Защо само се жените и развеждате, какво търсите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо само се жените и развеждате, какво търсите?
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1579 пъти
В днешно време всяко второ семейство разведени/разделени. С по няколко брака, деца от различни мъже/жени. Не съдя личния избор, но разбирам развода само при няколко случая.
Да инициираш развод/раздяла с родителя на децата ти, само когато той/тя има зависимост, агресивен нрав или ви изневери и вие разберете, защото това си е предателство.
Може да съм с остарели ценности, тогава да са ги статосвали, а по-рано и женели насила, но пък вижте колко стабилни са им били браковете (изключвам тези, които се бият). Любовта е уважение, приятелство, доверие. Вие ми търсите страст и приключение цял живот. Колко пъти ще се развеждате и жените, искам да питам? Следващият много по-различен ли ще е? Там нима няма да се карате? Как от раз се почна с разводи, доведени семейства и прочие. Не мислите ли за децата? Ама не се обичали. Ако се биете - развод, да. Макар че тия неща от рано се гледат, преди да вземете човека има много червени лампички. Но хора сме, грешим. Както и ако сте с неверник, гнусно е да си изневерявате, ама вече има теми за това. Обаче понеже ми е писнала жената и мисля, че заслужавам по-добро, дай да търся нова. А ако и нея осъзная, че не искам? На 47 ще ги сменям сигурно 10 пъти?
Какво толкова търсите? Какви страсти и нежности като децата трябва да са ви на преден план! Може да имам старческо мислене или заради това, че съм семейна зодия като рак, но не приемам разделите, щото единият го е присърбяло и си мисли, че е влюбен. Само любов ли е най-важното и секс да има? А не искате ли децата ви да са с двама свестни биологични родители или вашата нужда надделява? Любов към децата не ви ли стига, а секс - нима няма филмчета, нямате ръце и играчки? Заради 5 минути кеф разсипия на семейства. Имам съпруга филипинка и там много лошо се гледа на разводите. Всъщност те са забранени, а има опция да се анулира брака. Но като цяло там не е нормално с или без брак и без уважителни причини да оставиш родителя на детето си. Тук колкото пъти ми скимне ще се женя и развеждам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 8d76c993b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами консуматорското общество докара този парадокс. Рекламите.
Искаш нещо ново? Няма проблем, само поискай, само с лична карта. Неусетно любовта, брака и семейството станаха стока, която може да се смени винаги, защото ние заслужаваме по-доброто. Само срещу лична карта.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 72826d2fbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз се чудя. Отдавам го на това, че вероятно хората са по-ограничени, че не мислят като създават семейство и деца. Аз съм на 31г., омъжена от 8г., имам връзка с мъжа ми от 12г., имаме сега детенце на три години. Ами всичко много съм го мислила, избрах си интелигентен и добър мъж, старателен и доста умен, с който мога много да си говоря. Много се обичаме и дума да не става за развод.
Дори като се замисля от всичките ни познати, само ние имаме брак и дете доста след брака, което направихме с умисъл. Повечето ни познати се женят заради бременност, която не са искали. Някои дори не стигат до брак. Това е личен избор, но все пак.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 84205cb2f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Всеки има право да си живее живота така, както намери за добре. Затова подобни теми ми се струват безсмислени. Както и информацията какво правят с брака си във Филипините, Буркина Фасо или Камбоджа.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 7e7349c7ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами повечето са разведени поради причините, които си написал, но доста не споделят със всеки. Повечето хора не са склонни към развод ей така. Аз не познавам такива. Които са разведени, са разведени, заради причините, които си изброил. А и доста, които не се развеждат дори и при тези причини, но те са от по-старото покеление повечето. За това така ти изглежда.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 700b38ef18
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   И аз не бих се развела току така. Трябва да има много основателна причина, за да се наложи да разделя децата ми от баща им. Дори вече да ми е поомръзнал и доскучал, да не съм толкова влюбена, сексът да е намалял, да няма романтика, приключения и т.н. не бих си разбила семейството. Не съм привърженик на patchwork семейства с доведени деца и родители. Аз съм си избрала мъжа и следователно децата ми не трябва да плащат цената. А независимо кой какво казва, децата са нещастни, когато мама и татко не са заедно.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 07e3933b01
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Защото не са щастливи. И едно време не са били, но тогава жените не са могли да оцелеят без мъж. Сега жените са независими и лесно казват чао.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f5abcb6285
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "а по-рано и женели насила, но пък вижте колко стабилни са им били браковете"

Това изречение доказва,колко е ограничен авторът.
През тези времева развода е възприел за нещо недопустимо и,за да се раздведеш е трябвало да поемеш критиките на цялото изостанало общество.
Така, че примера ти е абсурден те и да не са били щастливи са търпели брака си няма ли са избор.
Но през 2021г.за мен брака и развода са напълно излишни не виждам смисъл в брака, това е ритуал от миналото.
М20

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a083343f70
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   "Може да имам старческо мислене или заради това, че съм семейна зодия като рак"

Имаш секстанстко мислене, защото вярва на всатанизми, като астрология и зодиакални знаци ...

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 5cf179344b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Всичко е зареди медии, реклами и т.н. Модерно е да се търсят приключения и тръпки, което по принцип не е много съвместимо със семеен живот и стабилност, но малко хора го осъзнават. Иначе хората открай време са изневерявали поради подобни причини, но сега започват да бъдат приемани като някакъв идеал и начин на живот.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 30ad648324
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторът съм. Първо, някои коментари казаха, че сега жените лесно казват чао. Темата ми не е против жените, а става дума и за двата пола. Нали тия партньори ние сме си ги избирали? Но също така това става като се жените/създавате деца на втория месец и на млада възраст. Разводите, които аз знам на мои познати, тръгват от кръшкане, "влюбване" и подобни идиотщини, един случай не знам за насилие лично. Гледаме от западния модел, който колкото плюсове, толкова и минуси има. Нито съм на мнение, че жената трябва да е слугиня, нито пък че някой трябва да издържа другия, но съм ПРОТИВ разводите и питах просто защо се развеждате и с какво смятате, че следващият ще е по-добър? Другото, което е - защо трябва да има следващ, като имате деца? Не смятате ли, че трябва посвещение на децата преди всичко. Аман от скачане от връзка във връзка и легло в легло. И да, предпочитам да съм в брак без обич (с останало уважение), а не мъж с 3 деца от 3 различни жени, което е позор! И не, не съм сектант, не искам да намесвам вярата, но именно защото имам християнски ценности, а религията ни отрича развода също. И какво е това обич? Винаги ли някой трябва да обичате, многоженци? Развели сте се, добре. Защо не обичате децата си на първо място? И да, дадох за пример съпругата си, която живее тук с мен, защото и тя е възмутена. Плюс това никой не е длъжен да приема чужди деца или чужди родители като свои, доведените семейства са проблемен хаос. Но всеки си знае. Женете се 10 пъти, правете и раждайте от 10 различни човека. Содом и гомор. Ще си чакам единичките. И да зарежеш човек, щото си се "влюбил" след като другият години е бил до теб. Каква е тая любов? Всеки вижда хубавото в началото, да ви напомня.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: eb664595bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Не ти е старческо мисленето, това са изконни човешки истини. Които в последно време много се опорочиха. Ето, като погледнем и тук, в нашия любим сайт, в който влизам с огромно желание да прочета различни човешки истории какво става-чукам се с кума си, желая мъжа на сестра си, изневерих на мъжа си... Накъде наистина отива този свят? Аз например се разтапям от умиление като видя някое стабилно, с дългогодишен брак семейство-предендирам, че и моето е такова. И според мен единствените причини поради които наистина трябва да се раздели едно семейство са физическо или психическо насилие и изневяра. Това според мен абсолютно дава право на една двойка за развод. Но разни хора-разни идеали

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 18da11ee0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Явно не им е ок нещо и така им е по-добре.
Аз обичам мъжа ми, но много често съм си мислел, когато не ми е било добре, че не искам да съм с него.
Семейно е трудно, децата се гледат трудно, изнервящи е, работа вкъщи, пари, единия се включва с работата, другия не много. Не е лесна работата.
Особено ние жените сме прецакани, и аз бих се развел, ако бях без деца и бих търсила мъж дето готви и секс му се прави, на почивка да ме води чат пат.
Моят почти нищо не барва вкъщи, разходите ги делим, работим и двамата, ама то жените са си малко слугини и мъжа е по-облагодетелстван.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: d1efc65d7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Не е точно така за преди 20 години,много са търпели,защото не са имали избор,други са се обикнали.Провера дали си пасвате става преди да се стигне до брак.Сега консуматорската вълна,опитва да затрие всичко.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 69fecab7da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Хора, които мислят само за себе си, не могат да бъдат дълго време в брак. Дори да имат дете, те продължават да търсят своето добро и даже мисълта, че някъде там има нещо по-добро /все едно дали е така/ ги влудява, карайки ги да започват "да бЕгат, бате".

Има и такива, които са се събрали заради секса и с времето пак той ги разделя. Е, междувременно са си родили дете, което е чуди какво става, но пък мама и тати или само единия си е намерил по-добър тъпкач/по-добра чушка за пълнене и някакво си там дете няма да ги/го спре, било то тяхно/негово или не!

Трети пък са жертва на Запада. Насаждат им се някакви непривични за нас ценности, които те всячески опитват да постигнат макар и самите западняци да не ги постигат през повечето време /да сте чували за Министерството на самотата да речем/, което води до разочарование след разочарование, водещо до извода, че "тоя моят не става, ще си намеря някой, който прилича на ония там, принцовете, обожаемите ми".

Разбира се, остават си и споменатите групи - побойници, зависими, неверници! Та ето ти пикова стойност на разводите! Ако махнем предните групи, нещата ще се върнат към онази норма - така наречения кофти материал. Но с толкова много нови "причини" за развод, и разводите ще се увеличат. Логично е макар да не ни харесва.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 9465f3e952
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Авторе като цяло си прав. На времето хората се водеха от морални задръжки и ценности. Сега от половия орган и тръпка. Имам позната на 40г. със син на 17г. самотна майка. И как стигна до тоя хал? Няма мъже, които да не я минаха от нейния край. С тоя се жени с ония живя, с трети са ева, сега е емоционално изхабена и плюе и кълне, че от мъжете нищо не става. Синът и, като по порасне и разбере майка му, що за боклук е вероятно няма да е погледне. Вчера разбрах са мои приятели, с които съм израснал. Бяха женени от дълги години. Жената на 40 и кусур години оставила мъжа и двете си деца и се хванала със една утрепка, стар ерген тираджия и наркоман, който и той бая жени е сменил до тук. Това е Авторе. Гледай своето семейство и майната им. Всеки ще си плати един ден за глупостите, които е сътворил.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 5cf179344b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Авторе мисленето ти е колкото правилно, толкова и грешно. Разводите не са сами по себе си проблема, а причините водещи до тях, които са в самите хора. Дори да се избегне развод, такъв брак не е добър за никого, дори за децата, особено когато има разни разни 'влюбвания' и 'тръпки'.
Тук християнските ценности нямат място като аргумент, защото не са обективни а наложена догма. Например ако някой мъж има деца от 3 различни жени, не е проблема в това че се е развел първия път, а в отношението и изборите му като цяло.
Хората станаха 'влюбчиви', защото се връзват на нещата с които ги облъчват от медии и т. н. Впоследствие всеки е много по-малко склонен да полага усилия за изглаждане на някакви проблеми. Затова най-голямата грешка е да се избързва с деца. Но като дете на разведени родители мога да кажа че развода е за предпочитане отколкото кофти брак.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 4cc7c5ba8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Ами нямам представа ако не ги бият, не им кръшкат и подобни защо се развеждат. Може би, защото е по-лесно да вземеш нещо ново отколкото да се опитваш да поправиш старото. А че и то ще стане старо един ден това никой не го мисли. Обаче аз пък имам моите си наблюдения по темата. От познатите ми тези, които се разведоха нямат хубав живот. Все са сами, не им стигат парите, по празниците доста често е скука, някак им личи, че не е добре. Щастливи сред разведените хора са само тези, които са се развели с насилници или серийни кръшкачи. Докато тези, които си останаха заедно дори и след като попремина първоначалната еуфория направо си изглеждат щастливи и доволни от живота. Купуват апартаменти, строят къщи, сменят си колите с все по-нови, гледат си децата и ако няма някой тежък здравословен проблем май общо взето проблемите им се изчерпват с това да решат къде ще ходят на море и на екскурзия следващата година. Дори и да не са с големи заплати се справят чудесно, явно защото като взимат пари и двамата си е друго, а и с годините се получава едно натрупване на блага и като си подсигуриш най-необходимото започват да ти остават и пари за глезотии. Абе с две думи най-добре си е човек да си има другарче, защото няма да сме все на 20 И хормоните да кипят. Даже понякога си мисля че нарочно се цели да се внуши на хората да не се женят, да нямат деца, да си изневеряват и да се развеждат, защото иначе в едно здраво и сплотено семейство ще им е прекалено лек животът.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 050a287de8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Защото в днешно време всичко е заменимо. А и преди жените са зависили много повече от мъжете, а сега доста от тях са доста по-богати и успели. Примерно в ситуацията на моите родители и близки, жената финансово зависи от мъжа и в този случай е трудно да го напусне. В днешно време не е така. А и защо трябва да се затормозяваш да си с някои с който не си щастлив само защото така е прието. А и времената както и хората се променят с времето много често към по-лошо и никой не е същия какъвто е бил в началото когато си го избрал. Мен лично това ме плаши да прекарам живота си с някой по задължение само защото хората смятат това за правилно

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a8e35b23a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Значи жена ти да ти изневерява, да се карате и да не се понасяте, ама да стоите заедно. Е това не го разбирам. И не намесвайте децата. Точно те не трябва да живеят в такава среда. Мойте родители са разведени и единственото гадно в развода беше, че майка ми много време не ме пускаше при баща ми от отмъщение. И стига с тези "доведени" родители или деца. Няма такова нещо. Аз не познавам дете, което да нарича гаджето на родител "доведен" баща или майка. Човече ако не обичаш жена си ставаш и се развеждаш. Семейството не е за хора, които не се обичат. А многото разводи стават, защото вече всичко е интереси и няма Любов.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: aab501ac96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   С моята съпруга бяхме 3г и половина и винаги съм смятал че сме щастливи, но явно щастливият съм бил само аз. Още от самото начало преди да сключим брак тя допусна огромна грешка като ми изневери. Изтъкваше глупави причини защо ми го е причинила. Простих и защото много я обичах. Винаги съм се стремял да и давам цялата си любов, но на нея сякаж нещо не и достигаше и търсеше ласки и от друг.
В крайна сметка тя се разведе с мен и аз съм безкрайно благодарен че го стори, защото аз никога не бих и поискал развод и точно тук грешах. Твърде много и се доверих и прощавах.
Сега открих момиче, което е напълно обратното на нея - скромна, мила, грижовна към мен. Не е така красива като бившата ми жена, но повярвайте ми, красотата е до време. Както каза мой приятел.. Ако жена ти е имала 8 от 10 плюса и единият плюс е красотата но два от минусите и са че не знае какво иска и за това страдат другите, както и че изневерява, а другото момиче има 7 от 10 плюса като два от тях са че ти е верна и те цени, но един от минусите че не е толкова красива като бившата ти жена, помисли над това, дали си заслужава по-красивата а и не знаеш какви още плюсове се крият пред новата.

С жена ми имахме силно сексуално привличане още от ден 1ви. Не се бяхме дори опознали и приятелството ни куцаше.
С новата ми приятелка започнахме сякаж по правилният начин. Станахме приятели, разкрих си намервнията към нея с молбата че не искам да прибързваме с интимност. Нямаше го това животинско привличане. Сега с всеки изминал ден я харесвам все-повече и повече и си мисля, че ще се влюбя в нея съвсем скоро и точно това е правилният начин! И точно това са правилните стъпки за дълъг и щастлив семеен живот.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker