Не съм вече "добро момиче" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121132)
 Любов и изневяра (29690)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не съм вече "добро момиче"
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 2027 пъти
Здравейте, жена на 23 години съм. След драматичния край на четири доста емоционално изтощителни връзки (една от които няколкогодишна), съм необвързана вече в продължение на три години. След такъв период откривам голяма промяна в себе си - по-улегнала съм, успяла съм да осмисля грешките си и да си стана някак самодостатъчна. За разлика от преди, когато почти изцяло се отдавах на връзките си, полагах неимоверни усилия да ощастливя човека до себе си и гледах надалеч, към съвместното ни бъдеще, сега съм се фокусирала върху себе си - образование, кариера, хобита, семейство, социален кръг. Обичам да тренирам, да чета и да се образовам на различни теми, да пробвам нови неща. Харесвам се и съм наясно със себе си и към какво се стремя. Готова съм да направя място в живота си за връзка, но не и да я превърна в единствения си източник на щастие, да се променям или да правя огромни компромиси със себе си. Вече подхождам към нови запознанства някак "полека", предпазливо и без затруднения да пусна някого, за когото се чувствам несигурна, да си отиде. Излизала съм с много мъже, повечето от които са ме разочаровали с прибързаността си или с липсата на инициатива. Не съм отгледната в семейство с много любов и романтика, затова се чувствам някак неловко и не на място в случаи, когато съм засипвана с цветя, изненади и обаждания. За мен взаимоотношенията между двама души започват бавно, опознавателно и прогресират постепено, с флирт и "безобидна" игра. Чувствам се сякаш съм предала себе си, когато съм с някого или дори да си легна с някого, към когото нямам "тръпка", или с други думи, усещане, че мога да "заобичам". От емоционално зависимо и отдадено на връзката си "добро момиче", намирам в себе си промяна към по-обрана и балансирана жена. Въпросът ми е, дали не трябва да си търся и такава връзка - балансирана, спокойна? Много от приятелките ми са във връзка и споделят, че с времето са се привързали към партньорите си, с които в началото са се събрали без огромен ентусиазъм. Мен не ме мъчи самота, а по-скоро празнота - липсата на чувството да си влюбен, да кипиш от енергия и ентусиазъм. Знам, че любовта в началото не е гаранция за дългогодишно семейно щастие, но в такъв случай, какво остава да градиш отношения с човек, който още от самото начало не обичаш? Или моите виждания са погрешни и очакванията ми към живота нереалистични? Дали рецептата за пълноценни и дълготрайни отношения е просто да дадеш шанс на някой, който е "добър" за теб и да изчакаш чувството на привързаност, а може би дори любовта да се появи впоследствие?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 21dff8183a
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

1.   Четири дълги и изтощителни връзки за 23-годишна жена?! Миче, нормално е да си загубила ентусиазъм. Така лесно раздаваш любовта, че нищо не е останало в склада. Прекалила си и съответно има психически последствия. Време ти е за семейство, а не за "връзка".

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: e51ff9b12c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Ако наистина е така както си го написала, мога само да те поздравя. Права си, не трябва да правиш друг човек център на своя живот, нито пък да бързаш в една връзка. Балансирани хора като теб създават стабилни семейства . Ти като си била във връзки, си била все още тийн и много добри уроци си научила, за което те поздравявам. Това, че мислиш за себе си, не те прави лошо момиче.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: be46757dcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Разсъжденията ти вече са на зряла жена. Безметежно пропадащо влюбване е едно, в него обич може и да не дойде. Да се доизграждаш с идеята да развиваш себе си и да си си самодостатъчен това е оформяне на целостта в човека. Връзка просъществува там където хората са доизградени личности могат и сами със себе си, и заедно с това могат и са склонни да споделят живота и дните си с друг. Не ги слушай за коментарите до 23 ти година. Всички правим грешки, растем, помъдряваме и се променяме, някой по-рано, други по-късно. Не толкова влюбването, колкото вътрешното усещане, че истински започваш да обичаш някого е индикация, че нещата могат да потръгнат истински с него.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 86e7bcef71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер 1, авторката казва че е необвързана от 3 години. Имала е четири изтощителни връзки преди да е навършила 20 години, а в едната е била няколко години. Излиза че тя е започнала връзки с мъже на 14, 15 годишна и вече се е отракала доста много от връзките си с толкова мъже. Тя сама казва че е имала връзки с много мъже освен тези четири , но е била разочарована от тях. Аз мисля че тя трудно ще намери мъж да и хареса защото тя е претръпнала вече към тях. Така е когато една жена сменя мъжете толкова често тя прегаря от към чувства. Сама се усеща докъде е стигнала и затова казва: Не съм вече добро момиче. Разбрахме.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: e8e35b190a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До 20-годишна възраст си имала 4-ри връзки! Аха!

Излизала си с много мъже! Подаръци, прибързаност, обиди.

Чудиш се дали да не се отдадеш на някого, когото е "добър" за тебе? Отговор: Не!

Ако си внимателна и търпелива към избора си на мъж, би следвало да намериш твоя човек.

Излизането ти с много мъже не е никак добро начинание. Трябва да отсяваш. Даваш грешни сигнали на мъжете. Обидите към теб са естествена реакция.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: d2a0651359
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Ай честито! Поредната, дето е станала саможива и в един момент вече се чуди "а сега какво? ". И какво? Май не е чак толкова яко да си сам, да живееш без емоция, без живец.... ще ви дойде акъла, ама късно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: c0b6f9d36d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не е ли вид лъжа да държиш някого до себе си и връзката ви да става сериозна, след като към него изпитваш само привързаност? Едно е чувствата ви да улегнат с времето, съвсем друго да започнеш отношения без емоция от твоя страна.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: c7a4982fe7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ти си на 23 и си необвързана от 3 години. Значи до 20 вече си успяла да преживееш дълги и изтощителни връзки. Според мен доста преувеличаваш и си преживяла само типичните тийн драми. Аз на 20 за пръв път имах гадже. Ти си започнала прекалено рано, занимавала си се с някакви пубери и сега представата ти е изкривена. Тепърва ще има да срещаш истински мъже, защото се съмнявам досега да си била дори с подобие на такъв.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 324311f2b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "По-обрана и балансирана жена" един ден се превръща в " мъжете за нищо не стават ".
Колкото по-самодостатъчна си-толкова повече ще се затваряш в черупката си и социалните ти взаимоотношения ще са все по-повърхностни.

М. В.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 143d7a53b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   4 връзки, едната, от които дългогодишна до 20 годишна!?? Че ти кога си почнала!?? И какви "връзки" са едни тийнейджръски истории!??

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 79eac82053
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не, мила! Ще откриеш любовта си, когато се хвърлиш в прегръдките на някого без мисъл за последствията, без идея какво ще се случи оттук нататък, без грижа за себе си, без план и посока, камо ли пък аритметика. Ще я намериш, когато не можеш да живееш и ден без усещането за устните му и допира до кожата му. Когато един негов поглед ти дава повече щастие, отколкото всички диаманти на света и разделената на две вафла ти се услажда повече и от най-луксозната вечеря; когато говорите по цели нощи или пък мълчите, защото всичко, което бихте си казали, вече сте го прочели в очите на другия. Ще разпознаеш тази любов, която ще те направи истински щастлива, с интуицията си. Довери се на инстинкта си. Ако всичко в теб те тегли в тази посока, значи това е пътят. Предпазливостта, плановете и разсъжденията в случая са лош съветник, те са бариери, които слагаш пред вътрешното си знание, пред вътрешната си потребност, а това блокира възможността ти да откриеш стойностния мъж. В любовта нищо не е "балансирано и спокойно". Напротив, всичко е огън, страст, лудост и отдаденост до смърт. И тя не се появява "впоследствие", просто защото някой е "добър", а избухва като пожар, който изпепелява целия ти досегашен живот и твоето "аз" се превръща в "ние". А от тук насетне градите двамата не "отношения", а нов свят - за себе си и за децата си.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 2b0564018e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Номер едно, Тя е още млада време И е да живее. За 23 години четири връзки дори за малко. Към авторката не се притеснявай има време за семейство има време за деца Сега ти е времето да живееш

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 7b0f39f35d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Това трябва да е за рубрика: "Истории от детската градина"! :)
Едва 23 и от 3 години "необвързана", а преди това... 4 връзки (преди 20-тата ѝ година). Значи не детската градина, ами направо яслата...

А пък да видиш на 32 колко ще си улегнала вече!
Ще четеш тука и ще се смееш на глас за скърцането на биберони, което скърцаш в момента...

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: e69fe4c30d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Енергия и ентусиазъм = хормони, страст и похот, не любов. Пеперудките в стомаха са по-скоро продукт на либидо, рядко имат общо с любов. Спокойните връзки са тези които са всъщност стабилни, докато страстните обикновено се изчерпват бързо и приключват или прерастват в токсични отношения, каквито си изпитала преди.

 
  ...
преди: 3 години, 28 дни
hash: af977653be
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Карай го спокойно. Намери човек, с когото имате какво да си кажете. Не е задължително веднага да е ефекта "Уау! " Случвало ми се е, а после се оказва, че сме тотално различни. Имай търпение и правилния ще се появи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker