Как да поискам контраоферта? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121132)
 Любов и изневяра (29690)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да поискам контраоферта?
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1188 пъти
Поводът да пиша всъщност е хубав. Благодарен съм на Бог, че съм добър в професията си и има много работа за моята квалификация.
Работя в настоящата компания почти две години. Хората са готини, интересно е, забавно е. Негативните страни са малко, като цяло се чувствам добре.
Наскоро ме потърси друга фирма. По принцип отказвам, но тези са едни от най-добрите в София в сферата и ги изслушах, най-малкото за да си сверя часовника. Харесаха ме на интервюто и ми предложиха заплата с 50% над това, което вземам в момента.
Разликата в парите е значителна. Не са единственото важно в една работа, но са си важни. Сега не знам как да подходя към настоящия си работодател и да поискам по-висока заплата, за да остана. Мисля директно да ида при мениджърката си и да ѝ кажа "Много ми харесва работата, но ми предлагат с 50% повече. Можеш ли да ми издействаш подобна заплата? Бих се радвал да остана.". Или да подходя по-заобиколко? Някой имал ли е подобен случай?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 2a24ce1a6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кажи че имаш оферта от друга фирма, но ти харесва настоящата и попитай дали е възможен диалог за преразглеждане на условията (разбирай заплащане и тн).

Другото важно е в настоящата кога последно са ти вдигали заплатата. Ще ти я вдигнат ли пак? Условия за вдигане?
Ако не са я вдигали отдавна, значи можеш да говориш питаш за преразглеждане. Ако не ги получиш и не откликнат на запитването ти - напускай.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: e5aa8f871c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1 е дал отличен съвет. Просто ифрай с открити карти. Кажи, че имаш друго предложение, кажи за сумата, която ти предлагат и че обмисляш да приемеш, но че много си харесваш настоящата фирма и би останал ако ти направят подобно предложение.

Лола

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 4a7c7efff9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не намесвай друга фирма, защото ако ти откажат, ще се окаже, че си оставаш там и си лъгал, а при отказ за повишение ще очакват да се махнеш и ще очакват и информация кога точно.... 1 и 2, добър съвет, да занаете!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: e1e5dd5d43
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Стратегията ти е абсолютно правилна! В деловия свят няма "заобиколни начини", говори се директно. Заобиколните начини ги остави за обясненията в любов към гаджето. В офиса - право куме в църни очи. Ти всъщност даваш шанс на фирмата, в която работиш, да те задържи. Дори ясно заявяваш, че я предпочиташ пред конкурентите й, т.е. постъпваш напълно лоялно. Оттук нататък, както казват в холивудските филми: "въпрос на бизнес".

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 245ab9dee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Много зависи какъв тип човек е шефа ти. Тук се искат малко психологически умения и такива да преценяваш хората. Примерно ако на моята шефка ѝ кажа, че имам оферта от друга фирма и се колебая, съм 100% сигурен, че не само ще ме отреже, ами веднъж завинаги щще си затворя вратата за тази фирма. И това са го тествали други колеги и тези хора отдавна не са част от нашия екип. Нещо повече иска ли са да се върнат, но шефката каза "те можеха да избират между мен и еди кой си, избраха еди кой си". Така че няма универсален съвет, който може да ти се даде. Ти най-добре би трябвало да знаеш от нас. Ти познаваш шефовете си, работил си с тях, виждал си им реакциите в различни ситуации, ти прецени най-добре. Ако не си гопреценил до сега, значи ти куца преценката към хората, което е голям минус, съдейки от личния си опит. Поработи над това и обръщай внимание на реакциите на хората в различни ситуации, ще ти помогне много и няма да задаваш неуместни въпроси и да си вкарваш автогол с това.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: cda806a038
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Според мен не трябва да споменаваш за другата фирма. Директнят подход може да се изтълкува неправилно. Просто говори за евентуално увеличение на заплатата , не са глупави , може да се сетят, че си офертиран от друго място и да се съгласят на увеличение. И както ти сам каза , заплатата е важна , но не е най - важното , проучи добре фирмата , която ти е отправила предложението , виж каква е атмосферата , какво развитие можеш да имаш там. И най - вече разчитай на усета си , ако там ти се стори по - добре , действай !

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: fc88c18fac
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Поиска ли? Или и ти няма да отговориш какво е станало на края като всички автори?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker