Къде сгреших - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Къде сгреших
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 3820 пъти
Аз съм вдовец от три години и макар,че съм на пределна възраст, продължавам да се тормозя от едно съмнение, което ме е съпътствало в дългогодишният ми брачен живот, но не съм споделил с никого, тъй като ме е било срам .
Със съпругата ми се оженихме доста млади: тя на 20 а аз на 25 години. Тя работеше като медицинска сестра а аз офицер във във военноморския флот. По стечение на обстоятелствата се налагаше аз да отсъствам продължително и за да уползотворим времето си решихме тя да започне задочно висше образование в софийски университет.
Макар и често разделени, първите си съвместни години изживявахме с обич и разбирателство. Роди ни се първият син, който често бе обгрижван от баба си, когато майка му отсъстваше.
Съпругата ми беше умна и доста привлекателна жена,което предполагаше наличието на доста ухажори, както на работното и място така и сред колегите студенти (с които се срещаше по време на очните занятия и изпитните сесии)
В мигове на близост тя откровенно споделяше с мен опитите на по активните ухажори да я използват.
-Така например при нощно дежурство в болницата, дежурният лекар и предлага да нощуват заедно и когато тя отказва я прокълнава"да ти мухляса п-та!"
- Шефът и в детският санаториум, под предлог, че я обучава в извършване на специална превръзка и завързва ръцете и я целува.
Присвършване на работния ден,същият редовно я превозва с мотора си до града. Това дава повод в санаториума да плъзнат клюки, които достигат до съпругата му. Тя в изблик на ревност ме уведомява с писмо за "прелюбодеяниятя" им. Аз за да я успо-коя,отивам на место и се оказва, че спрямо жена ми нямат никакво съмнение, но за колегата си не могат да гарантират.
- По време на изпитна сесия в Софив бива доста активно ухажвана и един от по-възрастните и колеги и предлага да спи в нейната стая за да я пази. При тези условия тя ми призна, че са си позволили "само целувки"
- При завършване на спортната академия, випустничките имаха грандиозно представяне на националния стадион. Аз оти-дох от Варна (вече с двамата си сина) и изгарях от желния и нетърпение да се срешнем. За голямо мое огорчение, тя се прибра около полунощ,с обяснението, че е имала среща с рецензента на дипломната си работа.
След струпването на всички тези факти аз нито веднаж не и потърсих сметка и не и направих скандал,тъй като сама ме е уведомявала за тях а аз оценявах нейната откровенност.
За съжаление обаче, червейчето на съмнението се загнезди в сърцето ми и в последствие аз самия извърших няколко изневяри без да влагам особенни чувства. Жените обаче, са много по бди-телни от нас, така че тя предугади нещата и когато ме попита аз си признах. Това признание доведе до срив в отнотениятя ни, тя не ми прости до края на живота си, а аз страдам за това, че съм и причинил духовни мъки.
Майка и сериозно ме упрекна: "КАК МОЖЕШ ДА ПРИЗНАВАШ ТАКОВА НЕЩО БЕ ЗЕТКО, ЩЕ ЛЪЖЕШ, ЛЪЖАТА ОТ ГОСПОД Е ДАДЕНА"
Размишлявайки върху семейните си отношения се питам: "КЪДЕ И КОГА СЪМ СБЪРКАЛ, ТА ДА ДОВЕДА ОБИЧАНАТА ОТ МЕН ЖЕНА ДО ПОЛОЖЕНИЕ ДА МЕ НЕНАВИЖДА?
Бих са радвал , да чуя мнението на специалистите или просто на интернет сърфистите, колкото и негативно да е то. Искам да си отида от този свят пречистен от съмнения, терзания и грехове!
С УВАЖЕНИЕ И ОЧАКВАНИЯ ЗА СПРАВЕДЛИВА ПРИСЪДА "Х"

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: b794fd65ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравейте, самият вие казвате, че сте вдовец- според мен това ви мъчи и ви натежава, карайки ви да си мислите минали неща и да търсите вината в себе си. Невъзможността да ги споделите с партньорката ви, която вече я няма... още повече ви подвежда да се въртите в омагьосан кръг. Вие сте обичали и имате две деца, какво повече да иска човек! Всеки е допускал грешки, и вие и тя, и аз и още много хора... и какво от това, със сигурност тя е знаела, че я обичате, но сте били огорчен от нещата, които са се случили и е нормално под афект да реагирате някак... и вие сте реагирали и пак идва въпроса" И какво от това? ". Миналото е минало, точно защото никога няма да се върне и да се съмосъжаляваме, вайкаме и разкайваме, смисъл няма. Бъдете щастлив и живейте спокойно, дайте спокойствие и на нейния дух. Грижете се за децата си и бъдете спокоен, така е трябвало да стане, това не означава, че тя не ви е обичала, нито че вие сте спрели да я обичате. Животът е такъв и това е напълно нормално, не се терзайте излишно, всеки наранява и е бил нараняван, мислете за настоящето, простете си, простете и на нея и продължете живота си в спокойствие. Със сигурност тя ще иска това за вас! Успех :)

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 82a3ad1a89
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   на възраст си в която се предполага, че знаеш, че няма безгрешни хора. Всеки е допускал в живота си грешки и неправилни решения.
И двамата сте забежвали, и двамата сте си начешали крастата, но и двамата сте били честни един пред друг. Миналото не може да се поправи или промени, то е такова каквото е. Жалко, че не е простила с думи... но все пак вие сте продължили съвместния си живот, така че тя може и да не е простила на думи, но е простила на по-дълбоко вътрешно ниво. Нищо няма да излезе от това дълбаене в миналото според мен.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 1d33073a6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Зетко, жена ти се е ебала на воля, така че спри с угризенията. Просто те е зарязала, за да и леко на душата за нейните изневери и да не я обвиняваш. Прехвърлила е вината на теб.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 29ba640e9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   При мен мъжа беше нещо като жена ти много активен и харесван ама той твърдеше, че са само приятелки а е бил с тях наред, призна си и сега мога да кажа, че не изпитвам нищо към него. Това да спиш с други и да рискуваш здравето на човека до себе си и да си криеш като мишка или да казваш само половината от истината не е работа.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 5797dc3d66
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Няма как да знаеш дали ти е изневерила.

Може да го е направила 100 пъти, може и да е било леко "само целувки" няколко пъти.

И да искаш няма как да знаеш. Смисъл дори да се срещнеш с някои от тези, които може да и бил любовник, единственото доказателство е неговата дума.

По принцип е доста възможно да го е напривала.

А, и само целувки е пак изневяра така или иначе.

Твоято постъпка също не е била правилна.

Но такъв е живота. Винаги има драма. Правим грешки и т.н.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 1f4b266358
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Няма да те упреквам, че си спал с други жени, но не е редно. Всеки си носи кръста. Че си признал - достойно е!

Друго ме впечатлява мене - действително ли по времето на "комунизма" е имало такова недостойно поведение на мъжете спрямо жените и колко често срещани са били изневерите?

Когато си отидеш от тази земя, ще намериш и отговорите на въпросите си и дали жена ти ти е изневерявала. Нищо не остава скрито задълго.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 7d8e566ca7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Военен и мед. сестра, батко. Не знам дали има по-голямо клише.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 9632908988
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   "само целувки" и нищо? Даде ли й сигнал, че не ти харесва или отвън си мъж, а отвътре те гложде?

Тя прави грешка, ти нищо. Ти правиш грешка тя се изправя срещу теб.
Това за мен е грешка.

Щом ти е дошло "червейчето" значи някога нещо не си и казал, например след "само целувките". И за мен там си сгрешил, че не си казал когато те е накарала да се чувстваш зле, че тези "малки" изневери от нейна страна ти си се примирил без да казваш нищо, всякаш е ОК тя да преминава тази граница. Трябвало е ако прощаваш да кажеш: "не искам повече това да се случва". Това кажеш ли го, червейчето няма да го има, а тя направи ли нещо, си поема отговорност. Ти така като си си затраял, всякаш ти поемаш отговорността за глупостите, които тя прави. Разбираш ли?

Ти си ок, тя те е накарала да ревнуваш и то с причина. Казваш й, че границата не е там и да не се чувства конфортно да я напуска. Това е много важно. Повтори ли го, ти решаваш какво да правиш, а да й изневериш е било глупаво.



Аз лично ненавиждам такива глупости, или си с мене или не. Какви са тея "само целувки" само това само онова. Няма такива работи! Или си с мен или не, няма средно положение!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: eb4c7183e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Лъжата не е дадена от Господ. Исус Христос е Пътят и Истината и Живота.
Кажи Му Господи Исусе смили се над мен, разкайвам се, прости ми.

Писано е : Ако изповядваме греховете си, Той е верен и праведен да ни прости и изчисти от всяка неправда. 1во Йоан1:9

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 67d092f04a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Е това е тема! Направо леко ми се насълзиха очите. Аз съм твърде млад за да ти давам съвети за живота, на 29 съм, така че не бих си го позволил.
Нито пък съм бил в къщата ти.
Но мога да споделя, че майка ми почина преди 5 години. С баща ми не бяха в цветущи отношения, но пък си запазиха брака до края.
Бих те посъветвал да оставиш тази тема, и най-важното, да простиш на себе си. Каквото е сторено, е сторено. Да, ти си сгафил, от това, което чета, тя също. При това, тя е дала този тон на отношенията (отива да се "пази" при някакъв, а после целувки...ай сиктир...), ти просто си последвал.
Варианти много иначе. Може бившата ти жена да е била някакъв нарцисист/психопат, който ти вменява вина, за неща дето тя самата е правила.
Може и да изпускаш някакви детайли от историята. Знам ли?

Ама да, майка й е права - ако ще минаваш зад гърба на някого, поне лъжи до последно, ОТ УВАЖЕНИЕ КЪМ ЧОВЕКА. Недей прави простотии и после да товариш него с тях. Като ще правиш простотии, си ги носи или не ги прави изобщо. Не че те обвинявам, човек си, имаш съвест, ОЧЕВИДНО. Но....да знаеш. Хванеш ли се на хорото (на лъжата), го карай до края.

Всички правят грешки. И жена ти. И ти, и майка й, и всички останали.
Крайно време е да си простиш.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 62861576f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Ти си за мен голям мъж!!! Постъпил си правилно, друго нямам какво да ти кажа. Момче на 23г съм

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a4de0055a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Според мен спестяваш някои от нещата във вашата история. Мисля че смекчаваш нейните “подвизи”. Според мен имаш добро сърце, а няма как такъв човек да изневери няколко пъти на жена си защото се усъмнил след като са минали години. Имам впредвид или нещо спестяваш, или съмненията са ти реални и шестото ти чувство казва че жена ти ти е изневерявала. По разказа ти си мисля че е така. Красивите жени много трудно остават верни на мъжа си. А и тази случка със студента с който само се целували, не бъди наивен и не вярвай че не е имало секс. Най важното е да не се обвиняваш за твоите грешки. Имате дете, изживяли сте си достойно живота. Това което можеш да направиш за напред е да не и изневеряваш повече ( това заедно с разкаянието ще изчисти донякъде греховете ви ). Почивай си и си мисли за нея, защото когато и ти си отидеш тогава ще я попиташ изневерила ли ти е, сега няма как да разбереш. Аз съм сигурен че тя вече ти е простила :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 9f5460c7f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Тя ти е изневерила още докато се е целувала с някого си, а и наистина не можеш да си сигурен какви ги е вършила наистина. Наранила си ѝ егото с тези признания, но тя е била първата, която го е направила. Според мен затваряш вратата и продължаваш без нея. Знам, че изобщо не е лесно и ми е лесно да ти го кажа, но най-разумното е това.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: b2463ee180
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Всички сме грешни и всеки си представя интимност с някой различен, когато има партньор в живота.
Навярно жена ти ти е била вярна, за да споделя с теб нещата, според мен е била чиста за себе си.
Не се тормози, все пак сте се обичали, а тя е останала до теб. Изневяра не се признава, но при мъжете явно може без чувства, аз не го разбирам защото първо трябва да имам чувства.
Аз също съм медицинска сестра, никога не са ме сваля ли, защото знаят семейното ми положение.
Може би много хора правят секс на работното място, но може би жената ти не е била от тях.
Няма значение това, не го мисли вече. Важното е, че сте били щастливи.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a06a424d37
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   "В мигове на близост тя откровенно споделяше с мен опитите на по активните ухажори да я използват. "

Самият факт че е разказвала тези неща, в главата и вече се е случвало каквото е искала и в реалноста, а за да ги разказва тези неща в моменти на близост значи и се е искало, дали тройка или тя сама да се порадва вие си знаете...

Няма лошо интелигетните хора които имат от дълги години брак и пораснали деца, да разнообразяват от време на време секса и парнтьорите но когато и двамата са наясно в какво се впускат, еднообразието убива независимо за какво става дума...

и още нещо
https://twitter. com/varnasummer/status/422019835347087360? lang=bg

А отделно в кодировката на библията се казва как змията изкуши жената да опита забранения плод и тя се поддаде, това не е написано току така, който познава човешката съшност ще разбере.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: abdc4e202d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Аз вече благодарих за съчуствието което получих от аудиториятя. Благодаря ви още веднаж приятели! Не съм съвсем съгласен с тези, които препоръчват по твърда позиция при създалата се ситуация. Все пак ние имахме невръстни деца. Представяте ли си как щяха да се чувстват те ако наблюдаваха сцени на скандали, ревност и закани между родителите си, чия страна да вземат и защо те трябба да бъдат искупителна жертва заради грешките на родителите си. Това е била основната ми мотивация да се въздържам. Пък и да призная, аз все още я оби-чах и не съм спирал да я обичам..

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: b2463ee180
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   На колко беше жена ти когато почина?
Аз не бих споделял с мъжа ми, ако някой ме иска, но понякога е хубаво половинката да види, че има и други желаещи.
Аз също съм си се представял с дадени мъжа, но реално може би не бих направила нищо с тях. Всеки иска разнообразие, аз само мислено го правя. Никой не е верен, дори физически контакт да е нямало.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: d9c03ec1f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Сгрешил си с това, че си си признал. Изневярата е съвсем различна в главата на изневеряващия и този, на когото изневеряват. Ето - ти сам казваш - "без да влагам чувства". Обаче в главата на жена ти това е звучало като "той ме е мамил и предавал много пъти".
С други думи - изневярата на единия не оправдава и отменя изневярата на другия.

Освен това - определено мисля, че да изневериш и да си признаеш е опит да изнудиш другия или директно да го нараниш.
Най-вероятно ти подсъзнателно си искал да изпиташ жена си - един вид - "ето - аз си признах - хайде сега и ти бъди честна", което никога, ама никога не работи поради горното различно възприемане.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: c6bb34fd79
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Вече попълвам за трети път подобно поле. Благодаря на отзовалите се! Радва ме това, че оценките им са сродни с моите, (да тя наистина може би ми е изневерила), но това не ме удово-летворява, тъй като почти никой не отговаря на въпроса ми аз "КЪДЕ СБЪРКАХ? " за да се достигне до подобни взаимни изневяри
Много искам да подчертая, че целта не е злепоставяне на съпругата ми, (това би било много грозно от моя страна), след като тя не е между живите и няма как да се защити. Въпросът ми е, как една толкова силна връзка между двама наистина влюбени млади хора, отгледали две хубави и умни деца може да се разруши без видими причини? (като изключим продилжи-телнъте раздели свързани с моята професия и нейното следва-не) И в случая аз търся СВОЯТА ВИНА. Може би на въпроса може да отговори специалис психолог.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 2644fd6358
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Авторе, съжалявам, но за мен виновният в тази история си ти! Във всички показатели, изневярата е най-големият проблем, но не само!!!

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 035e5169b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Като гледам бракът ви е приключил в момента, в който си и признал. Мислиш ли, че тя те е обичала след това? Май вече не сте живяли както преди.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 5fd33666d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Нямам, какво повече да кажа, очаквам преценката на публиката.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 5fd33666d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Благодаря за отзивите!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 5fd33666d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Благодаря на всички отзовали се ! Основният извод, който ми внушиха коментарите е че грешката е в моя стремеж да бъда честен към нея и да споделя и моите опити в изневяра. Това напълно е разклатило доверието и към мен и на практика разруши семейният ни комфорт.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 76e8b9c0f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Няма какво повече да споделя. Благодаря за отзивите! Предлагам да приключим с полемиката.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6ddce8358a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Казах всичко, каквото имаше да кажа,интересуват ме негативните коментари, за да разбера и своите грешки.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: a192c014e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Сбъркал си с това, че не си реагирал остро на признанието, че колега е дошъл да я пази и само са се "целунали". С рецензента си е имала работа до към полунощ и ти изобщо не си реагирал, а си го приел съвсем спокойно.
Жената е видяла, че номерата й минават и си е изневерявала, но майка й я е научила да ЛЪЖЕ.
След твоята изневяра и признание, тя се е променила, за да излезеш ти виновен за провалените ви отношения, а тя чиста като момина сълза, нищо че тя е виновна за действията от твоя страна. Ти изобщо нямаше да й изневериш, ако нямаше съмнения в нея.
В крайна сметка сбъркал си с това, че си приемал спокойно някои недотам искрени признания и така си й дал зелена светлина за изневери.
Спри да се тормозиш, радвай се на внуците и си живей старините.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 5dd4ad19b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Господине, звучите прекалено праволинейно, прекалено офицер във във военноморския флот от старата школа за да сте изневерил "без дс влагате особени чувства" както твърдите.
Това е усетила най- вероятно съпругата Ви и това е което я е "ударило" в душата! Била е съвсем сигурна във вашите чувства до него момент! Споделяйки собствените си "романитични" преживявания тя е подавала информация с която е искала обратна връзка, тоест, Вие също да споделяте спокойно ако има закачки с други жени.
Бъдете спокоен за нея и нейната душа! Душата се освобождава от всякакви типично земни негативни емоции, остава само чиста любов и разбиране!
Остава само и Вие да си простите и изживеете остатъка от земния си път в мир и любов към Вас самият и заобикалящия Ви свят!
Поздрави!


Ж

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: f19b55b2d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Любопитен съм за нови коментари!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 11dd08c514
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Благодарен съм за съчуствието, което забелязвам дори в критичните коментари. Дължа да повторя, че аз обичах жена си, но въпреки това, тя ми е изневерявала. Вероятно причините са в продължителните ми отсъствия а можеби не съм бил добър любовник!?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker