Пътувате ли с влак (БДЖ) ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Пътувате ли с влак (БДЖ) ?
преди: 3 години, 9 дни, прочетена 1408 пъти
Здравейте! Пътувате ли често с влак, какви са ви впечатленията ? Аз съм пътувал като малък но нямам никакви спомени. Смятам тази пролет през уикендите да си правя екскурзии до някои от градовете в България. Какво е състоянието на влаковете? Разкажете за вашите пътувания. Избрах да пътувам с влак защото учениците ползваме 50 % отстъпка, билетите излизат много евтино.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 дни
hash: 7d56fd149d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Пробвай няма да съжаляваш!

 
  ...
преди: 3 години, 9 дни
hash: b4223ebf26
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Билетите и без друго са без пари, а с отстъпка хептен. Няма да останеш очарован, но ще те закарат. Имат и добро парно за зимата.

 
  ...
преди: 3 години, 9 дни
hash: 61e1b22e3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Живея в чужбина и 1 път годишно се прибирам в БГ. Нарочно пътувам с БДЖ, защото някак ме кефи неподправената обстановка.
Мизерията, бавните влакове, прекачванията, хората и прочие.
Направо се чувствам като в приключенски филм.
Всеки път се запознавам с доста интересни хора, има и много чужденци. В скованата северна държава в която съм, няма такива приключения.
Последният път пътувах миналото лято. Трябваше да сменям влак, вратата не искаше да се отвори, бягам към другата, внимавам някой ром да не ме обере, хвърлям раницата.
Качвам се на някакъв влак за Добрич, той пък закъса по пътя от жегата, ватмана запали цигара в купето... Излязохме всички навън, чакахме няколко часа, запознахме се с една камара хора, пихме бири, накрая с някакъв автобус ни извозиха.
Яко приключение.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 дни
hash: b13bce5a7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз точно вчера пътувах за 2-и път досега. Харесва ми БДЖ транспорта, не е скъпо, нямала съм някакви произшествия досега. Влаковете не са лоши, харесва ми.

 
  ...
преди: 3 години, 9 дни
hash: da28123e87
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ако се надявам да ме изнасилят циганите - да!
То отдавна вече не е БДЖ, а е ЦДЖ..

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 дни
hash: bc3c4f9b56
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Някои влакове са в добро състояние. В сайта на БДЖ има информация за всеки влак какъв тип е. Първата класа не е луксозна, но има шанс да се отървеш от циганите ако си там -те такова не ползват.
Има много приятни електрически мотриси сименс, които са пътнически влакове. Много нови и симпатични са. Имат климатик и за лятото са добре. Единственият минус е, че спират на всяка спирка.
Не очаквай лукс в БДЖ, но е евтин и удобен транспорт. И избягвай пътуването в понеделник и петък, че тогава е пълна лудница. :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 дни
hash: 5890d701ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   За мен да се возиш в БДЖ е приключение. Имам чувството, че се возя в някакъв музей. Има една особенна енергия, която никъде другаде я няма.

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: 27edf1b81c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За разлика от теб, аз съм пътувал цял живот с влак. Нямахме кола, когато бях дете; сега мога да си купя, но пътувам рядко, за да имам полза от поддръжка на такaва.

Чистотата е на ниво, въпреки че ако си свинал в собствена кола, ще ти се стори мръсно. Просто вагоните са много стари и интериорът им е изхабен. Основно пътуват учащи, пенсионери и други, защото е евтино. Сигурноста е добра, никой няма да те пребива и изнасилва. Това са абсолютни глупости.

 
  ...
преди: 3 години, 6 дни
hash: d7242edaed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Сигурно 1 година от живота ми е минал по влакове. Много обичам да пътувам. Даже многократно предпочитам пред да карам кола. Удобно, гледка. Почивка. Евтинийка. Кеф.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 дни
hash: e77fcfe51c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Аз съм израснала по влаковете, тъй като почти цялата ми фамилия работи в БДЖ.
На мен най-ми е готино в бърз влак с купета, обожавам просто. Където и да пътувам, дори да е за по-дълго.
Кофти е, че почти не са чисти влаковете, тоалетните в повечето случаи са тотал щета. Но на мен си ми е най-голямата тръпка.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 дни
hash: 24a28eb92e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   За мен лично да пътуваш с влак е едно прекрасно изживяване, макар и рядко да пътувам с влак аз много обичам, а и е много приятно и сякаш се освобождаваш от лошите мисли, много е приятно. Опитай, едва ли ще останеш разочарован, а и билетите са изключително евтини, има хубаво парно през зимата, общо взето всичко е ок и ми харесва, но за мен има само един минус, той е, че тоалетните не се поддържат кой знае колко, но пък нали плюсовете са повече, а минуса е само един, затова пробвай!

 
  ...
преди: 3 години, 4 дни
hash: c51ea03862
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Да, като студентка изцяло с влакове. Билетите са по-евтини, има намаление за учащи и пенсионери.
Не е лукс, но се понася. За 4 години имам доста спомени по гарите. Ремонти на БДЖ, траещи месеци, прекачвания от автобус на влак заради ремонт. Пътуването през зимата си е истинско приключение. Парното бумти, рядко ми се е случвало да е студено. Но имаше закъснявания, паднали дървета, непочистени линии.
Но иначе си е забавно, ако пътуваш с другарче. Завързвала съм разговори с доста други студенти, с чужденци. Пълно е със студенти, особено ако пътуваш по линия, където има град с университет.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 дни
hash: c50f6e9d72
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Ние с мъжа ми така обичаме да ходим на море. Вземаме си спално купе само за двамата за отиване и връщане. В купето си има мивка, шкаф, спално бельо, абе нещо като две звезди хотел. Правим си там салата, сипваме си по една напитка, пускаме си музика, бърборим си, после се наспиваме и сутринта сме във Варна, пием по едно кафе и слизаме; едно такси до курорта и готово. По обратния път до София - същата работа, само дето вече сме си купили смокиново сладко и правя филийки за закуска. Нямаме проблем да пътуваме и с колата, но така ни харесва повече, то си е част от почивката. А и практически печелиш два дена от отпуската, защото след шофиране цяла нощ, половин ден спиш. А така - отпочинал и в добро настроение - само си оставяш багажа и се гмурваш в морето.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker