Тя не осъзнава или не си признава - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Тя не осъзнава или не си признава
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1624 пъти
Пише мъж на 30 години.7 месеца бяхме заедно с момиче на 27 години.
Тя е на 27 години, но все още не може да направи и малка крачка, без позволението на мама и тате. Метафорично казано, до тоалетна не отива, без мама и тате да позволят.
През всичките тези 7 месеца, родителите ѝ не знаеха, че тя има връзка с момче. Те дори не я пускат да излиза от вкъщи. По цял ден стои вкъщи с майка си, а баща ѝ е на работа.Беше се записала на курсове и с тях се измъкваше да излиза вън, че да се виждаме, както е правила и при бившият си.
Разделили са се, запозна се с мене, излязохме няколко пъти, започнахме връзка, всичко окей, но решила с бившият си да са приятели. Лошо няма, приех го. Той обаче, когато научи за мене и започна да недоволства, да я настройва против мене. Започнахме да се караме, а тя се правеше на жертва, била между чука и наковалнята. Кой ли беше по-важен? Дали човекът до нея или бившия, който уж я бил наранил...
Курса свърши, тоест пандемията дойде и сега хептен не излиза, а само стои вътре вкъщи.
Аз обаче не приех вече това положение. Видяхме се няколко пъти в тях, докато майка ѝ и баща ѝ са на пазар, но това се случва веднъж в седмицата, че понякога и на две седмици.
Това положение вече ми дойде в повече и някак взе да не ми харесва. Казах ѝ, че вече е на 27 и е време да каже на родителите си, че е вече голяма и има право да излиза с приятели, да има приятели и прочие. Тя обаче се обърна и каза, че не можело да обърне гръб на родителите си. Аз ѝ казах, че това не е обръщане на гръб. Казах, че може да дойде да живее при мене, дори казах, че ще се радвам, защото живея самостоятелно. Каза, че за сега така, докато тяхните не започнат да я пускат, че един ден ще говори с тях.
Питах я кога, тя обаче не може да ми каже. Кога? След 10 години, когато съм на 40 ли? Искала да изгради кариера, но я питах как ще гради кариера, когато си стои вкъщи...
Дори по едно време като се измъкваше от тяхните, делеше свободното си време с бившият си с мен, а аз не знаех, но го разбрах по едно време...Започнахме да се караме, тя ми посегна, разрева се и излязох аз виновен и трябваше да се извинявам, въпреки, че не бях аз виновен. Аз обаче се извиних, защото не исках да я изгубя.
Говорихме за сегашното положение, говорихме, видях, че няма намерение да говори с тяхните, че няма шанс да се промени положението и реших да се разделим. Казах, че можем да сме заедно отново, но искам нормална връзка. Искам да се виждаме, да се чуваме, понеже ние дори не се чуваме по телефона, само чат.
Говорихме през ден, че и всеки ден, но през това време тя взела да си пише с някакъв, с който се запознала във фейсбука. Писалиса си от месец, приятели били, ами лошо няма, но изведнъж онзи взел да ѝ се обяснява в любов, ама тя си ми пише, както и аз на нея и уж ще оправяме нещата, а тя изведнъж започнала да му пише, че и тя имала чувства към него. После ми каза всичко и ми вика, че очаквала разбиране от мене и подкрепа.
Сега ѝ казвам, че постъпката ѝ е подло, че, докато сме обсъждали да оправим нещата, тя си е писала с човек, който ѝ се обяснява в любов и му казала, че има чувства към него. Сега обаче аз съм бил лош, защото вместо подкрепа, аз съм я упреквал. Тя нямала вина, защото вече не си пишела с него и го блокирала.
И явно никога няма да осъзнае, че е постъпила долно, че зад гърба ми е вършила това, че си е дала номера на някакъв, докато уж ще оправяме нещата.
Сега вече каза, че Аз съм сипал пумия върху нея, срам съм нямал.
Плащх ѝ абонамент за едно портфолио на една платформа. Тя ме блокира отвсякъде, аз спрях плащането на абонамента и днес започна да ми казва, че нямам душа, нямам сърце, защото съм ѝ провалил кариерата, понеже няма да плащам за портфолиото ѝ.
Ами не сме заедно, редно ли е да ѝ плащам каквото и да е? Къде е моята вина?
Според мен вината ми е, че бях прекалено добър с нея.
До сега от години все аз чета и давам съвети. Не предполагах, че и аз един ден ще публикувам история тук и ще чета коментари.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: dd74351900
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Момче спасявай се.Тая женичка е от онези дето цял живот го играят жертви.Тя никога няма да е виновна .Ти винаги ще си длъжен да я подкрепяш и винаги ще бъдеш резерна или втори избор.Такива многострадални геновеви на много мъже с инстинкт за обгрижване живота са пропилели.На 27 ....?! Има девойки които на 17 са по самостоятелни и осъзнати от тая мамина татина керка...

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0000edbec8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ооо не се занимавай с тая!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 88b0169743
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Автора:
Пропуснах да спомена, че също ми натякваше, че тя преглътнала факта, че не ми е първата, а преди нея съм имал други връзки. Също така била приглътнала за това, че не съм девствен, че съм бил интимен с други преди да срещна нея.
Ами нормално е, аз съм на 30 години. Според мен е напълно нормално мъж на 30 да е имал вече връзки с женския пол, да е бил интимен...
Поправете ме ако съм в грешка.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8eaa2cd7cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Какви "момчета" и "момичета" сте на 27 и 30 години - умът ми не го побира!
Ние на 18 бяхме в армията, на 24-5 завършвахме висше и вече градяхме семейства и кариери. На 27-30 вече бяхме улегнали хора...
И да ви имам проблемите, честно!
А за "момичето" (дето вече би трябвало да е майка на 3 деца) - нямам думи просто...

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 083e41e889
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ако тази история е вярна, искам да попитам- Бива ли да си толкова наивен?
Нейната е ясна, ами ти? Човен на 30 г си, стегни се малко, не си някое хлапе тийн.
Вие никога не сте били във връзка. Бил си удобният един от няколко, които сте и подпомагали спокойно същестеуване. Един ще плаща портфолиа, друг други неща...
Пък бившият бил приятел с който делиш време за нея, пък наредила още един...
Блокрала те момата, ама като си спрял канчето как бързо те ти се включила за да се чувстваш виновен и отвориш кесията пак.
Въети те като малко хлапе, манипулира те, унижава те, вменява ти вина, какво още трябва да е че, да се усетиш?!

Ж

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: fb7679c3d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много клиширано звучи, но тази си е бая токсична. Според мен се раздели и изобщо не се занимавай, наистина. Не сте "момче" и "момиче", а сте мъж и жена на 27 и 30 год. Тя трябва да направи избор, както и ти д не се държи като вчерашен, ами да се махаш. Долу горе и аз имах същата токсична връзка с един мъж. И аз търпях търпях, нали да не изгубя, че е златен, ама добре че поисках да се разделим.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 6a3cf1113f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Забрави за нея
Ж30

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 613a9f9c2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Това момиче не е готово за живота. Колко нормални момичета още по-рано от нея живеят отделно и готвят и работят и взимат решения. Тя не работи ли, тази мадама? Аз на 27 забременях и на 28 родих, имах си работа, образование и взимах решения сама за всичко. Не бих се занимавала с женската версия на маминото синче, на твое място. А и тя ако иска ще намери начин.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 16d47c1a7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Остави я или се срещайте само за секс. Може да й стане гадно, но после сама ще предпочете такъв тип връзка. Повярвай ми. А ако я оставиш, ще направиш услуга и на себе си, и на нея. Ти няма да се измъчваш и тя спокойно ще се развихря (ако има достатъчно контакти) - срещи с момчета-приятели, срещи с любовник (човек, с когото да се вижда за секс от време навреме).

Ако ти пречи, че е завързана за родителите си, пак послушай горния съвет. Не се опитвай да я променяш. Никой никого не може да промени. Обстоятелствата променят хората.

Впрочем аз съм като приятелката ти. Мисля, че моят и нейният случай са сходни. Ако й обясниш това, което ти написах, и двамата ще си спестите чудене, обяснения и т. н. Иска сериозна връзка....така изглежда, защото не си позволява да се остави на импулсите си. Подтиска ги. А не трябва. Така обърква и двама ви.

И не слушай тези, които ще я оплюят, че живее при родителите си. Сигурно ще я оплюят. Само тя и техните, си знаят защо е положението е така. Тук не бива да се меси чужд човек. Нито да търси обяснения аз постъпки. Това ми хареса у теб, че си се хванал за самия проблем без обяснения. Семейните работи са си семейни.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: dcd1fb6f71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Приятелката ти е на 7 години по акъл. Най-разумното решение е да я оставиш да си троши главата, а ти като зрял мъж да си гледаш живота.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 9800c1a1d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Еми при всеки човек се появяват хора, които пробват да го използват. И като видиш, че е така - независимо дали в началото или след известно време, трябва да ги отрежеш. Понякога не са гаджета, може да са роднини и приятели. Че вината е в тях е вярно, но ако ти не се отдръпнеш и не спреш да им помагаш, започваш и ти да имаш вина, защото сам се поставяш в това положение. Ти си видял вече, че те използва и си спрял да й плащат абонамента. Тя разбира се, като всеки използвач е недоволна, че не може да продължи да те използва и за това те манипулира. Изобщо не си бил длъжен да го плащал и преди това. Пълнолетен човек е и носи отговорност за себе си. Ако няма пари за абонамент - няма да го ползва. За изневерите и това, че е прехвърляла вината за тях върху теб и била търсила подкрепа от човека, който всъщност мами - нямам думи. Това вече е малко социопатско.

Жена

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f562d9bf88
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Продължавай напред, прител.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a39ceb4104
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   БЯГАЙ НЕ С 300, А С 3000 от такива!

Най-противното създание на Земята са хора, които не могат да са самостоятелни и зависят от маминка и татинка.
Имах такава връзка, мноооого подобна, то не бяха криеници пред блоковете, като тийнейджъри, то не бяха лъжи, не беше напрежение. От цялото това изнервяне те винаги си търсят втори отдушник, защото не има харесва да се напрягат, въпреки, че ВСИЧКО идва от тях и тяхната незрялост.


Хубаво си направил, че си я оставил - НЕ ПОГЛЕЖДАЙ НАЗАД!

Такива трябва да гният с котките си след като техните умрат.



Братан.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 11120ce435
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Мама и тате са до време.На 19 г. се омъжих и след 4 м. родих сина си ,след 1г.6м. родих дъщеря си.Самостоятелни са от 14 годишни,никога не съм ги ограничавала ,израстнаха отговорни хора,вече са семейни с деца,работят и си гледат семействата.Как ще създадете семейство,ако майка й и баща й са непрекъснато до г.за й?Ти ще страдаш най много.Затова изчезвай бързо.
Ж 56

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 02fd830985
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   "През всичките тези 7 месеца, родителите ѝ не знаеха, че тя има връзка с момче. " - ти си на 30 години, бе байчо. За какви момчета говориш?

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 2603ac56e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Момиче на 27 и момче на 30- честито, намерили сте се!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 4cd1002574
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Аз да питам, ти аджеба толкова ли си отчаян, че си се хванал с тая, че и й търпиш лайнарщината? Толкоз ли няма други жени, че точно тая да търпиш? !
Първо - това, че на 27 не я пускат да излиза и да има приятели е абсурдно, и тя ще пати, и родителите й - 200% гаранция.
Това, че ти налива вина за други абсурдизми - че не си бил девствен, за чука и наковалнята, за това, че не й плащаш тъпотиите, и всичките останали неща - ТОВА БИЕ НА СОЦИОПАТСКО ПОВЕДЕНИЕ.

Пък ако те кефи, няма лошо - бъди cuck на някаква с ОЧЕВИДНИ психични проблеми.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 670c1614a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Сигурен ли си, че живее с родителите си, а не че върти още 100 като теб?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 2479860a82
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Пич, седни, поеми дълбоко въздух 5 пъти и прочети историята си с бистър ум. След това ако не ти е ясно каква е тая девойка, значи имаш голям проблем. Иначе сам трябва да видиш отговора на въпросите си. Единствения твой проблем в случая е че се съмняваш изобщо.
У това момиче няма нищо нормално и то не само защото го играе жертва и те използва, а защото е от определен тип хора които смятат всичко което правят за оправдано. Дори лъжата и предателството за тях са окей понеже винаги си имат причини за всичко. Такива нарцисистични личности не можеш да ги промениш, не си и струва усилията да опитваш.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 88b0169743
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Автора:
Първо към номер 6- истинска е историята. Аз не съм наивен. В началото тя не ми беше казала тази истина, а после. Първоначално ми беше казала, че има ангажименти. Тя е вишистка, ама работа няма. Завършила ресторантьорство, ама не ѝ се работело на рецепция, защото не харесвала нощните смени.
Аз през всичките месеци ѝ говорих ли говорих, че трябва да започне да се държи като 27 годишна, а не като малко дете. Дори казах, че е достатъчно голяма и може да дойде да живеем заедно.
И като спрях да плащам портфолиото ми каза, че съм спрял развитието на кариерата ѝ, че аз съм я провалил... Аз обаче ѝ казах, че си има мама и тате и да кара те да ѝ го плащат. Аз защо да ѝ го плащам, когато вече съм сложил край...
Тя така и до ден днешен не смята, че е постъпила долно, когато зад гърба ми е трягнала да има чувства, да се обяснява с някакъв, нищо че е било по интернет само, без да се виждат.
Каза, че аз не съм направил опит да се харесам на родителите ѝ.
Първо, аз не съм ги и виждал, а друг е въпроса- аз с майка ѝ и баща ѝ ли ще имам връзка или с нея, че да се харесвам на тяхните...
Говорих ѝ, говорих ѝ, докато вече не ми омръзна и видях, че тя ще си продължава по същият начин и ще чака за всичко позволението на мама.
Аз съм имал и други връзки, ама такова чудо не бях срещал...
Имах връзка с една, която имаше подобен родител, но само баща ѝ, обаче аз тогава бях в софийския университет, бяхме и двамата студенти, и нямаше нужда да се крием, понеже бяща ѝ хич го нямаше наоколо.
И за тези, които са разбрали, че съм нямал връзка- имал съм и тя точно това в началото каза, че е преглътнала, защото на нея ѝ се искало тя да ми е първата и в началото се ядосваше, че не съм девствен.
Е на 30 години мъж ако не е имал връзка през живота си и е още девствен, значи нещо не е наред според мен. Дори живях 6 години на семейни начала с една жена, но накрая се разделихме и за съжажелие, дете не се получи, но да не се отклонявам от темата.
Пита ме дали можем отново да сме заедно, аз ѝ отговорих, че ако започне да се държи като 27 години, тогава можем отново да говорим, ама май няма да е близките 10 години. Веднъж дори ѝ казах, че накрая ще се ожени за мама и тате.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 16d47c1a7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Братан, че такива като нас са противни. Но пак най-противни на Земята, е преувеличено. Най-противни са убийците... Не мислиш ли? Да, ние сме психически нестабилни, мързеливи, инфантилни, разглезени, неудачници, боклуци, за нищо не ставащи, незрели, егоцентрични, една чиния не можем да измием, нямаме трудови навици, лабилни, никой няма да ни вземе, неспособни да се грижим за другите, озлобени от живота, защото не можем да се справим с действителността, не се интересуваме от битовизми, глупави, прости, понякога хиперактивни, лежим си, живеем в балон, в саксия, не се задържаме дълго на работа, само се оплакваме от другите, лесно се обиждаме, не ни харесва да казват истината в очите, хората се опитват да ни помогнат, но ние не се вслушваме, прости, глупави, в нас живее чудовище, третират ни като слабоумни, защото не можем да свършим нищо сами, кифли, смачкани, без воля за живот, не сме патриоти, мислим само за секс, не чистим на чуждо място, не умеем да готвим, плазмодии сме, отбягват ни, никой никъде не ни трае, не сме пътували достатъчно, държат се с нас като бавноразвиваща се, опитват се да ни изкарат луди, плазмодии, меркантилни, раздаваме чужди пари наляво и надясно, искат да ни бият, нямаме гаджета, селянки сме, правят ни номерца, за да се опитат да ни накарат да пораснем, не умеем да мислим, наричат ни нещо. споделяме с родителите си доста, не можем да се оправяме сами. Трудно ми е да приема тези факти, но се опитвам. Аз съм номер 10.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: d7b549890e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Ти си на 30 уж, а лесно всяка те кара да и плащаш какво ли не. Просто си наивен и лесен. Че чак и бившия е в картинката. Просто си наивен. Ама щом тя още е момиче на 27, ти пък да 30 си момче-ами намерили сте се.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 5321bef9fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Ъм, аз като 28-годишна жена се чудя на твоето търпение... не се занимавай. Тя няма чувства към теб очевидно и само те използва. Егоистка е тотална. Не ти трябва човек с менталност на жертва. Много проблеми ще имаш.
Първоначално мислех, че ситуацията й е по-различна и че става дума за момиче, което е отраснало в токсична среда и родителите са центъра на проблема. Дали е възможно да е измислица, че не я пускат, а просто тя да иска да те държи на дистанция по този начин и да си контактува с теб, както й е удобно? Във всеки случай е инфантилно, не си губи времето.

Бий й шута и не поглеждай назад...

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 88b0169743
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   От автора:
От всички коментари, явно от началото съм бил голям глупак, но пък поне навреме съм се осъзнал.
И аз не се чудя дали съм сгрешил, ами с ирония питам аз ли не разбирам, аз ли съм в грешка за нещата?
Поне не е продължило с години.
Тя така и не осъзнава и до ден днешен, че има грешки.
Отново говорихме, аз ѝ казах, че връзка искам само със зрял човек, а не с детенце, които иска позволение от мама за всичко. Тя каза, че тя не я иска тази ситуация с родителите ѝ, ама те били такива.
Ама една ситуация като попаднеш в нея, търсиш как да излезеш от нея.
Родителите ѝ я ограничават. Отива, говори с тях, скарват се сигурно, неизбежно е, но един ден ще се примирят. И да я изгонят, след като живея сам в 40 квадрата, мисля, че все ще се намери място и за нея. Нито аз съм дебел, дори обратното, тя не е хич дебела, мисля, че в 40 квадрата, все ще се сместим двамата или аз съм в грешка, нямам си и на идея...
Търси ме да оправим нещата, а тя не е направила нищо по въпроса да порасне, да се държи като момиче на 27 години. Нарочно пиша момиче.
Според нея имам странни разбирания.
Ами явно съм странен човек, но дали само аз съм с такива странни разбирания за живота, че на тези години не е нормално такова нещо...
Явно тук е пълно със странни хора...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker