Настоява да го запозная със семейството ми! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Настоява да го запозная със семейството ми!
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 2014 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 22г. , студентка по право.
Ще говоря по същество..
Имам приятел от година и 4 месеца. Той е на 30г.
Щастлива съм с него, мисля че той е точният човек, но..
Котато не стане на неговата се сърди като дете!
Той е човек, който много държи на семейството си, в което няма нищо лошо, но иска постоянно да ходя у тях и да се събираме с родителите му. Забравих да спомена, че той живее с тях.
Другото, което е: притиска ме за тези неща. Запознала съм го с родителите си много отдавна, но не са се виждали от тогава. Знаят за него, знаят, че съществува и до там и мен това напълно ме устройва поне на този етап. Прави фасони, когато не го поканя на някакво семейно събиране и ми натяква, че не съм го приемала като част от семейството.. Та ние дори не сме сгодени? !
Мисля, че когато излизаме тези моменти трябва да са си само за нас и това е. Разбира се, че като заживеем заедно след време бих зачестила вижданията си с родителите и от страната на двамата, но сега ми е доста странно и мога да кажа доста обсебващо. Колкото повече ме притиска на тази тема- толкова повече нямам желание за тези, , семейни” сбирки.
Говори ми, че иска да идва у нас на гости, да си говори с баща ми и т. н. Случи се веднъж дори да се самопокани, но го отрязах напълно.
Аз ли нещо съм сбъркана или просто той е така да го нарека, , семеен” тип?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 5a3194bcc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Абсолютно си правя аз съм жена на 30 и все още съм на твое мнение, дори и да станем по близки защо трябва често да се виждам с техните, ако не ти идва от вътре не го взимай и у вас, кажи му директно.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: b16d8c785d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Семеен тип ли?
Той те притиска.
Моето мнение е,че целта му е да те вземе у тях и да живеете с техните.За това иска да прекарва време и с твоето семейство,за да ги впечатли.Ще си прислужница в неговия дом,а майка му постоянно ще ти е на главата.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: b2b2bd0bbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   " Аз ли нещо съм сбъркана или просто той е така да го нарека семеен тип ? "

Не е "семеен" тип, а нахалник. Мъж на 30 години живее с родителите си? Имам лошо предчувствие. Нещо тук не е наред. Според мен иска много набързо да ти сложи пръстен на ръката. Още малко и деца ще иска да му раждаш. Не мислиш ли, че сте на различни етапи от живота?

Ронин

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 3c82531287
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ами не е много нормално да си с някой от година и кусур и този човек да е изолиран от семейството ти и от вашите неща. Никой не казва постоянно да е с вас, ама как пък на някой празник не си го поканила като твое гадже този млад мъж? На обяд поне? ! Това не е нормално от човешка гледна точка.
Нито ще ви изяде яденето, нито изпие пиенето. Просто да се почувства част от нещо, че не го делиш. Била съм с мъж, който си криеше така роднините и така и не ме покани като своя приятелка дори и на един празник. Чувството е ужасно, просто ужасно. Това ни раздалечи, защото е криене и поставяне на преграда. Това вашето не са нормални отношения, нито нормална връзка. Нормално е хората да си гостуват, да са канени по някакви поводи. Това изобщо не са неща, които стават само при годеж, що за странна логика имаш? !
Явно това е голям, зрял мъж, който е наясно с връзките, а ти си още детенце, което явно ще запознае младоженеца с родата чак на сватбата. Ами мисли още така и далече ще стигнеш. Задай си въпроса защо го криеш, от какво те е срам? Твоите близки не те ли питат няма ли да го поканиш този мъж най-накрая? Какво им отговаряш?

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 9879648ba1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И аз не го разбирам това, но за много хора да общуваш с родителите на половинката, е признак за приемственост. Нали знаеш, особено при мъжете, като запознаят гаджето с техните, тя се чувства на следващото ниво, по-сериозно и т. н.
Интересно ми е кое те спира да го срещаш по-често с родителите си? Лично аз се срамувам от своите и затова ги крия така да се каже. Нямам и силна връзка с тях, така че цялата концепция със семейните сбирки, ми е чужда. Но ако ти нямаш проблеми от този род, не виждам проблем да ги събираш на два месеца, колкото да не буйства. Все пак не е редно да се налагаш така, ако не ти коства усилия.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 33da531aff
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Възможно е да е това, което казва номер 2, но не е единствената възможност.

Година и 4 месеца не е толкова малко време. Ако аз съм на негово място не че ще исам да прекарвам свръхмного време с родителите ти, но и няма да ме устройва само веднъж да съм си казал здрасти с тях. Ще искам да знам що за хора са и що за отношения имаш ти с тях. Например, ако те са кофти и токсични хора, а ти не си намерила куража да ги конфронтираш или да скъсаш отношения с тях (или въобще не си осъзнала, че са такива), това е гаранция за огромни проблеми когато връзката ви става още по-сериозна. Особено когато един ден имате деца.

Твоето СИЛНО нежелание да ги събереш е притеснително. Едно е да си се виждат, той да иска още и ОЩЕ, и ти да кажеш аман вече. Друго е те на практика никога да не са общували и ти зорко да браниш да не би да се опознаят. Както излиза, че правиш, от това, което си написала.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: d603a0fa59
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Семеен тип? Това, че иска да не се срамуваш от него и да не го криеш значи, че е семеен тип? ! Боже, та моите гаджета са ме канили по сватби, кръщенета, родженни дни, защото сме двойка и съм знаела роднини, и това всичкото без годежи. При теб явно ще му видят очите на сватбата чак или на второто ви дете. Човекът си е нормален, ама ти си дете.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 3437347e4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Е, вие не живеете заедно, каква част от семейството иска да бъде?! Когато заживеете заедно и ако стигнете до там, щете не щете тези срещи между вас и родителите ще зачестят (стига да се харесвате).

Иначе това показва, че държи на вас като двойка и че ти си човека, който иска наистина. Не иска да го дистанцираш, но все пак е важно ти как гледаш на нещата. Комуникирайте.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 151e82d645
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Семейния тип е мъж, който иска да създаде семейство и да се грижи за него, а този е по скоро тип дете на родителите си, което още не се е отделило от гнездото.
Абсолютно те подкрепям. Аз съм с втори мъж и с първия си бяхме много близки. Абсолютна грешка. Много се месиха. Дори майка ми доста повлия за раздялата и за драмите. Сега съм с втори мъж, имаме дете, за мен второ, за него първо и майка ми го е виждала 3 пъти, като 1 път го запознах с него и 2 пъти се натресе в нас. Нямат си телефоните. Аз с неговата майка съм се виждала малко повече но и там гледам много рядко да се чувам с нея и само общи приказки макс 2 мин. По едно време идваше да помага за бебето, беше катастрофа. Ще се женим, но мислим да не ги каним. Да крайно е, но пък сватбата ще е много малка и в чужбина, нарочно.
Мен лично много ме изморяват тези общувания.Имаме съвсем различни интереси.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: aa961fbc0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз също подкрепям авторката - какви са тези покани за семейни сбирки, които очаква приятелят ти? Аз също не обичах да ходя на гости на родителите на съпруга ми, докато бяхме гаджета, макар че те много често ме канеха - чувствах, че вече едва ли не гледат на мен като на снаха, а бях само на 21 г. и мисълта за брак ми беше много далечна. Бях го поканила един път вкъщи да се запознае с родителите ми и толкова.
След като сключихме брак /след 4 год. връзка/ вече присъствието и на двамата по семейни събирания от едната или другата страна стана задължително.
И да, мъжът ми е много по-привързан към семейството си и някак зависим от тях - постоянно ги търси за съвети и мнение и все още ходи всеки ден у тях да ги види. Това доста ме дразнеше в началото, защото съм доста по-самостоятелна от него - от 14 годишна не живея с родителите си - учих и следвах в друг град и се справях без тях. Приятелят ти явно е като съпруга ми.
Ж 42

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 36db1021c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Срамуваш се от него или се срамуваш от родителите си. Затова и не искаш да ходиш на гости у тях, щото не искаш да върнеш жеста. Би ли споделила какво те притеснява? Ако не, дай отговор поне на себе си. Иначе изцяло подкрепям 5-ти коментар.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 3c82531287
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Явно нямаш добри отношения със семейството си или се срамуваш от този мъж. Няма друга причина да криеш някого и да изпадаш в истерии от нещо толкова обикновено. Твоят баща не иска ли да опознае човекът, с когото се виждаш? Странно е.
Аз примерно искам да опозная какви хора са родителите на човека, с който се срещам. И не да ги видя веднъж и после чак на сватбата. Та те са го отгледали, не е без значение какви са и какви са им отношенията. Какви годежи, какви заживяваници заедно като го държиш настрана от твоя свят? Ако не си го запознала и с приятелите си, нещата не говорят добре за теб.
Този човек се чувства изолиран, неприет. Гледате се ти и той, секс и това е. Явно просто не го харесваш и затова го правиш. Да, може това да не е мъжа на живота ти, но който и да е, ако заживеете след 3 години заедно или годеж след 4-5, това значи ли, че дотогава няма да видят приятелят ти? Странна логика.
Явно изобщо човекът няма задни мисли, или да иска да омагьоса семейството ти, а просто му е странно защо го правиш. Мисли си, че не го харесваш, че те е срам, че прави нещо нередно. Ако попаднеш на негово място някога, ще разбереш какво е чувството. Леко глупаво е да не искаш да опознаеш родата на другия, защото след сватбата да не се изненадаш неприятно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 54d8a725c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   По-скоро бих се замислила защо на 30 живее с майка си и баща си и като заживее с теб, евентуално и теб ли ще те заведе там? Как се живее в подобни условия има достатъчно теми.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 66ca30d003
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   16-годишната ни щерка миналото лято за първи път завъди гадже. Момъкът е на 21 години и с мъжа ми се притеснявахме, на техните години тази възрастова разлика е голяма. Но ето че един ден тя попита: "Може ли да доведа Наско на вечеря, за да се запознаете? " Това вече беше друга приказка, може, естествено, добре е дошъл! Оказа се мило, стеснително и умно момче и всякакви опасения отпаднаха. По-спокойно ни е, като знаем, че и да закъснее, има кой да я изпрати, както и че няма да я въвлече в някакви кръчмарски побоища, а и тя стана някак по-отговорна, един вид: признахме я за "голяма". Мъжът ми даже му намери на момчето хубава работа в неговата фирма.
Така че, авторке, след година и половина връзка родителите ти да срещнат на улицата твоя човек и да се чудят откъде го познават, понеже вече са се забравили... не ми изглежда нормално. Не разбирам от кое се притесняваш? Подозирам, че ти самата не си сигурна в чувствата си към този човек и затова не искаш да афишираш връзката ви-

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 30090ad4f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Към 2.

Искам само да спомена, че баща ми е направил нещо подобно на майка ми.
Така де, свекървата е тормозила моята майка. Живеехме в една къща с различни входове и отделни пространства. Свекървата (баба ми), доста нахално и неуважително си влизаше в нас когато си поиска както си поиска колкото си поиска и аз виждах как майка ми се дразнеше яко. Дори аз си спомням моменти, в които тя иска да влезе вкъщи, но правех нещо пред вратата и не можех да я отворя и я помолих да изчака секунда, но имаше някакъв зор да види какво се случва вътре и натисна силно вратата едва ли не преобърна мазалото само и само да влезе и да види какво става. Гаден пример беше за мен, защото бях дете, но щом съм го запомнил значи съм го разбирал, че не е правилно.

Това по-горе й е повлияло някакси на майка ми вероятно, но каквато и да е причината аз минах през години тормоз от майка ми, искаше да ме направи "цвете в саксия" не ми даваше да стана мъж. Пречеше ми да изразявам мъжествеността си, която е критична за тийнейджър момче. Бъркаше ми се навсякъде в живота и личните отношения и пространство. Разбрах, че тя цели да ме насили да съм такъв тип мъж, за който ти говориш., Тя(майка ми) да ми е главатар, да живея при нея с баща ми, докато й е подръка да тормози и жена ми. Не знам от яд ли от какво, но ми се вижда изключително подло.
Избягах от майка ми, искам да кажа, че дори не се виждам с родителите си вече, заживях сам колкото се може по-рано, въпреки, че не беше много рано.

Случката е стара, беше преди много години, но все пак:
Защо й е да ми причинява това, не ме ли обича? Аз не съм виновен, че баба ми я е обсебвала и че баща ми не е живеял отделно от майка си и баща си. Още по-малко съм бил дете и ако не съм осъзнал всичко това... или съм щял да остана без жена или горката и тя щела да е тормозена от свекърва.

Аз мисля като #1, не съм женен, бих се запознал с родителите на жена ми. Но смятам, че аз и жена ми сме си семейството и не искам другите да ни се бъркат.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker