Преувеличавам ли - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120986)
 Любов и изневяра (29662)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6457)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Преувеличавам ли
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1257 пъти
Здравейте, с моя приятел сме заедно от 2г. Напоследък му се изнервям за някакви неща, които наистина много ме дразнят. Например, че започва да следи някакви момичета в инстаграм и започвам да се чудя защо го прави и какви ли мисли не ми минават през главата. (ние сме на 20г. ) Или че иска да излиза с момчетата, за това знам че не е редно да се сърдя, но просто ме дразни, че вместо да излезе с мен иска да обикаля с фалшивите му приятели които само го използват, но той не го осъзнава. Искам да му давам лично пространство без да му се сърдя, но ми е много трудно. Усещам, че съм задушаваща и постоянно се карам с него. Опитвам се да не обръщам внимание.. Дразни ме също, че примерно му пиша нещо онлайн, а той седи на линия и го вижда, но си прави пас и не ми отговаря. Или сме заедно, а той сяда да играе ЛИГА.. кажете ми аз ли съм луда или? Как да променя начина си на мислене..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: e2492add11
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Остави го да си излиза с приятелите макар и използвачи. Кой ли не иска нещо в замяна?! Имай си и ти личен живот, но обаче ако никакво време няма за теб и не те търси го остави. Нека си има хоби да играе, но ако само това прави вече е проблем. Трябва да си имате и общи преживявания и по отделно и всеки да си има хоби(макар и игри) напоследък всеки забива нос в телефона

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: d1955cf8a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Дай му малко лично пространство, в противен случай ще те остави. Не знам защо момичетата си мислите, че трябва да сте заедно с приятелите си 95% от времето. Няколко пъти съм приключвал връзки, точно заради това, че бившите ми са се опитвали да ми наложат някакъв начин на живот и са се опитвали да ме ограничат да не правя това, което искам. Хубаво си имай едно наум за това, че следи други момичета, обаче да му забраняваш и да му налагаш да не излиза с приятели и да не прави нещата, които му доставят удоволствие ще ти изиграе лоша шега.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: f454f4a25c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   После защо хората изневерявали. Имах, имма същите проблеми, просто на теб ти пука за него, това се усеща и губят интерес. Те искат да ги третира като куче, тогава обичат мъжете. Намери си друг момиче, на 20 си още живей си живота, лудувай и да не ти пука

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 71ebb65e24
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Според мен или наистина се вглъбяваш прекомерно, или той просто не е човек, с когото би могла да имаш връзка. Не мога да знам коя страна да заема, тъй като не ви познавам. Именно и заради това ще разгледам ситуацията ви от различни гледни точки.

Започваш с това, че следва разни момичета в Инстаграм — ти обсъдила ли си забелязаното от теб с него? Попитала ли си го на какво се дължат тези негови действия? Сигурна ли си, че си заслужава наистина притеснението — възможно е 2-3 нови лица да ти се струват много? Във всеки случай, започва се с диалог, следи не само отговорите му, но и езика на тялото — чрез него ще разчетеш дали е искрен, дали не е. Жените сме доста интуитивни, така че предполагам, че ще усетиш, ако се опитва да послъгва. Моето лично мнение е следното — ако наистина е така, както си казала; ако следва изключително съмнителен и голям брой момичета и то от съвсем скоро в периода на вашата връзка, човекът просто „плакне очи“, оглежда се и вероятно има разни помисли, на които не е готов все още да отвърне чрез действия, тъй като не притежава самочувствието (т. е. иска нещо, което е определил за „по-добро“, вероятно според външността, но осъзнава, че няма шанс, тъй като нещо според него му куца). Откакто съм във връзка с моя приятел например, никога не си е позволявал подобно нещо, даже сам е казвал, че е на мнение, че такова поведение е обидно спрямо партньора му и го намира за подвид и път към изневяра. Ако си се вглъбила, възможно е две момичета да са ти се сторили като много, а всъщност да са му колежки, приятелки на негови приятели и т. н. Общо взето, хора, с които му се налага под една или друга форма да общува поне на живо.

Относно проблема, свързан с излизането с приятелите му — колко често излиза с тях? Защо се чувстваш пренебрегната? Повярвай ми, изобщо не е здравословно за една връзка между двама единственият му контакт да си ти — води до задушаване, до по-скоро неприятни емоции. Забрави идеите за половинките, правещи едно цяло — вие сте двама различни души, две различни индивидуалности и трябва да можете да поддържате и живота си, който не обхваща непременно взаимното ви присъствие в битието ви. Притежавате живот извън връзката и е напълно нормално да желаете да го поддържате — излизай и ти с приятелки, разхождай се, имаш пълното право и е напълно отблъскващо, ако някой те спира от това. Направи ми впечатление, че наричаш приятелите му „фалшиви“. Какви са доводите ти за това? Намираш ги за такива просто заради факта, че заемат мястото, което смяташ, че е неизбежно и неизменно твое, или наистина притежават качества, които пречат на развитието на човека, с когото си? И в двата случая обаче, не смятам, че ти си човекът, който е длъжен да се намеси абсолютно директно — да, тактично и възпитано би могла да му намекнеш: „Този Иван нещо май крои, нечестен ми се струва. “, но... толкова. Ако приятелите му влияят по протесняващ връзката ти с него начин, свободна си да си тръгнеш. Не си длъжна изобщо да търпиш. Аз лично се радвам, когато приятелят ми излиза и с други хора в компания — нека се забавлява, нека си има и самостоятелен живот, хора, с които да общува и да си има и друга обща приказка; даже и докато пиша това, той играе тенис на маса с негови колеги. Не го ограничавам, единствено съм го помолила по различни поводи да е по-предпазлив в този конкретен период заради пандемичната обстановка (възрастни родители, рискове от здравен характер и т. н). Нищо повече.

Казваш, че не ти отговаря навреме, минава по час — с какво се занимава приятелят ти? Работи ли? Учи ли? Студент и работещ ли е? Във всеки случай, той отново има различна сфера от своя живот, която не е свързана с теб — задължения, отговорности и задачи, с които трябва да се справи. Ако пък по цял ден е вкъщи и случайно мързелува, тогава наистина и аз бих поставила под въпрос действията му. Всеки има нужда от почивка и от време сам със себе си, давай му го премерено, имай го предвид, но ако наистина не полага минимални усилия, отговаря с по две думи, не ти звъни, не вдига, а няма реална причина под формата на заетост, замисли се какво би могла да имаш с друг човек, който е с по-будно държание. Защо да бъдеш с индивид, който очевидно не е във връзката ви?

Относно играта на Лига — с приятеля ми нямаме подобен проблем, защото: 1) аз също играя Лига от време на време заедно с него, забавно е, повярвай ми, хубаво преживяване за една двойка; 2) той смята, че е по-важно, когато сме насаме, да обърне лично внимание на мен, а не на игра, която би могъл по всяко друго време да разцъква. Говори с него спокойно и му обясни, че когато сте двамата вкъщи, това за теб е един момент, в който бихте могли да се погрижите един за друг, да сте в обща обстановка, да бъдете интимни и т. н. Можеш да опиташ да го прввърнеш в обща занимавка, както ние сме направили — така никой няма да е сърдит. Едно е да излезеш на кафе с него, да сте на разходка в парка, съвсем различно е да сте в уюта и удобството на вкъщи.

Обобщено, имате нужда от добра комуникация. Спокойно изразяваш притесненията си, а той, ако естествено е достатъчно зрял и държи на теб, ще съумее да се справи по мъдър начин със ситуацията. Опитай се да поработиш върху настройката си и да разграничаваш общото от частното — това, което е за вас и това, което не засяга теб, но си е негово и като човек има право да получава. Стреми се да водиш самостоятелен живот, докато той също води този самостоятелен живот, за да не се превръщаш в задушаваща и контролираща девойка, която съвсем да го отблъсне. Ако пък проблемът наистина е проблем и той започва да те отбягва, да не се виждате и чувате с дни и седмици, просто бягай надалеч. Млада си, имаш много други шансове!

Успех!

Ж21

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: e522efc9e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Как да си променя начина на мислене? :D Само като не бъдеш жена. Има и момичета със чил мислене като на мъже, в добрия смисъл. Ама те са малко и не се променяш на това, а просто си се оформяш така. Хубаво, че усещаш че си задушаваща. Не е съвсем безнадеждно. Но дали се сърдите или не... ние на това викаме женска драма.
Не казвам, че това което чувстваш не е валидно или че е незначително. Ако прецениш, че те кара да се чувстваш прекалено зле и не можеш да го преодолееш, не е края на света, по-добре е отколкото да се мъчите да се променяте един друг. Не е края на света. Просто казвам, че имате навика да задълбавате много в тези неща и става несъразмерен проблем с това, което го е причинило. Но чувствата ти са си чувства...Прецени си колко те тормози това и колко ти е ценен той :) Не се измъчвай и не измъчвай него. Ако можете да се чувствате добре в животите си заедно - супер. Ако не, се чувствайте добре в животите си по отделно.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 01fb894b6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не съм съгласна с номер 2. Личи си, че на него не му пука за теб и това как се чувстваш. Ако един мъж наистина е влюбен, ти ще си най-важна за него. Не си луда. Зарежи го, няма да се промени. По-добре сама, отколкото с мъж, който не те кара да се чувстваш обичана и ценена. Когато срещнеш правилния, всичко ще си дойде по местата. Пожелавам ти да го срещнеш и няма да имаш повече такива проблеми.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 7dbe95ba63
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Разкарай го и намери някой, за когото ще бъдеш на първо място. Това със следенето на мацки в инстаграм показва боклукчива душевност. Душевността гледай, когато избираш партньор, всичко друго е бошлаф.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker