Защо жените толкова държат да се омъжат? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122778)
 Любов и изневяра (30155)
 Секс и интимност (14526)
 Тинейджърски (21994)
 Семейство (6598)
 Здраве (9692)
 Спорт и красота (4744)
 На работното място (3261)
 Образование (7376)
 В чужбина (1673)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18925)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо жените толкова държат да се омъжат?
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1745 пъти
Не разбирам защо жените толкова много държат да имат брак и сватба и с какво това променя вашата връзка. Не разбирам и какви са тези снимки на пръстени и щастие, когато ви подарят просто един пръстен. Аз също съм жена и съм омъжена, но всъщност никога не съм го чакала и молила мъжа си да ми предложи. И не виждам как това промени моята връзка.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: 78e310bad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (302620 гласа)

1.   Когато чуеш истории за жени, които не ги пускат при мъжете им в болницата, защото нямат брак или не им дават да ги погребат поради същата причина, схващаш що аджеба е полезен тоя брак.

Хубаво е ако си поживеете 20 години заедно и реши, въпреки че вече е плешив и с корем, му се любят жени, на които може да си им майка - да си имаш един брак, чиято протекция да не те остави на улицата, в развитите страни може да си имаш издръжка, с която да не се налага да работиш повече. В брак, в случай, че му пречернее и реши да прави циркове да те гони и т.н., ще си седи тихо и ще чака развода, докато при по-широкоскроените и неразбиращи защо другите искат брак, може и без багажа да си тръгнат и дори полиция не може да помогне.

Та накратко, в доброто няма разлика между брак и "съжителство", в злото обаче печели брака. А то, слава Богу, не се случва на всеки, но пък се случва всеки ден. На умните жени по-малко.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3c6823bff6
гласове:
1 2 3 4 5
  (249408 гласа)

2.   За какво да искат брак друго си е да живееш на семейни начела цял живот, айляк работа. Аз съм жена на 30 с мъж който умира от страх за брак

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 1bef9cd6e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220497 гласа)

3.   Много се учудвам на думите ти-самата ти си омъжена, а твърдиш че брака не е нужен. С достойство заявяваш че не си чакала и не си се молила на мъжа ти да ти предложи-и аз съм омъжена и никога не съм чакала, а още повече пък да съм молила мъжа ми да ми предложи. Предполагам и при другите жени е така, защото мъж, който не иска да се жени нито с молби, нито с настоявания можеш да го накараш да го направи. Аз съм щастлива, че имам брак, че нося фамилията на съпруга си, че всяка семейна собственост е обща за двама ни, защото двамата заедно сме я придобили. Но е смешно да поучаваш другите да не правят нещо, което самата ти си направила.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: fb6e0489e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защото е едно да се каже съпругата ми, а другото приятелката ми. За да бъдем официални и семейство. Защото сме си избрали мъж и го искаме, да е сериозен с нас.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 8e6dd89d53
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   След 7-годишно съжителство, със съпруга ми сключихме брак миналия май - точно по времето на карантината, КПП-та и затегнатите мерки. Оженихме се в едно селско кметство само с кумовете, не позволяваха присъствието на повече хора. Дори двете майки ни чакаха у дома.
Годежният си пръстен бях получила три години по-рано, но някак все не намирахме време да оформим официално отношенията си и ето че обстоятелствата ни принудиха. Тогава всички бяхме изплашени от надвиснлата пандемия, в болниците допускаха само близки роднини на болния, лесно беше да се предположи, че ще наложат подобни изисквания и по хотелите, и по границите, и навсякъде. Решихме да изпреварим събитията.
Освен това, какво друго спечелихме? Не зная как и не зная защо, но и двамата станахме по-отговорни към връзката си. Започнахме да правим промени в общия си дом, да влагаме заедно пари в едно или друго, да мислим в перспектива, да правим планове, да предвиждаме въъзможности. Думата "мое" изчезна от речника ни. "Мои" са само червилата, пудрите и роклите ми, останалото е "наше". Роднините погледнаха по съвсем друг начин на нас. Досега бяхме просто Тони и Милена. Сега станахме семейство Димитрови и като такива ни канят на всички събития в моята и в неговата рода. На нас това ни е приятно и охотно се включваме, ние обичаме празненствата.
Но най-много ме изненада мъжът ми. Изведнъж, щом официално стана "глава на семейство", сякаш порасна, възмъжа, превърна се в амбициозен, практичен и пробивен човек. Работи без да жали силите си, за да бъде семейството му добре, взема решения, касаещи всички ни, и носи отговорността си за тях. Трудът му се забеляза, повишиха го драстично в службата, вече е вторият човек след директора, а преди му стигаше да е част от работягите на средни позиции. Това му даде допълнително самочувствие, удовлетвореност и го направи по-спокоен. Чувствайки вече сигурност, аз пък се реших да направя смелата крачка към осъществявнето на голямата си мечта. Напуснах работа и започнах да работя по отделни проекти, т. е. сама съм си мениджър, сама съм си изпълнител, т. е. това, на което му казват "фрилансър", или човек на свободна практика, както му викат по-възрастните. След отчайващия старт, изненадващо и за мен, нещата потръгнаха, търсят ме все повече и повече издатели, календарът ми е запълнен с ангажименти до юни. Но през този период на организация и адаптация ме подкрепяше силна мъжка ръка.
Кой каквото ще да казва: бракът е важен. Това е начинът да заявиш пред целия свят и пред бога, че ти обичаш тази жена или този мъж и пръстените, които си разменяте, са вашия обет да бъдете заедно в добро и зло.

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 0b44811ef5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аз не искам брак, категорично.
Казусът с болниците и погребението сме го решили. Един на друг сме контакти за спешни случаи. Такова пълмощно струва 18лв., но ако е към застраховка не се плаща. В самата полица много обстоятелствено е описано всичко.
Другият масов въпрос е за имотите, които купуваме заедно. Купихме 2 парцела, писахме ги на двете ни деца, ние сме ползватели, докато станат пълнолетни. Можем да продаваме, ипотекираме и т. н. само заедно.
Имам си причини, обременена съм от развода на родителите си. Брак 6 години и развод 12, как е? Докато разделят мен и един апартамент, аз станах пълнолетна и ми го преписаха. Само дето изхарчиха по още един за адвокати.
В резултат в цялата фамилия няма и 2 човека, които не са скарани. Викали са роднините ни да свидетелстват кой колко е работил, за какво си е харчил заплата, как е изплатено жилището, кой ще ме гледа по-качествено... Смятай за какви конфликти става въпрос. Аз тези роднини, освен в съда не съм ги виждала. Помня ги бегло като някакви хуни. Иначе те са решавали бъдещето ми със съдиите, вместо родителите ми. Страхотна институция е брака... Върхът, мерси съм.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: af1f5b25d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   "В брак, в случай, че му пречернее и реши да прави циркове да те гони и т. н., ще си седи тихо и ще чака развода, докато при по-широкоскроените и неразбиращи защо другите искат брак, може и без багажа да си тръгнат и дори полиция не може да помогне. "

Това важи и за двата лагера. Не си мисли, че винаги е мъжът който си тръгва. Разбира се, ако жена бъде изгонена и не вземе права, започват едни сълзливи изтории по телевизията, едно коментари се рядят под статиите, за това какъв зъл бил съда и не знам си какво.

"може да си имаш издръжка, с която да не се налага да работиш повече. "

Нали! Защо да работиш, като може някой друг да работи.

Лошото е, че инфектирате с това мислене и останалата част от обществото. Нека да плащаме на всички мързеливци. 8 години майчинство! Квоти за прием на работа...

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 988be3b522
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Бреййй, 1, ти да не си от онези, които паразитират върху гърба на мъжа и за които мъжът да им е длъжен за всичко в живота???

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4c5da1b930
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 1 ти го каза точно и ясно, по-добре от това, няма и на къде

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 6b0d36dcc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Изобщо не държа да се омъжвам. Ако е писано и го чувствам като правилното нещо, добре. Ако не - пак добре.
И аз съм се чудила каква е тази фикс идея. Но пък разни хора, разни идеали. Щом е важно за тях...
За мен е по-важно дали на конкретния човек ще мога да разчитам през целия ми живот, дали ми е сродната душа, дали се обичаме взаимно, дали гледаме в една посока.. Такива неща. Бракът нищо не значи, ако горното го няма. А пък ако ще мисля за ползите след развод, то значи съвсем съм се принизила.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 22f7507d06
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Аз искам брак, но не искам сватба/тържество. Не изгарям от желание да нося дълга бяла рокля и цяла вечер да се правя на маймуна. Предпочитам халка пред годежен пръстен.
Според мен бракът е полезен договор, с който правиш връзката официална, придобиваш дивиденти и си носиш отрицателните последствия. Искам децата ми да са родени в брак, колкото и модерен да е света, социалните и учителите гледат по-добре на реалните семейства.
Искам да имам сигурност, че никой от двама ни няма да може да вземе самосиндикално решение, което да повлияе на всички ни. Искам, ако утре ме блъсне кола, мъжът ми да реши какво да правят с мен, защото той е баща на децата ни. Не могат да ти ампутират крайник, без съгласието на брачния партньор. Това е пример, но изобщо, в болницата подписа на другия е важен. Понякога свижданията са само за членове на семейството, ако нямаш брак не може. За да погребеш някого, вие трябва да сте официално семейство, а не просто да делите апартамент. Освен това, ако другия реши да те зареже, той не може да те изхвърли рязко на улицата, да не погледне теб и децата ти отново. Това е вид протекция от държавата, сигурност и за двамата. Не е честно заедно да влагате в един имот, а после само един от вас да се разполага със собствеността, съдът не го позволява. След определен брой години, всичко ви е общо според закона и то наистина е такова, двамата сте работили за постигането му. Съпруг и съпруга могат да проверяват информация за другия законно, примерно за неплатени данъци, просрочени плащания и така нататък. А тези всичките те касаят пряко, когато живеете на семейни начела. Всичко това вкупом не влияе на вашата връзка и отношенията ви, но ви позволява много екстри, които иначе нямате.
А'бе, бракът според мен е много нужен, особено при наличието на общи деца. Вече сватбата, годежният пръстен, яденето и пиенето са си глезотийки.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 78e310bad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Питайте бившата на Безос, ако не вярваше в брака щеше ли сега да е милиардерка? Как щеше да се прецака ако мислеше като авторката, милата...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: f1557d8a33
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Номер 1, жената от примера ти такива си ги избира. Останалите ѝ ужахори вероятно са били обявени за некачествени, защото жените не им обръщали внимание и съответно трябва да им има нещо. А както виждаме от примерите ти жените очевидно не са безгрешни, т.е. изборът им не може да се смята за положителна оценка от отдел "Качествен контрол", а отказът да те изберат да те вкарва в групата на фабрично повредената стока.

На въпроса в темата: понеже жените избират некачествената стока, пропускайки качествената, бракът е нужен и жизненоважен, за да ги защити, когато некадърникът, който са си избрали, си покаже рогата. Явно поне подсъзнателно усещат, че нещо не е наред с "принца" им.

Извод: сменявате си типа мъже и няма да ви пука за разликата между "брак" и "съвместно съжителство"!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 78e310bad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   извод след прочита на номер 16

четете книги и няма да ползвате думи като "сменявате"
може да помогне като си избирате мъже или пък те избират вас

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 48443ed202
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Аз искам брак, но само подпис. Никога от малка до сега не съм си мислила за голяма сватба и каква да ми е роклята. А други момичета мислят за това още в детската градина.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: f6957e36c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   За да родят дете, да вземат апартамента/къщата на мъжа, да го изгонят и да си водят любовниците вкъщи. Поне аз имам пример със съседка - млада лекарка, която изработи мъжа си и в момента е като разгонена кучка, докато мъжът и живее на квартира, а детето е при баби и дядовци.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: ea5d490689
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Да приемем, че си жена, а не поредният трол с еректилна дисфункция.

Бракът е формален съюз (социален, юридически и може би религиозен), който ти дава достъп до определени права и задължения. Едно от нещата, с които разполагаш е, че ако един ден се скъса гумата и решиш да не отрежеш плода, мъжът се задължава да е това, каквото е - баща. Ако без брак реши да те зареже един ден, иди после обяснявай в съда как искаш от еди-кой-си тест за бащинство, за да ти плаща издръжка.

Ако е насилник, съдът ще е и по-склонен да вярва на жената, особено ако деца са замесени. Бракът също гарантира, че ако един тръгне да се лашка с други хора, законът може да го накаже за прелюбодействие.

Ако толкова вярваш на другия, цял живот можеш да си изкараш без подписан брак. Ако един ден играта се промени, мисли му тогава.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d295052086
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Защото бракът е традиция и дава сигурност на жената.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker