Да му предложа ли брак? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121569)
 Любов и изневяра (29810)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18623)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да му предложа ли брак?
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1255 пъти
Да му предложа ли брак?

От около четири години живеем заедно, минахме през много неща заедно. Мога да кажа, че той е голямата ми любов и дори да се разделим ще го помня и ще се сещам за него. В сравнение с него аз съм по-емоционална и си имам някакви морални ценности и разбирания, които за мен са важни. Никога не съм си мечтала за бялата рокля и за голяма сватба. За мен това е излишно, не намирам смисъл да вдигам скъпи сватби, аз нямам много роднини и близки които бих поканила. Вярвам обаче в брака, в родата ми всички са бракувани, ние сме турци, ако това има някакво значение, а той е българин. Не сме имали много разногласия с родители относно различията ни. Нито те са някакви фанатици, нито пък ние. Моите родители са ми казвали, че за тях е важно аз да съм добре и да съм щастлива, няма значение от етноса или расата. Аз знам че той ме обича, знам че аз може би го обичам повече, но не ми пука. Искам да знам че сме семейство и пред закона. Мислите ли че това е остаряло и ненужно? Това за мен е морално, правилно и редно. Казвала съм му, че ако някой ден иска да си тръгне ще го пусна и няма да се разправям с адвокати и да проточвам нещата. Аз съм луда ама като не ме иска няма да му се натискам. Говори ли сме за това, но как да ви го обясня, той все овърта и казва като му дойде времето. За протокола сме на около 30. Вече се замислям за деца, той също иска виждам го в него, но аз искам брак и след това дете. Искам той да е баща на детето, децата ми. Просто не искам да се караме и да го задължавам едва ли не, не искам да е насила. Какво да правя? Знам, че не е това най-важното, но родителите ми го намекват доста често. Честно казано искам го повече за да зарадвам тях. Не съм от най-добрите деца. Не успях да ги накарам да се гордеят с мен. Дължа им поне това. Майка не иска да ме говорят, че живеем без брак без деца, знам че я е срам. Тя се влияе от горските приказки, на мен отдавна спря да ми дреме. Да си мислят каквото си искат, не живея за тях. Надявам се да не ме нападнете, че турците сме си такива задръстени и тем подобни. Може би сме старомодни, но не виждам лошо в брака. Знам че и българите вдигат големи сватби и се женят, което си е супер. Защо трябва да живеем заедно, но без отговорности, един вид без задължения? Който когато му скимне да си вземе чантата и толкова. Понякога си мисля, че след още някоя година ще ме замени за друга и с нея ще сключи брак. Мисля си много тъпотии и ми е болно. Обичам го и искам да станем семейство, но да му опра ножа ли какво? Да се унижвам ли? Не е ли унизително жена да предлага брак? Ами ако откаже или пак отложим за в бъдеще? Как да го зарежа заради такова нещо? Не мога да си тръгна. Може би той заради това не предприема нищо. Живеем ден за ден, добре ни е за сега и това на него му стига. Какво бихте направили или си помисли в такава ситуация? Ще се радвам да ми дадете мнения и съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: a2093d03ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Четири години са достатъчно, за да сте наясно с връзката си, така че на твое място, бих говорила открито с него, че искам брак. Не да предлагам в класическия смисъл, а да му кажа, че искам да поговорим. После сядаме и говорим. Казвам му, че моите намерения към връзката ни са сериозни, че ако сме заедно и занапред, за мен е важно и искам да сключим брак, да имаме дете/деца. Питам го как той вижда бъдещето ни като двойка. Изясняваме се и ако имаме допирни точки - продължаваме. Ако не - има ли смисъл да си губите времето и емоциите и да инвестирате надежди във връзка без бъдеще?
Ж33

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: fa942bcc7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Уви, повечето мъже са такива. Ще живеят 10-20 години с една жена без брак, тя ще им готви, чисти, търпи всичко , но брак няма да и предложат, защото е страааашно обвързване. Пък ако има и деца, защо да го правят? Та тя реално жената прави всичко, навила се е , защо да се харчи той?
Просто явно няма и да ти предложи, дали с деца, дали без. Сядаш и му казваш, че искаш човека, когото обичаш и, който се предполага, че те обича, да ти е законен мъж. Че вярваш в брака и т.н.Питаш го реално защо сте заедно. И , не, не му предлагай. Ти си жена, не изземвай мъжката роля. Ако го усещаше той, щеше да го направи досега.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: e9f8fdecc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Предложи му и падни още по-ниско в очите му. Очевидно нещата не са такива каквито ти си мислиш. За него си просто гадже, докато дойде жената на живота му - убиване на време. Ако един мъж е сигурен, че ти си жената за 4 години отдавна ще е предложил. Нали не иска да изпусне и да вземе някой друг...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: d7567d23de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Познавам хора с деца, в чудесни отношения, с обща собственост, които живеят от години без сключен брак. Познавам и обратния случай - след пищни сватби, тъпани, олелии и пр. сеири за родата и комшиите, бракът приключи за 2-3 години. Други продължават да влачат безсмислен и празен семеен живот, уж заради децата. Има и подобни на твоя случай - един приятел след две години съвместен живот, предложи брак, под натиска на старите отиде и да иска ръката на булката от баща ѝ, което беше направо смешно. Но тези неща всеки ги решава за себе си. "Това за мен е морално, правилно и редно" пишеш ти за брака. Ок, да те попитам тогава, защо от 4 години ти живееш с него БЕЗ брак, тоест неморално, неправилно и нередно според разбиранията ти? Вместо да се чудиш сега, да беше му казала преди това "Искам да живея с теб, но само след като сключим брак". Така ми се струва по-нормално, но явно не си била толкова сигурна в чувствата му. Както и да е, този момент е изтърван.
Аз не мисля, че отговорността и задълженията в семейството се гарантират с един подпис, иначе нямаше да има толкова разводи, нито масови изневери и деца, отглеждани от един родител. Ако един човек реши да те напусне, ще го направи - с официален брак или без.
И аз ще те посъветвам като по-горните коментатори - говори с него, кажи му това, което пишеш тук. Трябва да бъдеш обаче готова за всякакъв отговор. Защото ако за тези 4 години отношенията между вас са от същото значение и имат същата стойност за него, той до сега щеше да ти предложи. Но недей да се отчайваш, такава е мъжката природа, когато ти му споделиш тези твои мисли, ще го накараш поне да се замисли, защото много от решенията на мъжа са продиктувани от желанията на жената. Трябва да намериш баланса между желаната ситуация и цената, която трябва да платиш, излей душата си пред него, все пак сте живели 4 години, което не е никак малко време, имате и хубави моменти. Не се страхувай, уважавай себе си и бъди максимално искрена!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 15a6dde4f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Душа аз имах 10 годишна връзка така като теб на края стана ясно, че човекът не е искал нищо сериозно с мен и е имал задни мисли. Мъж, който обича жената до себе си само ако разбере че жената иска брак ще и предложи за да се махне като проблем. Щом не го прави се крие нещо доста сериозно а това е сигурно, неговата несигурност или нежелание, или намеса от родители или други.
Ж30

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: c4ce3234f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Предложи му, няма нищо срамно в това жена да предложи брак на мъж, интересно явление е. Обратното е доста често срещано и изтъркано.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: d216622bd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Просто сподели с него, че държиш на това. Българите не обичаме да се женим, напълно безмислено е според мен и моя мъж, но при вас знам, че е малко по-различно. Той трябва да знае и да уважи този твой иск, според мен ако те обича истински ще го направи.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: d216622bd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   3, четири години връзка дали са достатъчни според теб? защото според мен твърдо не. "отдавна" щял да предложи, демек на първата година? затова ли масово се женят на втората и се развеждат на четвъртата. Хора, разберете, че бракът НЕ стопира никого да изневерява, лъже, приема за даденост и т.н., с халка или без все тая

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: c0e631a96d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Казваш не искам да му се натискам, но предложението за брак от твоя страна си е чисто натискане, направо ще изпадне в шок - май не е от смелите и без това. Слагаш картите на масата, казваш му какво искаш и какво предлагаш и да си каже и той мнението. Ако увърта и мънка, събери си багажа и кажи тръгвам си. Ако те иска НАИСТИНА, ще те върне с годежен пръстен. Ако ли не, поне ще си наясно. В неопределената ситуация, в която си не е лесно, да не кажа, че е много гадно. И да ти кажа, права си, че искаш брак! Успех и ти пожелавам решителност.
Ж49

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 8aec530d2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз лично смятам, че когато мъжа предложи брак на жената гледа сериозно на нея и я цени.Особено ако има деца след това.Той щом не може да поеме отговорност един брак да ми предложи, а може да прави деца и да живее с мен години наред, значи има нещо сбъркано.И не , не съм привърженичка на брака, аз лично не съм женена все още, и дори малко се плаша от бракове, но просто така ги усещам нещата.Просто като ти предложат брак говори , че много по-сериозно гледат на теб, показват че искат да се обвържат сериозно с теб, а не днес живеем утре си писваме и хайде чао.Е това че си женен не значи, че си роб на другия и като си женен, ако не вървят нещата си длъжен да седиш с този човек.Лично аз тия съжителства без брак, че и с деца са ми малко несериозна работа.Все едно - да с теб съм, ама не съм съвсем сигурен дали искам да съм с теб и изчаквам.Така че тук те разбирам напълно и си в правото си да имаш желание за брак.Но!! Аз лично не бих се унижавала да предложа брак на мъж.Според мен той самият трябва да се сети и да го предложи.Такова измолено ми е доста изкуствено.От друга страна този човек ако изобщо не иска брак, не знам как би го накарала.Хубаво е една двойка да има горе-долу един разбирания за бракове, деца и т.н и тогава да се обвързва по-сериозно, иначе винаги единия се чувства ощетен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker