Любовницата като притурка към съпругата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Любовницата като притурка към съпругата
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 2347 пъти
Здравейте хора, ако не ви затруднявам, споделете какво мислите, относно следното:
Най-често любовницата е противоположност на съпругата, тя има допълваща връзката функция. Ако връзката с любовница стане основна, тя бързо се оказва непълноценна и се разпада.
Уча в момента семейна психология, но учебниците ми са написани от американци, нямам лични наблюдения по темата, дали информацията от тяхните проучвания е валидна за нашите ширини, според вас?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: c349807066
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Най-истинската любов е невъзможната. Такава, която поради една или друга причина не може да се осъществи (дори е драматична). Ако Ромео и Жулиета се бяха оженили и поживели няколко гоидини заедно щяха да се изпокарат един ден.... неизбежно е... От една страна ако човек има любовница, то това е някаква забранена любов, тайна, вълнуваща и ти се струва, че малкото време, което прекарваш с нея е недостатъчно, искаш още и още, но трябва де се върнеш обратно при съпругата си, все едно нищо не е било. В този смисъл извънбрачният любовен романс е нещо, в което няма отговорности и това е перфектно за един мъж... За зла участ обаче, сесксът при над 90% от жените ги кара да се обвъжат емоционално с партьора им. Започват чувства, ревност към съпругата... натяквания, намеци.... нарочно оставят следи по партньора си (смучки, одрасквания и т. н. ) Тук, вече става сложно за мъжа, който има и семейство и любовница - единият вариант е да скъса с нея, като рискува отмъщение (жена му може да получи съобщения, снимки и др. ), другият е да се разведе със съпругата си и да понесе всички отговорности и последствия на избора си, а те са си тежки при един развод, особено ако има деца. В заключение - за да има един мъж любовница той трябва да е интелигентен, да пресече от рано мераците за нещо повече от нея, трябва да е изобретателен, да крие кореспонденцията си, да ползва пароли и кодови думи, да лъже.... а за да лъжеш си тряба интелект, защото трябва да помниш, какво си казал.
Все пак, за да се стигне до това един женен мъж или жена да си имат любовници, то това е огромен сигнал, че нещо не е наред в тяхната връзка. Смятам, че е по-почтенно човек да се разведе преди да си хване любовница, но за това си трябва кураж.


Di84

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ab97ffe998
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Обикновено е противоположност - любовницата е по-млада и по красива от жената. Ако не е, то тогава е извънбрачна връзка, което предполага влюбване и евентуално развод. Ако в само за разнообразие, тогава е първият случай.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 4d5b21805e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Изневярата не допълва връзката, а я съсипва.
Връзката с любовницата е непълноценна, защото не е истинска. Любовниците в повечето случаи изслушват много внимателно мъжете и техните оплаквания и се опитват да правят точно обратното. Например, мъжът се оплаква, че жена му постоянно му мрънка да помага в домакинството, любовницата готви, сервира, отсервира. Това е супер лесно, когато не живееш с някого. Кагато любовницата стане съпруга обаче всичко ляга на нея и тя става същата като жената. Лесно е да се преструваш за ден два седмично, но като прибираш разхвърлени гащи по цял ден, запяваш друга песен :). Няма да коментирам що за жени са любовниците - комплексарки без грам самочувстие, мъжете спят тях, но ги е срам да ги показват, не биха им поверили възпитанието на децата си, не биха прекарали всеки ден с тях. Ако една жена уважава себе си и е интересна, няма да стане любовница.
Относно учебниците - по-добри от американските няма. Нещата от живота са изключително сходни. Прочети за токсични взаимоотношения с роднини и ще се удовош от приликите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ed09f076fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз пък имам пример около себе си с три случая, при които любовниците успешно разделиха семействата, и станаха втора съпруга без никакви проблеми след това. Но наистина психолозите твърдят, че любовницата рядко става съпруга.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0589bce7a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Никога не бих си дал парите и не бих искал съвети от семеен психолог, който познава човешките отношения от учебниците и от разказите на хората, няма семейство или е с разбито такова.
Допълваща връзката функция...ега ти тъпнята! Когато се стигне до изневяра и любовница/любовник връзка вече няма, отишла си е, изпарила се е, останал е навика и едно съквартирантство плюс материални интереси.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 1feda4cc68
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Не, №2 недей писа глупости, които някъде си прочел или чул. Повярвай, много рядко се случва любовницата да е по-млада и по-красива, да има и такива случаи, но това не е задължително. "Нашата"любовница, да го кажа както е във вица, беше 11 години по-голяма от мен и доста по-зле изглеждаща. Проумях грешката си, разбрах я и ще го споделя па дано някой се поучи от това. Тя просто е умеела да го изслушва, да го похвали когато трябва, нещо, което аз никога не правех отдадена на собствените си проблеми. Когато не мислиш за другия, когато егоистично се взираш само в своите грижи, неминуемо си получаваш шамарите-точно както аз ги получих и то съвсем заслужено. Болезнен урок, но.... все те научава на нещо.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 68bb23faec
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Появата на любовница е разликата, промяната и съмнението в чувствата и нагласите към съпругата. Как ще се развият отношенията с любовницата зависи от годините на мъжа на 30 е авантюра, на 40 е нещото различно, а на 50 може да е нетърпимост. Съществен е момента и с наследството и отговорността към него. Опира малко и до мъжкото, решителността и достойнството.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f9c6cc7378
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Благодаря ви мили хора!
Номер 1, най-истинска не знам, най-утопична по скоро, поради добрите аргументи на Номер 3. Сигурно този "имидж" трудно се поддържа в ежедневието ако връзката стане основна. Млада и красива не е единствената възможна противоположност, Номер 2, както отбеляза Номер 6, ако съпругата е егоцентрирана, нейна противоположност е емапатична жена, грубо казано.
Идеята на проучването, е че към съпругата има съвсем различни изисквания, много от тях свързани с потенциално родителство. Тя има да кажем х критерии, с времето спира да проявява част от тях, съпругът пък може вече да има и други, освен първите. Ако любовницата "покрива" само липсващите критерии, би трябвало да е в голяма степен противоположност на съпругата. В тези случаи връзката с любовницата се разпада, ако остане основна, но може да функционира дълго време като "притурка" към брака. Ако обаче любовницата не е противоположност на съпругата, притежава и от търсените в нея изисквания и допълнителни, връзката може да е пълноценна като основна. В тези случаи любовница съответно си прилича със съпругата.
Номер 5, благодаря за коментара, наистина не се сетих, че някой може да разбере "допълваща функция" позитивно в този контекст.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b9606b4ea8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Към номер 6 - точно това и аз щях да кажа. Чел съм статистики, че един стабилен процент (значително над 50%) от мъжете с любовници, признават, че любовницата им не е по-красива от жена им.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: a8125256a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да, любовницата е допълнение във връзката. Придава и тръпка и я прави вълнуваща.

Това не значи, че любовницата е с нещо по-добра от съпругата - просто е различна. Може да не е по-млада, да не е по-красива, да не сервира (коя пък любовница сервира?), да не изслушва (кой пък ходи при любовница за да се изповядва?), просто е друга.
Това е.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: d7789ca641
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Темата ми е 'болна' и се включвам и аз с мнение. Цели 3 години съм била в такава връзка 20г по-възрастен от мен, но страхотен като външност и като човек. В началото беше само страхотния секс, който правехме, след това се започна със споделянето на проблеми, по-честите и по-дълги срещи, излизанията заедно, влюбване... Поне от моя страна, след 10 години от края на тази връзка вече омъжена и с ръка на сърцето мога да кажа, че единствено към този съм имала най-силни и истински чувства, той ме разбираше, допълваше, радваше, обичаше... Но дойде време да замина далеч за да уча, макар че почти го бях разделила със жена му, дори тя знаеше за връзката ни.. За годините си доста добре изглеждаща.. Отдръпнах се сама и до ден днешен ми липсва този човек и често си мисля за него, но... Бил е отреден за друга.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker