Дълготрайни връзки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Дълготрайни връзки
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1679 пъти
Здравейте! Иска ми се да отворя дискусия за връзките и браковете.
От известно време чета из интернет най-различни истории за лъжи и изневери.
(От които вече направо си развих страх от обвързване)
Чудя се утопия ли е моногамията? Всички връзки ли рано или късно се изчерпват? Съществуват ли "сродни души" ? Толкова ли е трудно да си обвързан и верен?
(Иронята е че още не съм стъпил в гората и вече бягам от мечките)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 09b24ce65a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сигурна съм че има хора, които се обичат и не се занимават с глупости ама аз нямах така връзка. Човекът до мен беше доста професионален лъжец. Когато двама се обичат толкова могат да са силни толкова много могат да се радват и да постигнат много неща, но вместо това много хора имат нужда от мизерни номера за да знаят, че все още са в играта.
Ж30

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 4a636ca0c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз така. До едно време мислех, че това е нещо, кето само най-пропадналите и отвратителни 5% от хората биха направили. Но това е наивност.

Решението е просто да знаеш какво търсиш. И да не си губиш времето с жени, у които от рано виждаш, че ключовите качества ги няма. Да, разбира се, че не избираме партньорите си САМО по добродетели. И най-повърхностната красота не е никак без значение, но въпросът е как ги претегляш едно спрямо друго. Колко добродетелност би „разменил“ за колко красота.

За мен например, задължително е да си направо фанатик против лъжата. Аз от малък из основи съм се отвратил от лъжата и съм решил, че никога няма да лъжа. Не съм достатъчно голям нарцис, за да си мисля, че съм единствения такъв, и затова това е задължително качество, което търся у жена. И за да увелича шансовете си да намеря таква, с която и цялостно да се харесаме разбира се, не си губя времето с други. Каква е алтернативата? До 35 годишен да гоня разни разпоретини „щот' са яки и щот' лесно пускат“, и после „спешно“ да затърся свястна жена. И като не успея да намеря такава за нула време, да псувам през остатъка от живота си как „жените били такива-и-онакива“. А като се ослушвам наоколо, май това е стандартния сценарий...

А който предпочита N на брой години (й)еб*не на корем, пред добро семейство, моля, негов легитимен избор. Само да внимава да не създаде тумба сираци по пътя си. Направо да си направи васектомия и „да си отживее“.

Да обобщя. Лошата новина е, че си прав, че голямата част от хората са такива, че не може да се очаква да са способни на качествена моногамна връзка. Добрата новина е, че понеже далеч не си единствения качествен човек, имаш много години да намериш качествен човек, ако използваш тези години за това.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: bc31393bf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Здравейте, понеже виждам, че досега коментиралите темата не са извадили късмет, реших и аз да се включа, да види авторът, че има и друг пример. Както аз, така и най-добрите ми приятелки, сме в дългогодишни моногамни връзки, не е имало лъжи и изневери. От моята камбанария моногамията не само не е утопия, а даже е нормата. Относно дали връзките се изчерпват - с моя човек сме от близо 5 години, наистина, не е цяла вечност, но връзката ни е много далеч от изчерпана. Един човек си е един цял свят, тези, които си омръзват лесно, или не си комуникират, или са се събрали колкото да не са сами, а не на база общи интереси.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 7f0747f561
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами в днешно време, където думата морал не съществува, е нормално да преобладават полигамните хора. Да имаш доверие на някого е изключително трудно, пък какво остава да създадеш семейство. Моят съвет е да гледаш себе си и да си имаш едно наум относно връзките. Никога не знаеш какво ще се случи, хората се променят, отношенията между хората са сложни неща, които нямат дадена формула за решение. Може да изкараш късмет и да срещнеш свястно момиче, но да си знаеш, че едно 90% се проваляме. За мен е въпрос на взаимни интереси и външен вид, а нещо по-дълбоко за мен вече не съществува. Казвам го като човек, който си е патил и е бил свидетел как други си патят и това важи и за двата пола.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: e1c3c6548b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Аз съм в щастлив брак вече доста години, така че има. Мъж съм, ако има значение. Нищо, че съм като лайно на дъж'.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 3a461b918d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Съществуват подобни връзки, но са рядкост. Отдавна съм се отказала дори да мечтая за такова нещо, не мисля, че някога ще имам това щастие. Затова си живея винаги с идеята, че от другата страна ще ми изневерят/зарежат/нещо друго и гледам да не витая в облаците. Не правя драми, не дебна непрекъснато... приемам го като смъртта - някой ден ще се случи и толкова, няма какво да направя. Ако искаш да имаш връзка, това е едно от нещата, които е добре да допускаш като възможност. Така няма да си чак толкова неприятно изненадан, когато (ако) се случи. Опитът ми досега е бил само лош, може би проблемът е в мен, не изключвам и този вариант. Но в момента всичко е по-лесно, отколкото някога е било - хората се предлагат, сайтове за секс, порно, реклами, музика и литература със силно сексуално съдържание, мадами на повикване, секс за една нощ... хората се събират и разделят, сключват брак по няколко пъти и така. Просто сега сме това, което винаги сме били, защото имаме тази свобода. Преди са ни налагани норми на поведение, религии, обществено мъмрене и прочее. Не че не сме искали да ходим по чуждо, но сега вече се приема за нормално, а не за нещо срамно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 26b65e5d11
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Иронията, батенце е, че още не си стъпил в гората и вече бягаш от мечките.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 3cca3852dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Искам да ви кажа че има свясни мъже, има и верни жени но преобладават тия хора който са за еднократното контактуване, за да си направим кефа, ей така нали ме разбираш! Това е много кофти, и човек парен вече гледа не просто снедоверие а като някой следовател. Един съвет не търсете половинките си в клубовете, там има много еднократни контакти. Аз лично намерих жена си когато бях най смазан от живота, но тя ме вдигна. И оттогава я нося само наръце.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 7b86cfd060
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторе, чуй сега моето мнение и си прави изводите!!! Най-хубавата работа е чук-чук и който където си живее, аз така правя цял живот и не съжалявам! Значи, жената я пази закона, децата и имота остават за нея след развода, домашното насилие винаги е в полза на жената, при най-малкото оплакване от побой жената е защитена, независимо дали е изневерила! Че за какво сме им ние мъжете, да им дадем материала за децата и да ги издържаме, а те да изневеряват и всичко в тяхна полза накрая???

Мъж на 53 години!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: c991ab2e53
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мисля че хората в природата си сме полигамни.
Решението да създадеш семейство, със желанието си цял живот да останеш верен на един партньор... звучи добре.
В сърцето си може да обичаш някого, но сексуално да пожелаеш друг. За мен това е напълно естествено. Закодирано е в гените ни. Както е и напълно естествено да вземеш решение, че ще си верен на партньора си независимо от това че може да пожелаеш друг.
Разковничето е да сме честни със самите себе си и другите.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 17609dbfe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Има, но и двата пола търсят пропадналите. Жените обикновено се обвързват с манипулатори, с интриганти и побойници, или хора с интелект по-нисък от на шимпанзе. Такива хора не могат да поддържат здрава, дълготрайна и хармонична връзка. По същия начин много мъже търсят леки жени, секси облечени и тн, а е ясно, че това са разпоретини с по 10 бройки и че такива няма да се кротнат и в сериозна връзка, защото вече са морално разпаднали се, а за да поддържаш семейство и моногамна връзка, то трябва да имаш високи морални устои преди всичко.
Например аз съм моногамен и винаги съм предпочитал и търсил именно такива отношения. Не търся леки жени, интелигентен съм и съм добър, грижовен. Но не ме търсят защото съм им скучен. Освен това съм и по-нисък - 1.67. Всички търсят високи е*ачи, с малко мозък и гледащи лошо...или пък такива имащи бмв-та и маркови телефони, за да ги возят или да ги водят по почивки. Никоя не тръгва с по-бедно и по-скромно момче като мен, но много добро, много грижовно, даващо всичко за човека до себе си, вярно, никога не лъжа, а за изневяра и дума да не става въпрос. Та затова. Всички искат добри и верни партньори, но когато се появят такива, не ги поглеждат, а тръгват с най-големите утрепки /тъй наречените АЛФИ, които не са нищо повече от едни егоцентрични типчета, мислещи само за себе си и готови да развалят дори сериозна връзка, ако имат такава/. После тези хора се оплакват по форумите, че нямало свестни и моногамни хора. Има, много сме, но вие предпочитате другите. Затова ще си носите последствията.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker