Размисли на глас - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Размисли на глас
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1324 пъти
От доста време чета историите тук и се опитвам да реагирам безпристрастно, но ето, че се случи нещо, което страшно ме озадачи и реших да го споделя тук!
Жена на 50 съм, с 20 годишен брак и дъщеря на 17г - живеем сплотено, тихо и кротко, щастието ни държи заедно и съм благодарна за това!
Наскоро възобнових контакт със съученик от гимназията, намерихме се в социалните мрежи.
Бяхме се изгубили през годините, но с радост се разговорихме!
Той беше хубаво момче, ученолюбиво, душата на компанията, сърдечен и открит.
Следвахме в различни градове и не знаех как се е завъртял живота му...сега разбрах.
Има преуспяващ бизнес, материално обезпечен, изключително работлив, чак педант и перфекционист, движи си нещата с хъс и всеотдайност и му се получават.
Все така хубав на 50, чаровник като преди.
Да обаче...
Сериозен, работлив, успешен, забавен, но в личен план...не съвсем реализиран, за жалост!
Пет деца от четири различни жени като само с първата има неразтрогнат до момента брак.
Не разбирам как сериозен, работлив и упорит мъж като него повтаря едни и същи грешки и продължава да залита по доста по-млади жени с определено повърхностен характер и кифленско излъчване?!
Като се разделихме след изпитото кафе, ми каза
“Пожелай ми този път да е точната...”
Не разбирам защо?!
Или може би се досещам...
Няма начин да тръгне с невзрачна жена, нали?! Може би ще умре от скука и затова си търси адреналина?!
Вие как смятате?!
Случи се и нещо друго...
Друг семеен приятел, по-млад, навърши 45г преди дни...
Стабилна професия, образован, забавен, нищо особено като външност, но много интересен събеседник!
Та...какво става и с него?!
Ерген, но от известно време се подвизава с доста по-млада рускиня “Тези рускини са някаква лудост!”, казва, и ето, че публикува снимки от лъскав хотел в Дубай, където е завел въпросната луда славянка за седмица покрай Нова Година..., но дотам!
Озадачих се особено много...
Интересни, успешни мъже, работливи, забавни...
Какво толкова пък всички ги влече лекия живот, забавленията, леките жени...?!
Една снимка не видях с половинките им на стегната от тях, домашна трапеза...Само чекнене, ресторанти, леещо се шампанско...?? И после успешни, в напреднала възраст вече мъже, а все неуспешни в личен план...
Аз, естествено, ги харесвам и двамата като личности, спор няма! Бих била заинтересована от подобен тип мъже, няма да си кривя душата!
Съученикът е с едно огромно сърце, а другия пък ми импонира като възгледи за живота, като убийствен хумор и т.н. Те обаче не биха били с жена като мен - не дотам представителна и засукана за тях, за какво им е скучната висшистка?! И се натрисат на разни...разнообразни...Стана ми тъпо за пичовете, наистина!
Замислих се, запитах се :”Признай си сега, завиждаш...Със сигурност би се изкефила на един бесен секс в жакузито на някоя дубайска кула, нали?! След като си се натъпкала с черен хайвер и не-знам-си-колко-годишен коняк, а?!”
Честно?!
Еми не.
Мъжът ми се прибира от работа след час, приготвила съм любимите ни ястия, дъщерята празнува у съученичка до утре и просто знам, че искам любимият ми мъж да ме подхване още от кухнята и с часове да не спира...
Пък после да хапнем, пийнем каквото имаме и да сме си добре ей-така, по нашия си, тривиален за някои, но скъп за нас начин...Кой както си го направи, нали?!
Вие как мислите?!
Желая ви хубави празници!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 1c8766897f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не знам каква е дълбоката мисъл тук... Жените си падат по атрактивни мъже - добри гени, добри пари, социален статус. Атрактивните мъже, обикновено имат голям избор от жени. Както красивите жени имат тенденцията да стават кучки, така и атрактивни мъже имат тенденцията да стават курвари... Дали това ги прави по-щастливи от семеен живот?... За разлика от теб, не се наемам да оценявам, и да мисля за личният им живот като провал. ОТ биологична гледна точка, да направиш 5 деца си е успех, независимо колко жените си използвал, за да го постигнеш. Нормално е и подобно поведение да не допада всички.

"Учудването" ти според мен идва от авторефлекция. Харесваш външният вид и статус на някой, "опаковката", и как тъй не ти допада личният му живот... Каква е тая несправедливост на Вселената, да не е "цялостен пакет". Това е типично мислене на много жени да обвързват красивият външен вид на някой и атраквино поведение навън, с психологически качества на това какъв екато личност. Затова и често казват - той се "промени" след като се събрахме. Бъди благодарна, че подобно "учудване", "разминаване" не те е споходило и спрямо съпругът ти, защото си имала огромен шанс който повечето нямат...

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 1e0d1dc428
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Привет, номер 1!
Определено няма дълбока мисъл тук...
Съученикът просто си ги избира все едни атрактивни, белосани, червосани, накипрени, наджувчени, живеещи за да се снимат и постват във Фейса, мадами...Петото му дете е кърмаче, но неговата не слезе от Фейса, а по лицето му на снимките вече личи...отегчение!
Атрактивните мъже ставали курвари заради богатия избор?!
Еми погледнато така, да си носят кръста...
За мен просто той заслужава и може да има повече, но все в един и същи камък се препъва...
Какво като купува апартаменти в кеш, има вила и обиколи света?!...май не е съвсем като в онази песен на ABBA money, money, money, must be sunny, in the rich’s men world ?!

Тази нощ, в полунощ и нещо, приятелчето постна от Дубай, че са го изхвърлили от работа, защото разкрил някакви далавери на шефовете....
Стана ми гадно за него...
Дано наистина не е съвсем сам точно сега, защото за рождения си ден преди 4 дни, постна едно нещастно и самотно парче торта от ресторант в Москва...
А колко се смяхме само преди месец като ни беше на гости...
И той заслужава повече...

За себе си само мога да кажа, че не, не искам нищо по-различно от това, което имам!
Борили сме се с нокти и зъби за този брак в тези тежки години, моят мъж е моята скала..., а аз смея да вярвам, че съм спокойния му пристан, завинаги...

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 580b307f37
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Пази си семейството,пази си мъжа,прегръщай го,целувай го,защото живота е един миг...Аз загубих моя преди 40 дни от коронавируса ,37 г . бяхме заедно,изгледахме си децата,имаме 3 внука,той беше моята 120 кг. скала,живота ни беше прекрасен,и един грип го повали,и живота ни се преобърна ,много ми е жал за него,много плача,но това е непоправимо.Желая Ви успех през 2021г. От Ж на 56 г.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 08a3a548c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Проблема на преобладаващото мнозинство от хората е че не виждат как искат несъвместими неща. Натоканите мацки търсят определен стандарт, и водят живот който е ориентиран към външност и забавления. От подобните за сериозни връзки стават една на хиляда, че и по-малко.
Иначе първосигнално за всеки човек търси физически привлекателното, само че трябва трезва преценка, не празни надежди. Има жени които са красиви, без да изглеждат като манекенки и да носят маркови рокли, а същевременно са и сериозни. Така или иначе една наистина качествена жена ще се издокарва за любимия мъж, a не за да бъде център на внимание.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 82b4a15578
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Разни хора, разни идеали. Всеки да си живее живота както го разбира и както може. Като си доволна от своя живот - ок. Какво си взела да обсъждаш чуждия?

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 0335222ee2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Коняк в Дубай?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f2d9003978
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От доказване за пред другите според което смятат че, впечатлява, губят себе си, даже забравят какво е емоционална удовлетвореност поне. Харесват да впечатляват другите. И така прехвърчат от едно "нещо ново, може би сега вече точното" към друго, а то те са си проблема, саботьори на себе си в полза на "другите"
Лично аз не бих била с подобен тип мъж. Не ми се губи време да търся и "лекувам" изгубените им малки- големи чувства...

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 74e3383733
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Щом си имаш мъж, какво си тръгнала да мислиш другите мъже с кого се снимат, спят, ядат и къде ходят на почивка. Това е типично клюкарско поведение и е много гнусно, ама много. Гледай си в твоята паничка и не ги мисли другите. И, да, наистина звучиш като завистница.

Ж,23

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 1e0d1dc428
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   До н 3, безкрайно съжалявам за загубата ти! Моите най-искрени съболезнования!
И точно понеже животът е кратък, споделих размисли тук по повод на несполучливите партньорства на двама мои познати, които определено си патят от...жени!
Ако ставаше дума за далавераджии, престъпно натрупали богатство, безскрупулни и незаслужаващи внимание индивиди, щях да си кажа “Да си трошат главите с разни елементарни въздухарки, това им е нивото...!”
Но...
Както вече обясних, ситуацията е съвсем различна!
Коментиращите нещо не са ми разбрали интимната мисъл, а именно...как е възможна подобна велика заблуда, кажете?!
Мъже, отговорете ми!
Не сте вчерашни, дори напротив...Борбени, работливи, успешни, пробивни, принципни, симпатяги..., движат бизнеси за големи пари или се доказват в тежки и отговорни професии - такива са мъжете, за които споделям тук, но ето, никакъв усет към жените, към тези, които биха ги ощастливили, а не просто...употребили!
Не, не завиждам!
Яд ме е, че пилеят време, нерви, ресурси по неподходящи фръцли!
Съученикът ми беше дълги години с любовта си от гимназията, брак, дете...
Всичко точно докато не му потръгва бизнеса и не го налазват женските...Зарязва жена и 3 годишно дете и хуква подир Михаля...Прави деца едно след друго, после след 3-4 години зарязва и тях и продължава напред със същия устрем...
Колкото е успешен в професията, толкова се издънва с жените...Как не разбра, че го муцат за пари и редовно го връзват с деца, за да се подсигурят?? Какво да очакваш от едно чекне, което може да ти е дъщеря и чийто интереси се ограничават между фитнес, козметика, ресторанти и “Сексът и градът”?!
Той затова няма как да ни събере на една маса...няма да има какво да си кажем с онази интелектуалка :-), а и тя се храни от въздуха, нали трябва да е слаба...
Приятелят от Дубай и той, залита по хубави, но леки жени...
Предишната беше полякиня, сега май е хлътнал по дашната рускиня, която заведе в Дубай...
Не разбирам...
Толкова ли не разбират на какво се обричат с подобни жени?!
Или се надяват да попаднат на Великото Изключение??
Не е една грешка, не са две..., а поредица от такива...
Как да завиждам на разни кухи лейки, които си плащат престоя в Дубай с трите си дупки и за повече надали ще ги потърсят?! Те повече не могат и да предложат....На рускинята май и “Сексът и градът” й е много, интересувала се от...мъже:-))
Просто мъжете падат ниско с подобни жени...
Но ако е някоя сериозна, няма да е луд лайф, нали?!
Вие имате ли някакво обяснение?!

Авторката

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 1e0d1dc428
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Допълвам по темата, авторката съм.

Един стойностен мъж страшно си вдига акциите и става неустоимо, влудяващо привлекателен, когато се държи на ниво и точно понеже си знае цената, не се дава лесно на жени, които не му импонират.
Или казано другояче, мъжете, които си струват във всяко едно отношение, тотално си подбиват цената като се пускат по леки и плиткоумни жени...
Какъв е смисъла да си преуспял сам, тръгнал от нищото, доказал се и заслужил с кръв и пот благосъстоянието си, щом си позволяваш да го оставиш в неподходящите, макар и изкусителни, женски ръце?!

Нали като ти сече пипето в живота и се оправяш сам с него, би трябвало да надушваш съмнителните женски субекти?!
Или просто на една жена се прощава всичко само защото е хубава?!
Или може би, ужас голям, от хубавите жени се иска да са тъпички и да не опонират много, а да са там, за да удовлетворяват мъжкия нагон??
Еми, поправете ме, но егати падението, ако цял живот блъскаш и се потиш за някаква си там, никаквица...

Между впрочем, съученикът ми е станал битер кифлата си и поства повече снимки от нея...
На тях, половината от селфито просто е заето от огромните й джуки...хич не ща и да знам за какво си говори точно пък с тази...?!

Приятелят от Дубай има пари и търчи по лъскавото...Докога така и той ще си подбива цената?!

Точно понеже си падам по хубавия, отлежал 15-18г коняк, знам, че в Дубай с пари всичко се купува, и коняк също...
И затова подметнах, че скъпарския алкохол, точно в Дубай, ще ми е най-малкия проблем!:-)

Споделете мнения!

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 1e0d1dc428
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Хм, спокойно мога да закрия темата...
Явно жестоко съм се заблудила за стойностните, качествени мъже...или поне за единия, когото описах тук!
Прибра се от Дубай без работа, без никаква влюбена в него рускиня (както се очакваше) и явно двойния шок е толкова голям за него, че взе да ми се сваля..., на мен?!
Казах му, че обожавам хумора му, но този път никак не е смешно, зарязах го насред улицата и се прибрах.

Вие как изобщо оцелявате в този объркан свят, кажете?!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 9e87e7071f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   до авторката - Мдааа, гроздето е кисело, казала лисицата.
И още нещо да добавя - след като на въпросните преуспели в материален аспект двама мъже не им е провървяло в личният живот / човешко е и всичко е до късмет и каквото ти е писано / много ясно е, че ще си харчат парите с хубави жени, по хубави курорти, а не с разни проскубани дърти лисици и вълчици, пък били им те и жени на младини.
Хубавите жени са за хубавите времена, пък за после няма да му мислим - каквото дойде и каквото е писано.
Една моя леля, Бог да я прости, все така казваше - че хубавите жени и хубавото време си приличали по това, че и двете никога не могат да ти омръзнат. Факт. Така че не завиждайте а се смирете, след като знаете че сте в групата на вълчиците, а не в групата на принцесите.
Народа го е казал - всяка жаба да си знае гьола.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: fce3d88c17
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Въобще не се учудвам на това, което разказваш защото мъжете, да, не всички, но болшинството щом забогатеят първо си сменят колата и жената. Много бързо забравят, че и тя наравно с тях се е борила за да успеят, просто я поглеждат с други очи и я сравняват с младите красавици. А по-млади и по-красиви винаги ще има. И аз съм се чудила как откачат на стари години-уж умни мъже, а не си ли дават сметка за какво отива една кифла при тях? От глупост се лишават от най-ценното в тоя живот-да остарееш с любимия човек, да съхраните незабравими спомени, децата ви да имат уютен дом в който с радост да ви идват на гости. Но понякога палачинката се обръща. Приятел на мъжът ми го даваше голямата работа, разведе го една много по-млада от него, заряза жена си и двете си дъщери, но.... бизнесът му пропадна, младата го оскуба както си знае и го заряза. Сега се усуква край жена си, но и тя го отряза. Жалка картинка е. Колко е вярна старата приказка-каквото сам си направиш, селото да се събере, не може да ти го направи.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a1ede49dbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Че те градове, като Дубай са построени точно за това! Аз като мъж нищо няма да кажа, само мога да си пожелая и аз да имам техния лайфстайл някой ден. Сега този с 4те брака и дечурлигата е попрекалил, важното е че движи напред. Ти тайно си завиждаш и знаеш че е така, гледай да си
крепиш брака, че тебе няма да те чакат млади руснаци и марков коняк в Дубай( хаха в кръга на шегата разбира се) Иначе аз им се кефя да са живи и здрави и да думкат шампанско с млади и сексапилни рускини, чехкини и полякини още много години. В крайна сметка времената се менят и никой вече не може да е сигурен, че утре всичко ще е същото, докато хубавите моменти и спомени остават за цял живот.
Много свеж и вълнуващ разказ. Браво!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 1e0d1dc428
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Така и не разбрахте повода за негодуванието ми!
Тези двамата биха могли да ме заинтересуват при едно-единствено условие - да не бяха такива безподобни женкари!
Но понеже една свястна не могат да намерят и задържат, да си носят там кръста и да си траят!

Не аз, а по-скоро мъжете им завиждат на лайфстайла, хах, защото много им се иска и те да вадят големите пари, с които да привличат големите бръмчалки...Но който както си го направи!
Докато мъжете разсъждават с долните си глави само, ще ги употребяват и захвърлят (каквито и качества и богатства да имат) - такава е жестоката реалност!
И какво излиза всъщност?! Стойностните жени, които биха оценили труда и борбеността им, са недостижимото грозде за тях! Хак да им е! Се ла ви!
Дано сега вече да сте ме разбрали!

от авторката

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker