Копане или купуване на биткойни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Копане или купуване на биткойни
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 846 пъти
Ако имаш някаква сума за инвестиция в биткойни например 10 к, кое е по-добре - да си купиш мощен комп и да копаеш или директно да си купиш биткойни? Какви предимства и недостатъци имат двете? И кое е по-добре от инвестиционна гл.т.?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 58c2de7c8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   В момента не бих направил нито едно от двете, имало е далавера да се копае преди години сега все по-малко биткойни се изкарват с копаене а техниката която ти е нужна и електричеството което изразходва са чудовищни. Да се купи също не е оферта, защото цената е на върха, за покупка трябва да се изчака някаква по-сериозно корекция на цената.
Има една вечна фраза при инвестициите "Купувай евтино,продавай скъпо" .
Като цяло аз не бих се заигравал с биткойна, но ако си решил моят съвет е да изчакаш цената да падне и тогава да купуваш.
Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 6d25eabed4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Биткойна за момента, а и като цяло, не се копае с обикновени компютри, а с асици. За мен е по-добре да ги инвестираш в някой cold wallet парите и да си го държиш.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: bd928773d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Точно в момента при тази цена на Биткойн, една сносна копачка ще се избие лесно, особено щом имаш заделени пари настрани и нямаш кредит по който ти тече лихва. А, дори и нещо да се обърка, можеш да изкопаш колкото си изкопал примерно за два-три месеца и да продадеш копачката на малка загуба. Тъй като вероятно с такива пари ще си купиш новички видеокарти, а ако решиш да продадеш цялата копачка до една година, гаранционните компоненти прибавят стойност(да, знам, при копаене им отпада гаранцията, но все пак вдъхва сигурност че не купуваш някакви боклук на 5 годин с флашнати и изгърмяли карти, който лапа два киловата и едвам стигам 100MH/s). Важно е да се знае и че с вдигането на цената се вдига и сложността на копаенето. Също трябва да обмислиш и цената на електроенергия и дали тези карти, които възнамеряваш да купуваш ще са достатчно енергоефективни. Не съм запознат кои са най-популярните, но повечето се овърклокват и undervolt-ват. В момента най-желани и най-скъпи са RTX 3090 - най-мощната видеокарта в момента. Само една бройка от тези, може да копае ЕТH(Етериум) с около 40-50Mh/s и то преди да се tweak-не подобаващо.........Според мен, послушай съвета на №1 и изчакай да приключи текущият bull маркет и да спадне леко в цената. Не слушай другите спекуланти, че видиш ли щом някакви си големи конгломерати купили от тази криптовалута, значи не били идиоти и нямало да инвестират в нещо от което ще са на загуба. Тесла купиха $1.5B при цена $48K и само след седмица заявиха печалба от $600M, но след още една седмица цената беляза голям спад като за първото тримесечие на годината и беше $40K.......а, сети се сега Тесларите дето бяха на 600 милиона печалба, при тази цена колко загубиха? И колко ще загубят, когато до края на тази година спадне до 10 хиляди.

Номер 2 - глупости, първоначалната замисъл на ASIC и въобще възникването му е много преди Накамото да създаде Биткойна. ASIC означава интегрална схема със специално предназначение, но не е bitcoin intended. Все едно да кажеш, че понеже 98% от сървърите по света са на Линукс, то той не става за ежедневна десктоп употреба(има една дузина дистрибуции за тази цел!). В ранните години до 2012-та се копаеше с всякакви щайги, защото сложността беше ниска и дори и една утрепана Radeon HD 5770 копаеше по един - да не говорим за яките двучипови тупалки като HD 6990, а сега наистина не се копае(не е невъзможно), защото е повишена сложността на тези комплексни математически операции, които се изчисляват, за да се генерира BTC. В момента масовата практика е да се копае Етериум и да се конвертира в Биткойн или Монеро! Също има и други фактори като например застраховане от кражба, повреда на някоя от картите и дори спиране на тока понякога(ако си далеч от мястото, където си ги оставил, ще трябва да отидеш на място и да ги рестартираш).

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 1269649765
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Малко изпусна момента да купуваш биткойно, имаше период в който бяха на безценица, а сега са рекордно високи, който купил-купил не ти е оферта да купуваш сега. Следи курса и когато падне купуваш, чакаш да се вдигне и си ги теглиш. Може да опиташ и с природен газ, злато, сребро и тн.
Успех
Ж21

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 96feb3bb79
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Много си закъснял. Копаенето беше далавера до преди 7 години(от гледна точка на личен компютър) а сега вече цената има голям шанс да е в върхът и да падне рязко.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker