На квартира - да се преместя ли - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121422)
 Любов и изневяра (29764)
 Секс и интимност (14390)
 Тинейджърски (21909)
 Семейство (6483)
 Здраве (9612)
 Спорт и красота (4708)
 На работното място (3191)
 Образование (7312)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18586)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

На квартира - да се преместя ли
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1714 пъти
Здравейте,

Ето я моята история. На 28 години съм жена от София, живея с нашите и баба ми в тристаен апартамент. Брат ми се изнесе, когато беше на 25 на квартира и след това си взе апартамент на изплащане. Днес ме посъветва да заживея сама, да си взема една квартира и да започна всичко сама са си правя. Вкъщи аз пазарувам, много често готвя, но го има и това, че ако нещо не свърша, не е страшно.. Някой друг ще го вземе или направи. Той се притеснява за мен, защото знае, че съм свястно момиче, искам сериозна връзка и съм ориентирана към семейство. Искам да кажа, че има хора, които не искат да създават семейство, но аз искам да си намеря човекът за мен, но наистина нищо не правя. Преди пандемията излизах повече, където и да отида се запознавах с хора, общуваме си, много от тях ми предлагат и да излезем след това, но сега съвсем съм се затворила вкъщи, работя вкъщи, готвя си разни неща и така.. Дори се чувствам добре така.. Вече почти не излизам с приятели или да се запознавам с нови хора. Брат ми ми казва, че времето си минава, трябва да съм самостоятелна и енергията ще протече в положителна посока, нещата ще се променят. Много съм объркана какво да правя. Свикнала съм да съм с хора около мен, да си говорим.. Дали да отида да живея сама при положение, че съм от София и живея в центъра или да си взема квартира. Познаваме се с едно момче от няколко години, но той не живее в София, на един час от София е. Той ми каза, че може да вземем апартамент в София, за да живеем заедно.. Но вече е изчисли как моята заплата ще отива при неговата, кое аз ще плащам, кое той.. Някакви сметки още преди да сме заживели заедно. Брат ми каза, че той трябва да се заеме с апартамента, а не така да ми поставя нещата и че, ако той така кажел в началото на връзката с неговата приятелка.. Тя нямало да се съгласи. Тя идвала от време на време в неговия апартамент, който той си изплаща и след време решила да заживее с него. Аз също мисля, че така е правилно. Той живее с майка си и баща си, защото те си продали къщата и сега са у тях. Той е на 33години. И сега му казват да му дадат начална сума за кредита или с тези пари да си купят тяхна къща.. И той ми дава зор, защото те го питали. Кажи ми ще взимаме ли апартамент в София? - това ме пита. Брат ми казва, че той трябва да го вземе, ако иска и аз да си преценя след това дали искам да живея с него, дали мога и тн. Не да ме обвързва и мен с някакви суми и направил сметки какво ще плащам аз, какво той. Не ми поставя нещата както трябва. А и намесва техните..бил вече на години да създава семейство и тн
Изобщо всеедно ми е опрял ножа до кокъла..
Какво мислите.. Какъв съвет бихте ми дали?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: ee1a2b2cbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Момчето, което ти предлага бъдеще е право. Много кадърно момче ми се струва. Събирате се, живеете заедно и делите разходите. Просто той има план, а ти - не. Ще загубиш много, ако му откажеш. Кадърни момчета рядко се намират в наше време.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f22924edea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   До коментар №1: Напълно подкрепям мнението ти!
До авторката: Съжалявам, че трябва да го кажа, но ти си много объркана личност, а вече си не момиче, а наистина жена на 28 години!!! Опомни се!!!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: fed02d5e76
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Какво значи, че се познавате? Имате ли връзка изобщо? Ти си решаваш с кого да живееш и при какви условия. Брат ти може само да ти дава мнение и съвети, но крайното решение трябва да е твое, за да не съжаляваш някой ден.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: b36a94c8f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Хора, наистина ли всичко се свежда до такива сметки в този живот?

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 73f179e012
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Всичко се върти около апартаменти, с който и да се запозная това му е на устата... ех, а един приятел на 35 почина миналата седмица, действайте бе, наслаждавайте се на други неща, и наем да плащате какво значение има, ако искате да сте заедно, но не, вие не гледате един към друг а към апартаменти. Дали не е провокация...

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: bfd636fc41
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Доста тънки сметки си прави това уж момче на 33 години. Чак смятал твои разходи. Връзка имате ли, говорите ли за семейство или просто техните го тормозят да се изнася и задоми и сега търси шаранки? Брат ти според мен е прав.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 9d7104bb1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Нещо не разбрах за 33-ри годишния - гадже ли ти е, иска да сте съквартиранти ли? На кредит ли ще купува апартамент, иска да плащаш наравно с него ли? Или само да си делите сметките?
Нещо съмнителна ми се вижда ситуацията..

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 6db072f06c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ще ти е опит дотолкова, доколкото да видиш какво е да живееш с мъж използвач. Да се разочароваш, да плащаш сметки и да му слугуваш, междувременно поне ще си толкова недоволна и разочарована че, ще започнеш да обръщаш внимание на мъже наоколо, но мъже- МЪЖЕ! Не неудачници като този търсещи друга "маминка". Той вече и планирал как точно ще те ползва, а ти даже обмисляш да му се предложиш.
Излез на квартира- САМА! За какво ти е някой на отглеждане?!
Сама поне ще имаш пълна свобода да правиш каквото, когато и с когото поискаш. Ще намериш и нормален мъж.
Брат ти е прав!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: e33a7fad19
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Много закъсало това момче. В никакъв случай не отивай да живееш с него. Първо излзиайте, виж как се отнася с обслужващия персонал, виж какво е отношението на баща му към майка му, виж харесва ли ти да си с него и едва тогава се съгласявай да живееш с него. Търси си това момче някой да плаща наравно с него.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: dcb537d7d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Нали вие жените имате претенции, че по всичко сте равни на мъжете, по интелект и по финанси, а сега се страхуваш да разделяте разноските поравно. Все гледате да впрегнете мъжа да понася финансовия товар. Покажи му, че си способна финансово жена. Съгласен съм с мнението на номер 1, момчето за което говориш е истински мъж. Ако не приемеш препоръките му ти ще загубиш. Брат ти ти дава добри съвети, но ти май си непослушна.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 68f3645c78
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Зарежи го тоя сметкаджия!!!! Щом от сега ти държи сметка на парите... ясно какъв мъж е.... ти не се бъркай, да не вземеш ти да му платиш апартамента.... бегай от тоя....

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 38e0b78702
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Соред мен при всички положения ще е добре за теб да заживееш отделно от семейството си и да бъдеш самостоятелна. Един ден ще ти се наложи така или иначе, родителите ти няма да са вечно до теб.

А по въпроса с това момче, което ти предлага да живеете заедно, си помисли много добре дали искаш да живееш с няко друг или да си напълно самичка. Помисли си как ще ти е по-лесно с разходите и вземи решение.

Но при всички положения ще е супер ако заживееш отделно от вашите и започнеш да си независима и самостоятелна.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 60c7fc0baf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Какво момче на 33 години? Що за инфантилизъм, че и майка му и баща му казали, питали... Обичаш ли го? Той обича ли те? Имате ли пълноценна връзка, духовна, интелектуална, сексуална? Чувстваш ли, че е "твоят човек", този, с когото искаш да остарееш, да отгледаш деца, гориш ли от страст, когато те докосва и целува? По написаното оставам с впечатление, че не. Ако наистина е така, за какво ти е да се събираш с него? Защото му било време и техните казали? И му трябва заплатата ти за плащане на разходи? Аз не бих си го причинила и не бих се събрала с подобен "счетоводител".

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a4cba75f8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Според мен слушай и се съветвай с брат си. Не отказвай съвсем на момчето, но не се обвързвай финансово с него. Каквото и да правиш споделяй с брат си!!!
м48

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 33b9de4e95
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   На 28 и се чуди дали да излиза на квартира. Ама иначе сигурно претенции за мъж имаш до небето, а нашата един самостоятелен ден в живота си няма.
Много интересни сте жените. Чудела се била дали да живее сама. Като гледам едва ли ше се оправиш, ама иначе плюетв по хората, които идват от другите градове рано рано и живеят сами. И тримата не сте в час. Това мисля.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0d67d9be0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   № 1, момчето имало било план???
А любовта влиза ли в плана му или в неговия счетоводен мозък няма място за такива романтични "отживелици"?

Авторке - не, не и не. Не прочетох думата любов в разказа ти нито веднъж. Ако търсиш връзка по сметка (под което разбирай той да има сметка, не ти), то тогава си попаднала на "правилния" сметкаджия. В противен случай - категорично не.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: bd903bd57d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Разбрахме какво иска брат ти, разбрахме какво иска приятеля ти (и може би неговите родители), това което не разбрахме е какво искаш ти. Когато си отговориш сама, тогава вече можеш да мислиш планове и как и с кого да ги реализираш.
Сега аз, на твое място щях да остана да живея, където си в момента, но не за много дълго време. Защо? Ами, най-вече заради кризата. Бих останал със семейството си до към края на тази година (евентуално март-април догодина), докато се успокоят нещата. А през това време бих събирал пари за мое собствено жилище. Това би трябвало да не ти е трудно, защото в момента имаш работа, не плащаш наем, не излизаш никъде и си готвиш, а не поръчваш храна. За една година така трябва да събереш поне 5 000 лева (ако не и повече). Междувременно с този младеж сядаме и сериозно си говорим за бъдещето, какво ще правим след една година. Ако имаме големи разминавания в това какво искаме най-добре е да се разделим и да не си губим взаимно времето, защото и двамата сме във възраст за създаване на наши си семейства. Ако решим да се вземем сериозно (т. е. нещата да отиват към семейство), тогава и той трябва да пести яко тази една година. След тази една година излизаме заедно на квартира, като всеки поема такава част от разходите, която е пропорционална на му (или ако искате по равно). Вариантите, при които ти отиваш да живееш у тях или той у вас не са добри, защото така който отиде да живее на чуждо място няма да се чувства комфортно.
След още няколко месеца съвместен живот ще знаете дали можете да живеете заедно или не. Защото любовта е едно нещо, но когато се намесят битовизмите това доста променя нещата. И, ако, чак тогава нещата между нас работят добре бихме мислили за покупка на собствено жилище (до тогава би трябвало да имате спестени едни 15 - 20 000 лева само от последната година-две). При закупуването на жилището не е нужно да сте сключили брак, просто при покупката пред нотариуса се заявявате и двамата, като собственици с еднакво участие. Така дори и да се разделите (не дай си боже) всеки ще си има неговата част и няма да губи финансово от раздялата ви. Разбира се по-добре е да сте сключили брак, защото ще получите и данъчно облекчение, като младо семейство с първо жилище.
Това, че досега не си живяла самостоятелно за мен не би било проблем, защото си жена. Лично смятам, че и за мъж не е чак такъв проблем, но жените с голямо мнозинство не го харесват това. Проблем би било, ако живееш с родителите си (т. е. не плащаш наем или ако плащате, то плащаш по-малко в сравнение, ако живееше самостоятелно) и работиш и въпреки това парите не ти стигат и нямаш никакви спестявания. Това би било сигнал, за мен, че си прахосница.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 4688e4ed8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Важно е най-вече да се харесвате, да има привличане и химия. Другото се гради, купува и постига. Не го ли харесваш и в дворец да жевеете все тая. При вас малко работата е като на зор. Ти си добра партия, защото си семейно ориентирана, и той е добра партия, защото търси същото. Даже пък го и сметнал вече. Според мен мъжът е този, който трябва да свие гнездото и да го осигури, който каквото ще да говори. Както жена, която се ебе с различни е курва, така и мъжът е този, който трябва да предложи стабилност. Така е било от време оно така и ще бъде. Този е сметкаджия. Не ти трябва човек, който да цепи стотинката. За животът сама. Да хубаво е да си самостоятелна. Но това, че не си, не значи, че си неспособна или, че не ставаш за домакиня. Това дали можеш да чисти, гладиш, готвиш и переш, не зависи от това с кого живееш. Ако мислиш, че някой потенциален партньор ще си направи такова изводи, заради това, че делиш с твои близки, лъжеш се. А пък, ако си направи още по-добре. Следващият. Предполагам знаеш, че наем било то и на двустаен ти е минимум 600 лв за нещо наистина добро, както и сметки и храна. На квартира винаги можеш да излезеш. Според мен изчакай да се появи човек и то правилен и тогава се изнеси. Освен, ако нямаш разногласия с вашите и не се търпите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 89589e7bba
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Не 1, кадърните момчета се справят сами, а не търсят жена, на която да прибират заплатата, за да си изплащат апартамента.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker