Преследва ме досадник, а имам гадже! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (100813)
 Любов и изневяра (23895)
 Секс и интимност (11777)
 Тинейджърски (20533)
 Семейство (5088)
 Здраве (8087)
 Спорт и красота (4223)
 На работното място (2311)
 Образование (6205)
 В чужбина (1342)
 Наркотици и алкохол (960)
 Измислени истории (742)
 Проза, литература (1531)
 Други (13972)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Преследва ме досадник, а имам гадже!
преди: 7 дни, 1 час, прочетена 1181 пъти
Не съм поредната лигла, която на всеки, когато й каже "здравей" отвръща с кресливо "имам си приятел!". Но пък съм изключително вярна и не обичам да се занимавам с глупости, затова когато някой навлезе в личното ми пространство и се държи като преследвач (сталкър), трябва да взема мерки.
Историята е следната. Излизам в една компания. Приятели от гимназията още плюс познати на всеки. Един тип от там залитна по мен здраво. Тоест аз не го познавах преди това, братовчед е на моя приятелка. Изглеждаше интелигентен и симпатичен, но определено не мой тип. Той не си скри симпатиите от началото, но ние имаме коренно различно мислене, ако тръгна да разправям, ще разберете. Не ме привлича също. И това е. Той се е пробвал на всяко момиче в компанията също така, но са го отрязали. Най-малкото той на всяка цена иска гадже, а аз съм човек, който би бил сам отколкото с неподходящ. Не знам каква е тая мания. Та явно и "приятелките" дето искат да се отърват спомогнаха с глупости. Дали са му НОМЕРА МИ, след като излишно съм забранила и като цяло не позволявам никой с моя номер да се разполага. Тук тегля чертата, че аз съм го отрязала и смесени сигнали никога не съм му пращала. Не може да се нарече и "приятел", просто ми е бил в компанията. Започна да ми звънка късно вечер, да ме моли за шанс и среща насаме. След като не прие моя отказ, беше блокиран. В мрежите също е. Но това е, че ми знае номера и звънка от чужди или скрити, че да не мога да блокирам. Аз пак не вдигам, но въпросът е принципен. Примерно вечер мога да съм с гаджето си, ще звънне тоя, моят ще види и ще стане от нищо филм. Аз съм го предупредила приятеля си, че имам преследвач, защото не знам оня как може да извърти нещата. Той настоява да му кажа кой е (име не казвам), защото не искам лично да се разправят. С приятеля ми се запознах по-късно и сме отскоро заедно (края на ноември), но всичко като върви идеално, а и съм верен човек, няма какво с такива навлеци да се занимавам. Ако ме питате защо го криеш от приятеля си? Моето гадже е много ревниво, ще кажа само скорпион (аз съм лъв и също пък мразя някой да ме притеснява като сталкърбой), ще вземе да не се удържи, а по-лошото е, че и оня не го знам на какъв е акъл, да не си уредят среща и оня да му извади нож примерно. Защо не сигнализираш? Ами няма как да взема мерки за човек, който не ме е заплашвал/обиждал, просто няма под какво да се подведе. А ако ме питате защо се филмираш? Защото това не е момче или неграмотен чичо, който да ми пише веднъж и да звънне на Месинджър. Тоя човек има някакво, макар леко отклонение. Това трае месеци, от юли още преди да тръгна с гаджето. И нищо не го спира. Пише ми СМС-и как можел по-добре да ме обича и третира, а той дори не познава приятеля ми. Просто си е наумил, че трябва да ме има. Има си причина никоя приятелка да не го иска. Това ми се отразява зле, не може 10 пъти на ден непознати номера да ме търсят и аз да треперя. А ако някой от вече бившата ми компания му изпорти и къде живея? Ще се гръмна! Освен това, аз вече не излизам с тази компания, но с някои приятели от там поддържаме връзка, като тоя се е впил като пиявица да ги разпитва за мен, къде съм, какво съм, защо съм спряла да излизам с тях. Причината е ясна. Как да се отърва?

Момиче, 20

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 дни, 19 часа
hash: 93d0e31b47
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Просто му обясни, че нещата няма как да станат и то много пъти докато той не се откаже. Ако е някъв ненормален след 100 пъти да продължава, виж се с родителите му или кажи на приятеля ти. Малко бой и сплашване няма да му се отразят зле, а и дори да изжади нож, едва ли ще го използва. На мен са ми вадили нож за много по-сериозни причини, но той е само за сплашване. Кой знае какъв сополивец е тоя, а и тези от “компанията” ти...нямам думи.

 
  ...
преди: 6 дни, 18 часа
hash: ba334c5d1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Какво му е отклонението?

 
  ...
преди: 6 дни, 17 часа
hash: 266d7a776a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Първо се казва изрично, а не излишно. Да казваш нещо излишно е нелогично най-малкото. Ти почваш да се оправдаваш и той не знаел какъв цел приятеля ти пък... детска градина. Ти на 20 или 12 си? Вдигам си телефона. Той е затварям и блокираме номера. А ти и говориш с него и го подхранваш. С смс- ите името и номера и жалба в полицията. Цивилизован начин. Не разбирам такива, като теб. Просто вземи мерки.

 
  ... горе^
преди: 6 дни, 15 часа
hash: 2ac29d7269
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Точно заради такива сталкъри имам бокс и лютив спрей в чантата. Аз съм бойно момиче и при мен такива не предът, здрав бой ще изядат в противен случай! Отрежи нахалника още веднъж грубо доста и ако не престане кажи на приятеля си и се срещнете с въпросният влюбен. Скръцнете му със зъби, свийте го в ъгъгла, един ритник в ташаците от теб и се е отказал. Аз така бих постъпила, но още в самото начало и бих зашлевила здрав шамар на този, който му е дал номера ми. И умната какви приятели се навъртат около теб. С такива врагове май не ти трябват!

 
  ...
преди: 6 дни, 14 часа
hash: 61149ba1e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Уреди си среща с него и го пребий, кажи му, че ако го продължава ще го докладваш в полицията и го направи. Кажи му, че ще го осъдят и няма да си намери не само приятелка, но и работа. Ако не разбира говори с роднините му и ги предупреди да говорят с боклука и че няма да търпиш психически тормоз от луди и ще вземеш крути мерки.

 
  ...


...
преди: 6 дни, 13 часа
hash: e2508287b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Подай жалба в полицията срещу него.

 
  ... горе^
преди: 6 дни, 13 часа
hash: a070ec9e4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Имам един бивш, който дълго време ме преследваше. Звънеше по 20 пъти един след друг (затварям и пак звъни), пресрещаше ме навън, измисляше си лъжи за да се видим.
Не знам дали при теб ще сработи, но ето как успях да се оттърва: написах му съобщение, в което му разясних, че не желая по никакъв повод да имам контакти с него и да не ме търси.
Когато звънеше, не вдигах, а спирах звука и оставях да звъни до откат. Ако звънеше от друг номер, в момента, в който чуя гласа му, затварях и блокирах и този номер. Не отговарях на съобщения.
Въобще никаква реакция, все едно говори на стената. Всяка реакция от моя страна го поощряваше (дори да му затворя телефона например). След още няколко месеца се отказа.
Опитвал е няколко пъти да подновим контакт през социални мрежи (минаха 10 години), но не мога да си причиня такова нещо :)
Също така, те съветвам да не намесваш други хора или гаджето (само се нахъсват повече). Просто тотален игнор.
Мисля, че има режим на телефона, който ти позволява да приемаш повиквания само от определени хора. Като си с гаджето го пускаш и си спокойна.

 
  ...
преди: 6 дни, 12 часа
hash: 0669b4302a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Смени си номера.

 
  ...
преди: 6 дни, 1 час
hash: 6f6f561166
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   В никакъв случай не му отговаряй. Не си длъжна да се обясняваш, а и той ще приеме всяко обяснение като възможност да те обори и убеди в обратното. Изобщо не му давай шанс за разговор. Когато вдигнеш на непознат номер и чуеш гласа му, просто затвори. Ако наблизо има някой от мъжки пол - дай му телефона да каже, че те няма или че това вече не е твоят номер.

Ясно, не е тъп, ще се сети, че е начин за отбиване, но поне ще му стане ясно, че на някой мъж около теб също му пука за теб и вече му е писнало да гледа отстрани.

Важното е този хахо да не остава с впечатление, че се "бори" за "любовта ви". Според мен е леко луд. Със сигурност е поне голям филмар.

Затова помоли останалите ти приятели, които го познават, да му казват, че имаш сериозен приятел и вече живееш с него, ако ги пита за теб. А онези приятелки, които са го "прехвърлили" на теб, за да се отърват, не са ти никакви приятелки. Всъщност са тъпи пачи и се надявам вече да не дружиш с такива хора.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 дни, 10 часа
hash: 8adf29965f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Слушай, имала съм подобен случай с колега на работа. Ей такива ненормални смс-и и обаждания, накрая го уволниха. Не ми се описва подробно всичко, но беше стигнал до там да обезглави котката, която си хранех на работа. За да не разбира толкова от дума, нещо не е в ред тоя. Нормален човек щеше да се е отказал отдавна. Мен още ме втриса като се сетя за онзи и до ден днешен ме е страх да не го срещна някъде. Та! С тези обаждания и смс-и отиваш в полицията, обясняваш ситуацията, кажи, че те е страх от този човек и си издействай ограничителни заповед! В твоя случай може да ти изглежда безобидно за момента, но не знаеш кога какво ще му прищрака. Така че действай. В полицията, да отидат да си поговорят с него. Ако и след това продължи вече ще могат и по-сериозни мерки да вземат. Действай и не подценявай ситуацията.

 
  ...

...
преди: 4 дни, 12 часа
hash: 1ed9e51589
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Авторката е. Много хора ме разбраха и ми дадоха супер съвети. За недоразбралите ще кажа, "излишно" е вписана заради автокорекцията, от телефон съм и имах предвид "изрично", не съм неграмотна. И къде прочетохте, че говоря с него? Говорила съм последно преди месеци, а от септември не излизам с тази компания окончателно. И дори тогава не съм насаме говорила, не съм се дори шегувала с него. Не му вдигам, защото много пъти бях категорична, а той не спря и оспорваше всичко. Какво му е отклонението? Че не приема "НЕ" за отговор и ми говори за любов след като знае какво става. ОБСЕСИЯ се казва. Не искам саморазправи. В чужбина за преследване може да осъдиш човек (stalking си е престъпление и получава автоматично ограничителна заповед). Но в България трябва да имаш доказателства, че те заплашва или обижда по някакъв начин, а той нито веднъж не го е направил. Все пак не е нормална тая обсесия. А с двете момичета, злоупотребили с моя номер съм скъсала връзка, едното беше именно братовчедка му. Да се оправят. Заради тях не излизам вече, а защо те го търпят, нямам представа. Дори момчетата в компанията са го предупредили да ме остави, казал им е "добре", ама ето.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: 6 бр
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker