Любов между две жени - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Любов между две жени
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1636 пъти
Тази история продължава повече от 10 години. Ще Ви спестя подробностите. Любовта между нас е много силна, по-силна е от нас самите. Толкова години чувствата ни не са се променили, а специално от нейна страна е имало много опити да продължи напред и да продължи живота си по стандартния ред, както обществото го изисква. Убедена е, че семейството й никога няма да приеме такава връзка и всячески се опитва да отрича това което чувства, опитва се да контролира чувствата си към мен и избягва да ме вижда защото по нейни думи се страхува от това което изпитва към мен, страхува се от това колко силно е всичко между нас. Когато сме насаме е неспособна да контролира тези чувства, но щом се прибере вкъщи и сякаш става друг човек. Обичам я много и ако има човек който може да ме направи щастлива на този свят, то това е тя. Чаках я 10 години, тормозех се през всичкото това време и не успях да се привържа към друг човек, , не успях да обикна друг човек. Всичко и всеки сравнявам с нея и във всеки виждам нея. Моето семейство също не би приело такава връзка, но аз съм склонна да направя всичко за нея. Не мога да я гледам с друг. Сгодена е от няколко години, но така и не се стигна до сватба. Имаше момент в който беше по-решителна и напусна годеника си, но малко след това се уплаши и отново даде назадна, сега отново е при него, но продължава да търси мен... Бих искала да получа съвет от вас как да постъпя и как да я накарам да бъде по-смела и по-решителна и да следва сърцето си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 4d29c5602b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всъщност като спреш да я караш. Нищо, че звучи иронично, не е. Трябва тя да поеме отговорността си на възрастен зрял човек.

Понеже раздялата е нещо доста неприятно, нормално е да го избягва. Не й давай зор, когато стане въпрос за това, насочвай тактично отговорността към нея, че решенито е нейно. Не я натискай, не я карай. Нека сама стигне до там. Не се опитвай да й влияеш, защото поне от моя опит, мога да твърдя, че хората сами стигат до тези решения и сами действат, когато бъдат третирани като възрастни и отговорността им бъде "върната".

Колкото и да я караш - няма да я накараш. А когато го направи - няма да е заради теб, а заради нея самата. И това е прекрасно, това е здравословно.

Това е моето мнение, което се основава на няколко случки, една от които жена с 2 деца и общ семеен бизнес със съпруга си, след дълги години нещастие и на нея и на децата, по вина на съпруга, както и 20 годишен брак, сама го напусна, когато й се "върна" отговорността. Говоря метафорично, във връзка с горното е.

Успех :)

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 9ff2abe8af
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От авторката до 1.
Понякога си мисля , че никога няма да събере тази смелост да бъде с мен и чувствам отчаяние. Подхождала съм с търпение към нея , но идва момент в който започвам да се чувствам зле и променям държанието си. Все пак всеки човек има достойнство. Доста ревнива съм и трудно понасям другата й връзка , въображението ми става доста богато и се тормозя. Предполагам , че просто съм достигнала до момента в който вече трябва да вземе решението си в най-скоро време. Колкото и объркана да е... нейните действия ме нараняват.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 3f7697c908
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ах, мила толкова добре те разбирам! Какво да ти кажа, любовта трудно съжителства със страха. От личен опит знам. Преживях същото с приятелка. Проблемът при нас е, че сме омъжени, но чувствата не питат. Разбирам я и нея и твоята любима. Предпочита да сме просто приятелки. Нашето общество е жестоко към хора като нас. Дори и за необвързаните. И аз като теб съм сигурна, че друг човек няма да обичам и желая така, защото като нея няма... Започнах да се занимавам с какво ли не, за да не мисля толкова за нас и донякъде помага. Открих, че умея много неща, за които нямах идея. А по принцип винаги единият обича повече. Може би при нея не са толкова силни чувствата й към теб. Щом успява да се сгоди. 10 г. не са малко време. Може да са се променили най-малкото. Сигурна ли си, че не те търси само за чесане на егото и повдигане на самочувствието? Задай си обективно въпросите. Не разбрах имало ли е нещо между вас или само на теб ти се струва? И помисли струва ли си да я чакаш да се чуди още n - брой години. Не знам на колко сте, но досега щом не се е решила не я чакай. Докато я чакаш тя се сгодява може и дете да си роди, а ти какво сама ли? Предложи й когато може да се пътува да отидете някъде в чужбина за малко да видите как се чувствате, когато сте в по-неутрална среда и решете. Това мога да те посъветвам. Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 09690ee765
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ще ти дам компромисен вариант : полигамия . Предложи й го и ако се съгласи обмислете как да влезеш в живота на годеника й за постоянно . По този начин и вълка сит и агнето цяло . И вие двете сте заедно и обществото/семейстеото ви е задоволено . Повярвай ми от опит ти казвам че хората около теб ще приемат полигамна връзка с мъж и две жени в нея много по-лесно отколкото моногамна такава между две жени . При мен стана така . С жена сме заедно от училище още тогава имахме връзка с наша съученичка . Всичко които знаеха ни приеха и даже ни даваха за пример за успешна връзка ... Преди петнадесет години ... В страшно консервативен град в Северозапада . Разделихме се с нея за кратко когато отидохме да следваме ( тя избра различен град ) Сега тя пак е в живота ни като освен с нея , със жена ми имаме връзка още четири млади жени . Имаме и деца ( само с жена ми но обмисляме и вариант и за деца с другите пет , имаме и финансова възможност и пространство под формата на голяма къща ) . Не сме единствените такива . Имам познат от Лом който живее с три като едната е братовчедка на жена му а другата е американка . Все още нямат деца но работят по въпроса за такива . Щастливи са заедно и то много . Личи им . Почти не се делят един от друг . Друг познат вече десет години живее с двете си приятелки под един покрив и си гледат децата заедно . Също са много щастливи заедно . Нито един от нас не е мюсюлманин или твърде религиозен като цяло ( христянството и юдаизма не са против полигамията просто успешно не я препоръчват , ако това има значение ) . Пробвай авторке . И ти и приятелката ти . Кой знае , компромиса може и да си струва . Времето ще покаже дали е така . Късмет
М32

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 9ff2abe8af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката:

Имаме доста различно мислене по въпроса с нея. Не съм толкова широко скроена да споделям човек който обичам. И въображението ми ме измъчва, ревността ми към нея ме измъчва. Нейното разбиране за нещата е , че може да заобиколи това което е нормално, тоест да води двойнствен живот. Годеника й не знае нищо за нас. Иска да бъде с него пред обществото , а с мен през останалото време.

Имали сме отношения , да. Също многократно е споделяла с мен , че това което чувства когато е с мен, не го е чувствала с никой друг. Не говоря само за интимните отношения , а и като цяло за времето което прекарваме заедно. Винаги е казвала , че ми се възхищава защото съм добър и стойностен човек, за това , че съм амбициозна и т.н. Като цяло многократно ми е показвала , че ме цени и не иска да ме изгуби. Тя живее с мисълта , че винаги ще бъда до нея, въпреки решенията и постъпките й. Живее с мисълта , че й принадлежа и няма да ме изгуби.
Всяка връзка изисква търпение, отдаденост, компромиси и съм дала всичко от себе си , старала съм се дори на 300%. Просто вече не мисля , че тя е готова да се бори за мен, може би чуждото мнение я интересува повече отколкото това да бъде с човека който обича истински.

Двете сме на една възраст на 25години.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a085a7fd79
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Звучиш пораженски. По принцип бих казала да се опиташ още малко, да я провокираш, да говориш с нея. Ти обаче сякаш си взела решение. Щом толкова те наранява е време да я пуснеш. Животът е кратък, а младостта още повече. Със сигурност ще я преживееш, но вечния въпрос е дали някога ще намериш друга като нея. Тъй като не си я описала особено ласкателно вярвам, че ще успееш. Има много невероятни жени - позволи си да се излекуваш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 9ff2abe8af
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Aвторката:
Не съм се отказала и май това е по-лошото. Просто ми се иска да не трябва да убеждавам някого да е с мен, а решението да е лесно за него.
Непостоянна и нерешителна е относно целия си живот. В моите очи е човека който ми дава всичко от което аз имам нужда, кара ме да чувствам щастието си цялостно. Дори всичко друго в живота ми да върви перф. ако нея я няма щастието ми не е пълно, но искам повече от нея. Искам да я виждам всеки ден, да се събуждам до нея, да я подкрепям и насърчавам във всичко. Искам всеки ден да съм до нея и да знам , че тя е само с мен.

Това което казваш , че се държа пораженски е от отчаяние. Моето мислене за всичко е , че когато искаш нещо просто правиш така , че да го получиш, започнат ли оправданията явно не го искаш истински. Не искам някой да се колебае дали да бъде с мен или не. Имам достойнство преди всичко и не мисля , че трябва да се държи с мен по този начин. Доста компромиси съм правила и съм я оправдавала за всичко до сега, години наред. Мисля , че е време тя да направи нещо за мен и да покаже наистина дали иска да е с мен или не. Всеки може да ти говори красиво и да ти казва колкото много те обича и те иска, но ако действията му сочат друго?

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 2a9e9683a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Проблема в случая е тя и нейния страх. Нещо което трудно ще промениш. Единственото което можеш да направиш е да се опиташ да я окуражиш и да я подкрепяш в това да бъде силна.
Но ако тя е с прекалено слаб характер, дори да се отдръпнеш няма да те потърси, защото е прекалено вглъбена в това какво мислят другите. Попитай я дали живее за да бъде някой друг щастлив или дали самата тя иска да бъде. Покажи ѝ че заедно можете да се изправите срещу всичко.

Ако това не е достатъчно - недей да губиш времето и емоциите си. Ако ще и 50 години да чакаш, някои хора са пристрастени към определен начин на живот. А ти докато хабиш емоциите си в празни надежди няма да се влюбиш отново, чисто и просто защото не си го позволяваш подсъзнателно. Ако тази жена беше идеалната - щяхте да бъдете заедно.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 4a2787397d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Тя има чувства към теб, но страхът й е по-голям, за което аз лично не бих я винила. Разбирам я - в България нещата са все още трудни относно тези неща, което е жалко - двама човека да се обичат така истински, а да се страхуват да бъдат себе си.
Моят съвет към теб е следният (поне това което аз бих направила): Говори с нея и й излей цялата си мъка. Не се карай, не обвинявай, не съди, бъди търпелива и мила.
Но й кажи как се чувстваш и че смяташ, че е време да вземете крайно решение. И нека то бъде взето --- веднъж и завинаги.
Без да искам допълнително да те огорчавам, но тя вече е взела решението си отдавна - та тя е сгодена?!! Може би е с мъжа си от удобство, има някой до себе си и дори да не го обича както теб, не е самотна. И за нея това е удобно. И не я виня, напротив, разбирам я предвид настройката на обществото ни.

Но не е честно спрямо теб. Тя вижда, че ти си там и я приемаш, та дори и с годеник. Скоро може и дете да има? Тогава как си го представяш, а тя ще продължава да ти говори, че може да води двойнствен живот.
Може би тя трябва да усети, че това няма как да продължава вечно.
Ако бях на твое място щях да й кажа как се чувствам и че не мога повече така. И че щом е направила вече своя избор няма как да продължите като приятелки вече.
Без да приключите връзката и контакта ти няма как да продължиш. Ще те боли и ще го изстрадаш, но поне ще имаш яснота в каква посока да се насочиш и най-важното - ще продължиш напред.
Докато така само агонизираш и тъпчиш на едно място. Ти имаш целия контрол върху живота си - щом не си щастлива, време е за промяна. И знаеш ли какво?! Трябва дори да се ентусиазираш за тази промяна. Продължаваш напред. Много яко! Не знаеш какво се крие зад ъгъла.
На 25 години, ти си още млада и животът е пред теб. Вярвай ми, това е прекрасна възраст - наслаждавай й се. :)
Очакват те още толкова опит и изживявания, които ще те обогатят като човек и като жена. Животът няма да свърши с тези отношения, бъди сигурна в това.
Открий нови хоризонти и нагласи. Медитирай, тренирай, учи, обичай се! Обърни си внимание и стъпка по стъпка продължавай напред. С благодарност в сърцето си и добри чувства. Без озлобление. 10 години, изживели сте нещо красиво и дълбоко.
Но явно е време за нови изживявания и нова страница от живота ти. Имах вярва в сърцето си, че ще си струва.

Това е най-градивният съвет, който аз мога да ти дам.
Тя е взела решението си отдавна, а именно ти си човекът, който не е взел категорично решение. Ти живееш просто с надеждата, че тя изведнъж ще се окуражи, ще прекрати годежа, ще застане срещу семейството си и целия свят и ще бъде с теб. Не е като да е невъзможно, разбира се, но 10 години смятам, че са достатъчно категорични като развой на събитията.
Тя е взела решението си, но ти не си. Просто разговорите в прав текст между двама души, таящи нещо силно помежду си са малко особени и трудни. Тя не иска да те наранява и за нея също не й е лесно.
Но...
Ти стоиш на едно място, чакаш я, измъчваш се и казваш "Тя е нерешителна."
В моите очи обаче именно ти си нерешителната. Не се решаваш да приемеш, че щом вече си се изморила да чакаш по-различен резултат от настоящия значи е време за промяна. Просто го приеми. Аз след толкова разговори и време бих била абсолютно категорична - прекратяване на тези отношения веднъж завинаги.
Пак казвам - контролът е твой. Не си губи времето, колкото и да ти е трудно.
Горе главата! Животът е пред теб.

Ще посещавам тази история, дръж ни в течение как са се развили нещата все пак.

Нова година, нов късмет, та знае ли се. :))
Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 759e7e0711
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторката:

Имахме множество разговори, месеци наред в които я убеждавах да се преместя в нейния град и да бъдем заедно, да си сменя работата и местоживеенето. Нейния отговор беше: Ако искаш да идваш тук, ела. Ще идвам при теб и ще оставам, но не мога да се преместя при теб.
С две думи каквото и жертва да направя аз, тя пак ще си остане на старото място и с този човек. Обвинява ме, че я критикувам и насилвам.
Не искала публичност, не била такава. Не можела да ми даде това което заслужавам и искам.

Напоследък все се караме заради това, че се върна при годеника си. Напусна го и пак се нанесе там, игнорираше ме три месеца и казваше, че я плаши това, че изпитва силни чувства към мен. Месеци наред избягваше да се виждаме и после казва, че все се караме.

Постъпките й ме карат да избухвам. Казва ми как ме обича и как съм най-близкия и човек и след малко се прибира при него. Не се чувствам виновна за ревността си защото имам безброй причини да избухвам. Тя не предприема нищо за да промени нещата. В последния ни сериозен разговор й казах, че не искам да слушам празни приказки и че всичко е само думи без действия от нейна страна и извъртя нещата, че я обиждам и че съжалявам един вид за отношенията ни.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a085a7fd79
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Разбирам я, а вероятно и ти. Не е лесно да си лесбийка в днешния свят. Свързано е с много тайни, много лъжи, лицемерие и тъга, неизпълнени желания. Избора между потенциалното щастие и комфортната зона не е лесна работа. Понякога насред неконтролируеми емоции, сложна жена и изпепеляваща любов е много лесно да се намериш в прегръдките на стабилен мъж, който не би могъл да те нарани, просто защото не го обичаш. Това обаче си е нейната каша и не бива ти да го отнасяш. Наистина смятам, че е по-добре да се разделите. Иначе след известно време и при подходящи обстоятелства тя ще го напусне и може и да се съгласи на това, което искаш, но дали ще си е струвало мъките. Опитай да намериш друга, провилната трябва да обича жени и в часност теб и да не се срамува от това. Иначе най-вероятно и нейния мъж ще се осъзнае някой ден и много ще съжалява, защото ако за някой положението е по-зле отколкото за теб, то е за него.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: cb047e8f73
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз пък ще ви разкажа нещата от другата страна - от страната на годеника на другата.

Цял живот съм бил широко скорен човек и съм подкрепял хомосексуалните и тяхната борба да живят живота който искат. Но знаете ли къде е проблема - типично по женски, те не знаят какво искат. И заблуждават всички, навярно и себе си. Къде от страх, къде от желание да пробват и от другата страна. И те самите не знаят. И докато се начудят, изведнъж се оказва, че вече имате и дете. И тогава едната "жулиетка" като тази тука , се присеща, че тя всъщност обичка другата, а не мъжа си, и бащата на детето си. И "любовта е най важна". И че всички са длъжни да се съобразяват и прекланят пред тяхната красива любов.

Няма да ви обеснявам през какво съм минал. Ако някога попаднете в ситуация в която не можете да си гледате детето щото "приятеля" на мъжа ви смята, че знае за детето ви повече от вас, и мъжа ви застане на негова страна и се стигне до там, че вие трябва да се изнесете, тогава ще разберете. Дотогава съм убеден, че ще ми говорите колко не съм прав. На чужд гръб и сто тояги са малко. Затова сега като видя лесбийки първата ми реакция е да им счупя ръчичките и лъжливите устенца. Нищо лично към авторката.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 2a9e9683a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Авторке не се прави така. Колкото и да я притискаш и да я увещаваш, по-зле стават нещата. Имаш 2 опции според мен - или приемаш ситуацията така както е, или прекъсваш всякакъв контакт с нея и продължаваш напред. Приказките че ако искаш нещо не се отказваш никога са хубави, но в реалния живот колкото повече притискаш хората, толкова повече се отдръпват. Понякога ако ти се отдръпнеш, може да има по-добър ефект.
Постави ясни условия и ги изпълнявай, вместо само да се заканваш. Обаче трябва да има и морков, не само тояга. Дай ѝ да разбере че ако се съберете ще я подкрепяш винаги и заедно ще се справяте с трудностите. Направи компромис, кажи ѝ че няма да държиш на публичност и т.н. И оттам обратната страна на монетата - ако продължава посегашно му, ще се наложи да спрете контакт, пък ако си промени решението да се свърже с теб. След всичко това ѝ остави малко време да помисли.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 4a2787397d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Авторке, спри да я търсиш. То пък твоето направо нахалство става вече, клонящо към тормоз. С уважение, но така е. И да настъпваш газта с това отношение до никъде няма да стигнеш, повярвай ми, не сте тийнейджъри вече. ПРОСТО спри всякакъв контакт с нея.
Колко години в избухване и караници мислиш да изкараш още? Наистина ли смяташ, че това време, което имаш в момента си заслужава да го изкарваш в УБЕЖДАВАНЕ на някого да бъде с теб??! Замисли се.
Така ли виждаш да ви се получат нещата и това ли смяташ, че заслужаваш наистина?!
Да умоляваш някого да бъде с теб?!
Човек или иска, или не. Или е готов, или не е.
И винаги си струва да опиташ и да дадеш всичко от себе си. Винаги съм казвала, че човек трябва да се бори за това което иска на 100%, но 10 години в разправии за едно и също са достатъчно красноречиви и е абсурдно да продължаваш да искаш да си губиш времето по този начин. Тъпчейки и дъвчейки едно и също.

Момичето просто не иска публичност и на този етап не може да имате пълноценна връзка. Това е, нещата са прости. И ти това нещо - искаш или не - трябва да го приемеш.
На сила хубост не става.

Тя може да те обича, обаче живота с теб в нейните очи не означава пълно щастие. Защото ще спечели теб, но има вероятност да изгуби много други важни за нея неща - семейство, вероятно приятели, не всеки е готов да се изправи срещу мнението на обществото и вероятното му порицание, ще изпитва всякаква смесица от емоции, която може и да засенчи радостта от това, че въобще сте се събрали.
Това ще стане, ако СЕГА се съберете, просто защото ти я притискаш.
Обаче ако САМА тя стигне до извода, че иска теб и мине през това осъзнаване... то тогава тя ще знае какво си струва и на какво е готова и тогава, само тогава може да сте напълно щастливи. Когато напълно сте си направили равносметка за нещата и сте стигнали до извода, че това е вашият път и сте готови да го извървите.
(Най-адекватните решения за човек идват в момент на спокойствие, когато човек няма излишен натиск, указан върху себе си, когато се чувства свободен да вземе това решение за него без да има наложен ултиматум и безброй условия. Тогава убеждението идва от неговото истинско аз, защото той сам е стигнал до това заключение, без да се е оплел и изгубил във външни стимули, условия, ултиматуми, страхове, оказващи всякакъв вид негативно въздействие и излишен стрес.)

Защото ако трябва да ти кажа кофти истината, ти направо я тормозиш в момента. Не казвам, че не е оправдано, напротив. Тя те разиграва, но така изложени нещата - тя е напълно ясна какви биха ви били отношенията. И ти сама трябва да решиш би ли искала такива отношения...
Да идва при теб скришом докато после се прибира при годеника си. Скоро и дете ще има сигурно. А ти какво?!
Не си усложнявай живота.
Раздялата ви ще е за хубаво, ще видиш. Ще се развиеш като човек, срещайки други хора и имайки други изживявания...

Спри да я търсиш и тогава тя наистина ще изпита липсата ти. Наистина ще я изпита - Когато просто се отдръпнеш и не я търсиш повече, когато види че продължаваш напред. Но не като човек, който седи там в ъгъла и я чака смирено и вечно, ами човек, който
п р о д ъ л ж а в а н а п р е д!
При това с добри чувства и без озлобление. Take the high road.

Ако някога се чувстваш обзета от чувства на мъст, отмъщение, гняв... помни едно: Най-доброто отмъщение за някого е това да те види щастлив и успял.
Никой не съжалява за човек, който се е държал като инфантил, който не получава своето и не се е държал на ниво. Много можеш да разбереш за човека като видиш как приема нещата, които не стават по неговата свирка... :)


Та.. това е единственият начин според мен.
От там нататък ако липсата ти й е по-силна от нейния страх, ще те потърси и ще инициира нещо повече.
Ако не, не. Такъв е животът и не можем да я виним за това.

Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker