Първата крачка аз или той? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Първата крачка аз или той?
преди: 3 години, 20 дни, прочетена 2130 пъти
Искам да попитам аудиторията мъже/жени как смятат, кой трябва да направи първата крачка? Била съм и пасивна,и активна страна в различни ситуации. Когато съм директна и действам, имам чувството, че ги отблъсквам. Когато съм пасивна, те се боят да предприемат нещо или изчакват и питат неща със заобикалки. Като цяло мога да съм и двете, нямам проблем, ако ми харесаш да ти пиша или заговоря, но ако не видя достатъчен интерес от другата страна,се оттеглям. От доста време съм необвързана и съм фокусирана в други неща, но мисля скоро да започна да се оглеждам какво е положението наоколо. И все пак съм леко объркана. Като ми пука и се старая, не става, като съм на принципа "каквото стане" пак не става, като показвам интерес,не става, като съм дистанцирана, познайте,пак не става. Тъъ,какво мислите?Какво правите вие?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 20 дни
hash: d5e257cdf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   За мен мъжа трябва да прави първите крачки
Писали са ми жени първи и никоя от тях не ставаше, докато тези, които аз харесвам "чакат"аз да им пиша или някой друг, защото знаят, че са харесвани.
М35

 
  ...
преди: 3 години, 19 дни
hash: e6a780d978
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Бъди себеси ! Спри да се променяш ! Пасивните не могат да бъдат активни но активните могат да се променят а като започнеш да се променяш ставаш не сигурна и се губи интереса.
М32

 
  ...
преди: 3 години, 19 дни
hash: 5c85aa4fc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Зависи.Нещо посредата трябва да е.Добре,че имаш опит и в двете състояния.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 19 дни
hash: 74843c7505
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Е не става, защото все попадаш на неподходящи. То подходящи вече няма де, така че не се филмирай. Ама чак пък никой да не те харесва, ето това не разбирам?

 
  ...
преди: 3 години, 19 дни
hash: 1f79ed9173
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Има си научно обяснение за това, защо мъжа трябва да прави първата крачка. Първата причина е, че тъй като жената като по-слаба, иска и очаква мъж който е уверен в себе си, излъчващ сила, респективно за да може да я защити. Тази причина е зададена на генетично ниво, тук роля играят и в-ва наречени ''феромони'', които всеки индивид излъчва и т.н. Втората причина е, че чисто и просто жените се страхуват и не могат да понасят откази от мъже. Страхуват се да не ги ''отрежат''. Когато една жена се сблъска с отказ от представител на силния пол, това е страшен удар по нейното самочувствие. Още от малки им е втълпено, че те са принцеси, че заслужават едва ли не целия свят и т.н, и в тази връзка, за да са 100% сигурни, че даден мъж ги желае, те го оставят да прояви интерес пръв. Също така, ние мъжете сме свикнали още от малки с откази, като се почне от детска възраст, харесали любимо момиче в училище, та чаак до стари години може (да не дава Бог, и всеки да си има съпруга). Та в този ред на мисли, от мъжа се изискват доста повече неща да съблазни дадена жена...трябва да е еди какъв си, да има еди си колко пари, да прави това, това и това...и т.н. За това и повечето мъже като осъзнаят, че и сами са си достатъчни (което се случва винаги), повечето спират да търсят сериозна връзка (защото в повечето случаи, жените не са ги харесали и са ги отритнали), и просто се отдават на живота си, и само правят с*кс без обвързване.

М22

 
  ...


...
преди: 3 години, 19 дни
hash: 90a46b65b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Като гледам в поста ти колко пъти употреби думичката ,,НЕСТАВА,, ми стана ясно точно къде е проблема.....и той далеч не е в ,,Кой ще направи първата крачка,,.....



Чингис Хан

 
  ... горе^
преди: 3 години, 19 дни
hash: f599ffe2cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Ако те накефи много някой ти трябва да действаш задължително, иначе изтърваш! Нищо не губиш все пак. Предрасъдъците ти са верни, обоснован и всеизвестни, но както виждаш и няма да проработят в твой интерес. Тук тънкия момент е настроението и нагласата на участниците в чата, откъдето пък често идва загубата на интере съдейки по мои наблюдения без значение кой бил първи. Затова по-скоро е важно да се оставя коридор и за по-продължителна комуникация инача всичко друго обикновено приключва много бързо за съжаление.
М36

 
  ...
преди: 3 години, 19 дни
hash: f66e00dcc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Аз пък съм върл фен на реципрочността и отхвърлям стереотипите, изброени в предишните коментари. Може да е по-лесно да се възприемат цели групи хора чрез стереотипи, но в същото време така биват привеждани под най-малкия общ знаменател и... се губи нюанса. Изненада ли е тогава, че не ти се получава?

Прието е, например, мъжът да "гони", щото така е било от време оно. Като ловец, един вид! Да, ама бая съм обикалял лесовете балкански и не съм виждал мастодонти в тях. Де да знам, може да съм кьорав. Обаче просто не ми отива тигровата препаска, а пък не съм си упражнявал и "Уга буга!"-то от доста време. За последно като го изревах, ме изгледаха с разбиране и после любезно ми показаха къде е тоалетната.

Говори се и за "женската гордост" и как, ако жената преследва, много лесно може да изглежда отчаяна за връзка, а пък никой не обича отчаяните по принцип и точно това отблъсква. Ок, хубаво, ама да попитам нещо тук: я си представи обратното, където мъжът решително и настъпателно се врязва - с шпагат в стил "Моци" - в живота на една жена. Няма не искам, няма недей. И я си представи, че тази жена вярва в стереотипите и затуй е нежна душа, която я е страх да каже 'не'. Какво прави тогава? Ами като няма изход защото е "гепната", може само да си въобрази, че обича покорителя си. Истинско ли е това, обаче? И колко време може да оцелее такава връзка? А не е ли по-добре да е осъзната любов - да знаеш защо обичаш половинката си, както и защо си обичана ти? Не е ли последното рецепта за връзка, която може да е до живот? Реципрочност.

И нюанс. Харесаш ли си някого, най-важното е първо да го опознаеш... и да му позволиш той да опознае и теб. Ей тука има значение нещо, което май-май убягва масово на хората, независимо дали са мъже или жени - искреността. Няма ли я нея, няма и опознаване. Опознават се само маските, които ни е шубе да свалим.

Та така за стъпките, авторке. По-често правя първата аз, защото съм, нали, мъж и също така неандертал, но стига да разбирам защо тя е направила първата - тогава нямам ама абсолютно нищо против. Най-важното за мен обаче е стъпките да бъдат редувани. Аз първата, тя - втората, аз - третата и т.н. И честно да ти кажа, с този метод мощно се провалям и аз, ама знаеш ли какво? Нужно ми е този подход да проработи само веднъж.

 
  ...
преди: 3 години, 19 дни
hash: ead299ecb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Четете какво ви е написал номер 8, може и нещо да ви се пропие в непромокаемите мозъчета.


Братан.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 19 дни
hash: e29303714f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Коментарът на No 8 е едно от най-стойностните неща, които съм чел тук напоследък.

 
  ...

...
преди: 3 години, 19 дни
hash: f2de190a87
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Към тези дето казват, че ако жената направела първата крачка отблъсквала мъжа, щот изглеждала отчаяна - е хуу де, само на мен ли ми е трудно да си представя как някоя инстаграм моделка, или айде, някое по-хубавко момиченце, отива при някой средностатистически пич, показвва му интерес и тоя е отвратен, защото му изглеждала отчаяна?????? Уат?! На коя планета е това? Ок, възможно е някой там да се обърка, или пък да реши, че е някаква гавра, или да е аутист, или да си има приятелка, или квото там, ама ако го направи 10 пъти, гаранция, че поне 9 ще й вържат, стига да изглежда прилично (момичето).

към 8,

Брат, то всичко хубаво, ама къде ти време да се опознавате толкова бре? Тя всяка бърза да си прави изводи за теб от първия поглед и или те реже, или ти пуска.
Да не говорим, че ако те първа ще се запознавате, как би могъл изобщо да прецениш любов ли е, що е, има ли го, няма ли го? Ти просто виждаш човек, който те привлича физически. Не го знаеш кво е, що е. Ще отида аз в бара при някоя яка бичкия и ще почна да й обяснявам как искам да прекараме 5 часа заедно, да си разказваме историите на живота, че да се опознаем..........колко залагаш, че ще ми върже?

С жените, особено с модерните, трябва да си брутален. Точно като това дето описа, влизаш в живота й, вземаш я (ако ти позволи) и толкоз. Пък тя нека се чуди, ся тва истинско ли е, не е ли. Всичко е истинско. Щом седи до теб и ти се кефи, значи е истинско колкото и всичко останало на тоя свят. Плюс това, за жените това, че нещо е истинско днес, не носи със себе си АБСОЛЮТНО НИКАКВА гаранция, че утре същото това нещо ще е все още истинско. Така че кел файда да седя да го мисля и да се кахъря?

Аз залагам на това да вляза като ураган, да троша, да вземам, да давам, да искам, да й преобърна света, да я разпилея така, че после цял живот да не може да се събере. Такива мъже помнят жените. А не онзи дето седи и й обяснява как иска да я опознава. Тя ако иска да я опознаеш, сама ще се разкрие и без да я питаш.

 
  ...
преди: 3 години, 19 дни
hash: 0032f2099d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, знаеш ли пък на жените колко са ни важни тези дето са ни оставили спомен? Те са нищо повече от един 'спомен', важен е само този който остава с нас, с който създаваш семейство, живееш. Ти продължавай да създаваш спомени, защото такъв ще си останеш. Просто един спомен.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 19 дни
hash: dfbc234a22
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   До н 8

Браво, пич!
Страхотен коментар!
Направо настръхнах, докато четях..., такива истини си написал, невероятно е как всяка дума си е на мястото!
А и този тънък хумор :-)
Ще проработи, пич, няма начин да останеш сам, помни ми думата!

От една впечатлена жена

 
  ...
преди: 3 години, 19 дни
hash: 74843c7505
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Аз лично харесвам активни мъже, които показват и действат. Тези мъже са решителни и имат успех не само с жените в живота. Жената може да даде сигнал, знак, че харесва даден мъж, но първата крачка е редно да направи той. Иначе е просто една сополива г-ца, а не мъжкар.

 
  ...
преди: 3 години, 18 дни
hash: 188e1358bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Н12- намирива ми на краен феминизъм от теб, много гадно смърди.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 18 дни
hash: f66e00dcc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   От 8: благодаря на всички за петте звезди и милите думи - трогнат съм, особено защото коментарът ми дойде от по-дълбоко място и не го написах ей така. Явно е резонирало и при вас, и показва че колкото и да е лесно да се сипе негативизъм в анонимен сайт, има и доста хора с принципи и усещания за какво е *редно.*

До 11: в никакъв случай не казвам, че жената да прави първата крачка е задължително от отчаяние. Напротив, по-нататък написах защо може да не е. А с тоя пример с инстаграмката - и извинявай, ама пълна фантазия ми се струва - оставам с впечатлението, че говориш изцяло за физическото и секса. Аз за друго говорех. Твоят пример, натъкмен спрямо моят коментар (и също толкова абсурден): инстаграмката да ти се лепне на първата среща, да иска да живеете заедно на втората, да ти говори за женитба и деца на третата. Какво би си помислил тогава?

Отчаянието е рядко толкова очевидно, но когато се усети, и тук държа да подчертая, че и двата пола мислим по същия начин по този въпрос (затова представям нещата от смесена гледна точка), тогава през главите ни минават въпроси като:
- Дали ме иска защото цени нещо в мен? Или съм компромис...
- Дали летвата не е свалена дотолкова, че абсолютно всеки "става" за него/нея?
- Какво толкова се е объркало в предишни връзки? Дали не е защото е сбъркан/а той/тя?
- Дали не действа заради социален натиск? Мама и тате врънкат за внучета, всичките му/й приятели са се задомили и имат деца, а часовникът тиктака. Връзка,а ама не защото не можеш да си дори представиш живот с друг/а, а само колкото да си кажеш "ето ме, постигнах Х и У, също като тях, значи и аз съм сред успелите вече".

Колко от тези въпроси те пълнят с мили и топли чувства? При мен са точно нула.

Познавал съм двойка, която се събра точно поради последната причина... и последно като ми пукаше за тях, бяха такива преструвки между двамата, че ми стана мъчно за детето, което си направиха. Поне дядовците и бабите са били щастливи, предполагам (тук малко сарказъм). За известно време, де.

За останалите ти точки накратко:
"Щом седи до теб и ти се кефи, значи е истинско" - А може би не. Човек лесно изпада в самозаблуда. Ще се изненадаш какви гимнастики правим с мозъците и мислите си, за да премахнем противоречията във вътрешния си диалог.

"за жените това, че нещо е истинско днес, не носи със себе си АБСОЛЮТНО НИКАКВА гаранция, че утре същото това нещо ще е все още истинско." - Чини ми се, че си се занимавал с незрели личности. То и един мъж може да иска нещо днес, друго утре. Зрелите умове не се променят от днес за утре току-така, точно с тях можеш да изградиш нещо значимо.

И накрая... "Тя ако иска да я опознаеш, сама ще се разкрие и без да я питаш." Аз като написах маски, нямах предвид санитарните такива, ама трябва да напиша ферман за да го обясня. Само ще цитирам една мисъл, която ми харесва и е по темата:

"Аз не съм това, което мисля че съм. Аз не съм това, което ти мислиш че съм. Аз съм това, което аз мисля, че ти мислиш че съм."

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 7a5a657dea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Опитвала съм да съм пасивна, но не... това не съм аз... аз съм си дейна и когато харесвам някой или нещо си го взимам. Може би и да е от зодията ми близнаци - тъй като е мъжка зодия/ според легендата са двама братя/, може и това че съм родена във вторник - марсов ден, активен, агресивен. Не умея да чакам и да бездействам. Обаче когато съм показала интерес към някой, се отдръпвам леко, за да поведе той хорото. Просто има мъже, които са женски зодиакални знаци / не разбирайте, че са обратни, не /, те са по-пасивни и има да чакатеее да направи първа крачка, няма да я дочакате скоро...

ф36

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker