За богатите жени - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За богатите жени
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 6545 пъти
Защо в съвременното общество на уж еманципирани жени все още не съм видял една двойка, в която жената да е с по-висока заплата и така да се каже купува коли и подаръци на мъжа? А защо обратното е често срещано - мутреса с джип. Вярно ли е, че бедните жени си търсят богати мъже, а богатите по наследство/заради кариерата жени си търсят мъже, още по-богати от тях? Защо за жените има такова значение колко печели мъжа и дали печели повече от тях? Къде остава любовта? Ако се влюби в по-беден от нея, какво ще го зареже само защото не е богаташ като нея ли?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: b27ce03b47
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На тая тема може да спорим с години и пак няма да е достатъчно...
Не искам да говоря за това как разсъждават "всички", ще кажа личното си мнение и ви уверявам, че съм искрена на 100%.
Никога не съм търсила мъж с пари, доказателство са всички мой предишни връзки.
Парите никога не са ми били цел, понеже съм наясно, че по мъжете с джиповете и s-класите залитат всички. На тях пък им е кеф и не остават дълго верни само на една., естествено има и изключения.
И за да ти докажа, че грешиш в това, че няма жени, които да издържат половинките си ще ти кажа, че Аз съм една от тях. Не искамд а звучи пресилено и не искам да оставаш с впечатлението, че имам милиони и карам коли последен модел. Не! Просто имам достатъчно, а мъжът до мен няма. Буквално, ако не сам аз, той до сега да беше умрял от глад. Нямаше да може да си покрива елементарни разходи-като квартира, заеми.... През ден два чувам изречението "Дай ми 20 лева, че нямам за цигари".... Предният ми приятел беше пък в още по тежко положение, но не искам да изпадам в подробности, понеже все ще се намери кой да ме нападне....
Мисълта ми беше, че никога, дори за секунда не съм си мислила да го зарежа заради това, че няма скъпи коли и пари за скъпи почивки. Също така никога не бих изоставила някого поради такава причина.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: bb8772987e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не е това проблема. Богатите жени си намират богати мъже, защото бедните мъже се комплексират от тях и ги е страх дори да ги погледнат. Любовта и секса са винаги на 1 място, повярвай ми. Парите са много важни единствено за бедните хора, средната класа и нагоре имат свободата да избират с кого да бъдат, без да се продават.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 46ad943c0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Мъжът е мъж, за да дава, а жената е жена, за да получава.
Това го бях прочел някъде и все повече се убеждавам, че е вярно.

Примерно аз като видя жена (стига да е поне малко красива), която е зле (емоционално, финансово, физически... ) нещо ме кара да и помогна. И даже Искам да и помогна. Не знам защо е така.

А жените явно търсят сигурност, дали ще е в мускулите, дали в богатството (което е още по-голяма сигурност) или с връзките с хората (да покажеш, че си влиятелен). И искат от мъжа нещо, което те го нямат...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: eeb9934447
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Такива са жените интересчийки Хектор

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 994f106091
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Мога да ти кажа следното: Приятелят ми е обикновено момче, със средно образование, работи като шофьор в разносната търговия. Аз имам 2 висши и една магистратура. Работя в престижна фирма, получавам сигурно 3 пъти колкото него, отделно на гхонорар правя преводи от вкъщи и от там си докарвам допълнително средства. Успях да си купя гарсониера, която си е лично мое място, купено с мои пари. Приятеля ми живее при мен, обичаме се, над материалните неща сме (т. е. не му е комплекс, че жената до него изкарва повече пари, както и той не е "мухльо" в очите ми). Та има и "обратни случаи", в които жената е по-обезпечена от мъжа. За мен е без значение, че той полуичава ниска заплата, защото не съм влюбена в парите му, а в него самия като човек. Никога няма да забравя как в един дъжд дойде целия мокър до нас с един балон и една картичка (цялата мокра), за да ми се извини за едно малко недоразумение, което ни накара да си повишим тон. Ей това ме радва, а не парите.
Една жена на 34

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 2daf48e25f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Защото жените сме програмирани така. Още от каменната ера е трябвало да си намерим мъжът, който може да отгледа децата ни, да ни храни. Мъжете са ходили на лов, жените са готвили, гледали са безбройната си челяд и са пазили дома.
Най-успелите ловци са имали най-много жени, така и деца, т. е. те са се размножили, за сметка на по-неуспешните, който са завършвали без шанс да се размножат - нарича се естествен подбор този процес. Номер 3 е пример за това - той определено ще се размножи, инстинктивно е!
Жените несъзнателно сортираме мъжете, защото мислим за децата си. Доказано е, че при секс при жената работи цялтата мозъчна кора, докато при мъжа само най-първичните дялове, който ги има дори един крокодил. Жената си прави сметката с две думи, мозакът работи....
Преди жените са имали само към 75 менструации в живота си - през останалото време са били бременни. Смятай, какво става, когато не си избереш добър ловец - умираш - и ти, и поколението ти.
Не сме се променили много и днес. Несъзнателно си търсим мъж, с когото можем да отгледаме децата си - успехът, властта, физически да е силен - това е важно и днес. И вие си избирате фертилни жени - гледате пропорции, да имат гърди, да са здрави, кожата, косата, всичко!
Жените се опитваме да ви измамим - боядисваме белите коси, изкуствен бюст и т. н., за да симулираме тази фертилност, както и мъжете се опитват навън да презентират благополучието си - коли, къщи, подаръци.
Това е положението.
Не е това само в България, както си мислят много господа, а е в цял свят така. Българката, дали заради втълпените от комунизма идеали - жена багарист, тракторист и ко. дори не е толкова зле в това отношение - те винаги гледат да работят поне, излагайки се на двоен, троен товар. На Запад жените са много-много по-„интересчийки“, Хектор, и там, ако не можеш да издържаш семейството си нямаш абсолютно никакъв шанс. Жените не работят, това е положението.
И да - мен мъж, на когото ще му купувам коли и ще го издържам не ме привлича сексуално. Не ми дава нужното чувство за сигурност. Приятелки, които са били с мъже-некадърници също след време са ги зарязвали. И днес децата не ядат въздух, напротив - днес мислим за образование, за здравеопазване, за дрехи, за почивки... един мъж трябва доста да се напрегне, но и за жените важи това - едва ли авторът ще тръгне с първата 120 кг. 40 годишна лелка с цици до пъпа. Страшни усилия влагаме във фигура, визия... Такъв е животът! И мъжете избират, само че по други критерии! Това се нарича естествен подбор.
П. П. да не говорим, че живеем в мъжки свят и в ЕС жените печелят при същото образование, позиция и т. н. 30% по-малко от мъжете. Доста време ще мине, докато това се промени, не може да искате вие да управлявате, а пък ние да ви издържаме!

Момичета, не знам как може да сте с мъже, които пушат и взимат пари от вас за цигари, но мен такива индивиди ме отвращават. Как една жена може да се чувства сигурена с такъв тип? Не случайно се трепете от сутрин до вечер, за да имате някакъв стандарт на живот, а и да го осигурите на мъжете си, защото любовта ви била „над материалното“ - питам се обаче, дали не покривате с материални неща някакви други свои недостатаци? Дали сте достатачно привлекателни за един средно статистически мъж, или по принуца се мъкнете с остатака от естествения подбор на другите жени?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: ea42a6e217
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   "Защо в съвременното общество на уж еманципирани жени все още не съм видял една двойка, в която жената да е с по-висока заплата" Защото в съвременното общество на уж еманципирани жени по-добре заплатените позиции все още се заемат предимно от мъже. Между другото, майка ми получава повече от баща ми, неговата заплата стига само за сметките, тя го храни и води по почивки и заведения, купува му дрехи и всичко, от което има нужда.
"А защо обратното е често срещано - мутреса с джип" Защото жените не се ръководят предимно от нагона и сексуалните си желания. Мутресата ли е виновна, че на чичкото му се чука яка мадама и е готов да плати висока цена за това?
"Вярно ли е, че бедните жени си търсят богати мъже, а богатите по наследство/заради кариерата жени си търсят мъже, още по-богати от тях? " Не, не е вярно. Някои бедни жени просто толкова дълго са живяли в мизерия, че са готови на всичко само и само да се измъкнат от нея. Богатите жени е нормално да си търсят богати мъже, но не заради парите, а защото една успяла жена желае да има до себе си успял мъж. Тя просто си пада по такъв тип мъже.
"Защо за жените има такова значение колко печели мъжа и дали печели повече от тях? " Истината е, че няма чак такова значение. Повечето жени не желаят нищо повече от това мъжът до тях да има постоянни доходи на средно ниво.
"Къде остава любовта? " Любов има навсякъде около нас :) Ако питаш за твоята.... трябва сам да я откриеш :)

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 046ec82f23
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Били програмирани. Това са глупости. Изобщо не се оправдавай с природата. По-алчни от българките са само рускините. На запад има много семейства, където мъжът върти домакинството а жената го храни!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 046ec82f23
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До 2, аз не съм богат но изобщо не бих се комплексирал от богато момиче.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 046ec82f23
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   "Мъжът е мъж, за да дава, а жената е жена, за да получава. "
Много плоско, елементарно и старомодно мислене. Хора, живеем в 21 век по дяволите!

До 3, точно пък мускулестите са най-големите комплексари и бездушници.

Номер 7 показваш доста елементарно мислене. Какво е било преди векове е едно, сега живеем в настоящето, 21 век.

До 7, много сексистки глупости. Жените мислили с мозъка си, мъжете сме примитивни. Глупости, жените сте даже по-примитивни защото се усланяте предимно на първичното - на чувствата си и инстинктите си като животните.

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 90cc8bb5aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   7, ти ли Сиси/Хера и т. н..
Били сме програмирани така... В крайна сметка сме едни животни, които не могат да разсъждават, въпреки всичко, което са постигнали до сега... брей. Отделен е въпросът, че целият ни напредък всъщност е опълчване с/у природата.
Мъжкият мозък не работил, хм, защо тогава мъжете не спят с всичко, което мърда, като са толкова първични. Виж, когато карат жените да се унижават, тогава са оправдани, защото не мислели, но когато става въпрос за тяхното унижение, тези първични инстинкти не важат. Много е удобно да изкарваш, че не мислят за да се оправдават.
Хера/Сиси, не ти ли писна да пишеш за еволюционна биология? Толкоз модерна стана, но ми се струва, че всичко може да се обясни, чрез нея, само и само да се обслужат нечии интереси.
Авторе, не е вярно, че всички жени търсели някой, който да ги гледа. В крайна сметка, вие управлявате света и повечето богати хора са мъже. Да, има жени, които издържат мъжете си, но са по-малко. Дори да имам пари, пак бих искала някой с възможности като моите(не по-големи), просто защото за мен равенството е на 1-во място, но никога не знаеш какво ще ти сервира животът. Недей да слушаш горните категорични коментари, "опознали" психиката на всяка жена и всеки мъж, до край...

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f6d62f59e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Уважаеми индивиди от женски пол, прочетете добре коментара под номер 6.
Прочетете го и ще разберете как мислят истинските жени, онези с главно Ж! Онези, който с гордост и високо вдигната глава, могат да казват: "Аз съм жена", освен това могат и гордо да казват: "Аз съм човек" и то с главно Ч. А що се онася до останалите от женски пол, вие сте помияри и не заслужавате кой знае колко внимание!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 27561b2fd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Хаха 7, много тъп коментар... извинявай че така се изразявам, ама това е първото нещо, което ми идва на ум като те чета. Има огромна разлика между мъж (демек търтей), който умишлено си търси по- заможна жена и такъв, който по някакви стечения на обстоятелствата просто не е могъл да се реализира. И защо мъжете, които взимат по- малко пари от дадена жена, да не могат да са с нея, та нали в случая говорим за любов, а не за интереси. Вярно и любовта е до време, ама аз лично мразя жени, които са с даден мъж заради сигурността, т. е. голямата заплата! Ти ми звучиш като някаква огромна интересчийка. Сигурно проучваш мъжете какво работят и какви заплати взимат, преди да създадеш връзка с тях. Извинявам се още веднъж, ако коментарът ми е прекалено заядлив, но не се стърпях. Успех и дано си намериш своя чичко паричко в живота, че да си спокойна (ако вече не си го открила)!

Doriana

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 279e28b111
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   8 трепиш!
9 „На запад има много семейства, където мъжът върти домакинството а жената го храни! “ не познавам такова семейство на Запад, в България доста. От 1975 г. България е страната с най-голям дял работещи жени в света, тенденцията е надолу, разбира се, защото и доста българки се преориентираха и не искат да карат трактори и трамваи повече.
В най-развитата икономика в Европа, Германия само 39, 9% от жените работят, в бившата ГДР са с 2-3% повече.
Къде хранели те мъжте си? (хе хе).
На Запад като се ожениш например за мъж, дори не ти искат собствена здравна осигуровка - мъжът е осигурен, плаща като поп, тогава и жената и децата са към него! Във Франция жените масово имат 3 -4 деца, пенсионират ги, стоят си у дома. Отидете в Англия - същото, в САЩ - най-разпространено - жените са домакини. (не, че е много добре и това положение)
Само в бившите социалистически страни го има това криворазбрано равенство - бачкай като жена като вол, гледай деца, домакинство, стари хора... Чисто робство. Не случайно се женят българките за западняци, не е за да ги хранят, вярвайте ми!
Щом сме били алчни българките и рускините, защо не си вземите германки, французойки, американки да ви хранят?

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: bb8772987e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Н. 10, лесно е в нета да твърдиш това, но не съм сигурна че в действителност е така. Преди малко прочетох, как едно момче се притеснява, че нямало да може да купува дрехи и козметика на богатата си приятелка, все едно тя го кара или очаква това от него. Вместо да се стегне, да я заведе на кафе, да поговори с нея, да се постарае да прекарат заедно добре. Там е ключа. Между другото, една роза може да бъде най-скъпият подарък за една жена. Бъди романтичен, бъди сигурен в себе си, това ще ти помогне повече от всичко друго. Тя пари за шопинг си има достатъчно, дай и чувства и любов

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 52a785729c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   №7 е напълно прав
Защо ли мъжете от малки са по залите и взимат хранителни добавки за да правят мускули?
Защо ли 14 годишни момичета ревът в нета, че гърдите им са малки? Защо си слагат жените силикон и в гърдите, устните дори дупето. Защо се гримират?
Заради естественния подбор, защото никой сеяч не иска да посее семето си на видимо неплодородна земя. И никоя плодородна земя не иска плевел да расте в нея.
Били сме 21 век, да сме, и все още светът се върти около трите П /полотика, пари, пут... /Естественния подбор не се влияе от вековете само се различават начините на маскиране на /плодородна земя и хубаво семе/.
Забележете коментар №6
"купено с мои пари"- Ясно изразено чувство за собственост.
"в един дъжд дойде целия мокър до нас с един балон и една картичка (цялата мокра), за да ми се извини за едно малко недоразумение, което ни накара да си повишим тон"- мъж който представлява купена играчка, която трябва да слуша и да се самоунижава за да я прави щастлива. В този случай тя е господарката собственичката на парите дома, но все пак той е избран с някъкви качества красота, послушание... Ако не я интересуваха неговите качества и пари, защо не си е взела мазен просяк от махалата, защото той е плевел и тя не би се възбудила от такъв.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 807e850f8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Не може да се обощава за всички жени, но вярно, е че напоследък доста са кухоглавите кукли. Работя в една стая с такава, която е обсебена от дрехи, обувки и най-вече чанти. Смешна е. А иначе, интересен е и въпроса както търсят мъжете, както и в какъв кръг се движи автора/авторката. В моето обкръжение не е така.
Сара

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 3c5a22fe6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Адмирации за коментара на номер 6! :) Определено ме докосна.
По темата - самият аз продължавам да си набивам в главата, че материалното трябва да е много под любовта и приятните моменти в една връзка. Но знам, че винаги ще се намери друг/а да ми каже как жената търсела сигурност и тн.. И тук вече идва въпроса дали парите дават тая сигурност или самите отношения и близостта между двама човека..

*Syndrome

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 6004166ee6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Боже, цял живот майка ми е издържала баща ми, а той си лежеше. Уж мъж, здрав, прав, а не се хвана на една работа за повече от половин година. Викаше "аз часовник на ръката и шеф на главата не търпя". Та така и мина живота на майка ми, дневни и нощни смени, нисък доход, ама го издържаше и него и нас.

По едно време той отиде на село и уж самостоятелен, ама сега пък тя пак ходи и му купува храна и дрехи, защото на село били мошеници и не искал да им пълни гушите.

Еми да ви кажа, не бих искала такъв мъж, и не виждам какво лошо има в това една жена да търси мъж със стабилна заплата и работа. Така могат да се осигурят децата да живеят един стабилен живот, да имат образование, а не като нас вечно няма пари за нищо.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 6e6a005bab
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

24.   Защо ли мъжете от малки са по залите и взимат хранителни добавки за да правят мускули?

От малки по залите са комплексарите, не свестните мъже. В България е пълну с мускулести кухавелници с акъл колкото на 1 кокошка.

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 6e6a005bab
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   23 имаш двоен стандарт. Защо да е нормално една жена да е безделница, хабяща парите на мъжа по козметици и фризьори, а когато мъжът харчи парите на жената е лошо? Еднакво лошо е. Спри с това делене!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: ee0083aa8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   Я да видим правилно ли съм разбрал № 7. Това за естествения подбор е напълно вярно, но все си мисля че човек в развитието си би трябвало поне малко да го е надмогнал или поне да е туширал най-крайните му прояви. В противен случай какво следва. Знаем, че все повече хора обедняват, а забогатяващите намаляват. Следователно в някакво обозримо бъдеще, 10-20-50 години перспективата е да останат 1000, 10 000 или
100 000 богати мъже. Значи точно толкова жени ще имат щастието да бъдат със силни, богати, влиятелни и т. н. мъже. Останалите има няма 2 милиарда и нещо ще трябва да се задоволят с приблизително толкова мъже, които "за нищо не стават" според думите на № 7. И ако се върнем на продължаването на рода само с подходящия мъж какво излиза. Че тези няколко милиарда не трябва да създават поколение. От тук единствения извод е, че не ни чака нищо хубаво, освен постепенното и безславно изчезване на човешката раса.
Е, да ама не. Като гледам няма никакви признаци, че такова нещо ще се случи. Поне не по този начин ;)
П. П. Бедна, богата, хубава или не на жената й е хубаво когато има кой да я чука. Ако е богат и силен и бля бля бля - чудесно, ако не е - И РАКЪТ Е РИБА МОМЧЕТА. НЕ СЕ КОСЕТЕ!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: fc108705c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Не, не си разбрал правилно, номер 26.

Населението на Земята стана 7 милиарда, явно няма да изчезнем, но ако се съсредоточим само върху населението на развитите страни и развиващи се страни, към които (колкото и да не си го признаваме) се числим - все по-добре се живее и хората имат по-големи очаквания и претенции.
Ако в Африка, жената ще се качи на врата ти, защото имаш една крава, то у нас жените гледат повечко. И тук не става дума за голямото богатство, а за стабилен СРЕДЕН доход, за стабилно поведение, за физическо здраве, за СПОСОБНОСТТА да изхраниш и изгледаш децата си. Доста млади момичета са се опарили вече като 23 и знаят, какво искат от живота.
Не живеем вече в комунизма, където всички са били „равни“. Жените с образование, с добра външност имат просто избор и ще си избират успяли в живота мъже. Това е истината, както и, че успялите мъже ще си търсят млади, хубави и умни жени.

Всички останали правят компромиси с желанията си. Не може да си жена на средна възраст, която носи номер дрехи ХL, да си завършила местния техникум по туризъм и да искаш едва ли не местният баровец да ти целува ходилата. Няма да се случи.

Има си народът ни поговорки,
„Всяка крава да си знае гьола.“
„Търкулило се гърнето, та си намерили похлупака“

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: ab74c01bf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   Има жени и жени, има мъже и мъже и за да бъда разбрана:вижте как разсъждава истинсият мъж под номер 3 и прочетет ак разсъждава посредствения под номер 5. E как да общувам с мъж, който не е на нивото ми било то социално, емоционално, финансово...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 52a785729c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   № 24 грешиш от малки са по залите не защото са комплексари а защото са наясно, че имат "акъл колкото на 1 кокошка" и се стараят поне да предложат нещо в саревнованието ако нямат акъл поне тяло. Както младите момиченца с същия размер мозък се гримират обличат и силиконират със същата цел.

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: e293df55fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Аз съм на мнение, че просто така наречените от автора богати жени се движат в среди с техния социален(и материален) статус. И поради тази причина си намират мъже от техния социален кръг.

Има и една друга психологическа страна- природата така е устроила мъжа, че той да бъде едва ли не по-силния. Едно "обикновено" момче, което едва свързва двата края би се чувствало като леке до една жена лъскаво облечена със скъпа кола. Тя ще вечеря всяка вечер в тузарските ресторанти и заведения, а той няма да може да си го позволи. На практика такава връзка няма как да просъществува.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 963a681345
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

35.   Съгласен съм с N2, N3, N8, N32, единствено бих добавил, че еманципацията на жените е един много криво случващ се процес и съответно има много парадокси около него. Но то пък в човешкото развитие кой ли процес на радикална промяна се е случил плавно и планирано... Та, на еманципацията, може да гледам по два начина:
а) да даде равни човешки права на жената, без да й вменява да заема ролята на мъж;
б) да изравни и правата и ролята на жената с тази ма нъжа.

В България, вместо да се случи нормалното, естественото а), комунизмът доведе до б) с една утежняваща добавка - изиска от жената да изравни ролята си с тази мъжа, като запази задълженията и по женската роля.

От там следва парадокса, че жени преживели този период, сега настояват за равноправие с мъжа, но пък при пълна финансова зависимост от него, което е характерно за обществата, където жената не е еманципирана.

Най-малко можем да виним жените за това. На комунизма му трябваше една бърза индустриализация, с цената на какво да е и тази цена се плати - трудови лагери, казарми по 4 години, студентски бригади и трудови повинности, жена домакиня майка тракторист едновременно...

Но да се върнем обратно в днешния ден. Днес ме в друга извратена ситуация:
в) жената не просто да има равни права с мъжа, а да се отрече разликата в ролите на мъжа и жената, чак до абсурда да се отрече биологичната разлика между мъжа и жената >> полът бил социално конструирано понятие...

Няма да се впускам да коментирам тази ситуация. Слава Богу, в България, покрай всички недостатъци на това да сме една провинциална марионетна държава между Европа и Азия, можем да се радваме на предимството, че при нас големите промени и от двете посоки идват със закъснение, и с леко отслабена енергия, и най-вече се сблъскват и някак си, в крайна сметка попадаме по-близо до зоната на разума. Не сме нито азиатските изроди, които ще заровят невръстната си дъщеря жива в пръстта, защото нарушила семейната чест (относително пресен случай от Турция), нито официално сме обявили наличието на 30 социални пола (както е в Ню Йорк).

При нас има от всичко по малко, без свръх крайности. Българката навярно е объркана от това, което й рекламират медиите и пропагандата, от това, което й вменяват родителите и от обвиненията, че е материалистка, които й отправят връстниците мъже, но мисля, че като цяло си остава вярна на естествената биологична роля на жена, която отглежда деца и търси от мъжа водач в живота, а не полово-неидентифициран съквартирант с осеменяваща характеристика.

Тоест, твърдя, че в някаква и дори немалка степен, поне в днешни дни, поне в големите градове, живеем във вариант а) общество, в което жената има равни права с мъжа и със запазена роля на жена.

А в този вариант е съвсем нормално една богата жена да иска по-богат мъж - не заради парите му, а за да чувства, че до нея има човек, който да я превъзхожда, а тя да му се възхищава и да го следва.

Интересен случай са богатите жени, за които оцеляването никога не е било проблем (обикновено бащите им са богати) и се случва те да се увличат по момчета, които не са финансово състоятелни. При тях инстинкта да търсят материална издръжка не е толкова силен. Но бъди сигурен, че ще искат все в нещо мъжа да изпъква пред тях - физика, ум, самочувствие, артистично способности и т. н.

Другият интересен случай за анализ, който беше споменат по-горе, са властните и контролиращи жени. Те са готови да вземат беден мъж или мъж мухльо, по някакви други критерии, защото по този начин си купуват удоволствието да властват или да бъдат "майка на съпруга си", не знам точно. Нека вещите в тази материя го обяснят, но определено го има и това явление.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: cfdafb7f69
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Една дума: хипергамия. Жените са си такива по природа.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 8daf89a874
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Абе всеки човек си е различен. Какво сте тръгнали да обобщавате. Я си намерете повече работа...

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 46d267ac77
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

38.   Браво на коментар 35! Най-сетне!!!

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 2974f8f03a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Кво да ти кажа, бе умен... То в едно семейство не се разсъждава така. Преди години мъжа ми печелеше повече от мен, после се поизравнихме, сега аз съм, дето прави големите пари. Той работи човека до определена сума, но ако я надвиши, режат му данъчните от пенсията... и те така те. Може и да не работи въобще, но пък му е скучно. Европейските закони не са като в Бг и пенсия и заплата пълен размер.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: ad4ed65151
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Номер 35, би ли обяснил(а) какво за теб означава мъж мухльо, какъвто споменаваш горе? От това ще си проличи и коя жена е мухла, по твоите разбирания.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 11a43f4d6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Малиии, н 9, сигурно и децата ти ще ги гледаш. Искам да видя как казваш на една родилка следното : " Като ти зараснат шевовете( до края на седмицата най - много) се връщаш на работа! Разделям те с новороденото ти бебе и няма да го кърмиш, защото мен ме мързи да работя! Аз искам да съм домакинята и майката, защото е по-лесното! "
Нищо не казвам, само искам да видя какво ще ти се случи :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 17414a1bb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Напълно изкривено е разбирането, че мерило за стойността на един човек са парите. За жените се отнася същото. Една проститутка (или, да речем, "плеймейтка") е много по-богата от един професор, или от скромен и всеотдаен учител (учителка) в някое градче или село, който дава на децата основни познания, без които нито един човек не може, и ги учи на българщина. Нито пък един корумпиран чиновник, бил той и министър, е повече мъж от един висококвалифициран цигулар в оркестър, който свири ИСТИНСКА МУЗИКА, а не чалга, оставайки верен на разбиранията и призванието си и не желаещ да се ПРОДАВА. Или пък от лекар, който не желае да си плюе на физиономията и затова не взима рушвети, а безкористно лекува и помага на хората за мизерната си, уви, заплата. Обществото ни е болно, и всички го знаем. Затова такива елементарни личности, като №7, могат само да се срамуват от себе си. За жалост, те срама си нямат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker