Устойчивост на двойката и връзка с личното щастие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Устойчивост на двойката и връзка с личното щастие
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1240 пъти
Здравейте, искам да Ви помоля да споделите мнението си по един на пръв поглед елементарен и дори глупав въпрос:
„Доколко устойчивостта на двойката е важна за личното щастие на хората. Или обобщено за обществото като цяло- доколко устойчивостта на семейството е важна за просперитета и развитието на обществото.
Питането ми е породено от това, че аз не съм щастлив вън от общуването с партньор. Не съм нещастен когато съм сам, но да си сам ми изглежда някак абсолютно безсмислено. Имал съм дълъг и според мен успешен брак, който се разпадна от нищото, после съм имал дълга и според мен успешна връзка, която също се пропуква. А влагам всичко от себе си. Никога не съм си позволявал груба дума, обида, поведение или жест, всичко спечелено съм влагал веднага и изцяло във връзката, нула вербална или физическа агресия, емоционална балансираност, физически добра форма, хигиенна поддръжка, доходи 3-4 пъти по-високи от средните за страната. И…..провал.
Добре де, ако съм само аз-приемам, че нещо проблема е в мен. Но масово е. Жени напускат мъжете си защото мъжете им били неудачници, мързеливци, разплути дебелаци, грубияни. Мъже предпочитат да не им се мрънка вечно и за всичко. Е, кажете ми моля Ви- по-щастливи ли сте като няма сутрин до кого да се събудите, когато няма на кого да кажеш „добро утро“, когато няма с кого да планираш екскурзия до Италия, когато няма кого просто да хванеш за ръката и да минете през морската градина. За обществото е същото. Аз поне не знам да има социална формация, която да се развива и просперира, а семействата да се пукат и разпадат.
Да си сам добро ли е?“

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: c57916cba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Няма идеално. Мъжа ми страшно ме дразни, мрънка, никога хубаво нещо не ми казва. Желание за секс и желание да е с мен не виждам. А сме само от 5гженени. На мен пак и е самотно. Имам деца и с тях никога не съм сама.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 7cf8248317
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Здравей,
При мене е същото. Добра работа, доходи над средното. Всяка стотинка инвестирана в брака. Никога нищо не е липсвало (поне според мен). Никога не съм нагрубявал, посегал и т.н. Тренирах всеки ден. формата ми беше покъртително добра. Децата си имат всичко, ама буквално всичко. И изведнъж след близо 20 годише брак ми се заявява :
-Вече не те обичам. Вече не ме правиш щастлива.
Опитах всичко, ама буквално всичко да спася брака си , но ударих на камък. Нищо . Както и да е изнесох се буквално само с дрехите на гърба си. Последва развод. Изживях го много тежко, нправо се сринах. Изобщо не знаех къде се намирам. И само 2 дни след развода, тя представи в социалните мрежи " Новия " . Аз прец цялото време обвинявах себе си. Постоянно търсех вината в себе си, а то ... Имало си причина. Сега почти 2 години след раздялата още съм сам, нямам желание за нищо. Занемарих външния си вид. Единственото , което правя е работа. По 12-14 часа на денонощие 7 дни в седмицата. Празници, делници няма значение. Крепи ме единствено работата. Нямам представа, защо навсякъде около мен всички, масово се разделят. Всички са полудели. Жените са меркантилни изпозвачки, а мъжете мислят само коя да изклатят. Няма го вече семейното мислене, няма думата НИЕ. Аз давах всичко за семейството си, а него вече го няма. Поне видях, че не съм само аз така. Това е масова епидемия.
М45

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 41b8b14d9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От описанието ти за теб се разбира че, не разрешавам проблеми в личният си живот. Дори ги игнорираш явно, все едно нищо не се случва, че мине момента на кризата и всичко ще е ок без ти да правиш нещо. Е, както виждаш не стават така нещата.
Няма как да се разбият и брак и в последствие дълга връзка ей така от нищото. И ето, сега и сам се страхуваш да останеш...
Да поемеш отговорност за себе си.
Да си сам ще ти е от полза ако приемеш този етап като предизвикателство към себе си- себеопознаване на първо време, да се научиш да прекарваш приятно време със себе си, дори да ходиш на почивка сам и да ти е ок.
Коментарът ми ще ти прозвучи може би като размахване на пръст, но е само насочване към теб самият, от теб си зависи дали ще погледнеш себе си откровено.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: d451f50cb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Ном 2. Не се терзай, ами се стегни. Стани си самодостатъчен. Ти не живееш заради брака си, а заради себе си. И това е всичко, което имаме в живота. Всичко друго може да го имаме, може и да го нямаме. А бившата ти жена скоро ще разбере какво е загубила и ще съжалява. Тя може би вече съжалява.
До автора на поста - същото - бъди си самодостатъчен. И тогава може и да се появи точната жена. Ако се вкопчваш в някого само да не си сам, така я отблъскваш. Жените не обичаме отчаяни мъже. Остани сам и пак ще кажа - ние сме единственото, което имаме в този свят.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 1bfb7bfd32
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ако имахме отговори на всички въпроси нямаше да имаме проблеми. Семейството е важно, ако отношенията вътре между мужа и жената са балансирани. Смисъла е да осигурим спокойна среда за да растат децата ни. Другото... относно отношенията мъж-жена е толкова крехко и изисква доста грижи от двете страни. Чудя се и аз, защо идеята за сключване на брак е наложена, след като създава илюзията едва ли не притежаваш човека до теб и няма нещо което да ви раздели. Ако нямаше брак дали идеята, че всеки е свободен в даден момент да напусне връзката, дали не е мотивиращ фактор да останеш в нея по-дълго. Да, авторе, истински споделените мигове с някого са хубави и осмислят много неща.
Номер 2, не се давай, горе -долу на едни години сме. Не се знае къде ще срешнеш жена, с която да се разбирате.
Друг е въпросът дали в двойката, хората не започват да се приемат за даденост след определен период, защо си позволяват да се стигне до там? Как се излиза от тази криза?

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: e9e68cc0a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Знам, че нещастието във връзката ми може да повлияе на всеки друг аспект от живота ми. Знам също, че щастието във връзката ми може да ме направи в пъти по-мотивирана и усмихната за всичко извън дома ми. Тук ми излиза онзи клиширан цитат- по-добре сам, отколкото зле придружен. Била съм в лоша връзка, не ми се отрази благоприятно и ако това се повтори, със сигурност ще си тръгна.

Искам човек, с когото да споделяме еднакви чувства и да бъдем добър екип в живота. Ако ще се разсейвам на работа, не искам да е заради скандал с мъж, предпочитам да е защото мисля за обедната почивка или защото съм се загледала в календара. Няма по-тъжно от това да стоиш в някакви кофти отношение, единствено за да не се събуждаш сам... то не е по-добре да се събудиш до напрегнат човек и денят ти да започне с разправия.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 3f621021e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Здравей,
Не ни е добре, но сякаш човек, когато преживее разочарование малко се затваря в себе си. Имах труден брак и развод след това. Трабваше ме доста време след развода да преодолея всичко и мисля, че успях. Сега съм добре-работа, кариера, дете, но и сама на 42 години. Не си го признавам, но вътрешно не ми е добре сама. Година и половина след развода се запознах със симпатичен, интелигентен и реализиран мъж в процес на развод, но не знам защо не се получи. Миналата година го видях случайно с новата приятелка. Намери ме в социалните мрежи и каза, че иска паралелна не ангажираща връзка с мен. Харесвал ме и му допадал секса с мен. Отговорих- "Не! Не бих искала да бъда на мястото на приятелката ти - женска солидарност. " Подобно предложение съм получила и от един обвързан мой познат, който смятах за свестен. Това ме дистанцира малко от мъжете и ме направи по предпазлива в преценките ми. Аз не съм от жените, които скачат от връзка на връзка, само за да не са сами. Не съм намерила мъж, като теб и номер 2 например. Вероятно, ако имам късмета да срещна такъв мъж ще се позамисля и ще му дам шанс, за да го опозная.
Номер 2 - мисля, че има изключения от това правило "Жените са меркантилни изпозвачки, а мъжете мислят само коя да изклатят. " Поне аз не смятам себе си за меркантилна. Може би наистина ние сме приели в съзнанието си за абсолютна истина това твърдение и затова не се получават нещата?

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: fb0aed2b4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Проблема е, че всеки търси някой, само за да не е сам. А понякога с такъв човек ставаш още по-самотен. По-добре сам, отколкото с неподходящия. Предпочитам да лягам и да се събуждам сама, отколкото до човек, който не обичам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker