Различията и семейството му ще съсипят връзката ни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121160)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Различията и семейството му ще съсипят връзката ни
преди: 12 години, 10 месеца, прочетена 3190 пъти
От известно време сме заедно с едно момче. Страхотен е, не съм срещала друг като него и влюбих. Има такова страхотно излъчване, джентълмен е, което днес е изключителна рядкост, сериозен е, но и много забавен. С една дума перфектен.

Проблема е в това, че е силно вярващ, а аз съм атеистка. За мен всъщност не е никакъв проблем, това си е просто мой възглед, всеки има право да вярва или да не вярва в каквото си иска. Обаче той не приема нещата като мен, почти всеки ден задълбава нещо на тази тема и се удивлява как може да съм такава.

До тук горе-долу добре, но се запознах със семейството му. Бяха много любезни хора и си допаднахме лесно. Той обаче беше пропуснал да им каже за тази моя "странност" до сега, и когато естествено се стигна (не знам как) до темата той им каза.

Сякаш всичката любезност се изпари моментално и буквално мога да кажа, че залъха хлад от тях. Продължихме си нататък, но израженията им бяха различни, започнаха до обсъждат, че на следващия ден трябва да ходят на църква и такива едни (цялото семейство ходят много често). Сякаш нарочно захванаха разговори, от които се предполагаше да ми стане неудобно и ме поглеждаха от време на време. Не издържах и казах, че е късно и трябва да си тръгвам.

Той ме изпрати до спирката и почти нищо не си казахме. Като се прибрах ми беше толкова зле и кофти. Оттогава нещата тръгнаха в гадна посока. Излизахме по-рядко, че все бил зает веднъж не изтърпях и го попитах какво става.
Каза ми, че родителите му не одобрявали връзката ни (Та той е мъж на 20!) и той се чудел дали да продължим.

Не мога да спра да плача. Как може да има толкова ограничени хора? Какво да правя сега да се боря ли за връзката ни или да го оставя? Той за всичко пита родителите си, а те пък са непрестанно заврени в личния му живот и нищо не става без одобрението им.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 10 месеца
hash: 97ddc00883
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мацка, няма смисъл да се занимаваш. Това са сбъркани хора. Имам един такъв познат. Под път и над път разправя само глупости от библията и си натрапва убежденията без да го питаш. И аз съм атеистка, но не разправям на всеки срещнат как не трябва да вярва и т. н. Не можеш да излезеш на глава с такива ограничени хора, които виждат едната библия и нищо друго. На мен такъв човек няма как да ми е интересен, явно си се заблудила, че на теб ти е интересен. Махай го, не си струва да си губиш времето с такива. По-добре изгледай един филм, отколкото да се виждаш с такъв.
Ж25

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 7fc522a076
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Продължавай, недей да губиш ценно време, в опити да промениш някого. Потърси човек, който да те приеме такава, каквато си :)
Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: d78d24a92e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ами това принципно е сериозно различие, зависи от хората всъщност. Доста ограничено ми се струва, а и изборът на човек с кого да бъде е изцяло негов, но много хора не го проумяват и цял живот. А може би и на него му пречи в повече това (в правото си е), поговори с него, ако не иска да сте заедно, преживей го. Зная, че е трудно, но не може насила да бъдеш с някого, нали. Пък и представи си по цял ден той да ти говори за неща, в които ти не вярваш и да се опитва да те убеждава, същевремнно да се тормози от това. А пък ти да се чудиш защо вместо на театър или на кино с теб, той е в църквата?

Птичето

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 43d1ee2e92
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Скъпа, той явно винаги слуша родителите си. Нямаш място там, по-добре прекрати връзката ви и си намери някого, който ще те обича такава, каквато си.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 430fa8302f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не си губи времето, ако на 20 е толкова зависим от родителите си така ще е още много дълго.
Мечо Пух

 
  ...


...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 38eb69e2a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ма луда ли си бе жена събирай багажа и дим да те няма. Остави мама на маминото синче да му намери приятелка.!!! А мъже на кило. мъж 27г.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 14f6c258c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Най-добре е да го оставиш,че само ще страдаш.да не са католици,че толкова се вживяват?

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 12f0c84f5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Няма смисъл да се бориш за връзката ви, това момче може да има стабилна и сериозна връзка само с момиче поне толкова религиозно, колкото него и родителите му. Този тип хора винаги се събират със себеподобни.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 7595c60498
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Действително ограничени хора. Моето семейство е смесено - някой вярват, други не. Аз съм от вярващите, приятелят ми е атейст по убеждение, кръщаван е някога. Ще му се наложи заради мен да си изрови кръщелното от прахта, защото един ден искам венчавка (и заради семейството ми), но уважавам неговото убеждение - важното за мен е що за човек е, да е честен човек и той и без това (без да иска) е носител на християнската ценностна система. Къде е проблемът?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 43d1ee2e92
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   7-Не не са католици, православни са, но въпреки това консервативни.
9- И аз съм кръщавана, но в последствие промених това свое виждане и моето семейство е смесено. Всъщност нямам нищо против да сключа и църковен брак един ден, ако за мъжа ми е важно. Въобще отворена съм към чуждите виждания, но явно не винаги е взаимно.
Чудя се и аз какво да правя, толкова грижовен и мил мъж(до преди седмица) не съм познавала никога. Просто родителите му объркаха всичко и се чувствам съсипана. Ще поговоря с него още веднъж дали смята да слуша родителите си, или ще постъпи като зрял човек и ще гледа своя живот. Ако не, ще тегля чертата, не бих могла да живея с такива хора.
Авторката

 
  ...

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: d78d24a92e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, много зрял коментар под Номер 10. Все пак дано той прояви благоразумие и да останете заедно, и копето е главното - да сте щастливи!

Птичето

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: e1a4f02265
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Ами, много е просто. Библията казва да не се събират вярващ с невярващ. Имам предвид в брачен съюз. Аз пък подкрепям момчето и го разбирам. И аз съм вярваща и не бих приела невярващ мъж. Тук не става дума само за вярата в Бог, става дума за принципни различия. Той ще се опитва да води един начин на живот, ти друг. Не отхвърляй с лека ръка вярата в Бог. Нищо не ти пречи да идеш на църква или да започнеш да четеш Библията. Може и със свещеник да говориш. Искам да ти кажа, че си късметлийка. Рядко се срещат такива мъже.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 7fd241c6fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   В никакъв случай не му поставяй този въпрос. Изглежда никой тук не се поставя на мястото на семейството. Ако нямаш нищо против чуждите виждания, как ще поискаш от него да не слуша семейството си. Та това е православно семейство с много добре изградена ценностна система. Не са сектанти с промити мозъци. Не искам да се обиждаш но това е близко да имаш за гадже бивш затворник и да го поканиш на вечеря с родителите си. Християнството не е нещо лошо, напротив. Не случайно момчето е така добре възпитано и се държи добре с теб. Ако не можеш да приемеш християнството, се раздели с него, но не поставяй за причина, че семейството му или той не е наред.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 43d1ee2e92
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   До 13 Незнаех, че е пишело такова нещо. Винаги съм била на мнение, че за да бъдат заедно двама души е нужно да се обичат. Това, че не би приела мъж, който не е вярващ е твой личен избор всеки си го прави сам. Не разбирам какво имаш предвид под принципни различия. Това, че не вярвам, че на небето има нещо не ме прави по-лош човек, както и обратното. Вярваща не съм, не можеш да ме промениш като кажеш да отида на църква. А и не мислиш ли, че би било лицемерно.

14 Не съм казвала никога, че християнството е лоша религия. Родителите ми са. И нямам против приятеля ми да бъде, напротив. За мен не е от значение християнин, мюсюлманин, будист или евреин е. Ценя хората заради това, което са, а не на кого се молят или не. Не искам да се кара и със семейството си. Просто надеждата ми е, че ще се радват за него, че е открил човек с когото да бъде щастлив (а той е или поне беше) все пак двамата сме заедно. Що за съвет е аз да се променя, компромисите нали са взаимни, а винаги са от моя страна.
"но това е близко да имаш за гадже бивш затворник и да го поканиш на вечеря с родителите си" Съжалявам, но не съм убивала никого, нито съм крала или нещо подобно.
Защо да си атеист, който спазва същите Божи заповеди си лош. Та това са общочовешки ценности. И какво, ако излизаш с много вярващ, който е крал, лъгал, убивал (а такива бол), това оправдава ли го, прави ли го-по добър? Не мисля.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: f40b96f625
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   15 не само християнството но и исляма е на същото мнение по въпроса. разрешава се брак с християнки евреики будистки но не и с атеисти. по принцип наи важното обаче са чувствата на двамата. но не бива и да се пренебрегва религиозния аспект, и христичнството и исляма проповядват уважение към родителите и почит. ако нито единия нито другия промени отнояението си в краина сметка няма смисъл. да трябва да има компромиси в една връзка но винаги взаимни не само от една страна

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: d78d24a92e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Браво Номер 15!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: e1a4f02265
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   №15, има разлика между вяра и религия. Аз обичам Бог и вярвам със сърцето си, а не защото в България е прието да сме православни християни. За принципни различия говоря, тъй като обикновено един искрено вярващ човек се стреми да спазва морални норми, които за повечето хора са смешни. После, ако се оженят и имат деца, той може да иска да ги възпитава по един начин, тя по друг.

Наричате ревностните християни ограничени, но вярта в Бог се състои в това да се стремиш да живееш по определен начин и ако човекът срещу теб не споделя разбиранията ти, нещата ще започнат да куцат. Не могат двама души да живеят под един покрив и веки да тегли в различна посока. Любовта не стига за много неща. Който твърди обратното е твърде наивен. Нужни са още доста работи, за да върви дадена връзка.

Аз не заставам срещу атеистите в никакъв случай, но знам, че животът на вярващ с невярващ би бил труден. Вярата не е само ходене на църква, тя си е състояние на духа, любов към Бог и стремеж да се променяме към по- добро. Казах на момичето да говори със свещеник, защото той би могъл по- добре да й обясни позицията на нейния приятел. Далече съм от мисълта да я прави вярваща. Това си е неин личен избор. И на мен ми се вижда лицемерно една маса от хора да се кръстят и да палят свещи, а всъщност да нямат вяра и да го правят само защото така е прието.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 43d1ee2e92
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Послушах първите коментари и сложих край. Не си струва да се занимавам с цялата му фамилия и да си хабя нервите. Вероятно и за двамата ще е по-добре така, не е последния мъж на света.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 59cdb4023e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   До 19, надявам се осъзнаваш, че и ти не си последната жена на света? Или се имаш за незаменима?

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 43d1ee2e92
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Взела си правилното решение, губиш си времето с това мамино синче!

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 20fb084bcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   20, дано ти осъзнаваш, че като "не последната жена на света", това момиче може да бъде щастливо с някой младеж, който я заслужава ?
Браво мила!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker