Да си направя ли профил в Тиндър за да го забравя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да си направя ли профил в Тиндър за да го забравя?
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1926 пъти
Преди месец се разделих с момче, което беше много важно за мен. Разделихме се заради неговото непристойно държание, дадох му втори шанс, но той се държеше с мен не като със стойностно момиче, а като с лека жена, въпреки че знаеше че не съм такава. След последната случка много се ядосах и скъсах с него, като ми мина пак бях готова да му простя, но този път той започна да споделя във фейсбук неща "за бившата". Тоест миймове, които са обидни и знаех че са за мен, но нищо не казах. Накрая се оказа че той е чакал аз да го търся понеже се бил обидил. Не стига това ами да му се и извиня, че се държеше зле с мен...
Виждам, че той не ме заслужава защото аз се държах с него мило, опитвах се да бъда търпелива, но все пак се чувствам виновна, може би можеше да спася връзката ни.
Замислям се за това дали въобще ще срещна отново човек в когото да се влюбя така, аз не се влюбвам във всеки срещнат както другите момичета които сменят момчетата през ден, просто не мога и точно за това се стараех да запазя отношенията ни, но като че ли колкото повече се стараех, толкова повече той ме правеше на нищо...
Сега просто искам да продължа напред, но не искам и да чуя за друго момче, просто нямам желание да бъда с друг.
Обаче ми дадоха съвет, че бивш се забравя само с нов и че ако не си намеря някой ще страдам дълго време... А аз не искам това.
Затова съм решила да си направя Тиндър, но всеки път като отворя сайта и прочета описанието все се сещам за него и как можех да спася нашата връзка и да съм с него и ми става много мъчно, обвинявам се защото казват че за проблемите в една връзка са виновни двама. Може би и аз имам вина.
Моля ви, дайте ми съвет, как да се справя с това?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: f9c39614a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не бързай,почини си,Любовта те чака зад ъгъла!!!!Не се превръщай в леко момиче,като се опитваш да сменяш момче с друго момче.Бъди стойностна и сериозна,момичетата като теб вече са на изчезване.Успех от жена на 56 г.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: ba7100c7bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Радвай се, че сте се разделили и изобщо не се обвинявай. Станало е по-добре за теб. Относно запознанствата в Интернет - можеш да намериш стойностен човек, но е трудно. По-вероятно е в началото (а може би и не само в началото) да срещаш несериозни и това още повече да те скапва. А може да имаш и невероятен късмет да срещнеш търсеното бързо, но не е лошо да заложиш на това първо да събереш себе си и да се отдадеш на реални занимания - танци (народни, латино, танго и т. н.), спорт (катерене, фитнес, зумба, йога и т. н.), рисуване, свирене на музикален инструмент, курс по чужд език, събирания с приятели, излизания навън (и в населеното място, и по туристически обекти, и сред природата), пазаруване, четене на книги (например "Яж, моли се и обичай" от Елизабет Гилбърт и други книги) и/или друго, което отърсва, зарежда и също ще доведе до запознанства с нови хора, включително мъже. Да, когато срещнеш твоя си човек, всички бивши вече нямат значение. Но не да си намериш просто някого, а твоя си човек. Което никой не ти го гарантира. Не е ясно кога и къде ще се случи. Защото ако излизаш с когото и да е, той ще те разсейва само докато сте заедно, но през останалото време пак ще мислиш за бившия и пак ще си страдаш. Подобна самоцелна връзка няма да ти помогне. Ако искаш, излизай по срещи, но знай, че е важно да заложиш също на себе, собственото си развитие, израстване, осъзнаване и хармония. Запомни, че ти си си най-важната и прави така, че да ти е добре на теб самата без да накърнява околните, но да подреждайки живота си така, че да се чувстваш добре. Успех!
Ж33

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 901d44c79b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Относно твоя бивш, не съжалявай. Бил е боклук и си постъпила добре като си го изритала.

Относно Тиндър, положението е много зле. Там красиви мъже почти няма. Предимно мангали, турчоля, грозници, нацепени уроди като табуретки и т.н. Не си прави труда, наистина няма смисъл. Аз имам профил в Тиндър отдавна и съм изключително разочарована.

Ж,23

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 248383b98d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Не виждам нещо за спасяване. Продължи напред. Това с Тиндър е супер тъпа идея, само чрез страдание човек си учи уроците, макар в твоя случай да няма за какво да страдаш. Дай си време и всичко ще бъде наред.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: c636aad071
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Най- голямата глупост, който някой може да сътвори, е да се мята в нови отношения, без да се е оттърсил от старите. Няма нито да е истинско, нито ще си отдаден партньор, нито ще забравиш реално по-лесно. Просто залъгваш сам себе си, и още по-лошо-новия човек. Егоистично е.
Остани сама известно време, нареви се, преживей си нормално и естествено нещата. Срещай се с мъже, когато си сигурна, че наистина си готова, че не изпитваш любов или омраза към бившия. Иначе рискуваш да се срещаш с някакви, да спите заедно и когато се разпаднат нещата, вместо за една раздяла, да страдаш за две. Или да се чувстваш още по-кухо и празно. Прочети за rebound relationship и защо си е по-добре да не бързаш с новите връзки.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 586bf5e700
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Няма да го забравиш като си направиш тиндър. Дори да излезеш с друг пак ще мислиш за него. Казвам това на базата на личния си опит. Трябва ти време, а не тиндър. Просто приеми, че това не е била правилната връзка за теб. Това не е бил подходящ човек за теб. Искала си да си спасиш връзката, но тя щом е имала нужда от спасяване, не си е заслужавала. Този индивид, както го описваш, ми прилича на нарцисист. Премахни от телефона си всичко, което ти напомня за него.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 6ab2c4f467
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Преди Тиндър поработи със себе си.
И аз в тийн годините смятах, че да съм мила и добра има смисъл.

Сега на 25 знам, че никой няма да те оцени ако ти самата не цениш себе си. Че доброто отношение трябва да се спечели.
Понякога неутралността е по-добро начало от това да си мила. (<Прочети още няколко пъти на глас последното изречение)
Че ако някой ми каже нещо накриво/грубо аз преди всичко трябва да защитя себе си, а не да се притеснявам дали някой ще си тръгне или ще се обиди защити съм казала "стоп, аз не приемам такова отношение".
Няма смисъл да търпиш нищо за връзка от по-малко от половин година. Няма смисъл да си лягаш с някого/да правиш подаръци или каквото и да е, за да те хареса някого в началото на една връзка.
Ти си стойностна преди всичко, защото те има. Не защото трябва нещо да доказваш. Родителите ти няма да са горди, че цял живот инвестират в теб, за да се подиграва с чувствата ти някое пубертетче. И ти на тяхно място не би била доволна ако имаш дъщеря и някой и се прави на интересен и много важен.

П. С. Често заблудата, че трябва да сме добри идва от възпитанието в семейството. Родителите искат да сме добри към тях и рядко ни научават да пазим себе си. И като вкъщи не се приема лошо отношение разбираме, че може би навсякъде е така.
Обаче в някои случаи лошо отношение трябва ако е заслужено от някой друг извън семейството. Научи се да слагаш граници и да не даваш на никого да ги прекрачва. Научи се ти да цениш себе си преди другите.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8d11ffd891
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Продължи напред. Направи си профил без големи очаквания и почни да ходиш на срещи.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 600f2a2163
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От колко време сте заедно и на колко години сте, мисля че е важно да се отбележи.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 00f6af0452
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Точно пък да се хванеш с друг веднага след раздяла с важен за теб човек, е голяма грешка. Ти в отсрещния ще търсиш всичко, което си имала с предишния си приятел.
Аз пробвах да направя така, излизах по срещи с хора от тиндър, но единствено мислих за бившия си, даже и споделях твърде много за него на тях.
Използвай първите няколко месеца след раздялата да се излекуваш сама от болката, докато не си наясно, че никога няма да намериш абсолютно същия човек като този, с когото си била. Не го търси в други хора, а си дай шанс да срещнеш и различни хора и да ги приемеш каквито са.
След някой друг месец си направи профил, ако имаш желание
Но недей веднага. Доста често там са точно такива хора - не излекувани от твърде скоро приключила връзка.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 311f4a84f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   И такава ВЪПРОСА Е : Възбужда ли те неговото НеПристойно поведение или те срам да си признаеш? Отговори си САМА на Себе си, Искаш ли пак! ;)

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: b0575f2789
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здрасти!
Искам да ти кажа, че не можеш да спасиш една връзка с човек, който не те уважава. Казвам ти го от личен опит, аз се опитвах така 10 години. Жалко беше, жалко става, защото той вече като знае, че се стараеш злоупотребява с добротата ти.
Също и като не си виновна и му се извиняваш или правиш неща за него. Правилно, че си го зарязала.
Аз не смеех да си тръгна, а напусна ли го се срещахме и после се връщах и пак старата песен.
Ако искаш си направи регистрация, също можеш в badoo.
Ще споделяш с хора, ще се запознаеш с нови личности.
Остави го, не му се връзвай на постовете.
Не бъди глупава и наивна като мен.
В яда си ми казваше, че не му пука, аз не смеех да направя нищо, защото имаме дете. На другия ден след всички глупости, които ми беше наговорил ми се извинява с цветя. От рода на: не си ми нужна, искам да съм сам, искам да си живея, да си гледам детето, с теб не искам да живея. А после дава цветята и казва извинявай за снощи, шегувах се.
Казваше как не му пука, ако съм с други и не се прибрам. Не му стискаше да се изнесе той, явно така се държеше да се махна аз.
Никога не губи време за някой, който не те уважава и не е щастлив да те има до себе си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: fe0f96f934
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Това, че бивш се забравял само с нов са глупости на разни глуповати хорица.

Иначе няма лошо да си направиш Тиндър. Просто не трябва мнението на другите за това как да забравиш бившия да ти е мотивацията.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 5affe4df72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Странно нещо са хората. Съветите на номер 2 са най-добри и написани без злоба и са най-адекватни, а в същото време никой не беше гласувал за него. В същото време това, което номер 3 е написал е толкова злобно, че няма накъде, но има две петици.

Моят съвет е да останеш сама със себе си известно време, даже не необходимо да правиш нищо специално, като курсове по танци или екскурзии. Просто бъди сама, докато го преодолееш, като през това време се отдай на някакво хоби (готвене, четене, гледане на филми). Чак, когато вече не е в мислите ти започни със социални занимания с приятелки - излизания, пътувания и пр. Тогава можеш да се пробваш и с някое приложение за запознанства. Добре е да се избягва Tinder. Една идея по-добро решение е OkCupid, но въпреки това и там хората са си доста проблемни, просто времето, в което живеем е такова.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: d39f415dd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Против съм мнението да се затваряш в себе си с готвене, чистете и т. н. Ти си млада и социална и имаш нужда от любов. Потърси любовта, но си мисля, че тиндър и другите приложения не са правилното място. Просто излизай с позабравени приятели и все ще срещнеш любовта в някой нов човек.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker