До каква степен партньорите трябва да си пасват, за да са заедно? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

До каква степен партньорите трябва да си пасват, за да са заедно?
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1638 пъти
Здравейте!

Ж22 години, завършвам бакалавър, работя на пълно работно време, тренирам, имам мечти и вече работя по част от тях. М28 има хубава работа, завършил е бакалавър, но става късно, играе FIFA през повечето време, когато не излиза или не прекарва време с мен. Заедно сме от почти две години, живеем заедно от повече от половин. Не веднъж ми е минавало през ума, че това е моят човек и че бих искала да се ожени, той също ми е правил намеци, че би искал да ми предложи след време. Помага ми в домакинството, обръща ми внимание. Не мога да говоря за дълбоки теми с него, не е такъв тип, макар и да ме изслушва внимателно, когато подхвана такава (от сорта на какво е животът, както и всичко свързано с психология) . Чувствам липса поради това, че не мога да обсъждам с него подобни неща, тъй като го мързи да разсъждава, както той откровено си признава. Той е много умен, талантлив, киноман, меломан и е много забавен, но обича сигурността, не обича промените и рисковете.Обичам го, но това че не прави и не иска да прави нищо относно мечтите си силно ме отблъсква, въпреки че знам, че нямам правото да бъда. Имам чувството, че преди повече практикуваше китара и тн, когато бяхме в началото. Опитвам се да го окуражава постоянно, говоря за силата на мечтите и колко качества има той и тн. Но той е инат, смята, че "музата му трябва да да дойде спонтанно", а не да опитва техники и тн
Защо обаче ме дразни това в него толкова много? Винаги стои въпросът "мога ли по-добре?" и "до каква степен си пасваме". Боли ме, когато се разделяме за повече от 2-3 дни. Но това да обичаш някого невинаги означава успешна връзка, нали?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 52920b6cca
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Любовта, разбирателството и уважението за мен са най-важни. Имаш ли тези трите, нещата се нареждат, всичко друго са интереси. С моят мъж също сме ужасно различни, но аз не мисля, че любовта и съвместния живот зависят от това дали ходи на фитнес, или играе Фифа.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: bd81e3a14b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Страх ме е дали няма да изстудея. Дали няма да се променя още повече след като се развия и намеря нова среда.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: bd81e3a14b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не е това, нищо против нямам да играе фифа. Просто спря да се развива и е доста мързелив, става късно, играе до късно. Не работи върху себе си, мечтите си. Няма и намерение да започне да го прави. Не е в депресия, просто явно си е такъв.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: a9a4fd0ff9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Поредната жена, която иска да промени мъжа до себе си. Не го мъчи и него, не мъчи и себе си - напусне го. Не заслужаваш това момче. Най-сериозно ти говоря. Търси си друг.
Любовта драга моя не означава, че трябва да превъзпитаваш някого или да го моделираш по твой тертип. Любовта драга моя означава да приемаш различията в мисленето и на другия. Ако не, широко ти поле, свят широк мъже много можеш да срещнеш някой, който ще те гледа в устата и ще ти козирува.
Бил съм в същата ситуация и знам какво пиша. Накрая не издържах на непрекъснатия натиск и на внушението, че едва ли не съм глупав понеже не се интересувам от световната политика и не желая да влизам във философски размишления за живота и се разделих с нея. Факта, че съм здраво стъпил на земята и си знам силите и възможностите се оказа минус, а не плюс.
Много бързо следващият приземи въпросната госпожица. Той нямаше моето търпение. Той не просто я приземи, ами и шамари са играли. От един месец внимателно опипва почвата за достъп до мен. Гледам и сеира и се чудя колко ли нахален може да бъде един човек.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 87ccef0309
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Компенсирай липсите в общуването с други хора, но без да се отдалечаваш от него. Наблюдавала съм такива връзки, продължават дълго, накрая всеки си има свой живот. Ако имат деца понякога остават по навик заедно. Приятелят е такъв какъвто е, ако става късно и не обича да рискува, ще си остане така, но и ти така си го взела! На един познат като почне жена му да му мрънка защо пиел, той и вика така си ме взела сега за какво да се променям? Разбирам какво те дразни в него. Имах едно гадже преди, обичахме се, но имахме различни интереси. Не можех да разговарям с него както ми се искаше, играеше все Плейстейшън, гледаше филми когато не е на работа и мен ме дразнеше, че не мога да го мотивирам например да изкара книжка. Заведох го на упражнение( тук може и без инструктор) и той превъртя. Развика се, че не можел! Реших да се разделим след 2 години, но причините бяха много, няма да изпадам в подробности. Сега съм много щастлива с друг, който ми пасва, активен, предприема много неща, не искам нищо да променя в себе си и имаме вече детенце.
Времето ще покаже при теб, една връзка трябва да е жива като чиста вода в течаща река. Двама души трябва да дишат и да са щастливи, да се развиват и допълват. Желая ти успех. Сигурно твоят човек е добър и те обича и въпреки различията ще останете заедно!

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: c30bda593f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не е нужно да си приличате много като характери и интереси, дори е хубаво да сте различни, за да може да си помагате и да се допълвате. Но е напълно задължително да имате еднакъв морал, сходни разбирания за семейството и еднакво разбиране за възпитаване на деца. Ако и финансово можете да постигнете баланс, направо ще сте идеални един за друг.

Моят съвет е да не се омъжваш само за потенциала на твоя приятел, а за всичко онова, което той ти показва ежедневно, за него самия, за реалността. Ако в момента го мързи да мисли, не си фантазирай, че след брак и дете изведнъж ще получи факс от Вселената и мързелът му ще се изпари. Напротив. Гледай реалното ви ежедневие, умножи го по 5 и ако сметката ти изглежда чудесно, взимай пръстена без да мислиш. Не е нужно твоя човек да е идеален, нужно е ти да се чувстваш сигурна в избора си и в това, че искаш да търпиш лошите му навици до края на живота ти.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 48de38e5bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Поредната, дето хем я сърби, хем я боли. Хем го обичала и не можела 3 дни без него, хем не спира да му търси кусури и да се опитва да го моделира, сякаш е пластилин в ръцете ѝ. А ако успее да го превърне в чехльо и безропотно говедо, започва да негодува колко е скучен и предвидим и търси тръпки, пеперуди и тъпкачи, които да я ползват за изтривалка няколко пъти и да я захвърлят.
Да обичаш някого, пишман психоложке, означава да го приемаш такъв, какъвто е и да уважаваш правото му на лично мнение, лични вкусове и мечти, които не е задължително да съвпадат с твоите. Като не можеш да го приемеш, търсиш друг - мухльо, когото лесно да трансформираш.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4de82b037c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Почти откривам себе си в твоето описание, съвместното съжителство, продължителността на връзката, добрата работа, само годините са различни, аз съм няколко години по-голяма от теб. Приличаме си и по това, че с моя човек също не можем да обсъждаме “дълбоки теми”, освен, ако той не подхване такава и не се “развихри”, иначе много го бива да разсъждава, но като цяло е трудно. Не спи до късно и не играе игри, но в началото и аз бях много раздвоена дали тази връзка има бъдеще, защото сме доста различни. След много премисляния и взаимни компромиси, разбрах, че и двамата сме много амбициозни. Искаме да се развиваме, да градим кариера. Наскоро и при двама ни имаше промяна в кариерния статус, и колкото и странно да звучи, сякаш се появи някаква състезателна енергия у двама ни, “състезание” между нас, не казвам състезателна злоба, защото взаимно се съветваме и се радваме за успехите на другия, все пак сме едно цяло, а и най-малкото е, че работим в коренно различни сфери. Но когато виждаш, че човека до теб се развива и ти се стремиш, да вървиш в едно темпо с него. И това е нещото, което най-много ни сплотява, желанието да вървим напред, и да създаваме нещо наше с общи усилия. Та съветът ми е да дадеш шанс на връзката ви. Някои ще кажат, че за две години, трябва вече да си проличи дали този човек е за теб или не, но аз мисля, че след като си толкова време с него, значи има нещо, което ви свързва. Мисля, че човек всеки ден преоткрива половинката си и научава нещо ново за него, например аз след толкова време осъзнах колко още общи неща имаме, което ме кара да съм супер щастлива, че не обърнах гръб в началото. Всеки е различен, някои са с по-трудни характери, по-трудно се отпускат, но когато има любов всичко е преодолимо.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f08c9cc605
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Най-важното е да си пасвате във възгледите за живота - да искате едни и същи неща за в бъдеще и да имате едни и същи разбирания какво е семейство. Във всичко останало може да се различавате.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ccca22f354
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да и аз ходих с такъв тип преди три години това което липсваше беше както при теб качествена и емпатична комуникация, като ти чета историята ти все едно гледам мен, разбрах, че иска да ми предложи брак на една почивка, която планирахме след 5 месеца, легнах си и се замислих хубаво, без розови очила и знаех, че това много би ми липсвало като черта на успешна връзка и след месец се влюбих в един мъж, който срещнах на уроци по салса и с него имаме невероятно привличане и комуникация и емпатия до днес

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1711c9ca74
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Действаш добре спрямо него. При мъжете амбицията е малко на по заден план. Не е добре, че не можете да коментирате философските теми, ако това ти допада и не се случва в един момент може да ти натежи. Трябва да намериш начин да говориш с друг човек за тези неща. Личи че мъжът до теб има отношение към теб, но е малко инертен, то с тези компютърни игри много се залъгват и губят ценно време, Ама ще мине.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: a16ae51bd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Обичай го и го приемай такъв какъвто е...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f47e883ce5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Вероятно си по-амбициозна от него - или по рождение, или родителите ти са те настроили да бъдеш такава, защото те самите са били с подобно мислене. Ще ти кажа, че мечтите имат няколко проблема

1. Ако се скъсаш да ги преследваш, не винаги успяваш да ги сбъднеш! Зарежи тъпите филми по телевизията, където всеки е обречен да успее /освен злодеите/!
2. А и дори да сбъднеш мечтите си и да успееш в нещо, това значи, че ще имаш една мечта по-малко. И после какво? Намираш си нова и я гониш до края на живота си? Това ли ти е идеята за щастлив живот? Вечно да сме недоволни и да искаме още нещо, защото все гоним някакъв митичен таван, който не сме достигнали? Вярваш ли, че някога ще видиш този таван или цял живот ще се самозаблуждаваш как всеки момент ще го достигнеш?

Човекът си е щастлив така и ако ти смяташ, че неговото щастие е проблем за теб, съвсем честно е да се разделите. В крайна сметка никой не те принуждава да бъдеш с него такъв, какъвто е, а е детинско да се опитваме да променяме другия. Той е такъв, какъвто е и какъвто иска да е. Властта над живота му е в неговите ръце, както твоят е в твоите. Най-много да направиш живота ви гаден и да се тормозите взаимно, но струва ли си? Ако ти е толкова голям проблем какъв е той, защо държиш да си с него? Като те чета подсъзнателно си го зарязала, но още не си го оформила на ниво съзнание, така да се изразя. Май се надяваш ние да те окуражим, затова ти давам зелена светлина да го направиш!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: a8cb203297
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Хората вече не живеят. Отдавна. Само съществуват по някакви шаблонни правила за "добър живот"( или "как е тряба да се живее")
После се оплакват тука че било скучно Жалка картинка.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: bd81e3a14b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Не искам да го променям, нямам това право. А и не искам. Просто се старая да го окуражава, както той се старае да ме. Благодаря на всички коментирали. Ще остана и ще видим какво ще излезе.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker