Той ли е човекът за мен? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Той ли е човекът за мен?
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1401 пъти
Здравейте, пиша във форума, за да получа всякакви мнения, критики и идеи, които да ми помогнат да осъзная дали съм на прав път, или вървя в грешната посока. Също така, интересувам се дали имам просто нереалистични представи за живота, или пък обратното, подценявам ли се. Както става ясно от заглавието, чудя се дали съм с правилния човек. Чуденката беше провокирана от нещо конкретно а именно битовизъм - домакинските задължения.
Живея от няколко месеца с приятеля ми, аз съм на 28, а той на 32 години. Имаме намерение да сме семейство един ден и освен че го обичам, той ми пасва на характера, много е добър като човек и само плюсове виждам в другите сфери освен в това че вкъщи минимално прави неща като грижа за дома. Ще дам конкретен пример за да стане ясно. Например чистил е един път, и това е т. е. всяка седмица само аз правя всички рутинни неща като чистения с прахосмукачка и тн, да не изреждам всичките. За да съм максимално обективна, няколко пъти е приготвял храна, сещал се е за къщни придобивки, ремонтирал е нещо (един път се наложи). Също така, и двамата работим като той винаги се интересува дали липсва нещо за вкъщи и дали аз имам достатъчно пари. Не е стиснат.
Конфликтът ми идва оттам че този проблем за в бъдеще знам ще нарастне, особено ако имаме дете и аз поемам всичките грижи, отделно и да работим наравно. Ако се връщам от работа, и трябва да готвя, чистя, гледам дете и мъж, а той само работи, еми не ми е ок. Знам че сега феминистките ще кажат че съм луда да толерирам това, а пък традиционалистите ще кажат обратното, че всичко си е в реда на нещата, жената е домакиня и това е. Но аз си знам истината и тя е че ако двама души не си помагат взаимно, всичко е обречена кауза.
Опитах да говоря с него един път, той се смееше и не взе на сериозно разговора. Мисля че в неговото съзнание това си е напълно в реда на нещата. Как да процедирам? Какво да говоря с него така че да разбере че имаме проблем, и ако не променим нещо, за съжаление ще трябва да се разделим?
Давайте идеи. Мога да дам и още инфо, за да е по-ясна картинката и какво може и трябва да се направи в конкретната ситуация, все пак не желая да се разделяме, а да решим проблема. Знам че го обичам, както и той мен, но май е мързеливичък :( Мога ли да спася тази връзка?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: f23c8f9cbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Преди някакво време, докато се разхождах, видях майка как бута съпруга си в инвалидна количка и до тях щъкаха трите им деца.

Усмихнах се толкова искрено и шиороко, а ако имах шапка - щях да ѝ я сваля. Какво ли ѝ е на нея? Да се грижи за мъжа си, за трите си деца, за къщата?

Мъжа ти е мързелив и не барва вкъщи - това е, такъв е. Оттук - насетне ти си избирай дали искаш да си с него или не.


Братан.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: de90b5ac8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Кво да ти кажа... Мама така го е научила. За секс става ли поне, защото, ако не е минимум перфектен, за какво ти е изобщо? За чистене не помага, за забавление да не става, какво остава? А кое ви събра? Че се държи мило? То всеки мъж, който те харесва, се старае да е мил......

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 3c453d7f89
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Абе мацка, какво ви пречи да си наемете една жена да ви идва веднъж седмично да ви чисти, докато вие се прекарвате времето си в нещо по-приятно?Аман от битовизми....

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: aa29da9b25
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защо ти е връзка, която трябва да спасяваш! Прибираш се вечер, правиш по един сандвич, и се опъваш на дивана!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 5c26906b1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Моето мнение е, че мъжът трябва да помага в домакинската работа, но не бих държала да прави абсолютно всичко наравно с мен. Ако обаче не поема инициатива за абсолютно нищо, това вече не е добре.
Защо просто не го помолиш да ти помага? Аз бих казала нещо от сорта: "Би ли изгладил дрехите, докато аз наготвя? Ще съм ти много благодарна." И така постепенно може би ще навлезете в един ритъм на взаимопомощ (надявам се). Ако това не помогне, говори директно и без заобикалки.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 879961b88f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Така е в почти всички семейства. Радвай се , че поне може да готви и го е правил. Както и че дава пари за вкъщи и се интересува какво липсва. Да, трябва да ти помага , но поне не е като повечето мъже да лежи само на дивана и да пие бира.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 66ac640653
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Говори с него пак сериозно и му кажи това, което каза на нас. Щом работиш, е редно той пък да помага с домакинството. Следващия път като решиш да чистиш впрегни и него - например “Хайде време е за почистване, ставай. Аз ще почистя банята, ти мини с прахосмукачка”. В крайна сметка този дом е общ, както и задълженията по него.
Така е честно, ако работата и доходите ви са съпоставими и ти даваш пари в семейния бюджет (не неговите общи, а твоите са си твои). Ако ти си в държавната администрация, а той е на висока длъжност в някоя голяма фирма, нормално да чака на теб за домакинските задължения. На всички им е ясно, че едното не е съпоставимо с другото като стрес, натоварване и съответно заплащане.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 339c72784a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Не..не е човекът за теб.Лошо може да си живееш и сама.
Спокойствието е лукс.Мъжа трябва да те подкрепя особено у дома.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ee16103350
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен и хубаво, че си говорила с него, нещата трябва да се разговарят според мен. Това, че ти се е изсмял и не те е приел на сериозно е доста отблъскващо, аз бих започнал тогава да си мисля за раздяла. Като, че ли той ти казва, "не ме занимавай". Ти говориш, той със смях... Това е доста неприятно и звучи като съквартирантите ми в университета, където ако исках да ми е чисто там където живея, трябваше да се карам с тях постояннто и пак да чистя всичко или да оставя всичко и да ми е мръсно и на мен.
Много голям червен флаг е според мен да ти се изсмее така.

Мъж съм.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 6440680755
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Ще ти дам пример с моя опит. Първата година не обръщах внимание - в предишната ми връзка бяхме наравно в домакинстването, израстнала съм в семейство с такъв пример, не съм и подозирала, че в днешно време мъжът може да е толкова мърляв и със старовремски разбирания. На втората почнах да му намеквам да взема инициатива за домакинството, за дребни неща, но не бях настоятелна. Сега вече е свикнал, че аз мога да правя всичко - да съм на работа до вечерта, а като се прибера да пазарувам, готвя, чистя, гладя. Така било нормално. Оправдава се, че 1 път в годината като се наложи мъж да свърши нещо, го вършел той и не ме карал мен. Само че домакинската работа си е нон стоп. И да, това е сериозен проблем във връзката ни, който няма разрешение, нито ще спре да ме дразни безумно. Аз неглижирах този проблем в началото и много съжалявам сега. Прилагах какви ли не тактики да го включа, но не става. Вече се уморих да повдигам темата и ми е по-лесно сама да свърша всичко, вместо да хабя напразни нерви с него. Така че хубаво си помисли..

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 09c81e8269
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Питаш го коя домашна дейност си избира и се уговаряте от тук нататък за отговорностите. Разговаряте и разпределяте.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 4bb6757a01
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   В къшната работа задачите е добре да се разпределят.Научете се нс това от рано,дойдат ли децата,ако не си помагате,ще ти е доста трудно.Говори открито с него,кажи му че няма все да сте на по 20-30 и ако не счита да участва в подръжката на дома ви,няма да го правиш и ти.Не чисти няколко дни да видим,ще му направи ли впечатление и как ще действа .

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: d0a9257d10
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Така говориш, все едно ти държиш тази къща на крехките си плещи. Казваш, че е готвел, ремонтирал ако се наложи(макар и само веднъж, но повярвай ми, в далеч нема да остане само веднъж в бъдеще, особено ако обичаш да ти удобно и модерно). Не разбрах къде е проблема. Че ти основно готвиш и чистиш? За какво точно се притесняваш? че ако не си състояние, той нема да пусне една прахосмукачка и ще седиш на мръсно? че нема да ти сготви?

Разбира се, че ще ти се смее. Реално не виждам проблем. Ти да си хващала отвертка и да си правила ремонт вкъщи? Ма тук не визирам боядисване, да знаеш. Вземи смени един бойлер, да речем, да видиш кво е. Или още един съвет - послушай феминистките и се раздели още отсега и се обяви за силна и независима жена, готова да се справя в живота самостоятелно :) Чудно ми е дали така ще мислиш като си направиш основен ремонт сама :)

А и темата ти е леко казано наивна - ти ако не знаеш дали това е човека за тебе, ние ли да ти кажем.... Аз ще ти дам следния съвет - що не седнеш с него да поговориш и да му споделиш, че се съмняваш дали "той е човека за тебе", поради такива дребни причини. Може пък той да осъзнае, че ти пък "не си човека за него".

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 31bfd1a5ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Подкрепям номера 5 и 7. Не вдигай толкоз рано байрака, направи усилие да му покажеш, че очакваш помощ.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 4a1e958cde
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Аз не бих живяла с такъв.

Ж,23

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0c933b3f0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Благодаря на всички коментирали. Ще отговоря на номер 16 конкретно тъй като има по-различно мнение. Това което ме притеснява е че за в бъдеще (например ако имаме деца), тези отговорности ще нарастнат и за мен семейството освен всичко друго е и взаимопомощ. Ако само единият върши всичко, неминуемо ще се стигне до разрив в отношенията, защото този единия ше е вечно уморен, а разбирай оттам и кисел, и мрънкащ и тн. Накрая все на единия ще му писне.
Иначе и двамата сме с професии и работим по много. Така че умората си я има, и затова е жизнено важно да сме екип ако искаме да сме заедно. Мисля че в основата на семейството лежи именно този екипен дух, ако го няма, пиши го заминал.
Не знам какво повече да добавя, и на мен преди битовизмите ми изглеждаха дребна работа, но се оказва че те са разковничето за успеха на една връзка.
Може би трябва да чуя повече мнения от други двойки работещи по много, как се справят със семейните задачи. Вариантът с неделен помощник ми допадна

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 19118dd4fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Ами аз рядко помагам в домакинството. Това го върши съпругата ми. Но през 26-те години брак рядко даже е зареждала гориво на колата си. Също така през това време майстор в къщи не е влизал а и да е влизал, това е било моя грижа. Всичко извън домакинските работи правя аз. Дори понякога се дразня, защото от време на време зареждам миялната, пускам прахосмукачка или изваждам прането, но през тези години моята половинка една крушка не е сменила. Ей така ще си стои на тъмно и ще ме чака.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 05d6f12246
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Щом и двамата имате добри професии се предполага, че изкарвате и добри пари, с които да си вземете домашна помощница, която да идва поне веднъж седмично. Ако той очаква от теб да вършиш цялата домакинска работа, нека да те издържа той и ти да не ходиш на работа. Няма средно положение, обясни му го.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8ac1f3b8f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Човекът изглежда свестен и би било неразумно с лека ръка да захвърлиш всичко, но и това, което описваш като проблем не е приемливо. Така че пробвай да смениш стратегията. Когато започнеш да чистиш, го включи небрежно, като го помолиш да ти помогне с нещо, че разчиташ на него за това, той може да ти помогне с онова или му кажеш, че много би те зарадвал, ако направи еди-си-какво. Може би му трябва стимул и е възможно постепенно да се приобщи. Но не бързай! Бавно и постепенно. Първо едно нещо, после друго, след това 2-3 дейности и т. н. Не го учи бавно като прохождащо дете, но и не го форсирай бързо. Така няма да има добър резултат. Навикът е нещо много силно, имай го предвид. Сега има едни навици, после може да са други. Но навиците се следват и все пак се изменят. Така или иначе са силен фактор. Така че го приобщавай постепенно и не насилствено. "Насила хубост не става." И когато направи нещо, в никакъв случай не го критикувай! Това ще го демотивира и ще постигне точно обратния ефект. Напротив - за всяко свършено нещо го "награждавай" - благодарност, похвала, целувка... Нека се почувства добре, да има положителна емоция след съвършеното и тогава е по-вероятно това да се случва отново и все по-често. Бъди искрена с думите си. Например е изчистил, но е оставил някое прашливо ъгълче. Не казвай, че ти харесва как е изчистил - това не е така и не искаш да се "чисти" така. Но не казвай също, че не ти харесва - демотивация, неблагодарност, липса на оценяване на труда му. Кажи, че ти харесва това, че е изчистил - самият акт на чистене. И това ще бъде истина, а искреността е най-доброто - честни сте един с друг и той усеща, че си го казала искрено. Това мотивира! Но не почиствай ъгълчето след него (ако види, ще се демотивира, а ако не види, няма да разбере, че е нужно да почисти по-добре), а друг път може да споменеш, че мислиш, че е добре да ПОГЛЕЖДАТЕ (мн. ч.) дали ъглите имат нужда от почистване. И когато почисти, му кажи, че така е идеално. Кажи му "Браво!", похвали го. Да, идеалният вариант е той сам да поеме инициативата или поне да започне да го прави след открит разговор, какъвто сте имали, но след като това не е така, а човекът иначе си струва, вариантът е да пробваш моето предложение. Обаче имай предвид, че няма да има резултат бързо като с магическа пръчица. И все пак - не може и цял живот да се надяваш на промяна, а тя да не идва, но ти наивно да продължаваш да се надяваш. Пробвай, наблюдавай, претегляй и - за теб самата, за възпитанието на бъдещите ви деца и тогава му мисли. Успех!
Ж33

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 01ca6a7c7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Добре дошла в 2021! Жените работят наравно с мъжете, плащат сметки наравно с мъжете и отделно поемат всичките си женски задължения като чистене, готвене и гледане на деца! Новия ред в обществото е само в полза на мъжете и повечето жени са се примирили с това и го смятат за правилно. Аз не съм от тях. В моята връзка е така: аз поемам женските си задължения (нямам против), мъжа ми е поел мъжките- работи, плаща всички сметки и храни семейството. Така е било преди 100 години и е нямало толкова разводи. Така има баланс. Признавам, че беше трудно да намеря такъв мъж, защото в днешно време всички са адски разглезени, смятат че сме длъжни да делим сметки и отделно да им чистим и готвим, както е правила мама. Ако ти държиш да работиш няма лошо, но не очаквай от мъжа ти да стане пепеляшка- няма да стане, той няма да се промени. Плюс това според мен не е мъжествено. Но всеки си решава за него какво иска.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 6460d16bf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Номер 20 това не е адекватно ако жената работи и влага в този дом. Сега, извинявай ама и аз не съм си зареждала колата сама, има си персонал. Какво значи зареждам и колата, нефт ли ходиш да помпаш някъде? Сменяш и крушки? О, чудо! По колко пъти на ден го правиш? Аз не помня кога последно сме сменяли, преди няколко години май.
Ремонти... Човек, ако се налага редовно просто не те бива. Ремонтът ако е качествен се прави на няколко години.
Ама всеки ден се готви, мие, чисти, подрежда и още, и още.
Що не сметнеш като часове работа какво излиза за една година, например?
Или като услуги? Колко струва, че зареждаш колата, колко струва смяна на крушка, колко струва да се боядисва хола от бояджия примерно?
Колко ще струва това за 1 година?
Едно седмично, не основно почистване на моя апартамент 68кв. струва 40-50лв.
Една вечеря за 4ма, пица, най-евтиният вариат е 40, 50лв. Жена ти ще я направи за 5лв. ама ти ще си зает да мрънкаш, че пускаш за 4ти път в живота си прахосмукачка и няма да го осмислиш, милия.
Просто... С тия заслуги да си беше мълчал. Ако жена ти влага и 1лв и я експлоатираш по тоя начин... Извадил си луд късмет, пази си я, глези си я. Такива вече няма.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 339c72784a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Ако не помага абсолютно нищо вкъщи са си прави жените да не търпят мъжете си.Ремонти,отверки и разни такива,ами ако и с това не помага,не ми е нужен.Аз и като съм сама мога работа-вкъщи без да му слугувам.Само на хотел като си ти оправят всичко на готово.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 6e0f1a41a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Номер 20, ти всеки ден ли зареждаш колата и всеки ден ли крушки сменяш? Или пък да не би всеки ден да има ей така все нещо счупено у къщата? Айде моля ти се. Опитай един ден да чистиш, миеш, готвиш и други неща, но да ги правиш както трябва, а не гьотере, да видиш че е много по-натоварващо, отколкото да си протегнеш неприкосновената ръчичка и за минутка да смениш една крушка.
Да ти кажа... коментара ти ме разсмя.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 5ab3861161
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Абсолютно съгласна с авторката и коментара и. Двама души се събират, за да бъдат не само екип, а съмишленици. Женската работа си е за мен, мъжката за него. Аз не понасям да гладя, това е най-противното ми нещо. Той глади и не вижда нищо срамно в това. В казармата на никого не му е било срамно. - така казва той. Аз готвя, чистя, пера, боядисването на стените пролетно, пак аз. Просто обичам и ми се отдава. Той е човекът със съдомиялната, пазаруването, сметките, изхвърлянето на боклука. Той щемине с прахосмукачка, аз пък ще полирам пода. Той ще изглади, аз ще наготвя, "плейтна" биричката му.. и т. н. Всичко правим за има-няма два часа. После аз на плейстейшъна газ, той блъска на другия. Докато чистим се лигавим с музика. Фън да става. Но, понякога си мърморя. С тези чорапи навсякъде, в хладилника само дето няма и постоянно трябва да вървя след него да събирам неща. Обаче пък аз като тръгна за работа, след мен ад! Дрехи навсякъде, се едно 'ровитата", втора употреба магазините. Хаос от дрехи. Като се върна- всичко сгънато. Казармата е голяма работа:) Кажи му как се чувстваш, когато мислиш за това и какво те тревожи. Без обвинения. Ще се нагодите, споко. Първите три години аз си тръгвах сто пъти, той ' заминаваше' в манастир, хаха. Лудница. :)) Но, не ставайте роби на къшата и битовозма. Няма къде да избягат. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker