да прави каквото си иска там, ако желае има право да се изходи по средата на хола си и ти нямаш право на мнение по въпроса, единственото на което имаш право щом не ти харесва е да се изнесеш.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: bf3a14af21
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   15, според мен свекървата на авторката е съвсем различна от теб. Докато тя е токсичен, манипулативен и егоистичен човек, който не се интересува какво мислят, чувстват и искат другите хора, мога да се обзаложа, че ти никога не би влязла неканена в чужд дом, а какво остава да пипаш лични вечни и да сменяш чаршафи. Дори авторката да стане свекърва, няма да намери отговор на въпросите си - някои хора са си токсични, а някои са си добри. Не всяка майка изперква, когато сина й се обвърже сериозно. Нормалните майки са щастливи.
Въпреки това ми звучиш много свястна жена, която има пълното право да се чувства пренебрегната и обидена в тази ситуация. Ние сме прекъснали всякакъв контакт със свекървата, защото отказваше да се съобразява с каквото и да било и много ме мрази и до ден днешен. Смята, че понеже синът й е единствено дете няма право да се жени и да има деца, а аз съм се натрапила и съм й го отмъкнала. Ако имах свекърва като теб щяхме да се редуваме - една година Коледа при вас, а Великден при моите родители, следващата година обратното, понякога сами, а защо не и всички заедно на едно място. Винаги съм мечтала за такива отношения. При теб отношението на снаха ти изглежда напълно незаслужено. Според мен не осъзнава колко рядко човек би попаднал на свястна свекърва и не го оценява. Да се беше паднала на мен :).

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3afab13e60
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Н28,
"На който и в обкръжението си от близки, приятели и колеги да съм споделила за тези неща никой досега не ги е намерил за нормални всеки ми казва, че това е лудост и се хваща за главата"... А да ти е хрумвало, че така злепоставяш семейството на съпруга си и самия него, като тръбиш наляво и надясно в каква кочина си попаднала? Дори това да е вярно, ако съпругът ти разбере, със сигурност ще го заболи. все пак тя му е майка, и макар да знае недостатъците й, все пак я обича. Ако съпругът ти тръгне да развява кирливите ризи на твоето семейство сред близки и приятели, ти дали ще си щастлива от това? И като е толкова голям проблем с тока, плащайте го вие, и няма да има проблеми. все пак вие сте двама, а тя е една. И живеете в нейния дом.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b05b08be29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Говорили сме по въпроса да сме отделно не виждали му се скъпи наемите само веднъж си го е позволявал и то за кратко преди това цял живот не се е отделял от техните ,но понякога остарелите и разбирания го натоварват.Донякъде е породено може би и от факта ,че го в родила в по-късна възраст и е единственото и дете .Обикновено той е този,който критикува яденето на майка си аз гледам да туширам нещата казвайки му „ искала е да ни зарадва жената”.Когато готвим и преглагаме винаги от яденето.В повечето случаи не отказва .Когато първия път почистих ми благодари че съм вкарала някакъв ред .Имам колега ,който също живее под един покрив с майка си макар и на отделни етажи уважават се , но на първо място са жена му и детето му и там го няма това ,че тя трябва да е трябва да е безгласна буква щом е отишла да живее с него както някои хора ме нападаха .Думата и тежи колкото тази на мъжа и .Баба и дядо лека им пръст бяха по същия начин. Всички се уважават взаимно и свекървата не пречи на младите .Преди време бях гадже с един негов приятел и също мой колега той му казваше ,че мъжът е този ,който трябва да се осигури подходящи условия на живот на бъдещата си жена както той е направил .След време с въпросният се разделихме поради непреодолими различия и неговата маниакална ревност ,но това е друга тема на разговор.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker