Какво следва след изневяра и изгубено доверие? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво следва след изневяра и изгубено доверие?
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 7434 пъти
Здравейте:)
Искам да споделя нещо с вас, понеже напоследък се чувствам доста объркана и.... май ми е нужно малко чуждо мнение.

Преживях нещо, което е познато на почти всички от вас. Изневяра, разочерование, загубено доверие... И да, знам-не съм нито първата, нито пък ще бъда последната.
След всичко се стигна до най-тежкия момент, трябваше да взема решение. Да остана с този човек или да прекратя всякакви отношения с него. Мога ли да простя и да забравя, или това е по-скоро липса на самоуважение...
Честно казано в момента доста въпроси се "блъскат" в главата ми и на нито един от тях нямам отговор, още по-малко решение... Главното е дали да си тръгна или не...

Преди малко говорих с един приятел, каза ми нещо, което още повече ме обърка:
"Дори и да си тръгнеш пак ще се връщаш да спиш с него, старата любов ражда не хваща и първите си остават такива завинаги" - Тва изречение ме накара да се замисля... Дали пък не е прав?
Наистина ли след раздялата това се случва?
Имам чувството, че няма да ми липсва толкова този човек, по-скоро ме е страх, че никога няма да срещна някой друг... ще умра сама с котките си:) Това в кръга на майтапа...

Доста съм объркана и ми се иска някой да ми разясни какво се случва когато човека с когото сте имали планове за бъдещето-деца, дом, семейство... предаде теб и доверието, когато буквално срине света в краката ти? ... Как се преживява подобно нещо... И наистина ли първите остават първи за цял живот...

И понеже се изказвам малко объркано искам да кажа, че не съм някоя тийнейджърка, която се е хванала за първото 16 годишно хлапе и си мисли, че светът свършва с него. На 26 съм:)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 0de2f63a95
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А какво точно имаш предвид под "изневяра"? Правил е секс с друга? Един път? Повече? Влюбил се е в друга? Имал е паралелна връзка?? А как си представяш да живееш цял живот с човек, с който си само защото не искаш да си сама?

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f0541d2278
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Следва нов живот. Дали си на 16 или 26 болката от предателството е една и съща. Сега ти струва така, защото си във възраст в която мислиш за задомяване, успокой се и го зарежи. Има толкова много мъже, все някой може да се окаже истинския, а колкото до това че "ще се връщаш да спиш при него"зависи единствено от теб. Помисли искаш ли пак да преживееш същата болка или постоянно да се измъчваш от съмнения дали сега той е с друга, искаш ли да забравиш за своите желания, да се посветиш единствено на него, той да е най-важен и за благодарност отново да си легне с някоя пикла. Замисли се за да изневери не е че ти си грозна, тъпа и че му липсва нещо, просто любовта си е отишла от негова страна. Приеми го, колкото и да те боли, спри с този мазохизъм и си дай шанс да бъдеш щастлива и някой да бъде щастлив с теб. Няма да умреш сама с котките само си отвори очите и сърцето на време. "Щом на него не му пука за мен, на мен защото трябва да ми пука? "-повтаряй си го често:)айди чао

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: d9dffc9550
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Нищо не разбрахме от историята ти.
Имали сте връзка, разделили сте се или имали сте връзка той ти е изневерил, мислиш дали да не се разделите?

Докато мислиш постоянно "дали/или" ще те боли от изневярата и не означава, че си простила или приела подобно нещо. Ще останеш с него, защото го обичаш, но след време това ще се повтори и ти ще го намразваш, ще започнеш да се държиш ужасно, даже няма да се познаваш и ще си мислиш, че всичко е наред.

Когато мечтите рухнат... боли, ужасно боли.

Дали ще се връщаш към него? Това е твой избор и не зависи от това дали е първи, втори пети...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: e01a7f51c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Моята братовчедка, беше в твоята позиция. Приятелят и изневери, защото тя беше на море а на него му се *** бил пиян и някакви такива и наговори. А човека просто е искал секс с друга.
Той е много ревнив постоянно и звъни, за да знае всичко което прави. Беше съкрушена като разбра за случката. Попита ме за съвет и аз и казах да направи същото което той е направил. Тя го направи 1, после още веднъж и разбра че света те се състой само в 1 човек, почувства се много по добре. Той така и не разбра няма и да разбере, но още са заедно УЖ се обичат, но до кога ли ще продължи никой не знае. Понякога пак се сеща за това но вече не я боли толкова колкото тогава

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: a04c87a588
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Не вярвай на клишета. Доверието е едно от най-важните неща в една връзка. Дори обичта не е достатъчна, за да съществува връзката, ако липсва доверието. Не си писала защо се е стигнало до изневярата на приятеля ти, как я приема той, как се чувства в момента. Според мен, отговорите на тези въпроси са от важно значение за решението ти дали да продължиш да си с него, или да се разделите. Има хора, които заслужават втори шанс, но само ако го искат много и са искрени.

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: a5db9a222c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   1-во, що за изневяра е това? Ако е имал паралелна връзка с друга, забрави!
2-ро не е вярно, че след като скъсате ще си щяла да спиш с него, пълни глупости! Просто спираш всякакъв контакт и готово! Всичко зависи от теб самата.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 4845a81d84
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разкарай го. Сега ти изневерява, а после... щом мине един път, ще мине и следващия път. Уважавай себе си, за да те уважават.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: d474d331b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Никой не заслужава да лееш сълзи заради него, а този който заслужава няма да те разплаче! Хектор

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 974b893ea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   от авторката към номер 3 : Имаме връзка,живеем заедно от година. Винаги съм се съмнявала в него, но в един момент един човек ми отвори очите... Без подробности-някои неща ми се изясниха и пъзела започна да се нарежда. Стана ми ясно защо намирам черни косми в колата му (след като аз съм руса), станаха ми ясни и много от лъжите...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: d3d45c3c8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ясен и точен отговор: След изневярата и изгубеното доверие в някой човек идва самотата, самосъжелението, дупката в душата. Идва онази празнота, и само чакаш да дойде следващия/щата, която ще излекува болното ти сърце. Но след всяка бурия има и последствия. Макар, и че се нуждаем от известно време, за да се съвземем, станем и да продължим напред. Глупаво е много, или цял живот да се въртиш в кръг...

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 4673b03d9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Сигурна съм, че 99% от хората тук, които поставят изневпрата едва ли не наравно с престъпление против човечеството, в други теми пък ще напишат, че сексът не бил важен... Като сексът не е важен, защо тогава сексът с друг е толкова важен изведнъж???
Не знам за вас, аз лично съм моногамна, но не ревнувам мъжа ми от други жени. Дори наскоро направихме 3-ка с друга. Сигурна съм, че обича и желае само мен. Не му забранявам нищо, само емоционална връзка с друга жена - но той няма интерес към други жени. Това е положението - като не е забранено, не е вече сладко май.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: d9dffc9550
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Значи има паралелна връзка... може би обича другата. Пускай... какво правиш още с него? Изгубеното доверие не се връща... не се връща.
А дали ще се съвземеш -това е сигурно, сега си обидена, наранена е горддостта ти, правил те е на маймуна от това боли, нали, не от секса...

Никога няма да можеш да простиш... поне според мен!
Оттук насетне ще започнеш да го следиш, даразбираш и други неща, да се озлобявате един срещу друг - спаси се от по-голяма болка!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: c3a40366d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Номер 11, естествено че сексът е важен, но не е най- важното нещо. А и дали двама души си пасват сексуално би трябвало да се разбере още в началото на връзката. А тук май става въпрос за година.
Към авторката- всеки сам си преценява дали да прости изневяра. Аз лично не бих простил, но не бих и изневерил. Ако желанието да си с друг/друга и по силно от това да си с твоя човек, значи връзката е изчерпана. Поне според мене е така.

Ale

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 8ee7ba9ff2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Номер 10 е уцелил точно в десятката!!!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 3a87909600
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   До номер 11: За какъв секс говориш? Твоят искал тройка с жена (ама че си се прецакала), този на авторката още избира явно.

До авторката: Мила девойко, изневярата е отворена връзка, в която единият не знае, че е в такава... докато разбере. Вече си разбрала. Или си намираш твоя партньор, или търсиш моногамен, докато намериш. Или каквито приоритети си поставиш за партньор. Но изневяра не се забравя, не се прощава и най-важното - светът не се върти около един човек, особено пък ако те е наранил.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 85b904f2f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Изневярата е нещо, което не бих пожелал и на най големия си враг, но факт е, че изневери стават всеки ден и то поради безброй причини, които просто е безсмислено да коментираме.

Запомни едно - животът си е твой - както го наредиш - така и ще живееш! Съвети много - решение едно! И то трябва да бъде взето само от теб!!! Прочети коментара на номер 10 няколко пъти - много точно написано - просто вдигни глава и напред - животът е пред тебе... Успех и късмет!!!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 1d178f674c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Прав е номер 11, колкото и да не ви харесва

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: bdd0ecda86
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Със сигурност боли да ти изневерят, но в крайна сметка човекът не е създаден да е моногамен чисто биологически. Колкото по- скоро го осъзнаем, толкова по-лесно. Ако е единичен случай, прощаваш и забравяш, а най- добрия вариант е въобще да не разбереш за това. Ако пък ти писне да ти кръшкат, зарязваш кръшкача си търсиш късмета при друг, надявайки се че той няма да направи същото. Според мен рано или късно това става, но не винаги се разбира от партньора. Авторке, каквото и да решиш да правиш, успех! Дано намериш щастие и спокойствие занапред. :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 8c93442b37
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   здравей мило момиче за да изневериш мисля че нещо ти е липсвало в брака незнам това е мое мнение но когато се изгуби доверието вече нищо не е както преди аз съм преживяла това и си тръгнах сама съм не живея с мъж но затова пък съм детето си което обичам и всичко друго е зад гърба ми.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 7c73987b14
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Много точни мнения на №10 и №12, и аз съм преживял този кошмар с паралелната връзка, но нямах смелоста да сложа "край". Мислех, че мога да го преодолея, да забравя, но не минава и ден без да мисля за това. Съмнявам се във всичко, което тя ми казва. След като не си омъжена и нямаш деца, зарязвай го.

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 7a6d329b3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Добър коментар на номер 18. Добре казано. Хората не сме моногамни и затова е много трудно да бъдеш верен . Нима мислиш, че е възможно в днешно време някой мъж цял живот да е само с една жена. От млади години до края? Съмнявам се дълбоко. Граничи с невъзможното при толкова много изкушения от предлагащи се апетитни секси жени. Най младото поколение са още по настъпателни и без много задръжки. Дори и някой мъж да има желанието да бъде верен на половинката, като попадне в тази нагорещена атмосфера от красиви и сексуални жени, то дългото въздържание граничи с геройство.

Сексуалното при мъжа е по силно заложено, това всеки го знае. Аз познавам жени, които са много щастливи и получават любов и внимание от половинките си, те са щастливи и вярват, че мъжете им никога не са били с друга. Но аз знам от тях, че изобщо не е така. Единият още докато са били сгодени е бил с няколко. ПОстоянно повтаря, като се видим как му се е някоя Х. Жана му само го хвали, че е най добрият и верен мъж пред приятелките си.

Така, че според мен няма 100 физически верни мъже, просто жените им не разбират и за това си живеят щастливо. По добре е да не се знаят някои неща. Единствено ако жената е достатъчно осъзнала истината и няма да се побърка ако той флиртува с друга, то тогава може да бъде открит един мъж. Но това са под 1 процент сигурно от жените.

Имаше една мисъл "Една жена иска да бъде единствената на един мъж, значи жената иска да бъде лъгана.". За мен под изневяра е страшно ако има емоционална такава. Ако обичаш другиго. Няма значение, че не правиш секс с друг, като мислите ти и желанията ти са насочени към друг. Нима мислиш, че ще намериш мъж който да е само и единствено твой физически ? Емоционално макар и трудно може да, но физически забрави. Аз от всички мои приятели и познати, нито 1 не е верен физически. Все пак ти пожелавам успех в търсенето на само и единствено твоя. Може пък да намериш изключението от правилото, кой знае.

К.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 6b8314ca0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Ти си ги представи цветно как се смеят заедно, как се целуват и как правят секс, как си споделят и кроят планове как да се скрият от теб... Това ли заслужаваш? Дори да останеш с него, струва ли си да си с човек който не те обича? Защото той не те обича каквото и да ти говори, ако те обичаше, нямаше да ти изневерява

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 87b856a141
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Историята ми е почти същата... изневяра след дълго съжителство, лъжи и предателство. изгубено доверие, но все още една нищожна надежда. тя ти разбърква представата и те затрупва с въпросите-мога ли да простя? Да си тръгна ли? И как да постъпя, че да не боли толкова много? Логично погледнато е най-добре да си дадеш време на себе си и да останеш сама, аз например реших да дам втори шанс, с идеята да простя и на него и на себе си. Мина се извесно време, научих се да притапявам и игнорирам вътрешното си възмущение и не остнах с човека. Сега спокойно мога да ти кажа, че е било грешка, не защото пак ми е иневерил, а защото всичко след това е лъжа. Хората не се променят, само обстоятелсвата.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 16a93d80b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Всичко си зависи от конкретната ситуация, определения мъж, изневярата и т. н.

То не е сапун - няма да се изтърка. Единия секс - ма*ната му.
Но трябва според мен да се проследи поведението на този, който е изневерил, а и собственото такова.
Тук е времето и за едни важни въпроси от типа на: какво ни доведе до тук, защо, нещо липсва ли.. или той просто си е ку*ва и т. н.

Ако човекът, който е изневерил дойде и каже: Направих това и това, защото това и това и така и така стана... и последва един зрял разговор - може би има шанса връзката да рестартира и да зароботи и по-добре

НО трябва желание за еккипна работа, трябва желание за констуктивен диалог, трябва желание за откровеност и взаимно разбиране..

Иначе... вариантите са два:
решаваш, че ще простиш и продължавате напред. Една година той е отново страхотния мъж, който някога си обичала, НО при всяко негово закуснение в теб нахлуват спомени за обидата и започваш да натякваш, да проверяваш, да се съмняваш... което подтиква пък партньора към нова изневяра и така в един омагьосан кръг

вариант две:
Зарязваш го, прощаваш му (за да не те глоджи теб) и след време започваш нова връзка.. но доста по-наплашена и предпазлива

Първите остават първи - да. Те няма как да станат друг номер.
Ама само защото някой се е разписал пръв това да означава, че ще разписва завинаги - не е вярно.

Има толкова много хора за обичане, приятели за прегръщане, флиртове за случване и секс за правене, че да седим и да вярваме, че първия, ще е единствен. Сигурно би било хубаво да е така... сигурно такива връзки съществуват, сигурно.... но те са едни красиви изключения. И при тях, не че няма проблеми - но нещо ги е задържало да са си единствени, да не си решават проблемите чрез външни фактори и трети лица...

Вярвай в любовта и тя ще се случи

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 5f8375fbb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Истинския живот ;)

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: aa898fa851
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   № 11, Аз не бих си представила, та камо ли и да опитам да бъда тройка с друга жена. Ами това е нещо строго интимно между съпрузите. Това с другата жена просто е разврат! Ще гледам аз-как съпруга ми чука друга жена в мое присъствие-ГАДОСТ! Това е просто извратено!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: aa898fa851
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Изневяра! Всеки може да сгреши. Да има и такива които се увличат в даден момент, за което после много съжаляват, но стореното сторено-връщане назад няма. Хубаво е тогава на сгрешилите да им се даде втори шанс. Обикновено мъжете са тия, които изневеряват без да влагат чувства, понеже такава им е природата. И ако даден мъж, под въздействието на някаква жена се поддаде то не трябва непременно да го съдим. Защото въпросната дама която го предразполага за изневяра, след това може да му натяква че не е мъж и т. н. Да понякога мъжете изневеряват затова-да се покажат че са МЪЖЕ а не че харесват дадена жена. Така че понякога трябва да разберем и мъжката психика. Аз съм жена но разсъждавам по този начин за мъжете. Важното е да не се влагат чувства и да не се развалят семейства, защото от тази ситуация най-много страдат децата.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 2689dfd2e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Як разврат!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker