Емоционална или реална изневяра - Триъгълник: аз, мъжът ми и моята "приятелка" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121556)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Емоционална или реална изневяра - Триъгълник: аз, мъжът ми и моята "приятелка"
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 2180 пъти
Здравейте!
Искам да споделя с вас какво ми се случи тези дни. Историята е дълга за разказване, за което се извинявам предварително!!! Моля имайте търпение!
Аз съм омъжена с малко дете, като с мъжа ми сме заедно от още 5 години преди това. Смея да твърдя, че и двамата се обичаме, подкрепяме и желаем, но ... няма да пиша, ако нямо но... През това време сме имали и хубави, и лоши неща.
Преди да напиша това, което искам, ще споделя малко предистория, която започна със страшни сънища и кошмари: Няколко години преди да забременея, мъжът ми имаше едно малко изстъпление, а именно започна да излиза с някаква непозната и да се прибира чак след полунощ, а тогава живеехме при нашите (сега вече не, за щастие) и това започна да се забелязва и да ми става неудобно. И досега той твърди, че нищо не се е случило, а просто е търсил приятел. Аз подозирах друго, но нямах никакви доказателства. В онзи момент от година се беше преместил и все още не беше създал приятелства (а дотогава имаше повече само приятели от женски пол, отколкото мъжки). Тази история приключи, но горчилката от нея остана и напомни за себе си тази година.
А сега, точно преди да се случи настоящата случка, сънувах два съня (в началото и в края на това недоразумение); не бяха страшни, а странни: Първо сънувах, че случайно откривам, че имам гонорея и казвам на съпруга ми, че аз не съм му изневерила и следователно е той и искам да бъде абсолютно честен с мен. Вторият сън ще разкажа накрая.
В тази история сме трима: мъжът ми, моята "истинска" приятелка и аз. С тази жена сме приятелки от гимназията, дори децата ни са на близки възрасти. Тя обаче е разведена и, както в този момент, и в още много други съм ѝ помагала с желание; по всякакъв начин, дори оставаше вкъщи с дни с детето си, а в един от последните пъти тя и детето останаха почти месец. Разбира се, мъжът ми нямаше нищо против, а аз още по-малко. Щастливо-наивна бях и се радвах, че помагам на приятелка...
Да де, но тук е моментът да вметна, че като всяка дългогодишна връзка и нашата със съпруга ми беше в застой. Говорили сме си за нашите проблеми, но... Няма да се оправдавам, всеки от нас носи своята вина и отговорност. Причините са много: леко отчуждение или пасивност, или задънена улица - детето, работата, домашните задачи, умората. Тези неща се усещат, дори връзката да е вълнуваща в други отношения. Оправдание, но това било обичайно за семейните двойки... Изглеждаме си съвсем нормално и добре. Също така той е по-лирична, топла и нежна душа, докато аз съм по-резервирана, честна, принципна. На него му се отдават флиртове, а на мен не. Освен това не спим на едно легло, защото съм му хъркала.
В общи линии сама съм си виновна! Започнах да подозирам, че нещо нередно става под покрива на моя дом, още месеци преди да разбера. Затова и когато научих, не бях изненадана, а обидена и наранена. С течение на времето мъжът ми и моята "вярна" приятелка си станали по-близки, отколкото аз с нея. Като цяло не бих имала нищо против в нормалните и правилните граници, но не би...
Ето за какво пиша: Двамата от известно време си имат тайни вулгарни и гнусни чатове и дълги нощни разговори. По време на последните гостувания на онази и нейното отроче, аз и детото спяхме на спалянта в голямата стая, а другите: мъжът ми и гостите в другата стая, той на дивана, където спим с детото, а скъпите ни гости на разтегателния диван. Да, знам, че е неправилно, нелепо и аз съм много глупава, ама не мога да променя нещата.
Знам само за чатовете, в които си пишат любовни обяснения...
Тук идва интересната част. Когато разбрах, ядосах се, но в онзи момент говорих само с мъжа ми. Той каза, че НЯМА АБСОЛЮТНО НИЩО, а само е искал привлече вниманието ми към себе си и да ми даде урок. О-Кей - аз съм тъпа. Казах му, че не вярвам, но заради детето ще дам шанс; казах, че чатовете са адски обидни, противни и похотливи, че този начин е нелеп и неправилен. Говорихме и започнахме да си спомняме (и не само) един за друг, но вече гледах с други очи на "приятелката". Скоро тя и детето ѝ пак ни дойдоха за известно време на гости и сметнах, че е по-добре да я наблюдавам, преди да действам...
И добре, че реших това. Хванах още по-обидни, противни и похотливи, вулгарни и гнусни чатове. Снимах ги и при първа възможност, докато и тримата (децата си играеха с играчките) бяхме в една стая, им изпратих доказателствата. Естестевно, казаха, че НЯМА АБСОЛЮТНО НИЩО, а само един гаден, брутален и тъп урок. Егати!!! Вече не вярвам да е само урок!!!
Попитах защо чатовете са продължили (тя милата знаела, че знам). Обяснението ме "уби": искал да ми покаже как може да се държа мило към него (според него не го правя достатъчно и както трябва). Вярно аз съм по-хладен човек от съпруга ми, ама това оправдание е нелепо! Не стига това, ами и мъжа ми много настоява да не ѝ се сърдя и да се опитам да разбера и погледна ситуацията отстрани. Телефоните нарочно били оставяни отключени, нищо че само благодарение на случайността попаднах на чатове, продължаващи поне месец. Така и не получих някакво извинение. Но дори и да са били добри намеренията, начинът абсолютно в НИКАКЪВ случай не е правилен, освен това и чатовете им вече са изтрити.
Ще ти цитирам думи от чата: "-Аз знам, че знаеш, че те искам. Просто имам нужда и да ти го казвам / -На мен м е хубаво с теб / -И на мен ми е хубаво с теб слънчице / -Ех,... щеше да е хубаво сутрин ако беше до мен сега / -О да! ... /-Искам да те видя повече от всичко. Яд ме е, че не вижда (аз съм това), че ти като идваш също правиш жертви ... /-Събудих се с мисълта за теб / -И аз те мисля / -И неистово желание да те гушна / -Ако не беше нелепо да изляза да "покарам" щях да тръгна още преди половин час / -Ох, милия ми ... / Знам миличък, ти си грижвно мече / -Милото ми ангелче / -Мисля си колко ще е хубаво да те гушкам докато и след като ЗАСПИМ
Две любопитни подробности:
1. Има една шега, която се зароди около разводът с бившия. Той я ревнувал от моя човек, че е бил нейн любовник. Когато ни го каза, се смяхме и шегувахме с това. Ама вече не е толкова смешно, нали... Любовникът ми туй, любовникът ми онуй. В шеговити битовизми. Когато това се изтърка, някак пъти го споменавах на мъжо, но той не се сети да каже на онази, че това не е гот, но пък и казал, че знам за чатовете. Освен това все подхвърляха шеги за тройка, на които обаче и на двамата казвах, че не са уместни.
2. Разведената разкарва своите кандидати с обяснението, че била влюбена в съпруга ми (това ми каза преди време, когато само подозирах нещо).
Колко странно. Много пъти в разговори помежду си тримата сме установявали, че те двамата имат повече с сходни точки в характера си, отколкото аз и мъжа ми, както и обратното с бившите ѝ пък аз имам повече допирни точки, отколкото тя...
Какъв урок да очаквам след 5-10 години - спин, гонорея, дете от друга?! Дори питах мъжа ми иска ли да имаме отворена връзка. Той твърдо каза не. Каза също, че няма изневяра, а само удивителен. Каза също, че хората, които изневеряват, го правят, независимо дали има или няма причина, т.е. единствено е важно желанието, а не нараненото его...
Наранена съм и затова ми се иска някак да си "отмъстя". Реално няма да мога, не искам, а пък и не искам да давам "приятелски" уроци. Освен това тези неща (свалките) никога не са ми се отдавали. След първия път намерих моето си лично нещо и сега просто искам да намеря отново начина за себе си.
Разбира се, тази жена я изтрих от живота си (а скоро се надявам и от мислите си), независимо от това дали е имало изневяра или урок. Не ѝ желая злото, само я съжалявам и не ми пука за нея - обидно е приятел да участва в такъв противен урок. Не че не се сърдя и на моя мъж, но нея съвсем лесно, ей-така, мога да я премахна от моя свят, а него не искам и не трябва.
Така ... Вторият сън беше, че ставам проститутка, но не помня точно защо. Не помня самия секс с мъжете (а те бяха няколко), но помня как в една осветена стая лягаха върху мен. В следващия миг се разхождах по тъмни доби с "русата колежка" и до нас мина видимо влюбена прегърната двойка, при което казах на момичето до мен, че този мъж ми е клиент и е от най-добрите и страстните, с който съм била. В следващия миг цялата картина се промени и сега пък трябваше да спасявам света от някакъв катаклизъм, като помогнах на много хора.
Не искам да се развеждам. Обичам мъжа си, а детето ни не заслужва съдбата на разбитото семейство. Все пак ние сме страхотни родители и заедно и поотделно!
Мисля, че съмнението и обидата ще останат винаги...
Нелепа ситуация, в която сама се вкарах, затова и ще си сърбам докрая попарата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 2344a83260
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Наложих си и изчетох дългата ти история докрай-просто защото много ми е познато.И при мен се случи същото-хайде не точно в детайли,просто основната идея е една и съща-мъжът ми с най-близката ми приятелка.Двойно предателство.Разбирам те,и то много добре-само който не е преживял подобно нещо ще си мисли,че това е едно обикновено клише.А всъщност ти я приемаш в къщата си,храниш я,посрещаш я,а тя зад гърба ти се чука с мъжа ти.Колко още може да са долни хората?Но трябва да си реална и да проумееш точно както проумях аз-мъжът ти е по-виновен от нея.А кого ще премахнеш от живота си-това е единствено твое решение.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 8e0ee3997f
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ти сама си задаваш въпросите и сама си отговаряш-виновна си, затова, че си наивна. А оправданието, че ти давали урок?? !!! За какво урок? Ти си такава каквато си, ако не те харесват, защо са с теб? Урок се дава на човек, който примерно нещо е сгафил-престъпление -затвор, кара пиян-отнемане на книжката и т. н. За какво урок "са ти давали"? Това е евтино оправдание, затова, че мъжа ти е курвар, женкар, не може да си държи панталоните вдигнати и всяка чужда го привлича. А тази е пълен боклук, но ти наивницата си решила да й помагаш. Е, помогнала си й-да й предоставиш терен за връзка с мъжа ти. Ако бях на твое място се развеждам, детето не трябва да живее в такива токсични отношения, колкото и да си мислиш, че сте страхотни родители...

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 07b5c87362
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Жена на 30 съм и за съжаление който го прави го прави винаги бях на твоето място като изключим детето... той винаги беше активен с другите жени и ме изкарваше мене тъпа, че не виждам и мисля правилно докато в един момент си призна сам. Ясно ми е че няма да се промени и че не мога да очаквам нищо добро от него и че заслужавам да бъда обичана от някой нормален и честен.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: d2b80e4580
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Тъкмо писах курсова работа за сънищата. Според мен първият сън означава, че вече си знаела на подсъзнателно ниво за изневярата и си искала да намериш доказателство. Ние знаем много неща, без да ги осъзнаваме. Тялото при среща с нов човек за минута научава страшно много, особено относно здравето на човека, тъй като биологията ни ни кара да го преценим като генетичен носител, потенциален родител на децата ни. Доказано, е че само помирисвайки дрехата на друг човек, с доста голяма точност можем да преценим дали ще си допаднем с него. Тези знания се трупат подсъзнателно. Ние не си казваме в тази пот има много адреналин, а аз съм спокойна натура и няма да сме ок заедно. Ние дори не знаем, че го знаем. Ние знаем, че нещо ни отблъсква и толкова.
В този ред на мисли, аз смятам, че тялото ти е разбрало, че мъжът ти вече е имал физически контакт с другата жена. За съжаление, аз нямам никакви съмнения относно това. И подсъзнанието се опитва да го предаде на съзнанието, чрез символи.
Вторият сън ясно показва желанието за отмъщение. Понеже липсва удоволствие от акта, то самият акт липсва, това означава, че ако има такъв акт, той ще е свързан единствено с темата за отмъщението, а не защото ще е приятен за теб. Тоест ако изневериш няма да почувстваш по-добре. Явно си се чудила и ти се отговаря "Не, няма да е забавно. " Другото е по-интересно, влюбената двойка, с изневеряващият символизират огромно подсъзнателно желание да оневиниш мъжа си, съответно не се знае точно как, но това ще спаси "света ти".
Смятам, че си избягващ тип, може би си се чувствала отхвърлена от някои от "важните други" в детството. В момента избягваш доста очевиден факт и не е този, че мъжът ти е имал физически контакт, а че ти си създала подсъзнателно ситуация, в която да го направи пред очите ти. Когато човек има неосъзната травма това прави, постоянно си създава същата ситуация за да я "ремонтира". Аз имах травма от унижение и постоянно ми се случваха унизителни неща, които сама съм си причинявала. Я ще се изцапам с храна преди нещо важно, я ще си обуя некачествени обувки и ще остана боса някъде, даже се омъжих за човек, който обича на унижава хората с чувство за хумор.
Ако гледаш как да имаш възможно по-малко потребности, за да си възможно по-самостоятелна и лесна за обичане, да нямаш почти никакви изисквания към хората и отношението им към теб, ако не ти се завързват приятелства, защото връзките те натоварват и се чувстваш виновна, че изоставяш хора и не си добър приятел, ако твърде много се стремиш към съвършенство и правилност та, чак това чак се изтезаваш и не ти остава време да бъдеш себе си - значи вероятно имаш травма от отхвърляне или изоставяне.
Ти как би съотнесла тези 2 твърдения към себе си и към мъжа си:
"Ще те накарам да ме обичаш и така няма да ме нараниш"
"Ще си бъда толкова самодостатъчен и затворен в себе си, че нищо отвън няма да ме нарани. "
Мисля, че няколко срещи с колега ще бъдат животопроменящи за теб.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: d7a0e5ce8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Може и да са били влюбени. Чатовете изобщо не са вулгарни, а романтични. Не знам ти какво намираш за вулгарно, но това са писания на влюбени хора или манипулатори, които си играят, но самите фрази са сладникави, любвеобилни. Сама си си виновна, щом приемаш такива бъзици. Играли са си с теб. И не мисли, че щом ти не се виждаш с нея и той не го прави. Нямаш опит и затова те лъжат толкова лесно. Мъжът ти е от изневеряващите. Дали с тази или друга няма значение. Или го приемаш такъв или го напускаш. Но не се оставяй да те правят на маймуна.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 125cea2d22
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не ти четох цялата мелодрама, но разбрах основното. Мъжът ти е нормално човешко същество, което има нужда от подкрепа, нежност и другар в живота. Чатовете, които наричаш вулгарни показват доста нежност. Нещо което ти явно си спряла да показваш. Търси проблема в себе си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 125cea2d22
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не ти четох цялата мелодрама, но разбрах основното. Мъжът ти е нормално човешко същество, което има нужда от подкрепа, нежност и другар в живота. Чатовете, които наричаш вулгарни показват доста нежност. Нещо което ти явно си спряла да показваш. Търси проблема в себе си.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 5e91062776
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Приятелка в дома ти, а? Ти как предполагаше че ще завърши всичко това?

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 2a364c0838
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мисля си че твоята бивша приятелка му пие соковете, но нямат достойството да ти кажат. Попарата си е твоя до край!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f03fac53cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Голямо приятелство ще е било, щом ти си хранила- нея и детето и, че си и предоставила и мъжа си. За пръв път срещам подобна глупост, жена да не спи с мъжа си, а да го слага в една стая с друга! Останалите глупости с чатове, уроци и пр. не ми се коментират даже. Зарежи гадаенето на сънищата и си отвори очите и ума за реалността. Твоето "лично нещо", както го наричаш съвсем не е твое, нито държи на теб. И ще продължи да ти изневерява и да се гаври с теб. Ако това те устройва- ок.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8261ec7f2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Изнверява ти пред очите с две думи. Ако имаш смелост се разведи (аз така бих направила). След време ще си омръзнат и самата тя може да попадне в същата ситуация.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: b7f9de2ebd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Авторката:
Здравейте!
Благодаря на всички за отговорите и че сте отделили от времето си, за да споделите Вашето мнение! За да не се бави одобрението от администратора/модератора на сайта, ще отговаря по ред на номерата на всеки:
1. Така е, за другите е клише. Пиша го, защото и аз мислех така, затова и допуснах всички грешки изброени в публикацията ми. Но знам и имам доказателства само за чатовете и всичко друго е или плод на фантазията ми, или изневяра, но и двамата упорито отричат, въпреки че казвам (и мисля), че сексът не е най-долната изневяра, а ако има И чувства. Факт е, че тези чатове и среднощни разговори са продължавали поне месец, които ми говори, ако не за секс, то за едни бъдещи такива отношения. Макар че и двамата отричат и казват, че е било приятелско побутване за мен. Не искам да имам приятели, които да ми дават такива уроци! Съгласна съм, че мъжът ми е по-виновен, но той също така е баща на детето ми, което е по-важно от нараненото ми его.
2. Подкрепям мнението за уроците! Само да вметна, че не съм първа красавица, но и не изглеждам зле - съвсем нормална съм си. Разведената "приятелка" явно само се е възползвала от добротата ми. Смятам, че сме страхотни родители, защото виждам как се развива детето ни. Токсичните отношения са само в тази гнусотия и за нас си, държим ги далече от детето. Тук ще споделя, че не искам да се разделим поради няколко причини: . Все още обичам съпругът си (знам, че е глупаво и наивно, но е така) . Не съм зависима от съпруга си финансово, дори има къде да живеем без него, но държа нашето дете да има нормални, всекидневни и пълноценни отношения и с баща си, и с майка си . Последните години в България приемат и/или се опитват да прокарат отвратителни, ужасяващи и нечовешки антидетски и антисоциални закони и искам детето ми да максимално защитено от това.
3. Наистина трябва да харесваме и уважаваме себе си, за получаваме това и от другите. Успех!
5. Точно за това и споделих сънищата си, защото се оказва, че част от тях не са случайни! Може би в някои отношения съм избягващ тип, не съм си замисляла много. Относно "другите важни" - семейството ми е страхотно и невероятно; по-скоро съм била предавана и преди от приятели и затова съм станала резервирана и недоверчива в споделянето си с тях. Освен това, както написах, в свалките и флиртовете не съм добра и съм имала беден опит преди мъжа ми. Може би това са ми травмите от изхвърляне и изоставяне. Предпочитам на повечето от приятелите и познатите си (с малки изключения) аз да изслушвам болката им, отколкото те моята... Относно двете твърдения: не ги приемам - това не ме описва, дори смятам, че е обратното. Насила хубост не става! Освен това не искам да се унижавам и да изневерявам за отмъщение или да давам приятелски уроци.
6. Точно това е въпросът дали го приемам или не... Казвам вулгарни не защото не виждам, че са нежни и романтични, а защото по същия начин си пише и говори и с мен. Нямам доказателства за физическа изневяра, но тези любовни обяснения подхождат точно на влюбените хора. Сама съм си виновна, както и от мен зависи дали ще позволя отново такива подигравки.
7. 8. Както написах в началото, аз съм по-студеният тип характери от двамата. Но по свой си начин и аз съм нормално човешко същество и аз искам да получавам, а също така и се старая да му давам )не точно както той иска, а по свой си начин) подкрепа, нежност и другар. Дори и съм предлагала преди (безуспешно) как да се разнообразим от ежедневието и с какво да подобрим интимността си (не само в секса, а като цяло) и сега не липсват идеи и желание... Необходими са двама за целта, нали? ! Когато научих, го питах дали иска да се разделим, той каза: "НЕ! Искам да заздравим връзката си! " Казвам вулгарни не защото не виждам, че са нежни и романтични, а защото по същия начин си пише и говори и с мен (и не си мислете, че не му отвръщам). Нося си моята вина, но не мисля, че проблемът е само в мен... Все пак не живея сама на този свят! Двамата са преминали морално допустимите граници!!! И също така твърдят и настояват, че НИЩО НЯМА и нарочно са държали телефоните си отключени (щото видите ли аз му ровя в телефона, а всъщност просто видях, когато екранът светна пред мен и показа съобщението). Ако пък е урок, не се прави така, нали? !
9. и 10. Наивно вярвах, че има(м) приятели като мен, а не само тип "изгодни" (както разведената веднъж определи нашите отношения като "взаимно-изгодни", ама кой да се сети тогава)... Не знам как ще завърши всичко това, но все някакъв урок си взех :)
11. Наистина съм глупава и наивна и сама съм си виновна!!! Причината да не спим на едно легло е, защото той не го пожела, че съм му пречела на съня. Сега обаче пее друга песен и иска да промени това, но и да сме си запазили приятелството с разведената - да бе да, ей сега! ... Под "лично нещо" имам предвид хоби (каквото бяха танците преди; сега обаче няма как), а не че възприемам мъжа си като 'лично нещо". Трябва ми време за да реша какво точно искам да се случи, но доверието е разбито и не знам доколко наистина държи на мен и може би от тази мисъл трябва да започна...
12. Мисля, че още нямам този смелост, макар мисълта да ми е минавала през главата. Когато научих, го питах дали иска да се разведем, той каза: "НЕ! Искам да заздравим връзката си! ". Освен, че още го обичам (и според мен това е основната причина да пиша тук, а не направо ч да се разделим), има и други неща, които ме спират от това решение... Макар че и преди се е държал неуважително...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 71dc6bcf30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Това е много токсична връзка и няма да става по-добре. Дори не показвате на детето си какво е и истинска любов и един ден ще се държи като вас, защото ще си мисли че е правилно.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: e132e43301
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   От дете научих, че на приятел не трябва да се вярва 100%. Винаги трябва да се съмнява човек, дори и 10%, но нека ги има, за достойнство.
Най-добрата приятелка на майка ми й взе мъжа - тази, която идваше вкъщи да се храни, пиеха кафе всеки ден. Но Господ вижда всичко. Не й даде щастие.
Моята приятелка много хвали мъжа ми и има защо. Тя се омъжила за един манипулатор, който я мачка психически и я унижава като жена, но само когато са насаме. Пред нас е най-готиния и разбран човек. Театър.
На твое място не бих могла да живея с мъж като твоя съпруг. Той винаги ще е баща на детето ти, но не забравяй, че децата усещат отношенията между двама ви. Явно е имало защо да си студена към него - вероятно на подсъзнателно ниво не можеш да простиш забежките му. Той ще продължи да изневерява и лъже поне 50 год. Такъв тип е. Щастлива ли си с него? Не детето, а ти щастлива ли си?
99% съм убедена, че се виждат с приятелката ти.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: aee8917630
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   За мъжа можело, нежност нямало, аз като жена ако го направя и нямам нежност, не знам каква ще съм, но за мъжа можело. Секс му трябвало, и на мен може да ми трябва.
Един сериозен мъж няма да го направи това с приятелката ти, но жената прощава, а мъжа ще тегли една майна и много ти здраве..

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 86bc5aff11
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Авторке, ти ще се измъчваш цял живот в този брак, запазен в името на детето. Ти сама казваш, че обичаш мъжа си, но той се държи неуважително към теб, изневерява ти и доверието ти в него е разбито. Хайде, сега кажи ми, само с една гола любов може ли да се живее към някого, когато той те прави на маймуна.
Когато ти порасне детето ще теглиш чертата и ще видиш само едни изгубени и пропиляни години.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ac90655ddc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Споделила си си историята, но някак сама не искаш да видиш очевидното- изневерявал ти е и най-вероятно продължава да го прави. Та не му стига това, ами те прави на глупачка- уроци ти давали, не знам си какво. Това е по - обидно за мен и от самата изневяра. Този мъж изобщо не те уважава. Не знам изобщо как стоиш още с него.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: b7f9de2ebd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Авторката:
Първоначално, след собствения ми коментар под тази публикация си казах, че няма да пиша повече, но все пак смятам, че трябва да го направя. Споделих с вас момент от моя живот, мога да ви доверя и своето решение... Преди това ще отговоря на коментарите след моя:
14. Абсолютно НЕВЯРНО твърдение що се отнася за детето!!! Неслучайно и не го споменах с подробности, защото темата не касае него, а моето его, което дори поставено в такава ситуация, пак поставя рожбата над всичко друго. Детето ни е изключително щастливо, усмихнато, комуникативно и радващо се любовта и грижите и на двама ни!!! Не го казвам, защото е моето дете, а защото ВСИЧКИ хора около нас казват, че това е НАЙ-УСМИХНАТОТО ДЕТЕ, което са срещали изобщо :) :) :) А щом го казват, значи независимо от всичко друго, ние като родители съумяваме да показваме на детето си какво е любов и постоянно го подкрепяме, уважаваме и се опитваме да го оставим да мисли и разсъждава самостоятелно, да е готово да взема своите решения занапред (важно е то да знае, че е обичано от нас и ние сме първата му подкрепа в живота). Смесвате отношенията родител-дете с интимните отношения, а те нямат нищо общо помежду си. Отговорните родители знаят, че това са две различни неща и каквито и да са отношенията между партньорите, те трябва да се показват далече от наследниците, а на тях да се дава цялата любов (което и правим, и заслужава). А пък ако визирате, че се караме пред детето, това мога да уверя не е така, защото, като разумни възрастни, когато не сме насаме само двамата, говорим със спокоен тон (дори когато се състоя разговорът с разведената). Така че мога само да се надявам, че един ден детето ми ще се държи като мен (и като баща си в тази част от характера, която обичам; съгласете се, че все пак няма безгрешни хора) И ще си мисли че е правилно!!!
15. И преди разведената съм имала уроци от приятели, но понякога пак срещаш хора, на които искаш да се доверяваш. Все някога доверието на 100% намаля на 90%, така се пази достойнството, но и се съхраняват добрите и честните отношения. Женската интуиция и студенина са много силни и съм съгласна, че на подсъзнателно ниво не се прощават (или поне забравят) грешките, могат да избледнеят или почернеят, но само времето ще показва... Като повечето хора, смятам, че в едни отношения има както моменти на щастие, така и такива на тъга. Дори и в най-перфектните.
16. От моите наблюдения в някои отношения мъжете са като деца (друг е въпросът какви са жените) и са егоисти. Историята, която споделих е, меко казано, несериозна и морално недопустима (и за тримата), защото все пак за да се стигне до тук, аз съм допуснала своите грешки и възможности да спра това, когато е трябвало... С тези думи не се опитвам да замажа положението или да оправдая пред себе си постъпката им, а да погледна реално на нещата.
17. Иска ми се да не е така, но това само времето и краят на дните ще покажат, защото до тогава много неща ще се случат (независимо дали сме заедно или не). Да, обичам го и, наистина казвам, че и преди се е държал неуважително (като визирах една конкретна ситуация отпреди години). Извън спомената история не съм споменала какъв характер е, защото това не е предмет на тази публикация. Понякога се замислям, че лошите уроци може да ги помним не само, защото са лоши и незабравими, а защото са се случили с причина и поука. Не мисля, че с една гола любов може да се живее, в семейните отношения трябва много повече. Също така мисля, че всеки сам за себе си (и аз също) определяме дали да ни правят маймуни или не.
18. Самата физическа изневяра само по себе си не е най-обидното... Причините да споделя в този сайт са няколко: *анонимността *"уроците" от двамата, които и аз мисля, че са по-обидни от самата изневяра (глупачка сама се направих щом допуснах да се случи) *да прочета мнения както по моята история, така и други истории коментари.
...
Отново благодаря за отделеното време и споделеното мнение!!! Смятам, че щом ще отделили време да прочетете и коментирате този момент от живота ми, мога да ви споделя какво реших:
Далеч от мисълта съм, че няма изневяра или, че няма да се случи занапред (или продължава и сега), но освен, че писах тук, също така с мъжа ми не сме спирали да говорим (спокойно), за да продължим напред. С разведената не съм се виждала от онзи разговор. Далеч съм и от мисълта да вярвам на 100% от упоритото отричане от страна и да двамата, че е нямало секс, но както написах, физическа изневяра не е най-долната измяна... Грозна приятелска постъпка. Дали е очевидно или не, това няма значение... След прочетените коментари (по моята тема другите истории), се замислих какви са точно мъжете. Това, което ще направя, може във вашите очи да ме направи да изглеждам глупава, нещастна, наивна, но определям като най-правилното за мен и семейството ми. В другите истории, и най-вече в примерите около мен (с разбити семейства на приятели, близки и роднини) наблюдавам следната тенденция: основно разводите са заради по-лоши (от изневярата) отношения в семейството - тогава токсичната връзка трябва да се изкорени, но... В другата си част, в разводите, които са заради изневяра, а родителите ОБОЖАВАТ децата си и ДАВАТ ВСИЧКО за тях, виждам едни деца, които ги боли, едни деца, които ги делят този ден си при мама, този ден при тати; на този празник си тук, на онзи празник си там. Тези деца израстват основно без единия си родител и с течения на времето губят връзката с него (а майката и бащата са еднакво важни и незаменими!!! ).
От урока на съпруга ми още боли, но не искам да се разделям с него. Не си затварям очите, за неуважението и неморалната постъпка, но това се отнася за лично нашите интимни отношения, некасаещи детето. С него съм, защото го обичам и извън темата, във всяко друго отношение се разбираме (с обичайните семейни щастие и драми). Мъжът ми и досега ТВЪРДО ОТРИЧА да е имало нещо повече от привличане на моето внимание. Смея да твърдя, че за тези близо 10 години сме се опознали що-годе добре. Не, че съмнението го няма, но реших да не му отдавам първостепенно значение. И той това много добре го знае (че не вярвам, че нищо не се е случило). Аз съм изключително открит човек и моят най-силен коз е честността и истината. Точно затова не могат да ме правят на маймуна и аз самата определям дали годините ми (сега или когато порасне детето) са изгубени и пропилени или пък щастливи, защото аз това съм видяла в тях в цялостен аспект.
Не мога да знам дали мъжът ми ще продължи да изневерява (емоционално или физически) и лъже и дали ще става по-добре или по-зле (само двама души знаят това)... Никой няма гаранция за това. Не определям тази връзка като токсична по ред причини, но те се виждат най-добре реално, на живо, а не от думите на белия фон. Но, тъй като представям само момент от моя житейски път, е нормално такова да е мнението.
Поставих открито картите си на масата и му казах, че му давам свободата на отворената връзка, което той каза, че не иска. Това няма значение. Емоционално ми поолекна, макар още да боли, но всичко е все още прясно... Не смятам занапред да се тревожа дали ми изневяра или не, не мога да го държа вързан за полата си и да го ревнувам от всяка фуста. Това смятам за изключително вредно и гадно лично за мен. Ако човек е решил да изневерява, никой не може да го спре. Не се опрадвам, мое мнение, което не е основана на личен опит, а на мислене (иначе досега да съм останала сама).
Не съм безхарактенна; показвам, че отстоявам себе си и ще заздравя тази връзка пък!
Тук искам да вметна, че наистина женската интуция е доста силна и още преди да се случи случката, имах подозрения, но поради моята несигурност тогава не взех нужните мерки. Не че разведената е по-добра/лоша, хубава/грозна, умна/тъпа от мен, просто аз не направих каквото трябваше, когато трябваше.
И не, няма да се впусна да му отмъщавам, да изневерявам и да се унижавам от обидния "урок". Не че нямам възможност за това. Около мен има много познати мъже, а и на работата ми останалите колеги са само мъже, но просто не ми се занивама с това и с тях. Плюс това всички мъже са еднакви нали; както и всички жени ;) Остава само и това да направя да разкарам един, на който вече си му познавам номерата (добрите и лошите такива) и да се натреса (като примерите, за които се сещам) на друг, който тепърва да си разиграва коня. Уморително и безсмислено ще е...
Прощавам, но не забравям (всъщност от мен зависи дали ще избледнее или почернее в спомените, защото такава случка или ти става като обица на ухото или се превърща в препъни камъчето).

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker