Политически, на едно мнение ли сте с партньора си, или имате противоречия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Политически, на едно мнение ли сте с партньора си, или имате противоречия?
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1056 пъти
Знам, че изглежда неподходящо, че вкарвам тема за политиката, в раздел, , Любов и изневяра". Но, целта, тук, е не да се започне поредния предизборен политически спор, затова нарочно и не споменавам конкретни имена на идеологии, течения, партии, коалиции и отделни личности. Просто ми е интересно, дали в мнозинството от случаите, политическите позиции и електоралните нагласи на двама партньори, независимо дали са гаджета или вече са съпрузи, съвпадат или не. За себе си отговарям - мъж на 26 години съм и имам връзка. Сега, за конкретна партия или личност, е абсурд да се скарам с приятелката ми, както и това да ми бъде критерии за започване на връзка. Ако ще и много да харесвам въпросната партия или личност, не мога заради това да си разваля отношенията с нея, както и със приятелите ми( с родители братя и сестри е по различно, защот тях, вече, никой не си ги избира - естествено, че и с майка, баща, брат и сестра, човек не бива да се кара заради политика). Но, все пак, вярвам, че, понякога, политическите нагласи на даден човек, са свързани и с неговия характер, ценности и цели в живота. С това вече, не мога да направя изцяло компромис с гаджето ми. Така че, аз бих отхвърлил някоя за връзка или бих скъсал с партньор, не заради това, че не гласува за тези, за които аз гласувам на избори, или пък въобще не гласува, а заради възможните свързани с това, черти на характера, ценности и цели. При Вас как е?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 26e110e04a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Еми щом така мислиш, поне бъди директнтен на първа среща и казвай:
- Аз ще те изоставя, ако не харесвам политическите ти обеждения.

Така ще ти е лек живота.

Иначе НЕ, не бих изоставил партньорът си, защото бил за Тръмп, за Борисов, за Радав, за огромни помощи и високи данъци или ниски данъци и слаб правителствен контрол.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 748c8fc857
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Политическите възгледи са последното нещо, което ме интересува в партньора. Досега даже не съм се замисляла, но наистина ми е все едно. Не си усложнявай живота с такива глупави критерии.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: f5b778f6cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Че в България кви политически възгледи да имаш, всички политици и партии са еднакви в същността си. Не ги слушай кво приказват.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: dea581cd98
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Аз съм останал с впечатление, че разсъждаващите мъже нямат приятелки. Примерите са ми навсякъде и са много. Познавам мъжете по мисленето, питам ги и се оказвам прав. Всеки повърхностен и стереотипизиан позитивко, с неясна представа за тежкия световен филм, има гадже. Един даже и за Мангъров не беше чувал, но живее при мацка. Абсолютната апатия. Нормално, първо е ок за жените да бъдат с някой равнодушен льохман, второ и те нямат капацитет да ги бистрят тези въпроси. Отделно от всичко това, в обществото е неудобно да се разкрие истината, че във всяка една компания има само мъже или едно, две момичета, а компания, в която има много и обвързани с момчета от нея момичета, е съмнително мъжка и нормална. Тенциите са такива.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: f2b50aa522
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   На едно мнение сме с мъжа ми - изобщо не ни пука за политиката, за партиите и политиците. И точно за тези л.... а няма да се скараме никога.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: f9f8a490f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Сериозно ли има хора, които говорят с приятелката си за политика? Сериозно ли ползвате част от времето си да говорите с жена си за партии?
Авторе колко по различни ценности и характер може да има човек подкрепящ различна партия? Нима ти по харатера или ценностите на жена би познал за коя партия тя гласува?
Или може би щом дадена жена храни улични котки пред блока си, и често прибира бебета животни у тях, то означава, че е социално настроена, следователно е комунистка? Или ако не й харесва да има котешки и кучешки фекалии пред дома й, следователно политически би гласувала за дясна пария?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b9673b591f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Аз доста се интересувам от политика. В студентските години имах съквартирант политолог, който ме запали още повече по този предмет.
Бил съм член на малка организация, ходил съм на протести, гласувал съм, участвал съм в дейности и тн.
Обичам литература свързана с история, политически идеологии, международни отношения, конфликти и тн.
Жена ми е пълната противоположност. Тя изобщо не се интересува от политика, идеологии и партии.
Чета си книгите и статиите, но изобщо не говоря за политика с нея, и точно това ми харесва.
За доста работи клоним към едни и същи едиологически принципи, но изобщо не говорим за това.
Би ми било нелепо да я зарежа за такива простотии.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 1ab24e3781
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ако е човек, на когото политическите спорове са му в кръвта, неудържим е в натякването на мнението си и е обсебен от политически въпроси обобщено, изобщо не бих го търпяла. Едно е да притежаваш някаква гражданска позиция, съвсем различно — да натякваш на някого за кого да гласува, кого да харесва и одобрява, какви са най-добрите идеи и кое е правилно, кое не е. Съществуват множество индивиди, които нямат представа що е то граница и кога се прекрачва.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: def131e12c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Да на едно мнение сме. Не смятам че хората би трябвало да се карат за политика, докото политиците лъжат еднакво и живеят в охолство на гърба на обикновения гражданин. Но ако възгледите на партньора ви рязко се различават с вашите, то не веждам как ще успеете да подминете това с лека ръка. Аз със сигурност съм в ляво на политическият спектър, но не крайно ляво. Има хора в ляво които смятат че ролите на майката и бащата могат да cе изпалняват еднакво и от двата пола, аз не смятам така, също че поради глбалното затопляне планетата ще изчезне някъде до век, аз не смятам така. Да глобалното затопляне е факт но ние ще се задържим малко по-дълго тук, освен ако не е появи друг огромен астероид.
От друга страна има крайно десни хора които смятат че Холокоста не се е случил и го отричат (което между другото е престъпление)
Освен това без никакво основание смятат че бялата раса е нещо повече от другите. Човек с такива крайни и нереалистични виждания за света, нямa как да допусна до себе си, нитo такъв който намесва правото на жената да прави аборт или не с политиката.
Така че човек който проповядва език на омразата, и не иска да приеме другите хора, само защото не може да ги разбере няма място в моя живот За моя радост нямa такива неприятни личности около мен.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 54dce998b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Какво значение има, всички са айдуци заслужава ли разговора та камоли спора дори.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: bf962d0ce7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Никога не сме били на едно мнение по политически въпроси-а политиката, искаме или не, е част от живота ни. Ние с моя съпруг поначало сме съвсем различни характери-той е спокоен, уравновесен, тактичен-зодия Риби, ако има значение. Аз съм по-емоционална, по откровена, по джасната-Стрелец. И мнението ни по политически въпроси никак не съвпада-харесваме съвсем различни неща. Но въпреки това рядко стигаме до спречкване-просто всеки по някакъв свой си начин цени и уважава мнението на другия-макар, че никак, ама никак не му допада. Имаме дългогодишен брак.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 26c44fb553
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   На приятелката ми мозъка й е гладък като ледена пързалка, затова и вече не ми е приятелка :D

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: bbe07d0a31
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Зависи... Ако сте твърдо убедени /от така наречения твърд електорат/ на противоположни партии, трудна работа! Иначе ще се нагодите някак...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker