Twin flames? или съм твърде наивна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Twin flames? или съм твърде наивна
преди: 3 години, 15 дни, прочетена 1309 пъти
Здравейте!

Това е малко нестандартна тема, но в случай, че някой е заинтересован, ще се радвам на мнение по въпроса. :)

Не знам дали сте чували много по темата с twin flames, аз самата не бях много наясно доскоро какво точно представлява, но ми се случи да срещна един човек, който ме накара да се замисля и зачудя.
Не знам дали да се доверявам на тези неща, особено на информация от интернет сайтове. Като цяло смятам, че е най-добре човек да слуша себе си и да се доверява на собствените си усещания, но в този случай съм малко объркана и затова пиша тук.

На почти 20 години съм, момиче, и уча в чужбина в момента.
Никога не съм се отпускала да се хвърля във връзка, някак, винаги е имало нещо, което да ме задържи и да ме кара да седя малко по-настрана. Имала съм "обожатели", както и понякога чувствата са били взаимни, но така и нещата не са потръгвали. Не знам защо точно, вече спрях да се съдя, но винаги съм се чувствала леко по-различна в очакванията си за човек до себе си в сравнение с с тези на останалите около мен. Може и да са ми романтични представите, не знам, но просто все повече откривам, че не мога да допусна някого до себе си, освен ако не го почувствам по-специален.

Основната причина за това е, че не можех да преживея един приятел, около когото се въртяха всичките ми емоции повече от 10 години. Винаги сме били сравнително близки, аз наистина много го обичам, но като че ли от самото начало все е имало някакви леки неразбирателства или недоисказани думи, които да попречат на нещата да се развият до връзка. От друга страна обаче, той е единственият, който е отговарял на всичките ми представи за идеален приятел, партньор, soulmate и всичко по темата. Малко токсично беше станало в един момент..

Всичко това беше така до тази зима, когато се запознах с едно момче от курса ми. Той е нещо като версия на "голямата ми досегашна любов", обаче пречупена през мен - някак по странен начин наподобява и комбинира мен и него като характер и присъствие. В момента, в който се видяхме сякаш нещо стана, нещо ми се случи в главата и се обърках много. Без никой нищо да казва или да прави, определено се усети, че и двамата имаме интерес един - към друг, и то още на втория ден след като се бяхме запознали.
Не знам доколко е било с еднаква интензивност и от двете страни, но определено аз не знаех къде се намирам, когато той е около мен. А тъй като, както казах по-горе, аз не се впускам лесно в такива приключения, цялата тази ситуация беше много нетипична за мен. Говорихме си по много и до късно, и се оказа, че имаме доста общи интереси и виждания за света, както и се оказа, че сме и един и същ MBTI личностен тип. Аз по странен начин не изпитвах никакви граници или угризения да кажа или направя каквото и да е, а той от своя страна също май се отвори много и ми сподели за неща от миналото му, които са го наранили, неща от детството му и тн.

Като цяло всичко се разви супер бързо и за има-няма 5 дена бях сигурна, че бих била с него и няма какво да му мисля. Всичко вървеше прекрасно до една вечер, когато той ме покани да отида у тях. Направи ми храна, че не бях яла от известно време и пусна да гледаме някакъв филм. Беше много мило и много хубаво, но в даден момент усетих тази граница, която досега винаги ме беше спирала да отида по-нататък. Опитах се да я пренебрегна, защото нямаше причина да се чувствам некомфортно, но вместо това стана по-зле. Той забеляза, че съм се стегнала и не се чувствам най-добре, затова аз се опитах да му обясня какво ме мъчи и какво ме спира да съм себе си. Не се получи особено, но си поговорихме и ми стана ясно, че ще ми трябва време да преодолея сама доста неща, преди да съм готова да допусна някого до себе си. Тогава сякаш и двамата се дистанцирахме един от друг леко, аз започнах много да се притеснявам и нещата започнаха постепенно да се объркват. Останах да преспя у тях, като през цялото време се чувствах виновно, некомфортно и бях доста затворена в себе си. Той може би се опита да оправи малко нещата, но не успя особено.
На следващия ден, като станахме, беше доста дистанциран и малко сякаш не искаше да поема инициативата да ми каже, че май не сме случили много един на друг в момента.
Същата вечер го извиках да се видим, за да си поговорим и той ми обясни, че не се чувства готов за връзка. (малко преди да се случи всичко това беше скъсал с приятелката си) Аз самата не се чувствах напълно стабилна и готова, така че се съгласих и се разбрахме уж.

Известно време по-късно започнах да се отрезвявам и да осъзнавам какво се е случило. Всичко беше наопаки, изведнъж имаше нов важен човек в живота ми, обаче един вид, всичко беше свършило. Не знаех как да реагирам или как да се държа, затова с целия този анализ на случката, го обърнах на самокритика и осъзнах, че може би не точно, че не е готов за връзка е проблемът, ами че аз го отблъснах. Оттам се започна с едни извинения.. Много глупаво се чувствах, не исках да спрем да си общуваме, но бях много объркана и известно време не спрях да го преследвам, за да съм сигурна, че съм се извинила. Само че, както става ясно, без да искам още повече го отблъснах. Държах се супре детински и сякаш не можех да направя нищо по въпроса.
Бяхме в две отделни компании, затова спряхме да се засичаме толкова и нещата се успокоиха от само себе си.

Свърши семестъра и се разотидохме кой откъдето. Заради пандемиията не можах да се върна за втория семестър, така че имах доста време за мислене и преоткриване на себе си. Хубаво се отърсих и осмислих всичко и всъщност осъзнах, че не съм се чувствала по-добре от години. Благодарение на тази катастрофална развръзка бях успяла да преодолея много неща, на които иначе избягвах да обърна внимание дълго време.

След около месец, в който изобщо не си бяхме говорили, започнахме да си пишем по малко за неща свързани с университета и лекциите. Не беше нищо специално, но поне се усещаше, че не сме в лоши взаимоотношения. Помагах му с разни задачи и от време на време се разпитвахме кой къде е и как е. Имах няколко много странни и емоционални сънища, в които той участва и някак се беше завъртял в главата ми, наравно с другия ми приятел, за когото разказах в началото.

Така беше доскоро, докато не започна третия семестър. Сега сме и двамата обратно тук и се засичаме доста често навън. Не е неприятно, но е леко неловко. Онзи ден той ме заговори за малко и с това сякаш поразтопихме леда, но въпреки това се усеща малко странно като се видим. Не мога да кажа дали има нещо конкретно помежду ни, но аз определено го усещам от време на време. Сякаш го разбирам или сякаш му усещам присъствието. Не е непрекъснато, но се случва.

Не искам да си изграждам никакви очквания, затова не вярвам напълно на тези неща, но след всичко, което се случи, се припознах до известна степен в описанието за twin flames. Четох сравнително доста по темата, обаче не съм напълно убедена дали е наистина вярно. Надявам се да съм написала достатъчно ясно тази история, така че, ако някой знае нещо или има подобни преживявания, да може да даде мнение. Много ще се радвам на такова! :)

Звучи ли ви като потенциална twin-flame връзка или просто съм с твърде наивни и романтични възгледи за живота?

Много благодаря предварително!
Н.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 15 дни
hash: 48fb2c3cdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Лично аз не вярвам в такива неща. Тези дефиниции са измислици, комобиниращи достатъчно общи характеристики за да привличат внимание. Че имате общи неща и привличане е явно, но не всяка такава връзка е положителна.

По реакцията му съдя обаче че нещата не са съвсем така както ги мислиш. Според мен във въпросната вечер е искал да преспи с теб и нищо повече. Приказките че не иска връзка са точно за да ти намекне този факт. Като е видял че не си толкова лесна е решил че не си струва да се занимава.

 
  ...
преди: 3 години, 14 дни
hash: 029deb25dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Бъди с човека, който ще отговори на чувствата ти и с който ще се чувстваш комфортно. Другото е мъчение.

 
  ...
преди: 3 години, 14 дни
hash: 46c17ec156
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Душичка, докато си губиш времето да класифицираш хората по Майерс-Бригс, като нищо към твоят колега да се прикачи някое друг девойче. Тогава неизбежно ще се наложи да се ориентираш към магазините за домашни любимци, за да си избираш котка.

Разбери едно - докато си губиш времето в идеализации, животът си тече. Идеални хора няма. Ще ме прощаваш за вулгарността, но е факт, че без значение от интелекта, всички пърдят, ако ме разбираш какво имам предвид.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 14 дни
hash: e0b68296f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Дори да сте twin flames, ако не преодолееш страха си от отдаване и връзка, ще се разминете и няма да бъдете заедно. Да, прекалено романтично-наивно мислиш, но на твоите години и аз бях така. После осъзнах, че мъжете не са като мен и приех грозната реалност. Затова, ако наистина го харесваш, поеми инициативата и го покани ти на среща този път.

 
  ...
преди: 3 години, 14 дни
hash: e9d113b7c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря много за коментарите!

До номер 3 - съгласна съм, имам върху какво да работя по въпроса, но в случая това с Майерс-Бригс просто го споменах като съвпадение, защото дотогава не ми се беше случвало да попадна на друг със същия личностен тип като моя. Разбира се, стана ми ясно, че няма как да класифицираш човек само според четири букви, защото нещата зависят от много различни фактори. Мерси за колоритния коментар иначе :))

До номер 1 - да, правилно предполагаш. Обаче той беше доста открит и спокоен, когато стана дума за това какво търси. Казахме си нещата в прав текст, без излишни драми, просто на мен ми беше трудно да се изправя срещу егото си.
Иначе като цяло не ме притеснява този факт, всеки преценява сам за себе си, пък и аз реално сама реших да остана при него, с ясното съзнание какво може да последва. Това, което ми направи впечатление обаче, е че беше доста съобразителен и внимателен, дори малко затворен в себе си. Сякаш не правеше нищо, за да не излезе някой наранен от случката.
Така че не мисля, че всичко беше само заради едното спане, нещо просто не му беше момента явно, и аз не знам..

 
  ...


...
преди: 3 години, 13 дни
hash: b1d129a67b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Търсиш връзка с човек който ти казва че не е готов (или по-скоро не иска) връзка. Малко нелогично ми се струва.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 13 дни
hash: faf9951e1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Twin flames се събират, когато са се договорили...ако трябва, няма да е сега, въпросът е да сте на една честота. И не, не е измама, илюзия, заблуда терминът twin flame
Отделно, че се усеща и кармична свързаност сродна душа в едно. И еднакво излъчване и черти...но кармичните партньори и сродни души могат да бъдат объркани с понятието Пб. Тва е теория де, но не е като да не е истинска:D

 
  ...
преди: 3 години, 12 дни
hash: f79ddf8432
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Много си избързала, не си оставила нещата да узреят в тебе. Искаш за 5 дни запознанство този човек да ти обещае връзка, отдаване, всичко. Не че не е възможно, но е много рядко срещано. Като си знаеш характера и принципите е трябвало да действаш по-бавно. Той вероятно не е бил готов за твоите очаквания, а ти предлагаш или всичко или нищо. Нищо не е загубено, нито фатално. След като не си се чувствала ок, значи не си направила грешка, че не си спала насила с човека, само да няма разочаровани. Ще ти кажа какво те е спряло - разочарованието, че всъщност той не е специален, а е като всички останали мъже - бърза и иска секс след 5 дни. Пробвай да излезете на разходка просто ей така, после да отидете някъде като приятели, то ще си покаже. Не влагай очаквания, остави нещата да улегнат. Не прави нищо срещу себе си и само за да не го разочароваш или за да не се отдръпне. И НЯМА за какво да се извиняваш, че си си променила решението в течение на вечерта или че си решила, че не се чувстваш ок в такива ситуации. Но за друг път ще знаеш - никакви извинения, откровено казваш в прав текст - не се чувствам ок да спя с теб сега, твърде е рано и не мога да се отпусна, не се чувствам ок да спя с някого толкова скоро и по такъв режисиран начин. На другия въпрос - има сродни души, разбира се. Хайде нищо кой знае какво не е станало. Дръж се приятелски, времето ще покаже дали си струва човека или е просто физическо и емоционално привличане, но не и духовно.

 
  ...
преди: 3 години, 11 дни
hash: e9d113b7c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До номер 7 - Не търся връзка с него в момента. (а това дали е готов или просто не иска си е негова работа, важното е, че беше директен) Иначе нямам намерение да го гоня, просто питам за мнение по темата, защото искам да го преживея, а ми е трудно да съм обективна.

Авторката

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 дни
hash: e9d113b7c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Пак от авторката:

Питам конкретно за пламък-близнаците, защото някои неща ми се сториха странни. Много рядко се отварям толкова, особено пред непознати, а с него не се замислях особено какво казвам или правя, просто се чувствах свободна да съм себе си, дори и в най-лошата си форма. Другото е, че доста си приличаме, като поглед, реакции, интереси, идеи, поведение и тн.
Има само още един човек, когото усещам толкова силно, и той е онзи, за когото споменавам в началото. Двамата са доста различни един спрямо друг, но като присъствие ги усещам почти идентично.
Заради това се добягнах до този сайт, защото не знам как (и изобщо дали) да интерпретирам тези неща.

Иначе има и други хора около мен, не съм се забравила, мислейки само по тази тема, просто се зачудих.

Мерси пак предварително :))

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker