Възможно ли е в следващите 1-2 века отново да се завърнат полигамните връзки? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121296)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Възможно ли е в следващите 1-2 века отново да се завърнат полигамните връзки?
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1352 пъти
Здравейте, мъж съм. Темата не е с цел да напада или обижда никого. Нито мъже, нито жени. Просто интерес, любопитство. Но темата е главно засягаща жените. Както всички знаем днес по-голямата част търсят високопоставени мъже, за партньори. Бизнесмени с един, два бизнеса и тн. Общо взето хора, които не се срещат толкова лесно и често. Тоест да кажем едни 10-15% от мъжете. Та, хубавите жени се целят в тези мъже, но те са малко на брой в съпоставка с броя на хубавите(и не само такива) жени. Това довежда до мисълта, че има голяма вероятност да се стигне до полигамия в обществото. Тоест да стане, както в миналото, когато например владетелите на своите империи са имали по 3,4,5 и повече жени. И това е било нормално, а днес е недопустимо. Замисляли ли сте се, че поради несъответствието на броя индивиди от един и другия пол може да се стигне до връщането на полигамните връзки?
Моля, хора, които ще изразяват мнения извън същността на темата да не коментират. Както виждате никъде не съм използвал обидни класификации, забележки, иронизиране и тн.
Какво мислите по темата, има ли вероятност според вас и защо, обосновете отговора си. Вярно е, че днес е може би по-лесно да се издигнеш от към социален статус. Поради развитието на технолигиите. Например преди 20-30г едва ли корпоративната работа е била така развита, колкото е сега в България. Обаче влиятелните хора не са безкрай, все пак трябва да има и по-нископоставени служители. Някой трябва да свърши работата, не става само с напътствия, а и с действия. Искрено се надявам да се получи хубава дискусия, а не нападки и подобни безсмислени разговори. Нека не се споменават обиди към жените, които търсят по-развити партньори от масовия мъж, защото р голям броя на тези жени. Факт. И именно поради това, че вероятно мъжете "няма да стигнат" за отсрещния пол, смятате ли, че една жена ще предпочете да има само 30,40% или по-малко от времето на един мъж, както и да не бъде "единствена"(колко изтъркана дума), както е в момента.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 51aac48a28
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Не, не мисля, че светът ще тръгне в тази посока.
Вие бихте ли взели за жена някоя, която отговаря точно на изискванията Ви за жена, при условие, че тя има още 3-4 съпруга?
Тук не става дума за делене на времето, а най-малкото и за чувства. Аз не бих искала да деля любимия си с друга. Трябва да съм изцяло от материален интерес с него, да не ми пука въобще - това е единственият вариант.
Мисля, че много малко жени се водят изцяло от материализъм, без никакви чувства или дори его. Може най-харесваните мъже (дали най-успешни, дали най-крависи, дали поради други качества) да са 10-15%, но това не означава, че една жена не би взела мъж от останалити 85-90% (било поради логични причини или от любов).

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: ff47e38923
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Системата ще се смени.
Тоя финансов империализъм води човечеството към самоубийство.
Така, че трябв ада стане промяна, сега.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 14c1f5984c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Не след векове, това време вече е настъпило, човека се чука като животните в гората, кой когото хване. Разликата е, че животните се чукат когато се разгонят женските, а при хората, женските са постоянно разгонени и се чукат комерсиално, само за облаги, няма вече любов.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 8fec0c1bc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Силно се съмнявам. Повечето мъже, който искат много жени, определено не ги искат за серозна връзка, не и в моя опит. Че има хора, включително и жени, които биха се продали и биха били номер 9 от 12, само и само да видят някой лев, без да работят има.

Но после идват други проблеми, които всъщност са по-сериозени -
Какво става с наследниците и как висчко това влияе на обществото?

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 56139dd588
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Не ти разбирам въпроса! За кои владетели на минали империи говориш, че са имали 3,4,5 съпруги? Аз знам само за мюсюлманските. И защо си мислиш, че днес богатите мъже нямат една официална съпруга и още 2-3 жени във вид на любовници, които биха били доволни само на издръжка и признаване на родените от връзката деца? Които да си осигуряват бъдещето благодарение на децата от дадения "владетел". Точно както в мюсюлманските иперии.
Аз имам въпрос към теб кога е спирала този вид полигамия, че питаш дали ще се завърне отново?
По медиите не четеш ли? Ицо стоте манекенки колко жени издържаше? Убития в Бургас през 2002г собственик на месарски цехове имал официална жена с брак от която имал син Йордан и втора жена от която имал още двама синове.
Полигамията при богатите е нещо нормално и преди и днес, тя никъде не е заминавала, че да се завръща.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 7a1b596b6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Масовите мъже се издържат от труда си създават връзки и семейства с масовите жени, те са навсякъде около нас, но медиите не се занимават с тях, не ти ги набиват като разните Ицовци, Черепи, милионери с техните метреси. Които всъщност съвсем не са мнозинството от хората. И в мюсюлманския свят тези с няколкото жени не са мнозинство, защото не всеки може да си позволи издръжката на много жени и деца. Да спорим по какви социални модели ще живеят хората след 1-2 века ми се струва безсмислено и излишно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: c5db7bc925
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Разбирам какво имаш предвид, макар че някои коментари явно не разбраха, ето първата се обърка и тръгна да меши жена с няколко съпруга и да го сравнява с мъж с няколко жени....се тая де.

Аз предвиждам нещата малко по-различно.
По-скоро ще живеем по-индивидуалистично, просто ще се ебем с когото си искаме без да се обвързваме. Освен отчаяните, те ще се обвързват защото нямат други опции.

Топ 20% мъже (както винаги е било) ще обират повечето жени, едни 20-30% от мъжете изобщо няма да правят секс, а останалите, който каквото намери. То и сега е така общо взето, но мисля че ще стане още по-силно в тази посока.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: e10183a17a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   7, щом според теб единство отчаяните се обвързват, значи си супер ограничен.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 3088c59ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Едва ли, те богатите са си с много любовници, но жената е единствена. Много жени, означава и много деца от тях.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 3cc6fd7609
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Mногоженство и многомъжство си го има и днес, просто не е в културите произхождащи от християнството, т.е. Западните, Латиноамериканските и православните култури, а също и Далекоизточните (Китай, Япония, Корея, Виетнам). В Африка в доста традиционни местни културни общности е разрешено многоженството. За мюсюлманите общо взето всеки знае, че могат да имат до четири съпруги. В Тибет (не съм сигурен дали беше в Непал или в Бутан) е разрешено многомъжството. Там една жена се жени за двама братя, като целта е да не се разпокъсва земята на семейстовото, като се наследява от двамата братя, защото обработваемата земя е малко. При ескимосите също една жена може да има повече от един партньор. Просто има различни модели на семейства в различните култури, докато гледната точка на автора е базирана на българската (хриситиянска) традиция, при която семейството е от една жена и един мъж.
А дали ще се върне (или промени) модела в България към полигамен? По-скоро не. Животът в общество изисква да се съобразяваш явно малко или много с неписаните му норми, в противен случай биваш изолиран. Официално мнозинството от хората ще демонстрират, че са щастливи със семейния си живот, но който иска и има възможност ще си има извънбрачни връзки. Малка част от хората са наистина щастливи с партньорите си, като за това вина имат и двамата партньори не само единия, защото са поддали на натиска на обществото да се вземат без да се харесват наистина, защото който е сингъл е сочен с пръст. Но това сякаш си е било така винаги в последните 100 - 150 години. Просто сега много очетливо и бих казал очевидно.
И накрая нещо само за статистиката и точността. Почти във всички страни по света мъжете в детеродна възраст са повече от жените, а не обратното, както се твърди по-горе. Дори и в страни, за които сме свикнали да мислим че има повече жени, като например Русия и Украйна това не е така. Просто погледнете разпределението на хората по пол и възраст (кой знае защо наречено възрастова пирамида от социолозите), за да се уверите. България не прави изключение. Да, жените са повече от мъжете, когато се вземат предвид всички хора, но до към 45-50 годишните мъжете са повече, при тази възраст се изравняват и над 55-60 жените стават много повече и не само компенсират, но стават и толкова в повече, че в крайна сметка ставата повече от мъжете, като цяло. Добрата новина за мъжете е, че има малко повече гейове от лесбийки (или поне мъжете хомосексуалисти са по-смели и по-открити в това отношение от хомосексулните жени, може би защото върху жените тегне повече тежестта на обществото да станат задължително родители), така че в крайна сметка има приблизителен еднакъв брой мъже и жени. Т.е. на теория не би трябвало да има хора (и от двата пола), които да се оплакват че няма човек за тях.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: ee267b575d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе, ясно е кои влогъри си гледал в Ю Тюб, за да стигнеш до тук и да зададеш въпроса си. Не, никой не иска да се връща в примитивността или да се обърне към фанатизма. Ако размишленията ти не бяха продиктувани от нещо чуто някъде, мозъкът ти щеше да поработи и да стигне до съвсем други въпроси и висини. Някои по-горни коментари загатват именно тези бъдещи отношения между хората и не е до чукането. Полигамията днес - официално, не е на дневен ред, няма и да бъде, изключвам религията, в която е прието. Светът върви към безполовост, не полигамия. След два века няма да учат децата - ти си момченце, а тя момиченце, а ще ги оставят сами да избират. Няма да има полове, не на социално ниво, а чисто емоционално. Тогава ще се прави секс, с когото ти хареса, без значение половите му белези и ще е съвсем нормално. Всеки сам ще определя какъв е. На подобна тематика излезе филм с Джъстин Тимбърлейк. Дали ми харесва или не, е друг въпрос.
Престанете и с мантрата хубави жени - мъже с пари. Повечето не виждате по-далече от носовете си. Има много чаровни жени, които не гледат парите. Човешката природа е коварна - винаги се заблуждава, че може да има нещо по-добро. И ако си слушал влога внимателно, пичовете споменаха, че един осъзнат интелигентен мъж след определена възраст спира да гледа толкова красотата и тя не играе основна роля. Ти осъзнат ли си? Явно не, щом въртиш към великата комбинация мъж с пари - красива жена. Към преуспелите винаги е имало и ще има специално отношение.
Връзките в днешно време са токсични - така ги определят, живеем във времена, в които всеки обявява колко много любов може да даде, а същевременно повечето са неспособни на това. Живеем в ненормално общество. Жената вижда токсичност, ако мъжът не мие чинии наравно с нея, образно казано. Мъжът вижда токсичност в женските натяквания, примерно, прибави и елемента - аз мога да имам нещо по-добро. Получава се епидемия от самотници, всички убедени, че някъде там съществува човекът от техните представи. Рано или късно стигат до истината.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: c703fd7af1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Номер 5 ме е изпреварил.
Авторе, няма значение дали сме 1ви или 21ви век, нещата на фундаментално ниво са едни и същи. Хомо Сапиенс като вид не се е променил, независимо от политиките и устройството в държавите.
Богатите и хората с власт, винаги са имали много жени. Просто днес се наричат любовници и извънбрачни връзки, което всъщност е без значение.
Има и доста хора от средната и ниската класа, които също са полигамни. Тоест дали ще спиш само с една жена или с много, до голяма степен е личен избор.
Може би един беден човек няма да успее да зариби някоя топ моделка, но ще може да зариби поне 5 жени от неговото обкръжение, да спи с тях и да им направи деца, стига да няма скрупули. Дори познавам някои бедни хора с по 3 деца от 3 различни жени, нищо, че не са богати бизнесмени.
Авторе, предлагам ти да прочетеш книгите- Homo Sapiens и Homo Deus.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 513cb4087f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Пропускаме, че авторът явно е гледал някой турски сериал от онези на историческа тематика и е решил, че това е било масово и по онова време всички са били с хареми - това си е до наивност и разгоненост, но тук обсъждаме дали полигамията може да се появи от нищото. Аз обаче имам трагична новина за автора: правилно си забелязал някои неща, но грешката ти е, че смяташ стар начин за справяне с проблем за още актуален.

Приемаме, че жените искат партньор, но не им връзва с онези от топ групата. В наши дни това води и до следните варианти, никой от тях нямащ общо с полигамията или да бъдат нечия любовница:
1. все пак си хващат някой извън тази група.
2. остават сами.
3. решават, че искат да станат майки, но нямат мъж и ползват услугите на така нареченото инвитро, т. е. оплождат ги изкуствено и си карат сами, но с дете, защото не държат на мъж до себе си. Помните ли го това чудо? По Османско време го е нямало, уви!
4. ако жената е от една по-особена група, може да се омъжи за дърво, сграда, дори манекен от витрина на магазин, както и за анимационен герой. Е, последното го е правил мъж, но пък прочетете статия за най-странните брачни партньори, които някой е избирал и ще осъзнаете, че една част от хората нямат нужда от мъж или жена, те се целят в съвсем друга таргет група! Не ги защитавам - странни са ми, но те дори сега не са се затъжили за полигамията, та в бъдеще ли да очаквам да им се прииска? А и да стане, дървета ли няма достатъчно, пластмасови манекени ли...?
5. отделно зоофилките /стереотипът за мъжа, който прави секс с коза не значи, че само мъжете имат подобни... вкусове/ не са се изпарили. Е, няма как да го направят официално, но сигурно ще има и такива!
6. с напредването на технологиите е напълно възможно да се популяризират роботите. В някои държави вече се вихри техническа революция, какво правим, авторе загорял, ако роботите станат масово явление и то в следващите 20-на години? Няма мъж за госпожата, но пък може да си вземе робот, който напомня на мъж в доста отношения. Капитализмът вече ги снабдява с парите за покупката, остава само твоите изводи да ги тласнат към нея. А ти си мислеше, че само другите мъже са ти конкуренция!

А дори не знаем какво ще се промени в бъдеще! Може да стане възможно да си клонираш мъж по избор и дамите просто да платят на някой генетик да им създаде идеалния партньор на съответната възраст /говорим хипотетично, защото кой ти казва какво ще се случи/. Може да се появят извънземни и да те съсипят откъм шансове да се уредиш даже с една, та какво остава за повече?

А да не говорим, че Ковид разгонва фамилията на икономиката и не се знае дали няма да стигнем до тотален колапс на същата и нов строй, където да се завърне нещо добре познато - няма вече топ нещо си, парите са по-равномерно разпределени. Тогава защо им е на жените да правят хареми като в миналото? Намират си един, за когото всяка такава ще бъде "единствена" /думата още си е хубава, ако питаш мен/ и си свиркат!

В заключение ще кажа, че си започнал да мислиш добре, но в неподходящ момент се е активирала другата ти глава, което е компроментирало анализа ти и си стигнал до удобни за нагона ти варианти. Полигамията умря, лично бях на погребението ѝ, казано метафорично! Ако нещо се промени, няма да е с помощ от миналото, а от бъдещето! А там, братле, твоят... полигамен ще има жестока конкуренция и само малка част от нея вероятно ще бъде от мъже, раждани по естествен път на планетата Земя. Така че не се хаби, а решавай какво ще правиш в сегашната неполигамна ситуация! Бъдещето го остави за по-нататък!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: af089be5b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Само не свързвайте официалната полигамия с исляма, че става смешно.

Прабългарите с по две жени, китайци и японци с жени и "наложници", стари племенни структури... явлението е масово. Предшесва не само исляма, а и християнството, че и юдаизма.

Разбира се, докато повечето мъже не умират преди 20, бигамията е по-стабилна.
Основната причина за полигамията в исторически план е била във високата смъртност при мъжете и сериозният дисбаланс в наличните мъже и жени.
А и при типичната верига бременности във фертилна възраст на жената, съчетана със 25 % шанс за смърт на родилката... е имало повече логика мъж с възможности трайно да се обвърже с група жени.

Мисля, че историята рядко се повтаря, но може Хайнлайн и/или Кларк да са прави. Тогава ще видим как "Срочни" договори за брак, линейни/верижни бракове и доста други форми на отношения стават по-масови.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 5dc76b5bc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Номер 10, много лимитиращо вярване. Знам много наистина богати хора, които си нямат любовници и в същото време средностатистически познати и приятели, с нормални финанси, които си имат по 2-3 любовници.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 72f49b8829
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Ако се случи нещо подобно... 80% и над няма и да помиришете жена от близо, а някои ще са с по няколко.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: f4750db852
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Според мен в момента с среща всякакво разнообразие от връзки в огромни количества. При това се "приема" всичко. И ако в миналото недопустимите връзки са се криели, днес не е така. Според мн и сега, и вбъдеще ще има разнообразие от връзки. Бъдеще имат всички видове връзки. Но истината е, че моногамната връзка, възникнала като единица, подсигуряваща семейната и индивидуалната сигурност, всеки индивид във връзката, включително потомството, е устойчив, сигурен и добре работещ модел също с бъдеще.
ж33

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 7fc882acda
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Като имат и няколко жени ще означава и по 1 или 2 деца от всяка. Кажи ми сега как този мъж ще има пари за тези деца, че и за жените си? Вече едно семейство мъж, жена и 1 дете не им стигат парите, пък какво остава за това. Хвани си една любовница и не мисли глупости. Аз предпочитам мъжът ми да има любовница за която не знам, отколкото още 2 жени в къщи. И ти сам каза "в империя". Купи си една империя и после ми говори за 3 жени.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 05c41a13ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   До 12
Кои влогъри да съм гледал? И също не е от турски сериал или какъв от и да е друг. Не виждам смисъл да се заяждате, просто въпрос, не нападам никого.
Въпросът ми е породен от темите в сайта, тъй като има много теми, вкоито се казва, че жените се целят в топ 10-20% от мъжете, не от ютуб.
Все пак благодаря на всички за коментарите.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 05c41a13ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Не съм гледал влогъри, въпросът е породен в резултат ит темите във форума. В много от тяй се казва, че жените се целят в 10 20% и затова ми стана интересно. Не от ютуб или от някакъв сериал и тн. До номер 14 - И защо ме обиждаш, че съм загорял или, че рязсъждавам с нагона си??
Никъде не съм се оплаквал, че не правя секс. И не казвам, че съм вървежен играч, но не е като да не правя секс изобщо. И да подчертая, не е платен.

Авторът

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker