Винаги аз плащам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Винаги аз плащам
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1436 пъти
Здравейте. Жена на 23 години съм. Имам си сериозен приятел. Обичам го, той мен също. Но имам проблем..той няма пари. Не съм материалистка, но не мисля, че е нормално всеки път аз да плащам. Първо, че и аз не съм богата и второ, че не съм му майка все пак.Например искаме да си вземем нещо от магазина и да хапнем/пийнем на някоя пейка, или докато се разхождаме, а той няма пари. Нямам проблем аз също да плащам, дори ми е сладко да се грижа за него, но когато е всеки път е недопустимо. Всеки път ми казва, че не си е взел пари, или че няма и така аз плащам винаги. Не мога само за себе си да взема все пак. Не знам какво да направя. Не искам да се караме за това и да изглеждам тесногръда, но съм жена и искам да се чувствам като такава и във връзката, а той дори не може да ме почерпи едно кафе. Ако не ме черпи, поне да си делим сметката. Не искам да съм груба с него, той е прекрасен, но това не е нормално.....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: b73005c1ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо просто не му споделиш, че ти е трудно да се справяш с парите? Един вид индиректно му намекваш, че не можеш да поемаш и своите собствени, и неговите разходи за храна, поне не постоянно. Ако ти е трудно да направиш дори това, някой път като сте в магазина му кажи, че нямаш пари, закъсала си го с две думи, да видим как ще реагира. За мен въпросът изобщо не опира до това, че ти си жена, а той мъж, можеше да е обратната ситуация, но не е честно само единият да плаща.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 781254768a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Този мъж е използвач!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ba89f23537
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, говори с него и бъди директна какъв е проблема и какво искаш да се случи, както сподели с нас, същите неща кажи и на него. Или ще се усети и ще започне да се съобразява или не. А ако не иска да се съобразява или смята, че няма проблем, то със сигурност те използва и не те заслужава! Успех :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 76ed1fa964
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Тоя не е мъж!Нямал пари!Ами почни работа,бе!!!Защо чакаш на жената?Ами ако се ожените?Как ще гледа семейство???Ядене,пиене,сметки,коли,деца,това всичко иска пари!!!А той мета та.аци на дивана и чака жената да изкарва пари!!!!Я си събирай парцалите и дим да те няма!!!!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: fd3d5bc91c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Работи ли? Ако работи, няма причина да си стиска парите и вечно да няма. Явно си е типажа лошо момче, затова си с него.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: aa59704559
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Мила, ти нямаш мъж до себе си, а си осиновила едно мамино синченченце.Честито станала си майка!


Чингис Хан

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 4451fe5aa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Сериозен приятел, казваш.. Би трябвало да знаеш защо все няма пари. Работи ли в момента, какви са му доходите и разходите, наеми/заеми? Пести ли за нещо?

Не го намирам за нормално.. Не си е взел пари, няма пари.. Че кой излиза без портмоне в себе си?

Сигурна ли си, че няма друга на хоризонта и за нея винаги да има пари?

По празници поне подарък прави ли ти?

Да не иска нищо да направи за теб означава, че не държи на теб и такива жестове към теб ги разбира само като нежелан разход. Доста е унизително такова положение. Без значение дали става въпрос за кафе, вода, шоколад, сандвич или скъпа вечеря.

Още си млада и някои особено неприятни мъжки номера минават на тези години. По-добре си изясни възможно най-скоро защо е такъв и не си губи времето с надежда, че ще го промениш.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: cce48664d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не е прекрасен, просто си удобна за из/ползване.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: d54305ef5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Той работи ли? Ако не и не си търси работа какво правиш? Бъдеще с мъж без пари. Не визирам лукс, но да му плащам сметките малко ми идва в повече.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 2e7d509434
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Бягай далеч от такива

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a1f24e55bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Щом не е богат, явно е висок, по твоите критерии красив и не на последно място с нагло поведение. Българката се хваща с два типа мъже- богати, където въшността не играе роля, или някой с гадно поведение, като може и да не е висок, нито да има пари, но е препоръчително все пак. Ганьовката си има критерии за идеалния мъж и си ги следва. ( Може все пак случая на авторката да е по- различен и да не се припокрива на 100% с написаното от мен.)

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 15320d8ea5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Кой е глупака в цялата история?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: cdc8a33e88
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Къде са сега всичките мъже, които твърдят че жените само пари търсят и са използвачки? Напоследък все повече такива теми виждам.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 9fc0354443
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   За жалост съм имала опит с такъв мъж. Винаги по ресторанти, кафета, магазини - аз плащах всичко. Той ме е черпил не повече от 2 пъти за цялата ни връзка. Освен това му заемах суми кеш, които така и не съм получила обратно. Той самия уж се оправдаваше с липса на пари и за мен не беше проблем да плащам, но беше странно, че с такава лекота си приемаше да го издържам.. Явно въобще не го бъркаше. Смисъл, за мен е важно отношението и няма нужда да ме води по скъпи места, но ако не може да плати едно капучино.. Извинявай, но това не е достоен мъж.

По твоя въпрос, просто му дай ясно да разбере, че ти нямаш достатъчно средства и че внимаваш как харчиш, и нямаш излишни пари да хвърляш и по него. Направи се на ударена и както те посъветваха в коментарите - някой път кажи, че си останала без пари - да видим как ще регира.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b1074ba10b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Разкарай го!
ж

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 5b5a3fd75f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Този мъж е мамино синче. На теб ти е сладко да се грижиш за него, защото проявяваш майчин инстинкт жена си няма как. Свикнал е някой да го гледа и да не се грижи за нищо, а само да си гледа кефа. Сега ти е ок, ами после, като имате дете/деца и него ли ще гледаш? Колкото и да се красив и мускулест той не може да гледа семейство за съжаление.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 5a75083559
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Авторке, може би не приема сериозно отношенията ви, което, разбира се, не го извинява да не покрива собствените си разходи. В началото на връзката ни съпругът ми беше абсолютно същият. Идва сметката, той гледа през прозореца. Заживяхме заедно. Викам си: сега вече ще се промени. Същата история. Ама ток, ама вода, ама храна, той е над тези неща. Започнах втора работа, после трета, белким се справя. Но реших да стигна докрай и се омъжих за него. Буквално на сутринта след сватбата мъжът ми сякаш стана друг човек. Извади 1000 лв., остави ги в един плик и каза: "Това, жена, е за разходи по домакинството до 15-о число. Ако свършат, кажи". Оттогава насетне никога не съм имала проблеми. Аз не помня да съм плащала сметка в близките години. Продължава регулярно да оставя пари за разходи по дома, навън ли сме, задължително плаща той. То бюджетът ни е общ, де, ако няма дребни, ще платя аз, но на него някак му доставя удоволствие той да се погрижи, това му повдига самочувствието. Обича да ми прави подаръци, обича ей така нещо за дома да купи, техника някаква или мебел. Това го кара да се чувства горд, че е стопанин, че е глава на семейство. Моята заплата отива главно за пътувания, облекло и козметика за двамата, декорация на къщата, сервизи, покривки, спално бельо, такива неща и за растения за градината, но тъй като това не са ежедневни разходи повече от половината остава като спестявания, които като се натрупат повече, обикновено инвестираме в нещо, което си пази цената.
До ден днешен не мога да си обясня тази трансформация. Да ме е изпитвал (и това съм си мислила), но не е такъв човек, твърде откровен е. Наистина да е бил финансово затруднен... но как буквално за едно денонощие престана да бъде. Вярно, започна нова работа, печели повече, но самият му манталитет се промени. Започна да му доставя удоволствие да се грижи за семейството, чувства се важен някак по този начин. Когато пазаруваме заедно, аз влизам в магазина само за да посоча продуктите, които съм избрала. Той бута количката, той плаща на касата, той носи торбите, аз си ходя с дамската чанта. Явно за някои мъже е от значение дали харчат пари за "приятелка" или за съпруга. Друго обяснение нямам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker