Да се разделя ли с него? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да се разделя ли с него?
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 981 пъти
Здравейте,
дълго размишлявах за връзката си и имам нужда от съвет, защото не знам как е редно да постъпя и това ме кара да се чувствам в огромна безизходица.
Историята е дълга, но нека започна оттам, че вече от няколко години се боря с депресията, както и хроничната тревожност. Това е част от мен, която много малко хора познават и на много малко хора съм споделяла за нея изобщо. Няма да влизам в подробности, но за целта на историята, основното, което е необходимо да знаете е, че през тези няколко години загубих интересите и хобитата си, нещата, които ми доставяха удоволствие, както и амбицията и самочувствието си, които никога не са били толкова големи така или иначе. Нямам интерес или желание да излизам с хора, да се социализирам или да общувам. По принцип винаги съм била интровертна личност, но това се засили дори повече в последно време А може би и дългият престой вкъщи и карантината оказаха известно влияние. Но сега към главната тема.
С приятеля ми сме заедно от вече почти една година. Съвсем наскоро, може би преди месец-два, за първи път по-сериозно говорихме за депресията ми и му разказах неща, които не му бях казвала дотогава. От една страна, ми олекна, че му споделих това, а и той го прие много добре и беше много подкрепящ и загрижен. Благодарна съм за това и не ме разбирайте погрешно, досега всичко е било перфектно във връзката ни. Той винаги е бил много търпелив и добър с мен, никога не ме е наранявал по никакъв начин и повод. Но няма как да не си задавам въпроси като например "Не съм ли егоистична, че го задържам в тази връзка, не заслужава ли той нещо по-добро, не заслужава ли някой, който да го обича много повече от мен?". Причината да мисля това е, защото аз сама забелязах колко много внимание и любов той ми отделя. И ако той влага 100% от себе си в тази връзка, то аз не знам дали влагам дори 50%. И това, повярвайте, не е нарочно, но наистина ми е толкова трудно да поддържам отношения с хората и често се чувствам притисната в ъгъла. Отказвам излизания, отказвам срещи, непрекъснатото общуване в социалните мрежи ме натоварва, изпитвам нужда да се откъсна от всичко и всички и да прекарам време само със себе си и мислите си. И се чувствам толкова егоистична за което. Но започвам все по-често да мисля, че е редно да се погрижа за себе си. Да поставя себе си и своето ментално здраве на първо място преди да бъда с човек, който заслужава много повече, а всъщност получава единствено празни надежди и обещания от мен. Защото аз не знам дали нещата ще станат по-добре и кога. И това ме ужасява. Мисълта, че мога да остана сама завинаги също ме плаши. Но да се задържам в тази връзка, ако не съм способна да дам 100% от себе ми се струва изключително нечестно спрямо човека. А той до голяма степен е пълна моя противоположност. Изключително екстровертен, енергичен и позитивен, непрекъснато има желание да общува, да излиза и да се забавлява. Неща, от които аз го лишавам.
Премислям тези въпроси точно сега, защото ми предстои тежък период в чисто професионално отношение и знам, че ще трябва да се концентрирам и да вложа огромна енергия в предстоящите ми проекти, което значи, че отново няма да имам енергията да поддържам отношенията с близките си хора. В момента съм в трудно положение и често преумората и стресът допълнително усложняват ситуацията.
Ако прочетохте дотук, съм ви много благодарна и ще се радвам да чуя вашите съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 1b7485fb71
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако наистина го обичаш, опитай се да превърнеш любовта към него в извор на енергия. Разбирам как се чувстваш, защото и аз самата съм подобен характер, но да отблъснеш любим човек ще задълбочи депресията ти. Остави се да бъдеш обичана и ще намерите баланса.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: d48291ae9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Т, ва ама въобще не може да бъде любов.... поне от страна на жената, т, ва е някаква прагматична история. Нещо като: Готино момче, той ме обича, обгрижва ме, държи на мен, но понеже аз не му давам достатъчно, ще е по-добре май да се разделим, та да остане нещастен без любовта си с мен. За негово добро е... по-добре изцяло нещастен без мен, от колкото не напълно щастлив (според моето усещане) с мен :-)
И обикновено такива жени после се надънят на някой, дето не е за разправяне.
Авторке, пускай го да си ходи. Не поради изложеното от теб, а защото не заслужаваш такъв мъж. Не си истинска. Намери си подобен, дето да си смятате кой колко процента дава на другия.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker