Към всички ревнивци - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Към всички ревнивци
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1328 пъти
Като човек, който е бил болезнено ревнуван, че даже се е стигало и до насилие, без да съм давала поводи и причини за това действие...ви питам " Защо и как се справяте с ревността?"
Разделена съм с въпросния ревнивец от доста години, но монетата като че ли се обърна и сега в нова връзка, ревнувам супер много. Не мога да си обясня защо, реално няма причина. Дали съм обременена супер много от онзи болезнено ревнив и попивам неговия модел на поведение и го прилагам или и аз не знам какво. Чела съм много статии, гледала съм много видеа и всичко свързано с ревността. Вече не знам как да се справя с нея, какво да правя? Вие какво правите, за да намалите притеснението,например когато партньорът ви е навън без вас и когато си мислите глупости? :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: e8c931d40d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Карма, миличка... Животът те заставя да видиш и вкусиш палачинката и от двете страни, за да можеш да си направиш изводите за себе си и да се научиш...
И още - те тези неща не стават с мислене и с четене. Те са дълбоко-дълбоко на подсъзнателно ниво. Свързани са със самооценката, с житейския опит и куп други неща. Повярвай ми, ако нещата ставаха с мислен и с ум, то ревнивци изобщо нямаше да има. Само че, знаеш ли, тя и ревността в някаква премерена степен е полезна. Иначе нямаше да има нито семейства, нито нищо - всеки щеше да джитка с всеки.
Та не става с мислене. Става с преживяване и надживяване.
Може и да не стане в този живот. Но не се притеснявай. Просто дай най-доброто от себе си.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: d621066017
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей,
първо, ако ревността е без причина, вече говорим за проблем с човека който я изпитва, ако е провокирана от действията на партньора, обаче, не от въображението ни, вече може да е червен сигнал, че нещо не е наред във връзката ни.
Споделям ти моя опит с ревността. Била съм и от двете страни на бариерата и чувството е много мъчително и неприятно. Важно е да правим разлика, кога въображението ни работи и кога партньорът не ни засвидетелства, нужните, любов внимание и уважение. Ревността е нормално чувство, но само когато има причини за нея. Не фантазии.
Ето историята ми:
Била съм във връзка с много ревнив мъж, буквално граничеше с патологията. Заплахи, скандали и всичко това без дa му давам абсолютно никакви поводи. Ревнуваше и ме разпитваше за миналото ми, всичко си измисляше и преекспонираше. Беше ужасно. Ревнуваше дори от приятелките ми и семейството ми. Разделихме се и почувствах силно облекчение, след това близо три години бях сама.
Запознах се със страхотен мъж, романтичен, мил възпитан, който беше запазил приятелски отношения с бившата си приятелка. В началото не обърнах внимание игнорирах го, смятах, че е окей, когато си се разделил с някой и сте съумели да запазите добрия тон. Оказа се, че добрият тон, не е бил просто добър тон, а един вид флирт зад гърба ми. Не беше ѝ казал дълго време за нас. На Коледа във витрината му се появи картичка с послание: Обичам те - от нея... (бившата.) Тогава се почувствах адски наранена и унизена. Той, разбира се ме излъга, че картичката била от миналата година, както и да е повярвах му, но не съвсем. От тази слука с въпросната картичка, ревността ми се събуди и се превърна в червен индикатор за мен и връзката ни като цяло. Сле два месеца, открих подарък колие специална поръчка, не за бившата, а този път за друга жена.Разбира се,скрит от мен. Не съм вдигала скандали, адски много ме заболя и запчнах да си вменявам чувсва на вина, че съм патологично ревнива, обаче се консултирах с терапевти и всичките бяха на едно мнение, че реакциите ми в този случай с напълно основателни. До ден днешен той продължава да е приятел с бивашата си и продължава да подарява подаръци на други жени, което за мен е пълна проява на неуважение от негова страна към мен. Държи се грубо и сопнато с мен, казва ми, че съм си въобрзявала, а няколко пъти го хващам да ме лъже. И да крие от мен, под предтекст, че съм се филмирала.
Изводът е сленият: правете разлика между патологичната ревност и таква, която волно ил иневолно е провокирана от дейсвията на партньора ви. Много е важно е да говорите за чувствата си в такива моменти. И да да не првите компромиси със себе си.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: eee0386255
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Има две причини за ревността. Основната е ниско самочувствие. Втората е, че просто много харесваш човека. Бившият не те е кефел толкова, колкото този сега просто.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: d621066017
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От номер 2 Чак сега видях въпрос ти и отговарям:
" Вие какво правите, за да намалите притеснението,например когато партньорът ви е навън без вас и когато си мислите глупости? :) "
Мисленето на глупости, когато приятелят ти е навън е ревност и страх, без никаква причина. В случая, работи въобраението ти. Моят съвет е да си намериш си хоби, може да е скука, която провокира подобни разруштелни мисли. Имай предвид, че безпочвената ревност, може да съсипе връзката ви. Поговори с него, искрено, какво чувстваш от какво имаш нужда и т.н. Другият вариант е да се консултираш с терапевт, който най- добре, ще може да открие първопричината, и след това ще е хубаво да се работи върху нейното отстраняване. Много е важно да можем, да разбираме своите емоции, какво те ни казват. Искрено ти желая успех! :)

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: c7378cdeae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Много ревнива съм и аз. Един съвет: никога не показвай на човека до теб, че го ревнуваш. От опит: ще се надуе, ще стане надменен, ще те дразни на тази тема, за да храни егото си. Има основателна и неоснователна ревност. Моята е основателна, намерих в секс сайт за запознанства негов профил. И какво мислиш? Излъга, че му го бил правил някой си, който му имал зъб. Доста време открито го ревнувах, а той се излъчи, наду се, почна някакви подхвърляния да ме дразни. С откритата ревност правиш услуга на мъжа ти. Въобразяваха си, че е много желан и тогава наистина се стига до изневяра.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a5864653b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От авторката: Засега модераторите са публикували само първите три коментара. Благодаря ви! Номер 1- много интересни разсъждения, номер 2- съжалявам за теб, може би във бъдеще ще попаднеш на по-добър мъж, номер 3- вярно е, нямам самочувствие и затова ревнувам.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a99a8b2d67
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен често ревността се поражда във връзки когато чувствата са неравностойни. Когато хората взаимно се обичат и си имат доверие, тя е сведена до минимум.
Колкото до това което описваш - ревност не се попива, но се свиква с определено поведение. Ако в предишни връзки си прекарвала определено време с партньора, а в настоящата то е по-малко, може и това да е причината. Това не гарантира че настоящата връзка е по-добра или по-лоша.
Помисли също дали интуицията не се опитва да ти подскаже нещо с това усещане на ревност. Реално не е нужно мъжа да ти изневерява, за да не му пука особено за теб и да те използва за секс.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 4a1c769b88
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Няколко години работех по заведения, и имах (вербален) контакт с доста жени.
Наслушах се на една и съща история "сегашният/бившият ми много ревнува/ше БЕЗ ПРИЧИНА". Е ако щете вярвайте, ама един случай не е имало, където да съм задълбал по темата, да съм покриказвал допълнително с дадената жена, и да се е оказало, че тя не прави АБСОЛЮТНО нищо, което би могло да предизвика ревност в партньора.
ВИНАГИ, ВИНАГИ има нещо, което тя прави, за да създава чувство на несигурност в партньора.

И продължавам да я слушам тази история - "бившият ми в един момент, БЕЗ ПРИЧИНА полудя от ревност!" - е па как така бре?! Значи или всички мъже са луди, просто ей така за спорта, или поне някаква част от тези жени лъжат. Кое е по-вероятно?

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: d621066017
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Номер 8 - невинаги, ревността е предизвикана от партньора и невинаги той/ тя са виновни за чувството на несигурнност у другия. В случаите на патологична ревност се оказва емоционален тормоз върху човека, дори е възможно да се стигне до физическо насилие, даже убийство. Моят бивш много ме ревнуваше - от миналото ми, от това, че излизам вечер с приятелки, непрекъснато не беше доволен и ме критикуваше, когато си купувах нещо скъпо( въпреки, че никога не ми е давал парите за това), караше ме да трия контакти от фейсбук листата си, обиждаше ме, дори прексънах едно приятелсво с мъж заради него. А той ревнивецът се беше регистрирал в секс - сайт за запознаства и си чатеше с някакви, обаче иначе оказваше контрол и тормоз върху мен. При жените ревността е свързана с желание за повече сигурност, според мен. При мъжете е желание за притежание. Когато нямаме повод за нея, буквално ни трови живота и този на партньора ни. Пак, казвам правете разлика между патологичната ревност и тази, която е провокирана от действията на човрка до нас. Разликата е от небето до земята. Където има взаимно доверие и любов, ревността отстъпва.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 979ec52361
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   8, някои патологични ревнивци просто ровят и винаги намират причина, дори да е смешна или абсурдна. Примерно кой как погледнал, кой как поздравил, кой лайкнал коментар или снимка, кой за колко секунди се вдигнал телефона, за колко минуто се прибрал от работа или нещо подобно, което съгласи се, е несериозно.
Съвсем друго е ако става дума за чатове с определено съдъжание, срещи или нещо подобно. Та нека да различаваме истински причини от измислени, породени от нечии комплекси или болно въображение.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker