А какво пречи двамата партньори да са разхвърляни? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

А какво пречи двамата партньори да са разхвърляни?
преди: 3 години, 6 дни, прочетена 1553 пъти
Много често виждам тука, както и в други сайтове и статии да се разисква за ролята на мъжа, на жената, за споделяне на домакинските задължения. И забелязвам, че много българи са вманиачени в чистенето всеки ден. Той не помагал, тя не умеела, разхвърляно мамино синче нямало да вземат, жена, която била мързелива и феминистка също. Ето как аз виждам нещата.
Аз съм си разхвърлян от дете. Хоби ми е да рисувам - не професия, но мога да се нарека художник. Оригами също правя. И най-вече след работа (програмист съм тепърва почвам) играя игри, това, че съм геймър не ме прави по-малко мъж вместо да вися пред порно сайтове и глупости си играя игрички. Кеф ми е в дома да има творчески хаос - често дрехите ни са по столовете, щото пък жената има много. Моите скици, бои, оригамите също. Ядем си в леглото или пред компютрите, като сме си само двамата не виждам защо да се напрягаме на маса да сядаме. Не е, защото майка ми не ме е научила, напротив тя ме караше и досаждаше да си чистя, бащата също, но аз просто си обичам така.
Жена ми е същата като мен. Пием си колички в леглото, ядем си пица. Това е, че тя обича да готви, но аз пък обичам поръчано от определени ресторанти и на практика повече поръчваме, домашни манджи не обичам, тя за нея главно готви. Освен ако не са ни мръсни обувките, шетаме си вътре с тях, не тия турски обичаи да се събуваме. И гостите пускаме с обувки. Килими нямаме и като минем плочките с прахосмукачката и един парцал всичко е перфектно. Като ядем поръчано всеки ден рядко имаме съдове за миене, но когато има са малко, а имаме съдомиялна така и така. Жена ми е уебдизайнер и геймър също така че не виждам проблем. Просто не сме маниаци по чистота и предпочитаме да ни е творчески хаос, не като в аптека. Аз с жена маниак не бих бил, предпочитам "мърла" като мен, а тя не е такава да стеня на мъжа да си чисти и прочие.
Естествено се къпем всеки ден и се поддържаме, не сме хигиенни мърльовци. Не сме и някакви свине. Тя след работа тренира и после играем игри, хапнем си заедно и пийнем по бира, петък вечер и водка може. Това е живот. Не знам другите хора защо толкова се напрягат за битовизми. Майките са се пробвали да ни поучават, но ние така си обичаме живота. Няма на мен някой да ми каже как трябва да живея след като и аз, и жената сме доволни! Чистим цялостно само в неделя, когато и двамата почиваме. Прозорци веднъж на няколко месеца аз, понеже за жена е опасно (на 12-ти етаж). Перем си се и има сушилня, така че не виждам проблем. Много повече предпочитам жената да изиграе една игра с мен или да изгледаме филм пред това да се караме за битовизми. Компютрите са ни в хола, там е голямо пространство и е геймърското ни царство. В спалнята редовно имаме чорапи, метнати на пода и дрехи, които на другия ден събираме и слагаме за пране.
Като имаме гости тя държи да е чисто и разбира се тогава всичко предварително подреждаме и пускаме един парцал, тя държи да сервира и готви тогава, аз наливам питиета и нося ако има поръчка и така. Спокоен живот.
Какъв ви е проблемът на повечето балканци, че сте маниаци по подреждане и чистота? Все едно светът ще се свърши. Всеки спори, че другият не помагал или не можел, а в същото време ние и двамата като не го правим, да не ни е кофти? Предпочитам един секс да си врътнем вечер вместо безцелно готвене и миене на чинии, умора и така. Какво ви пречи и двамата да сте леко разхвърляни? Принципно един чорап на пода дразни ли или малко прах в ъгъла забравена? Повече от един ден е излишно да се чисти като че ли имате ОКР.
Сега вече ако имаме дете на него ще му е стерилно, но за сега не влиза в плановете ни, млади сме (на по 25). Не е като да не можем да се справим, а просто си правим живота по-лек. Какво пречи повечето хора това да правят? Бил съм в Англия и така процедират.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 дни
hash: ced94c5f55
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   На мен не ми пречи, че сте разхвърляни, нито на вас ви пречи. Аз предпочитам да ми е подредено вкъщи. Кой както му е удобно. Дреме ми филанкишията дали мие чиниите си.

 
  ...
преди: 3 години, 6 дни
hash: c91b44557e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Всеки си решава. Аз също не обичам много да чистя, има разхвърляни играчки, деца и колкото се справя толкова. Мъжа ми често мрънка, очаква да му е чисто и най-вече друг да му изчисти. За яденето в леглото, ами има маса не бих яла в леглото. Мъжете са свикнали жената да им прави всичко, ако може и разходите да са поделени, за да не се минат нещо случайно.

 
  ...
преди: 3 години, 6 дни
hash: d63a798b87
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Такива разхвърлени като вас дори за приятели не ги искам, защото ако ни дойдете на гости вие ще се държите по същия начин в нашето жилище. Това вашето е направо свинщина. Вие сте и пословично мързеливи щом се храните в леглото. Защо трябва да се напрягате да седнете на маса, това е голям труд. Шетайте с обувките из къщи даже лягайте и на леглото с тях. А за къпането не ми говорете, защото щом ви мързи да седнете на масата да се нахраните то къпането е още по-трудно. Продължавайте да си живеете със същите животински навици.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 дни
hash: 1e34432304
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Силните владеят хаоса. И аз съм на този принцип (жена съм), така че напълно те подкрепям. В моя случай мъжът ми беше чистник и в дома му беше като лаборатория, докато не се нанесох аз. Сега вече всичко е нормално разхвърляно. Иначе си чистя редовно, но за мен редовно също е веднъж седмично, а не всеки ден. Не знам някои хора как имат желание и сили да лъскат дома всеки ден. Тази постоянна борба с мръсотията води до ненормална педантичност. Аз смятам, че съм в златната среда - нито съм клошарка, нито пък обсебена от чистотата. Ние имаме и дете и не, не му е стерилно, а вече е на над година и никога досега не е боледувало. Организмът трябва да се сблъсква с бактерии, за да си изгради естествен имунитет. Така че малко мръсотия дори е полезна за здравето.

 
  ...
преди: 3 години, 6 дни
hash: 1745bf51ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Добре е двойките да имат поне близки разбирания за чистенето, като при вас. Разхвърлян с разхвъляна или спретнат със спретната. Но не винаги се получава така и това е причина за конфликти.
Освен това, ти казваш, че когато все пак чистите, и ти участваш. Има например мъже, които искат да е супер спретнато, но само жена им да поддържа (нищо, че и тя работи по 8 часа); искат да им е сготвено, сервирано без да си мръднат пръста и т.н. Естествено жена в такава ситуация хич няма да е щастлива.

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 дни
hash: eb47c58ab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Това е отвратително. Не е нито красиво, нито възпитано. И това че искаш да ти е чисто не те прави маниак или с човек с ОКР.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 дни
hash: e1ee5aa623
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Да се оправдаваш със "силните владеят хаоса", защото си мързелив и къщата ти е мизерия и галактики се завъждат там не е много нормално, за мен. Същото все едно да кажа еми кокъла ми е едър, не че съм дебела. Вуйчо ми е художник, същия е, само че сега има 3 деца и у тях не искам да влизам никога повече. Зарязват мръсни памперси по земята, ако тва за тебе е нормално ок. Като минете през няколко болести може и да се научите. Ние не сме чистофайници, аз също ям в леглото понякога и не си оправям стаята всеки божи ден, ама тва вашето е крайно и е гнусно. И аз като 3, такива не ги искам и за приятели, защото като дойдат на гости (камо ли за по-дълго) правят същата мизерия, каквато и у тях си правят. Ем, сори, ама е гнусно. И е малоумно да си учиш и децата така, от там първо тръгват отговорностите, от простото оправяне на леглото.

 
  ...
преди: 3 години, 6 дни
hash: 2f060af5bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Имам само един въпрос, колко често си перете чаршафите (с вашия "лайфстайл", that's it)?

 
  ...
преди: 3 години, 6 дни
hash: 316bfbb1ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Глуписти на таркалета. Играя игри, худижник съм също, имам две котки и пак искам да е подредено. Не е подредено, защото живея и с мъж, а мъжът... обича кочината явно. Писна ми от подобни мъже!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 дни
hash: 66a7ac8b7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Нито съм заклета чистофайница, нито пък съм тотално разхвърлена.
За мен домът трябва да е уютен и удобен. Това означава, че не живея така, сякаш съм в аптека, но пък и не търпя много хаос. Искам да има къде да седна веднага, а не да размествам дрехи. Искам да отворя шкафа и да извадя това, което ми трябва, вместо да ровя 5 минути в търсене. Не всички са като мен и мога да уважавам чуждите решения.
Не ми пука за домовете на другите хора. Всеки да си поддържа местенцето така, както смята за добре. Иначе и моето хоби е да рисувам.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 дни
hash: 64e1cd9bd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Като си сам с жена си и ви е хубаво така, окей, все ми е тая. Ама ако имаш гости, пак ли е бейрут във вас? Въпросът е риторичен, познавам разхвърляни хора и дори за гости не оправят, ето това вече е гнусно. А това с обувките вътре ми е топа по гнусотия... има достатъчно материал в интернет да прочетеш за вредата и няма дори и едно полезно нещо в това. Дори за краката ти не е полезно нон стоп да си с обувки. Иначе и аз до 19-годишна бях страшно разхвърляна и мизерна, но се осъзнах, че е гнусно и говори само лошо за мен и спрях. Щом аз мога, значи всички могат. :))
Ж22

 
  ...
преди: 3 години, 5 дни
hash: 895945f8d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Еми живи и здрави бъдете!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 дни
hash: 5aa290447f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Това за феминисткта много ме разсмя. Ще ми дойде някакъв льольо с претенции до небето и без никакви реални качества, и ще ми заявявa че не мога да си отстоявам правата си веднага го разкарвам. Имам момче злато и веднъж не ми е направил проблем за битовизмите, които впрочем са минимума с който един мъж може да помгне на жена си.

 
  ...
преди: 3 години, 3 дни
hash: 66fac94ff3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Здравей, авторе! Щом имате пари да си поръчвате храна, това не означава че и другите хора имат! Ако някой вечер минаваш покрай някой блок, може и вашия, няма начин да не чуеш или видиш как хората готвят или пържат нещо! Цял ден са били на работа, не са като вас да лежат по цял ден, а щом се приберат гледат да си приготвят вечерята! Това да поръчват е чуждо за тях, защото е доста скъпо и непосилно за тях! А това дали са разхвърляни просто нито ме интересува, нито нищо! Предпочитат да си напазаруват и да си сготвят нещо, защото им излиза по-евтино!

 
  ...
преди: 3 години, 22 часа
hash: 813317da4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Отново съм аз авторът. Първо, разхвърлян не значи мръсен. Перем чаршафите всяка седмица и ги сменяме дори по-често - все пак правим секс доста редовно и има телесени течности, сещате се. И сменяме дрехите си всеки ден, както и се къпем всяка вечер. За вас съществува бяло и черно, не сиво. И да - дом като аптека хич не ме кефи. Колкото когато съм гост седя мирно и се чувствам като гост дори у майка си, как ще мърлям. Говоря за собствения си дом. Повече от веднъж на седмица ми се вижда излишно едно цялостно почистване. Не живеем в трохи, мравки и боклуци, това е гнусно. Но дрехи имаме насам-натам. Какъв е проблемът не виждам? Защо българите сте свикнали на един перфекционизъм? Беден народ сме, ама да го играем перфектни. Да, да чистиш всеки ден си е чисто ОКР и нищо не може да ми промени мнението. А гости като каним е хубаво, нормално тогава всичко да бъде идеално. Вие без да ни познавате ни лепнахте етикет "свине". Плюс това пари не се изискват да си поръчваш ядене, не е казано само от топ ресторанти, за мен готвенето излиза скъпо и излишно. И в никакъв случай моите любими храни аз и жена ми не можем да ги издокараме като професионалисти. Ако купуваш банички, зърнени закуски и топла витрина как ще ти излезе скъпо, като няма да надвиши 10-15 лева за деня колкото една манджа. Просто нейният вкус за ядене не е като моя, най-малкото аз съм вегетарианец, а тя не. И не мога да готвя, тоест не обичам, мъчение е за мен. Не разбирам и мъжете дето искат да им е чисто, но не пипат. Аз пък даже ще откача ако жена ми ходи по мен и чисти. Да си седи мирна. Не казах, че постоянно ходим с обувки, слагаме пантофи вътре, но не сме маниаци да не се влиза с обувки, особено за набързо свободно шетаме, а гостите ни не се събуват освен ако те не искат и тогава им даваме чехли. Хигиена и подреждане са две различни неща. Не разбирам хората дето се впрягат ако една нощ съдовете им са я миялната или мивката, или дрехите на пода (мръсните). Говорим за една нощ, не месеци. Съгласен съм, че спретнати заедно и разхвърляни заедно е най-добре. Просто ви се чудя. И за протокола, приятел не е да ядете и пиете заедно, един разхвърлян дори мърляв човек може да ти е опора в труден момент и ако дамата, която по това си избира "приятелите" явно не знае значението на думата, че това не са хора, които си гостуват всеки ден, а подкрепящи се душевно. Жалко просто. А това с памперсите беше много гнусно вече.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 11 часа
hash: 4240fa7cf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Ако и двамата са разхвърляни и им харесва така, какво ми пука на мен? Да си живеят щастливо!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker