Отслабване с мляко и мюсли - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121004)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Отслабване с мляко и мюсли
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1183 пъти
Здравейте, искам да питам за една диета:яде се 1 път на ден кисело/прясно мляко с мюсли и плодове(пресни или сушени), може и 1 лъжица мед. Млякото с мюсли може да се замени и със солети/бисквити. Аз по принцип ям 1 път на ден, защото не ми се занимава само с ядене и нямам време, през другото време пия чай и кафе, а и от цигарите изобщо не ми се яде. Мразя готвено, месо и хляб. Ям като в диетата-мляко с мюсли или солети с плодове и някакви ядки(това за цял ден). И поне ден от седмицата не ям нищо. Знам, че трябвало да се яде здравословно, но нали по-важен е калорийния дефицит. И не съм надебеляла-167см и съм 46 кг. Тренирам поне 5 пъти, леки упражнения, танци или тичане по 1 час, ако не ми се занимава просто се разхождам. Това, че не са, , здравословни” не значи, че ще се надебелее, зависи колко ще изядеш, И да са диетични продуктите, ако се тъпчеш по 5 пъти не виждам как ще отслабнеш.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: afddd65331
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Благодарим за съвета, но нямаме намерение да ставаме анорексици. Не е нормално за ръст почти 170 да тежиш 46 кг. Аз съм 157 и тежа в момента 49 (да, напълнях през карантината, иначе съм 43-45) и според приятелите ми най-накрая съм заприличала на човек.
Цигарите убиват чувството за глад и накрая след години водят до язва, не само всичките онези неща, които ги пише по кутиите за раци и отрязани крайници.
Здравословни съвети от пушач не искаме.
Ж22

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 36c3e34ffb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   отслабва се само с движение, и то движенията, които товарят най-много сърдечна и дихателна система, понеже участват най-много мускули, или т нар кардио - дълги разходки, тичане (и спортове, в които има бягане), гимнастика без тежести с бърз темп, проблемът е когато си мислиш че се движиш, а си се затичал за 10 минути, или използваш крачкомери и тн простотии

когато човек, който не е болен, пази диети, освен че не отслабва, се разболява, включително психически

46 кила на 167 ръст накъде повече да отслабваш?

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8add2a820d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Това е само въглехидрат, не ти препоръчвам.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 6aa25a3253
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Значи, писнало ми е чак да обяснявам на хора като теб, че здравето е на първо място и че с гладуване НЕ се отслабва. Стоите гладни по цял ден и после се чудите защо, аджеба, аз пълнея от всяка погълната хапка?! Накъде още искаш да слабееш, кожа и кости ли искаш да станеш? Не разбрахте ли, младушки, че кокалите са грозни и не са на мода. Не казвам да станеш тюлен, а да поддържаш едно нормално за теб, възрастта и ръстта ти тегло. Нормалното (да го наречем перфектно, защото само такъв тип думи привличат вниманието ви) тегло се изчислява по следната формула - ръст минус 110. Дори да си малко над това не е фатално. Бъдете красиви, но не на последно място и здрави.

Мисля, че въпросът ти е напълно излишен и ще ти кажа защо - знаеш, че никой няма да одобри тази твоя ''диета'' и другото, което е, ти сама знаеш, че е напълно излишна и нездравословна! Дано някоя от думите ми или тези на коментиращите (сигурна съм, че всички ще са на моето мнение) те удари по челото и те накара да се осъзнаеш!


-

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 3aec02eb21
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Момиче, играеш си с огъня. По този начин може да се храни само човек, който няма елементарни познания по храненe и здраве. Теглото си е тегло, но със здравето ще го закъсаш така.

Ядеш само въглехидрати, които са храна за ракови клетки. Липсата на мазнини също е доста опасна. Точно вчера гледах един такъв, който от много акъл, с подобни хранения си е преебал цялата ендокринна система и сега се налага цял живот да взима тестостерон, защото тестисите му са закърнели необратимо от липса на мазнини. Т.е. ако той не взима цял живот тестостерон, няма да има нито либидо, нито ерекция, нито енергия, нито ще се чувства добре и ще може да спи нормално. Защото тестостерона играе роля в много процеси, не само в половите истории. А и един хормон да излезе от норма, рефлектира на останалите и се нарушава целия деликатен баланс, с който ти така лекомислено си играеш.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: dfab27af9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ти и сега си прекалено слаба. Не пишеш на колко години си, но ако отслабнеш още ще влезеш в болница. Важното е да си здрава, а не болна. Не се подлагай на повече диети, яж от всичко, но по малко. Защото организмът има нужда от всички витамини, минерали, протеини и пр, за да живееш и да си здрава.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 918e372d50
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   И защо това писание е в раздела за любов и изневяра, а не в Здраве? За да прочетат повече хора тази тъпотия ли? Това нито е диета, нито е хранене, нито има нещо здравословно в него, особено съчетано с пушенето. Но организмът си е твой, прави каквото искаш. Ако мислиш, че като заприличаш на скелет, ще си много красива, лъжеш се.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 00cba6bc5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Тези теми се пишат с цел да предизвикат завист, не го ли разбрахте?!
Ж, 180см, 40кг

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 19f911e6ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз съм на диетата с прясно мляко,плодове и солети и повече ми харесва от здравословното хранене,от което постоянно си гладен и ядеш само варени меса(отврат).Само че не свалих много,само 5 кг за седмица.Не казвам да взимаш пример не в здравословно.Ако здравето ти е по-важно не спазвай диети

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 151edc49d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Първо, съвсем здравословно е да се яде 5-6 пъти дори. 3 основни хранения и 2-3 междинни. Не е казано, че трябва да се тъпчеш на всяко ядене.
Отслабва се и се държи хубава фигура с балансирано хранене, движение/спорт и просто може да се ограничи примерно белия хляб, газирани напитки, пържено.
Второ, ако не ядеш редовно, хранителната ти система се скапва, червата стават лениви, защото не са свикнали на често обработване и придвижване на храна. А застои ли се храна в червата, често се получават и други проблеми.
Трето, ако не ядеш редовно по няколко пъти на ден, вариантите са 2 - или си докарваш язви, анорексии и ендокринни проблеми, или постепенно тези малки хранения няма да ти дават вече енергията, която трябва на организма и ще започне да ги трупа като мазнини.
Защо мислиш, че има доста дебели хора, които всъщност не ядат много количество, нито често . А обратното-слаби хора, ядат като невидяли и не се лепи. Защото при едните метаболизма се забавя, а при другите е забързан .
Иначе всеки сам си преценява, ама внимавай, да не си направиш проблем

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 3aec02eb21
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   10, това с хилядата хранения на ден, е доста спорно вече. Даже според някои специалисти трябва да се храниш 2 пъти. Да не говорим, че е неприложимо на практика. Ти как си представяш сутрин да стана половин час по-рано да ям преди работа, като отида на работа пак да ям, в обедната почивка пак да ям, преди да си тръгна пак да ям, като си прибера пак да ям и 2 ч. преди лягане пак да ям. Като сложиш и времето за готвене, аз друго ще правя ли въобще? И на работа трябва да ходя със 100 кутии, за да събера няколко разлиния ястия, плодове и тем подобни. За мен няма нормален човек, който да успява да го спазва това. Освен ако си безработен или бездетна домакия и по цял нямаш друга работа освен да готвиш, миеш чинии и ядеш.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 70c1d38a0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз от години съм на Циклично хранене/ Фастинг. Първото ми ядене е чак 1 или 2 часа следобед. Последното е в 6 или най-късно в 8 часа.
Това, че закуската е била най-полезното и значимо хранене е пълен мит и няма нищо общо с действителноста.
Дори нашите предци не са закусвали, а са се хранели когато приключат на нивата или след плячка.
Цикличното хранене нито ще ти забави организма, нито ще ти скапе червата.
Няма такова нещо, като "5 хранения засилват метаболизма" това е грешно понятие.
Има калориен дефицит, калориен оптимум и калориен излишък, това е.
Аз съм от хората, които ако ядат сутрин, после цял ден им се спи.
Но не е така когато съм на фастинг, тогава се чувствам жизнен и пълен с енергия.
Преди бях 115кг. сега от години съм между 80-83кг.
Това със солетите и киселите млека го забрави. Тези неща са пълни с въглехидрати и нямат голяма хранителна стойност. Всъщност киселото мляко е хубаво, но не разчитай само на него.
Изчисли си калорийният баланс и просто извади от него около 200 калории.
Избирай храни богати на белтъчини, мазнини и въглехидрати.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: aac6118ebe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   До 11

Не че нещо, ама не са хиляда хранения, нито се изиксват 100 кутии, нито ще си зает с говене постоянно, но съм съгласен, че не е приложимо за всичко хора.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 3aec02eb21
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   13, аз го хиперболизирах с ирония, но схвана идеята - не е нито практично (за 90%), нито толкова здравословно, колкото го изкарват.

То малко ако се замислиш, ще се сетиш, че нашите предци е нямало как да го спазват, т.е. ние не сме програмирани природно да го спазваме. Предците ни са ставали рано сутрин и са прекарвали часове и са минавали километри, докато уловят плячка или наберат плодове. Съответно са ядали на обяд и евентуално ако нещо е останало, вечер. Т.е. точно фастинга имитира естествения ни начин на хранене. Доколкото знам дори в някои армии по света го практикуват.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: aac6118ebe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До 14

Не думай. За здравословноият варира от проучване на проучване. Преди 10 дена четох ново, което подкрепяше подобен начин на хранен, а миналата година имаше друго, което твърдо подкрепяше постенето.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 3aec02eb21
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   16, не знам защо се засегна, но това не е сред здравословните, гарантирам ти.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 36c3e34ffb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   аве момичета, яжте си нормално, не се замисляйте за храненето ако нямате диабет и тн, красиви сте, спокойно

почнеш ли да мислиш какво ядеш вече залиташ в психозата

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: aac6118ebe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   До 16

Бих желал да видя върху какво изследване базираш изказването си.
После желая да ми опишеш, кое те наведе на мисълта, че съм се засегнал, какво точно означава, да съм се засегнал и какви са последствяита за комуникацията ни, при таковао събитие.
Не считам себе си за засегнат, просто желая да избегна бъдещи конфликти в разговори с други хора.
Ако желаеш, ще споделя и сосбтвените си открития, както и интересни статии, като едни защитават, а други отричат и двата методо на хранене.
Предварително ти благодаря, за оказаната подкрепа и помощ, както и за отделенеото време.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: e2ba681818
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   "по-важен е калорийния дефицит."

Мне, по-важен е калорийният БАЛАНС.

Това с нехранене в продължение на дни е нова мода, уж да се прочистиш. Само че в стомахът ти има много бактерии, огромната част от които полезни, и без които няма да можеш да храносмилаш. Следвайки подобни практики убиваш всичко. Още от много отдавна има практики за постене един път в годината, което е много добра идея за чревен баланс. Но това да се подлагаш на глад за щяло и нещяло е причина много от тези хора които рекламират "здравословно хранене", да са по-зле здравословно и от някой който се тъпче в Мак Доналдс... Нагледал съм се и на такива. Много бързо залитат да стават вегани, и също толкова бързо се отказват. Иначе мляко с мюсли е добре за ядене. Всичко което не е преработена във фабриката е здравословно...

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 5b5d452095
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Що за диета е това? Какви са тези бисквити, мюсли и сушени плодове? Че и мед. Това всичко ако го изядеш, най много да качваш, а не да слабееш. Замести мюслито с овесени ядки, но внимавай с тях, не защото са вредни, а защото са си калорични. От личен опит ще ти кажа аз през какво минах. Обичала съм спорта винаги, започнах да се занимавам по-сероизно с трениорвки преди 3 години. По-късно нещо ме удари в гавата и започнах да ям адски малко- 200-300 калории на ден. Станах 40 кг.... една от най-големите грешки, които съм правила. А за последствията да не говорим, не че през това време бях добре. Не го прави и ти - остави тези солети и бисквити и започни да ядеш качествени и непреработени храни. Пак може да ти е вкусно, изпробвай рецепти и се храни поне 3 пъти, 1 път не е хубаво, стомаха ти се свива и в момента не правиш добре.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: d8da0e8ed9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   За какво ти е да отслабваш?? Та ти трябва да надебелееш, това тегло с твоята височина е поднормено тегло. По-добре иди на доктор, защото това изглежда като болест, не че ще ме послушаш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker