Бихте ли останали с настоящата си половинка, ако срещнете по-подходящ човек? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Бихте ли останали с настоящата си половинка, ако срещнете по-подходящ човек?
преди: 3 години, 9 дни, прочетена 1448 пъти
Здравейте,

Когато бях на 19, се запознах с първия си сексуален партньор. Бидейки доста задръстена, наивна, неопитна и крайно непопулярна сред мъжете, но пък умираща за любов и внимание, се хвърлих на 100% в тази "връзка". Той моментално надуши отчаянието ми и реши да се побъзика с мен няколко месеца. През цялото време се държеше ужасно, обиждаше ме, удряше ме, подиграваше ми се за каквото намери и т.н., ама аз си бях въобразила, че е голямата работа и си търпях, бях влюбена и благодарна за вниманието. Накрая ме заряза заради някаква мадама с големи цици и чип нос... абе идиотска работа. Той си знаеше, че е мръсна гадина, съвсем нарочно го правеше, а аз с цялата си глупост по едно време му заявих, че го обичам. Тогава ми се изсмя и ме попита дали бих го сменила за мъж, който се държи добре с мен, не ме обижда и дразни непрекъснато? Смотах някакъв положителен отговор и той ми отвърна, че щом бих заменила някого за някой по-добър, не мога да кажа, че обичам първия.

И така, въпросът ми е какво е положението при вас?

- Ако имате възможност да се "уредите" с човек, който е по-подходящ и с когото бихте се разбирали по-добре, ще оставите ли настоящия си партньор? Може да е всичко - да е по-умен, по-забавен, по-подреден, по-красив, с по-хубаво тяло и прочее, нямат значение причините.
- Колко биха признали, че са с даден човек, защото нямат по-добър избор или просто защото някой по-добър не ги отразява?
- Какъв процент от връзката ви е компромис и надявате ли се да срещнете друг/а? Не говоря за сродни души и принца на бял кон, където вероятността е почти нищожна, а просто за цялостно по-подходящ човек.
- Ако твърдите, че обичате мъжа/жена си, сигурни ли сте, че ако утре срещнете някой, който го/я превъзхожда във вашите очи, ще останете с партньора си и няма да се пробвате? Наличието на деца с човека до вас или някакви финансови зависимости не са оправдание да останеш с някого въпреки наличието на по-читави опции.

Аз мисля, че истинската обич/любов е точно това - да се запознаеш с по-добър човек, да признаеш превъзходството му пред твоята половинка, но да си държиш на избора, просто защото го/я обичаш и другото няма значение. Да, дразни те, че работи много, пуснал е шкембе или вече го няма пламъкът, но това е твоят избор и си доволен от него. Говоря за отношения в рамките на нормалните за една връзка, а не за крайности като побоища и психически тормоз.
Извинявам се предварително, но аз мисля, че в масовия случай хората просто си хващат това, което могат, докато не се появи нещо по-добро. Разбира се, всички сме ограничени до някаква степен в избора си... някои повече, други по-малко. Привлекателните и желани индивиди имат много повече възможности, от които да избират. За по-невзрачните - ясно. Смятам, че за вторите е по-вероятно да занижат критериите си и да поддържат връзка с човек, който не им е съвсем по вкуса. Донякъде говоря от личен опит - ако бях по-общителна и привлекателна, не бих била с настоящия си партньор. Предпочитам човек, с когото имаме повече допирни точки и се разбираме по-добре, но не познавам такъв, а и няма къде да го срещна, имайки предвид живота, който водя. Затова работя с това, което имам, макар че при първа възможност и след внимателно опознаване на "новия обект", бих оставила сегашния. И преди някой да е казал нещо - да, знам, че е гадно и да, приятелят ми е наясно с възгледите. Мисля, че и той би направил същото, макар че упорито отрича... много е трудно да устоиш. То за едното еб@не стават егати епопеите, какво ли остава за повече.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 дни
hash: a07b2b29c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Аз настояща половинка не мога да си намеря, камо ли по-подходяща...Не съм от тези, които се хващат да не са сами, с безброй компромиси...е затова съм си сама, явно.

 
  ...
преди: 3 години, 9 дни
hash: e0df765b07
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   За принца, щото пак го споменават -
Аз първо видях белия кон, после се огледах и видях и принца. Иидваше от близките цигански къщи и задърпа грубо коня за въжето, животното взе да залита, беше изпосталяло и общо взето едва се държеше.
Толкова за принца.

 
  ...
преди: 3 години, 9 дни
hash: 881c87546d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   С това заглавие... не отива на добре. Защо да си с някой, ако той не е подходящият човек. Или е подходящ или не е. Явно не си срещнал подходящия, щом питаш такива неща.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 дни
hash: 268acf981a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   16 г продължавам да избирам да остана с него. Срещала съм различни от него, може би по- добри в нещо, по- зле в друго, никога не съм задълбавала за такова опознаване след него.
Имам освен категоричният ми избор и други неща
1- не бих го лъгала, мамила зад гърба му. Ако в някакъв момент вече не го чувствам по същият начин, ще се разделя с него. Не съм от хората които се примиряват, да не изпуснат питомното т. н. Не ми е проблем да съм сама.
2- изключено е да спечели вниманието ми мъж който знае, че съм обвързана и ми "налита". Нулева вероятност да видя нещо повече от елементарен нерез който не искам около себе си. А такива за тези години с лопата да ринеш... жалка работа!
3- обичам и уважавам себе си, за това не бих се поставила в позиция да се крия като мишка, да лицемернича пред мъжът ми... абсурд.

Вярвам, че и мъжът ми би предпочел да се раздели с мен ПРЕДИ, вместо да поставя себе си и мен в подобни позиции.

 
  ...
преди: 3 години, 9 дни
hash: d888fb0cec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Няма как да знаеш колко подходящ е един човек, докато нямаш по-близки и продължителни контакти с него. Изглежда едно, а може и да е друго. А пък паралелни връзки - не. В крайна сметка започваш връзка с един човек и преценяваш дали те удовлетворява или не. Това е. Останалото са хазартни изключения.
Ж33

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 дни
hash: 7ab23a0d3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Някой никаква не могат да си намерят, ти за бели коне говориш!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 дни
hash: eadd4a6e93
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Защо изключваш възможността човек да бъде сам? Не е толкова страшно, колкото да се хванеш с някой боклук, само за да има някой до теб. Трябва да си много слаб и безхарактерен за да искаш непрекъснато да си лепнат за някой и обикновено такива отношения не свършват добре.
Каквито и качества да има партньорът винаги може да срещнеш някой, който го превъзхожда, същото важи и за теб, винаги ще има и по-красиви и по-умни жени и с повече чар. Сигурност и гаранции в този живот няма, както и вечна любов. Тук и сега можем да си пишем всичко, но утре в реална ситуация да постъпим по друг начин.
За това подобни "анкети" ми се струват безсмислени.

 
  ...
преди: 3 години, 8 дни
hash: 5e3762060c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не, не бих, той е моят избор и моята любов и аз съм го приела какъвто е.
Надявам см е, че и той не би, защото в един момент моята красота ще повехне, а той ще е все още млад и привлекателен ( няколко години по млад е от мен).
Времето ще покаже.

 
  ...
преди: 3 години, 8 дни
hash: a5f9c9914b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Какво означава по подходящ човек?
Човек трябва да прекара години с друг човек за да разбере истинското му аз. В днешно време никой не показва истинската си същност, просто трябва време за тези неща. Но внимавай защото когато отсвириш някого за да гониш мечти да не стане така че да осъзнаеш че си изоставил точно това за което си мечтал, а получаваш захаросана мечта но с не толкова хубава вътрешност. Говоря от личен опит, сигурно ще съжалявам цял живот за това послушай съвета ми и Мисли много, адски много преди да правиш каквото и да е!
Ж 41

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 дни
hash: 59756cd97a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами, нормалните хора имат някакви минимални изисквания към потенциалните си партньори и ако срещнат такива, които не ги покриват не започват връзка с тях. И не говоря за придирчивост, а за съвсем осъзнат и рационален избор, като по този начин ако се появи нещо "по-добро" няма да хукна след нея/него, защото вече имам човек до себе си, които ми е достатъчен. А, ако не намерим подходящ/а си стоим сами. Също така, ако по някаква причина се съберем с неподоходящ се разделяме без да има някого-другиго (било то по-добър или по-лош) на хоризонта. Това да нямаш партньор не е наказание или слабост, просто момент от живота, в който не си готов да се приемеш каквото и да е само и само за да не си сам.
Аз съм мъж и от доста време нямам жена до себе си, но това не ми пречи или тормози по никакъв начин. Моите (минимални) изисквания са жената да не пуши, да не пие повече от една чаша вино или бира седмично, да е психически здрава, да не е отчаяна толкова, колкото авторката, че да се задоволи с когото и да било, да работи (няма значение какво и за каква заплата, просто за самочувствие). Имам и други, но тях няма как да ги знаеш априори, а ги разбираш след като поживеете заедно, като наприемер, да не е склонна към изневяра. Дори и Скарлет Йохансон да ми дойде, ако е някоя откачалка или пие въобще няма да се занимавам с нея.
В същото време е важно е да предлагаш поне толкова, колкото изискваш.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 дни
hash: 2575f59623
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ако заменяш човека до себе си, с когото сте градили отношения дълго време, защото някой друг е "ПО" нещо си, то значи и през една година можеш да си сменяш партньорите. Реално, ти не обичаш истински човека до себе си, ако излезе някой с който "повече се разбирате" и т. н., а просто си запълваш времето.
В основата на любовта е приемането на различията.

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: dff6363515
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не бих губил времето на отсрещния и моето в чакане да срещна по-добра “ партия”, неуважително е и към двама ни, даже е безхарактерно и жалко!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 дни
hash: 64ad78696f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Реално погледнато, като млад мъж съм го правил.
Например имам гадже, запознавам се с момиче, което ме привлича повече и зарязвам старото.
Така бях сменил няколко гаджета. Също така и мен са ме зарязвали за по-добри партии. Това си е част от живота.
В моя полза ще кажа, че пък никога не съм изневерявал. Скъсвал съм и чак след това съм се пробвал с ново момиче.
Отдавна вече съм женен и имам две деца. На този етап, не съм намирал нещо по-добро от жена си, не че съм и търсил де.
Имам прекрасна жена, която ми роди две деца, не ми трябва "по-добро". Страстта се поизчерпа, но се замени от други неща, любов, сплотеност, деца, общи планове, уважение и тн.

 
  ...
преди: 3 години, 5 дни
hash: 1b4acd87f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Помислете дали обичате човека до себе си. По-подходящи винаги ще има. Ще се страхувате ли ако ще има операция след която може да не отцелее? Ще останете ли с него/нея ако някак остане с една ръка? Бъдете с човек, който обичате, а не с някой, от който имате най-голям интерес.

 
  ...
преди: 3 години, 4 дни
hash: 00f1601c76
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Не, не бих заменила сегашния си мъж за привидно по-добър. Много го знам следващият какъв чвор ще излезе и да си съсипя живота, който съм градила с усилия, не, мерси. Сегашният си има кусури, но е добър човек, баща, разбираме се, бързо си прощаваме, като се скараме. А и като гледам на всичките ми близки и познати мъжете, нито един не ми харесва. Моят ги превъзхожда всичките, въпреки недостатъците си, въпреки че не е красив, не е богат, не е интелектуалец, но като отношение няма равен, кавалер от класа без компромис. За всички години една лоша дума не ми е казал, винаги гледа първо семейството, винаги ме поставя преди всичко и всички. А и аз самата не съм идеална, но той не е тръгнал да ме сменя.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 3 дни
hash: 10a4ade6b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Твоят хубавец го заменям още в родилното отделение, ако ми се даде тази възможност! Да си стои в кошчето, който иска да го прибира! :Д

На въпросите ти:
- И откъде знаем, че ще се разбираме по-добре с него? Колко време сме отделили да го проучваме? Има ли някакви доказателства или просто се къпем в допамин и се кефим на измисления образ отсреща? Аз за начало няма и да имам такава дилема - вляза ли във връзка, хич няма да ми пука за останалия свят. Т. е. малко по-малко, отколкото сега - ако не търсех жена, пак нямаше да ми пука за ближните.

- Признавам си - с когото и да съм, ще е по милост и то не моя такава! Мога да се правя на големия сваляч и секс символ, но си знам, че не съм и ми е тъпо да се вдетинявам, измисляйки си истории.

- В моят случай ще е в зависимост от половинката. Ако и тя може да прави компромиси, ще е едно. Иначе ще трябва да избирам - ново дългогодишно ходене по мъките или висок процент компромис от моя страна.

- Да се уточним - ние твърдим, че го обичаме, а ти си сигурна, че не го обичаме, така ли? Аз виждам две твърдения, но едното е от нас за нашия живот - бих заложил на него, а не на другото! Целият въпрос е зададен с презумпцията, че задължително търпим някого.

Да, при мен вероятно ще е така, но знаеш ли колко други няма да имат същия скапан късмет? А колкото до моят по-добър избор - първо трябва да го видя, за да повярвам! И след това тактично ще кажа на госпожата "Къде се мота толкова години? Съжалявам, изпревариха те! Който стигне пръв, печели! " Така е - ще им идва тя след над десетилетие ходене по мъките и после още колкото там съм бил с партньорката си. Магазините имат работно време, душата ми също затваря в даден момент! Много моля, това да не ти е денонощен магазин?

 
  ...
преди: 3 години, 2 дни
hash: b428e08e0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Нещо по-добро винаги има. Освен ако не живееш в изолация в някоя гора без достъп до интернет, все ще срещнеш по-красив, по-заможен, по-чаровен, по-възпитан и т. н. Прескачането от клон на клон обаче е възможно за нас жените само до определена възраст. На 25 може да зарежеш гаджето, дето работи като сервитьор, за някой с по-добра заплата и по-хубава кола, ама на 35 с две деца - трудно.
Все си мисля, че ако истински обичаш мъжа до себе си, и си достатъчно проницателна, че да разбереш, че идеални хора няма, няма да скочиш при някой привидно по-добър.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker