Разговарям с хора в мислите си... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Разговарям с хора в мислите си...
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 7259 пъти
Здравейте, ще споделя нещо за мен, за което никой не знае. Моля, Ви, само за сериозни коментари.

Още като малка нямах много приятели, не знаех как да установявам контакт с връстниците си. С годините нещата се задълбочиха, ставах все по-самотна и с все по-малко приятели. Имам добро образование, през всичките тези години компенсирах липсата на социален живот с учене.

В момента си търся работа по специалността, навсякъде чета: ''умения за работа в екип'', ''млади комуникативни служители'', не знам как мога да отговоря на тези изисквания. Изключително трудно комуникирам с нови хора, трябва ми много време за да се отпусна и да говоря нормално, в университета бях аутсайдер. И гаджетата съм си намирала само по Интернет. Опасявам се, че само комуникативните ми доскоро проблеми, ще ми попречат да се реализирам професионалнно.

При мен от години има и друг проблем. Дали от самотата или от какво, често ми се случва да чувам в мислите си различни хора, да си разговарям мислено с тях, да се смея сама на ''разговора''.

Много съм разсеяна, когато уча е най-неприятно, защото мислите ми са ангажирани със въображаеми, липсващи в реалността разговори (опитвала съм да пия билкови лекарства за повишаване на концентрацията, защото не запомнях нищо от прочетеното). Много пъти съм си мислела да проведа разговор с психолог, но се опасявам, че като започна да говоря ще отнеме повече от час, много неща таих в себе си за тези години.
Сигурно вече се чудите защо историята ми е в раздел Любов и изневяра, но сега ще пиша за една несподелена, може би, любов.

Последния човек, с който си комуникирам в мислите си
е мъж, с който сме се виждали няколко пъти. От сутрин до вечер той е в мислите ми, разговарям си наум с него, почти усещам прегръдките му, но уви той
е далеч и се виждаме много рядко. Почти съм сигурна, че той не изпитва същите чувства, за жалост, всякаш не искам да го осъзная и се опитвам да го задържа в мислите си поне. Нормално ли е това? Разсеяна и неработоспособна съм. Чувствам, че
нещо не е наред с мен, но сама не мога да го променя.
През годините ми се е случвало да си ''говоря'' мислено с хора, към който не съм привързана емоционално -пр. инструктура по кормуване, това е още по- нелогично и от първия случай.

С дни съм живяла изолирано без да излизам от къщи, защото няма с кого и за какво, имам чувството че съм много назад с всякакви социални контакти.

Моля, Ви, помогнете ми със съвети, как да преодолея това състояние. Как на тази възраст да имам приятели? Искам да живея тук и сега, не в мисли и мечти. Искам да се реализирам профисионално и социално (това ще ми е най-трудно) и не на последно място и в личен план- да срещна истинска споделена любов.
Благодаря, предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: 7175d8970f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Говори с психолог, той поне ЩЕ ГОВОРИ С ТЕБ.
Колкото до работата, не всяка изисква това - само го пишат, защото е модерно. Аз съм ходила на интервюта, моята сила е именно работата в екип и ми казват - хъката, мъката ама то сама си работиш тук, там бла-бла.
Каква ти е професията, не можеш ли поне неплатен стаж да почнеш, ако те харесат ще те вземат!

Сега, аз, която ОБИЧАМ И МОГА да работя в екип работя сама! Наричам се човекът-оркестър, правя си всичко сама. И аз съм млада, много работи смених, стоях и без работа - нарочно дори!
Успех, мила, ще се справиш, вярвам в теб!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 90fc08d7d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като чета това имам ччуствата че аз съм го писала и мисля че ще го преодолееш като имаш малко повече самочувствие и си намериш няколко фр по интернет от твоя град /Ако си от град/ също така мисля че по лесно ще ти е ако се запишешда играеш в някой театър и придобиеш някакво актьорско майсторство и да разговаряш с абонатите по скайп като си пускате камерата разбира се ти тогава бъди малко по отракана се пак не те пазнават какво ти пука отделно можеш да напишеш "Лафчета" в гугъл и да ги използваш лично аз така направих и сега честно каазано ми е по лесно да се отпускам и се надявам и те да го направиш също така искам да се запознаем ако искаш остави някакъв скайп или имейл за връзка искам да ти помогна да излезеш от това гадното положение!!

a--------

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 23d10e9693
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Не знам дали това при теб е ОК, но аз също понякога си говоря с някого наум. Че дори и се обяснявам и се карам. :) Въпросът е дали това ти пречи по някакъв начин. А относно това, че си по-резервирана, еми такава си. Аз лично смятам това за готино. Прекалено социалните хора ме дразнят. Харесвам по-затворените типове. Успех.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 2bf3acb897
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм като теб и 3-ти номер. Постоянно си комуникирам с хората наум, режисирам си някакви ситуации, но това не ми пречи в живота. то си е само за мен. И да, не е задължително да е с хора, с които си емоционално обвързана, стига това да не пречи на връзката ти с реалността. На мен пък силата ми е точно в комуникацията с хора, точно това и ще работя, но пък ми е усивително приятно да си режисирам живота (Той, разбира се не протича по същия сценарии, но това е интересното). :):):)Най-забавното е като си развивам разни сценарии с измислени хора - като разкази, трябва да започна да ги записвам. Ама уж все няма време...
Та мисълта ми е... хич не се притеснявай. Но се опитай да започнеш да си контактуваш с истински хора, така и самата ти ще си по-спокойна и по-уверена. Пък и за професионалния ти живот ще е по-хубаво, освен за личният. Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 92ab43fb53
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Този вид "комуникации" биха могли да ти бъдат от полза ако на ум си разиграла предполагаеми ситуации от реалността. Не се притеснявай, че не си контактна. Аз също не съм от най-контактните. Но по-принцип е добре да се опиташ, да си концентрирана, защото това би ти попречило доста повече в рабатата, каквато и да е тя.
Ралф

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: b7a3585c02
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Аз съм почти като авторката, но съм момче. Само че ми е трудно да изилзам, защото като се разминавам с хора по тротоара се чувствам неловко.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 34ebd428dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Това е от евентуално пушене на трева и социалното одръпване

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 7f013c2351
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не минава ден в който да не си говоря и отговарям наум...
А деня не може да завърши без:
-Стига нерви бе! Заспивай!
~Млъквай бе!
-Ти млъквай..

И такам... май откачачам и аз.. :)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: fce482e542
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Разговаряйте повече с реални хора... тогава мислите сами ще изчезнат.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: ef2c52ed88
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   И аз съм тъй и ааз, шизофрения ли е телепатия ли е не знам.

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 208a7de30c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Уау не съм била само аз така явно.
Разигравам ситуации и диалози в ума си от години и не съм споделяла и с най-близките си хора, защото се срамувам и знам, че е странно.
С времето тази практика започна да ми помага страшно много в живота и някак ми е като навик и ми е по-лесно в действителността.
Трябва да свикнеш да извличаш най-доброто от мислите си и чрез тях да създаваш реалността си и ти гарантирам с времето ще станеш по-контактна.
Примерно трябва да проведеш разговор с някого на сериозна тема на която ти много трудно да говориш и не знаеш как да започнеш и какво точно да кажеш, ако няколко дни всеки ден развиваш теории за това как би могъл да се развие разговора, когато дойде момента и си готова с лекота ще говориш без притеснения.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 98e2910bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   От малък съм така, сега съм на 15. По принцип имам доста трудно детство, нямам баща, майка ми я няма от 2 клас, работи в Гърция, баба ми е алкохоличка, майка се запътва на там, има муковисцидоза, леко проявена, но живота ми пак така или иначе си е смален, нисък съм -имам комплекс от това, нямаме много пари. Така де, доста неща са, които до сега уж не ми правиха такова впечатление, доакто не започнах да пуша трева и развих паническо разстройство, пооправих се, преодолях си страха, опознах много себе си, чувството на нереалност все още не е напълно изчезнало. така де, към темата. От можеби, от както се помня си говоря постоянно с някой в мислите си, разигравам си сцени, нещо, което ми е направило впечатление през деня си го повтарям наум, говоря си в ума с тези хора от дадената ситуация или понякога обикновен разговор между мен и накой приятел, особено, когато бях по-зле с паническото разстроство постоянно си мислех, че полудявам, вечерта, за да заспа не ми мърдаха 4 валерияна. така, пак по темата-говоря си и с непознати хора, ако примерно ми предстои ситуация, където ще има непознати. Имало е случай да гледам в стената, с мисълта че там е човека с, който си приказвам и в един момент си мисля ''аз добре ли съм'' и пак почвам да говоря с някой, че не съм добре, нещо ми има. Мисля си, че това са някакви симптоми на по-висок допамин. Понеже шизофренията протича по подобен начин и се дължи на повишен допамин.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: c426892576
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Номер 13, никаква шизофрения не е това, а най-обикновено въображение, работа на ума. То затова източните мистици и учения толкова много наблягат на укротяването на ума, тоест да можеш да го контролираш. И паническите разстройства са набор от симптоми, но това че означава, че са болест, а че на хората им липсва дори най-основната истинска информация за съществуването, за живота.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: eec68267c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Здравей, това го има при абсолютно всички хора, при някои даже е много по-развито. Има електромагнитни сили ,нишки , които ни свързват всички ни. За жалост , хората са смятали това за даже вещерство навремето..и е останало като табу. Прекрасна си ,такава каквато си. Имаш силен ум ,които просто трябва да се научиш да го контролираш. Тай-Чи и йога са доста добри източни техники,помагат. Използвай лавандулово масло ,нека си гори докато четеш,помага да се успокоят мислите и също така да насочиш концентрацията си. От опит го казвам.
При мен също ми се е случвало ,като се влюбя ,с дни да не мога да успокоя мислите си...и хипотетичните ми разговори с него, да си фантазирам какво ли не и т.н. Но и в други ситуации пак ми се е случвало, особено ако съм под по-голям стрес.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: eba147078f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   И аз съм така...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker