Да продължа ли да се боря? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да продължа ли да се боря?
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1454 пъти
Здравейте. Моята история е следната: имам връзка от 8 години, моят приятел има доста позитивни качества, които в други не открих. Проблема идва от неговото семейство- брат му, приятелката на брат му и майка му. Майка му е много властна и постоянно иска да доминира и да се бърка в отношенията ни, а приятелката на брат му поради редица фактори не ме харесва, усеща се завист от нейна страна, копира ме, конкурира се с мен и много дълги години е имало конфликти предизвикани от нея, въпреки доброто ми отношение към нея на онзи етап. Дори е говорила против приятеля си пред мен, как е с него само заради това, че може да и подсигури нормален стандарт на живот, който и липсва от малка, но в последствие жертвата излиза тя, а аз съм лошият герой. Прави интриги, за да излиза чиста от ситуации.Аз и моя приятел живеем заедно от скоро ,но майка му е в двора срещу нас,след дълги години на тяхно съвместно съжителство четиримата нека вметна, че тя е изцяло на страната на "жертвата" която умело и влиза под кожата . Пред мен и двете са изказвали негативни коментари една към друга, а иначе демонстрират видимо прилични отношения, дори и повече от това,като майка и дъщеря са си.Брат му си има негов апартамент предписан му от дете,но той иска и тук да има, а в отношенията, в които се намираме е редно да отстъпи.Въпроса е,че цялата ситуация и среда много ме напрягат,не обичам конфликти и напрежение,а тук се случват доста често и ме изкарват човек,какъвто не съм. Имало е фалш и лицемерие, от страна на майка му и приятелката му и са много далечни от мен като хора. Време е вече за деца, с приятеля ми ми е добре,но за съжаление те са също в комплект с него. Има ли смисъл да оставя добър човек,който ме обича и не веднъж е доказвал това, заради средата?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: d054ee6435
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   сменете средата и всичко ще е точно другия вариант е да се примериш и да си дебелкожа и да завъртиш нещата така че да станат с техните камъни по техните глави. Важният въпрос е твоя приятел кво мисли по въпроса и какво прави, едва след този отговор може някой някакъв смислен що годе съвет да ти даде.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: a53d6195a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей, Авторке!

Аз избягвам да давам съвети и да правя коментари, при все, че сте ми напълно непозната.
Сега ще си позволя да изневеря на себе си и да напиша няколко реда.
Моля, приемете ги просто като страничен прочит на ситуацията.

1. Мъж, жена, родители, братя, сестри.
Сложни отношения. Винаги са били и ще бъдат. Никой не си избира родителите или братята и сестрите. Вярвам поне, че всеки обаче може да си избере половинката.
От моята "камбанария": Пазене на дипломатичност, проява на възпитание, умереност и сдръжаност. Никой не е казал, че на всяка цена със свекървата трябва да сме първи приятелки, като майка и дъщеря и да се обичаме. Трябва само да се уважаваме без излишни фамилиарности и изпадане на крайни емоционални състояния.
Всеки един човек може да ни действа само толкова, доколкото ние му позволим.
Истината е, че на моменти и аз не разбирам правилно някои действия и коментари на свекървата ми. Но знам (макар и след няколко години да го научих), че тя просто иска най-доброто за децата си. И когато се увери, че синът й е добре със мен, се успокоиха нещата.

2. Наследствени имоти:
Написаното по-горе на мен изобщо не ми прозвуча добре.
Кой имал право на претенции и кой не, не виждам с какво морално право ще отсъждате Вие.
Пак от моя личен опит и мироглед: мъжът ми има да дели не малко имоти с брат си. Аз през всичките тези години не съм им се бъркала. Както се разберат. Това си им е бащиния. Тяхната бащиния!
Както аз си имам своето от моите родители и той никога не си е позволявал да държи сметка на когото и да било за моето наследство, така и аз нямам претенции към неговото.
Нашето си е вече наше. Имаме си наш дом, за който работихме, спестявахме, градихме сами двамата с него.... едни от най-радостните моменти бяха надуваемия дюшек на пода в празната стая, в празния наш дом и трепът да се нанесем и да започнем от нулата.

Да обобщя:
Авторке, от написаното по-горе разбрах следното: обичате мъжа до Вас, той Ви обича и отскоро живеете заедно. Предстои ви един важен момент на напасване на характери и навици, на изграждане на съвместен живот. Не губете време и енергия в дребнавостите от ежедневието, в интрижки, недомлъвки, недоразбрани действия от страна на трети хора (майки, братя, балдъзи, снахи и т. н.... ) Не забравяйте, че за всички изброени това е промяна и всеки реагира по различен начин. Дайте време нещата да се случат по реда си и не взимайте крайни решения, базирани само на ирационални емоции.
Най-лесният начин е да си представите най-лошия за Вас сценарии... например след една година какво би било най-лошото, живейки с него и с дете на ръце под надзора на "злата" свекърва...
Е, представихте ли си го? От сега да Ви кажа: Няма да стане така.
Ако мъжът до Вас е този, когото описахте, с много добродетели, обичащ и грижовен, не забравяйте, че двамата с мъжа Ви съвместно ще намерите решение за всичко и за свекървата, и за тъщата, и за всички останали.
И си позволете просто да бъдете щастливи!

Бъдете здрави и щастливи!
Всичко друго е прах и суета..

Поздрави,
от "камбанарията" ;)

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 6b4c724518
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Авторке, прочети какво ти е написала № 3 , ако трябва и няколко пъти. Много разумен коментар!
Постарай се да спазваш дистанция с хора, които не са ти приятни и доколкото можеш ги изключи съвсем от живота си. Не се меси във финансовите им отношения и остави приятеля си сам да се оправя с тях. Не му натяквай каква е майка му, брат му и пр., ако искаш да имаш добри отношения с него. Като чета с каква взаимна неприязън с близките му започваш съвместния живот с него, много се съмнявам, че ще имате щастлив и хармоничен семеен живот. Но животът на всеки е такъв, какъвто си го направи...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 7ed63ca6e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Майката на твоя приятел звучи като пълна акула, а сестра му е от онези риби, които им смучат под опашките. Искрено ти съчуствам~

Все пак преди да вземеш окончателно решение би било добре да изкомуникираш всичките тези проблеми с него самия. Неговите роднини са, и е негова отговорност като твой приятел да се застъпва за теб, или поне да не толерира нападки към теб в твое присъствие. Колкото и да се опитваш сама да се защитаваш, ти просто нямаш такова влияние, каквото той има върху тях бидейки член на първостепенното им семейство.

Това не означава да им се оставяш да се държат с теб като с безгръбначно, разбира се, но по-добра позиция от пасивно-агресивен неутралитет за съжаление трудно ще постигнеш на собствени начала без и ти самата да прибягваш до лицемерие.


При все това ето този ред от историята ти ми се набива на очи:
"Моят приятел има доста позитивни качества, които в други не открих"
А ако ги беше открила в друг, щеше ли още да си с него? Важно е да помниш, че на света хора има много, и всички сме по-подобни, отколкото си мислим. Дори и да го напуснеш все ще попаднеш на някого, който да има същите добри черти на характера без добавката паразити :)

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 884af458c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако можете отидете да живеете другаде. Преместете се в голям град, вземете под наем жилище, после купете. Избягайте от тази токсична и вредна среда. Още по-добре е да заминете за чужбина, където тези интриганти няма да имат достъп до вас. Иначе ако стоите там е по-добре да се разделиш с него. Защото отровните хора около вас тъй или иак ще разрушат брака ви и отношенията ви.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 3009f862a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Номер 1: Приятелят ми е на моя страна, но връзката помежду им е доста силна и нормално- той иска да е в добри отношения и с тях, а аз не искам нищо повече от това да имам лично пространство с него без злобни подмятаня и подстрекатели. За друг неотрален дом той и дума не иска да става. Това което предприе беше да построй дом на майка си в същия двор, което пак е нещо, вложи доста време и пари, което разбирасе аз оценявам. Права сте и относно това, че нямам право на претенции относно чужд имот, но в случая по- скоро аз го виждам като борба за моето и неговото щастие, благодаря за коментара.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 3bfedafd69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Запиши ги с телефон и при следващ път, когато етървата ти върти интриги пусни звукозаписа пред всички.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker