Голямото забелване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122777)
 Любов и изневяра (30155)
 Секс и интимност (14525)
 Тинейджърски (21994)
 Семейство (6598)
 Здраве (9692)
 Спорт и красота (4744)
 На работното място (3261)
 Образование (7376)
 В чужбина (1673)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18925)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Голямото забелване
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 2916 пъти
Здравейте, трябва ли да забелвам пацата на малкия? Имам момче на 3г и досега никога не сме пипали там, защото лекарят така ни посъветва. Никога не съм го коментирала пред други хора, но онзи ден споделих със съседката ни от село, защото тя е отгледала 2момченца. Жената много се възмути и каза, че съм закъсняла. Ще цитирам '' Пацките трябва да се забелват от рано ''. Сама предложи срещу заплащане да идва и да забелва насила поне 3-4 пъти на ден, иначе трябвало по хирургичен път. Естествено веднага се съгласих тя да забели пацата. Първият път обаче ми се стори мн груба, малкият се скъса от рев, тя каза, че всичко е нормално. 1седмица това продължава, но си мисля, че го прави само заради парите. Постоянно повтаря, че пацата била много залепнала и трябва време за да се отвори. Аз съм много изплашена... и се нуждая от съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 3e69128c5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (302620 гласа)

1.   Не се обиждай, ама си супер куха лейка да причиняваш това на детето си въпреки ревовете му и да рискуваш здравето му, че и да хрантутиш прости патки, вместо да слушаш хора, които за това са учили с години и това работят. В друга държава можеше социалните да ти вземат детето и да не го видиш никога повече.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ef39b7db88
гласове:
1 2 3 4 5
  (249408 гласа)

2.   В никакъв случай не се пипа там! С времето кожичката сама ще се отпусне.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 54875ceab9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220497 гласа)

3.   Това нещо се прави само при лекар как така ще оставяш някаква си проста никаквица да ти пипа детето по интимните части, да го стресира и да и даваш ей така пари? Още сега разкарай тази жена и и заяви, че какво е най - добре за детето ти в това число и кога ще го забелваш решаваш ти и никой друг!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d423a9fbdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Отидете на детскуи уролог, с направление.Ние закъсняхме,нашето момче е на 7г., на два пъти го забелиха,болка имаше.Използвахме мехлем с лидокаин.Когато са по-малки, минава по-бързо и болката е по-малко

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 6097eddbfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   А защо просто не го отведеш на лекар да ти отговори, а водиш непозната да пипа пишката на детето ти. То е на 3г ще го помни, това е срам и е гадно. Ехо?
Вместо като си сабуе гащите да помни нещо около това, че пишката си е негова и се приема, ще си спомня как непозната му я е пипала, гадна непозната и му е било неприятно. Какво ако остане това чувство и в годините на сексуална активност? По-добре да го свързва с това, че да ходи на лекар за пишки е гадно, отколкото за всяка непозната......

Как така на непозната ще даваш да пипа пишката на детето ти. У - жас! Ти не закриляш ли това дете?

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a6fb5d3236
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   В никакъв случай не поставяй под риск здравето на детето! Какво разбира въпросната съседка от медицина? Търси мнение от квалифицирано лице, от лекар, а не от шарлатани!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: f040b650ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Задължително на детски хирург! Как може да му причиняваш това на детето си не знам. Моят син е на 3 и половина. До 3г се оставя да се види дали няма да се отдръпне сама кожичката. Защото голяма част от момченцата се раждат с физиологична фимоза. Та при моят син фимозата си остана и на 3г хирург го свърши това нещо със забелването и то под упойка и с обезболяващи след това! Упойката е, за да се избегне травмата при детето! Психическата травма имам предвид. А вие позволявате на някаква жена без медицинско образование да пипа там. Не само, че нищо няма да свърши, за болката на детето не ми се описва, а може да се получат и сраствания и възпаление. Моят съвет е веднага с детето на детски хирург! Не го тормозете повече. А тази жена, на която с какъв акъл сте се доверила не знам, за нея нямам думи.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 8058eb4377
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Бе тая лелка , според мен е педофил..... Как може да разрешаваш някаква селска извратенячка без да е лекар да пипа детенцето ??? Съвет от мен , следвай съветите само и единственно на лекаря ! Не слушай другите какво те съветват , не знаеш кой какви скрити помисли има . Нали знаеш в Б-Я специалисти много, всеки е компетентен по всеки въпрос . Щом лекаря е казал не пипаш , значи не пипаш ! Аман от бабешки деветини !

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 8058eb4377
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Ти би ли дала на някой некфалифициран гинеколог да ти бърка там долу ??? Не нали ? Понякога свръхзагрижеността води до голямо безрасъдство ! Аз на моя син единственно с реванол съм мазала ... и то аз (!не съседката! ).

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: f5c12ccfb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   На мене майка ми ми го забелваше като малък и имам свръхчувствителна главичка, но не е от тва. Спомням си като го забелваше пак ме болеше. Но малкия трябва да се забелва. След като майка ми спря да го забелва аз не знаех, че трябва и на 9 години го забелвам и имаше бяла мръсотия вътре. Само че заради болката не го забелвах и не го миех. И на 10 години като бях след като не го забелвах и не го мих една година го отворих и ужас. Целия сиренясал. Бяла мръсотия беше покрила главичката му. И от тогава си го забелвам и си го мия всеки ден. Забелвай му пишурката и я мий и няма да има проблеми. Но потърси и помощ от специалисти.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 6097eddbfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Като чета името на темата, не разбирам. Това тема спекулация ли е или наистина си мислиш, че това, което пишеш е шега?

"Голямото забелване". WTF какво е това отношение към детето ти?

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 2c6bf2c376
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Имам 3 внука и на тримата хирург уролог им забели паците ,сега са на 10г. и на 5г. и сами го правят в банята.Не давай на селски пръчки да ти пипат детето,и да им даваш пари за тая работа.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 04a0a0cc2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Че си закъсняла е вярно, но е по голяма грешка да дадеш съседката да пипа пишката на детето ти. Не знам кой лекар ти е казал да не пипаш, на дете пишката се забелва преди всяко къпане още от първите месеци след раждането.
Има лекари и лекари, не вярвай на всички, мисли с собствената си глава. Мъжът ти забелва ли се, да, следователно трябва да научиш и синът си, когато порастне да се забелва сам и да се мие там. Ако вече е срастнал е нужен хирург, да го забели с упоика, след това всеки ден забелваш и мажеш с предписания крем.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c4f44d67ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Имам син на 22. Когато го родих бях на 19. Никога не съм се умала за умна, но като чета коментарите направо се чувствам Аинщай... По темата. Още преди да родя ме предупредиха да забелвам главичката, за да не страда после детето ми и да се сдигне до доктор. Всяка вечер след къпане много внимателно без дърпане, без резки движения забелвах. Под зоркия поглед на таткото. Все пак жена съм и нямам усещане каквото има тои -има член и главичка все пак. Въпреки изключително бавното темпо и добрите резултати -главичката все повече се откриваше -накрая имахме проблем. Остана по малко от 1мм. за да се покаже онази част като" улей " която е "разделителна " м/у основата на члена и главичката. Да но детето вече беше на няколко месеца ритка с крачета видимо не му е приятно и аз още повече забавих тепмото и почнах да прескачам вечери. За няколко дни между кожичката и главичката се натрупа секрет. Едва се виждаше но му се зачерви леко. Понятиенямам как стана защото при всяко напикаване или друга нужда (стига да съм у дома) съм го мила на течаща вода. Плюс това и вечерна баня... Но факт главичката се замърси. Стреснах се и 2-3 вечери натиснахме с таткото да приключи всичко преди да стане инфекция. И колкото и нежна да се стараех да бъда за детето беше болезнено. Всепак главичката беше забелена. В момента в които детето започна да седи самостоятелно в коритото започнах да му обяснявам как "даваме на пиленцето да пие вода". Сина ми буквално от невръстно момченце се грижи сам за интимната си хигиена. Едно от главните неща освен хигиената беше нито аз нито татко му да не го пипаме по начин които да притеснява детето при спомен в по късна възраст. Чувала съм разкази на мъже с подобни неприятни спомени. Та вероятно вече ми схващате идеята госпожо авторке... Как за 3 години не се е инфектирало? Как подържате хигиена при незабелена главичка. Имате ли идея колко срастнало е това и как го боли вече при опит да се забели. И как така това очевидно неприятно за детето нещо ще го правите още по неприятно оставяйки да го "гняви" някакъв трол в рокля? А? !!!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e20cecf4c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   На 46 съм и помня като вчера как майка ни забелваше малкия,след това го киснехме в чашка с риванол,не беше приятно,представям си да ти го прави чужд човек.Нормалните хора не свързват майките си с нещо селсуално.На това дете ще му остане спомен,травма за цял живот от чужда жена.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 2bc5df66a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Селака лелка забелва паци срещу заплащане. На това как му се вика?

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 0e63b92a22
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Докато го къпеш и след като е било във водата, леко придърпваш за да измиеш събралите се нечистотии и като го правиш всеки ден, нещата просто се случват. Консултация с уролог при необходимост.
3 годишно дете разбира и накаква чужда жена го хваща и го дърпа. И плащаш. Абсурдно. Да дойде някой на теб така да ти прави, същото е. Той разбира. Не е редно.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b7c209bf6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Авторке, допитай се поне до 4 - 5 стойностни лекари! Как може да допускаш чужд човек, абсолютно неук в тази материя да прави каквото и да е на малкия ти син??? Нямам думи! Може ли такова нещо?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e3ccdb4477
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Виж сега, то не се забелва изведнъж...може беля да стане...леко придръпваш кожичката назад като го миеш и така...постепенно ще станат нещата. Моята майка не го е правила, и когато разбрах че трябва да се забелва пишката, а моята не се забелваше, мина доста време докато се оправя...мислих за посещение при хирург но в крайна сметка с постоянност и търпение успях да оправя нещата.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b603f81fde
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Абе в кой век живеете бе? По цял свят лекарите отричат тази варварщина само ние тука още я практикуваме. Щом докторът ви е казал да не пипате там значи не пипате в времето кожичката сама ще се отлепи защо са нужно тия издевателства спрямо детето? Как така ще позволяваш на някаква си неграмотна простачка да му причинява болка и стрес пипайки го по интимните части? Мнението на доктора, който 6 години е учил за това ли е по - важно или това на съседката, която навярно едвам е избутала средното? Такива като теб заслужават социалните да им отнемат децата, благодари се, че не си ми съседка, защото ако ми беше и знаех какво правиш на секундата щях да сигнализирам на "Закрила на детето" и да ти го вземат!

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3b1a33cb86
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Отидете на лекар. При моето момченце, предприехме това късно, когато беше на 6. По -добре малко по-рано

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker