Приятелят ми ме използва за пари! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятелят ми ме използва за пари!
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 3078 пъти
Да, знам, че звучи странно, но смятам, че приятелят ми ме използва за пари. По принцип мъжете се оплакват от такова отношение, но в случая аз съм жена. Моят приятел е пълен готованко и прилича на малко дете, което е разглезено и вечно недоволно от всичко. Последният ни скандал беше заради следното:
Предложих му да отидем до един аутлет за маркови дрехи, ей така за разнообразие един ден. Даже не държа много да пазарувам, но ако си харесам нещо, ще си взема, разбира се. Там има хубави кафенета и ресторанти, може да седнем на въздух и малко да се разходим. Бяхме с моята кола, аз платих бензина, естествено. Аутлетът е много далече, той шофираше. Платих и паркинга, когато пристигнахме. Той чака всичко наготово. Не ме е завел и веднъж на кафе. Хубаво, седнахме на кафе, нещо, което той винаги избягва.... Явно, за да не дава пари. Купих си мъфин, взех и за него... Очаквах, че поне едно кафе може да вземе, но не. И това не искаше. Тая тема с парите вече ми стана направо болна. От много време се държи така и аз започнах да ставам подозрителна. Вече нищо не искам да му купувам, искам да видя докъде ще стигне. Еми оля се. Седеше и чакаше да му се сервира. Предложих му да вземе кафе. Взе за мен и него и не спря да се оплаква кооооолко било скъпо. Някой може да реши, че му е нисък стандартът на живот, но не е. Изкарва доста голяма заплата и спокойно може да си позволи да гледа семейство, да ходи на ресторанти и по екскурзии. Обаче се държи като пълен егоист. Когато е сам вкъщи, понякога си поръчва храна за вкъщи от ресторант, но никога, когато сме заедно. Когато съм му на гости, хладилникът е почти празен, купувам си всичко сама и сме направо като съквартиранти. Та.... Купи кафетата и не спря да се оплаква колко са скъпи. Естествено, попита колко са стрували мъфините, сякаш пресмята кой колко стотинки повече е платил. След малко ми каза "Ще ми купиш ли нещо от магазините?" Говорим за маркови дрехи. Това са аутлети на Guess, Nike и.т.н., но той не се свени да си поиска.... Принципно и дъвка да беше, щях да се подразня, защото почва да му е навик вече да се опитва да ме използва. Последния път искаше да му напълня резервоара на колата до горе. Щели да го покрият от моята фирма, ще даде бележките, да бъде като служебен разход. Сега и това с дрешките като някоя кифла..... Е направо ме вбеси! Вместо аз да бъда поглезена, той се държи като някаква мутреса. Не съм му майка, за да ме използва за касичка. Естествено, се скарахме и цял ден се цупи. Тоя път бях страшно директна и му казах - Не се опитвай да ме изпошзваш за пари. Той се опита да ме изкара виновна мен и каза, че аз съм го използвала за пари. Отношенията ни се влошиха драстично преди 1 седмица, когато ме "извести", че има пъпчици по пениса. Веднага се сетих, че това е венерическа болест. Ден по - късно го потвърди и лекарят - кондиломи. Развиках му се, защото аз не спя с никой друг освен него и нямам кондиломи. Явно ми изневерява. Той се държа по абсолютно същия начин - опита се да ме изкара виновна и каза, че аз съм му изневерявала и са от мен. Страшна наглост.........
Днеска се скарахме окончателно.
Според вас защо се държи така?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 5547b53f6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   Само жена може да преживее всичко това и да си задава въпроса 'защо се държи така'. Ами защото те уважава, цени и е безкрайно влюбен в теб. Ако не усещаш сарказма в предното изречение - имаш много по-сериозен проблем.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d1f4ca40ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Мазохистка точка !

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 8a17bd4c8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Защото е неадекватен идиот. Въпросът е ти какво правиш още д него. Използва те, изневерява ти, какво още чакаш, за да му бивш шута?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ecea5360a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Случаят е описан подробно, само не разбрах защо авторката се занимава с готованко , разглезен, използвач, пълен егоист, който се държи като мутреса, използва я за касичка, че на всичко отгоре лепнал и венерическа болест от някъде? Толкова ли не може да си намери някой нея да поглези, както ѝ се иска?
Забравила е само да спомене, че се поддържа и се радва на мъжко внимание, както е по схемата. Също и че е решила да му даде втори шанс.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d03a8a7d9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Приятелят ви млада госпожице му е набивано в главата да се пази от жени използвачки и сега той вижда у всяка жена лицето на потенциална използвачка, дори в лицето на майка си. Много млади мъже страдат от този синдром. Такива мъже се превръщат в използвача който описваш, от страх да не бъдат използвани те използват, все търсят да си доказват че не те са използваните.
Колкото до кондиломите това е папилома вирус и може да се хване и от обществения басеин и от фитнеса, пипа хватките на фитнес уред, отива по малка нужда пипа си пениса и ето ти кондиломи по пениса, които всъщност са много болезнени.
Лечението и на двата описани проблема е много трудно, особенно на психическия, добре е да обмислиш дали си заслужава усилието.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: a9a2bc35b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Според мен ти изневерява и си дава парите по другата, скъсай с него. Освен, че не ти купува нищо, той не иска сигурно да се показва с теб, т.е. да се разхожда и т.н. Отначало ще ти гадно, защото го обичаш, но с времето ще ти мине и ще си намериш друг.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f617e7be8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Този не е за търпене изобщо! Защо си с него? Един шут и да го няма!
Хем нагъл, хем изневерява, хем лъже, хем стиснат. Това ли е за теб любовта?!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: da27c0e6fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Те мъжете са си стиснат, колко пари изкарва?
Понеже аз сега взимам повече от мъжа, плащам повечето неща , мъжа си стиска парите. Не ти трябва стиснат. Моят все ми прави забележка за дрехите, дето си ги купувам, все едно той ги плаща, с такъв човек е много неприятно. Щом казваш, че не му липсват пари, просто може би не те и обича толкова. На колко сте?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: fc85f8678d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Малко поне биваш ли, можех да те взема да ти направя деца, ама ми приличаш на серт шопкиня.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: a18f5498bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Човек щ, държи се така защото е боклук и некадърник., пълен мухльо..Зарязвай го и си търси щастието другаде. Ползва те за пари, а си чука други, че е и тъп да не ползва презерватив.. Ебахти наглия, не знам как го търпиш.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b73333fe7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Не ползвате ли презерватив?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f12d20586a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   ебати п*тката е тоя с извинение! разкарай го тоя тъпанар и си намери някой свестен пич....

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 22744a6250
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Надявам се тая мъжка курва и отрепка вече да ти е бившия приятел. Нямаш място до подобен боклук, търси си нормален мъж. Преди 4 години и аз имах "приятел", по който съм пръснала общо около 1000 лв. Като му спрях кранчето безследно изчезна и повече не ме е търсил. (Слава Богу.) Вземи пример от мен и изритай курвата, докато е време. Успех и пиши как са се развили нещата.

Ж,23

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 2f64fe4453
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Разкарай го докато е време. Представяш ли си се с този човек до края на живота си? Представяш ли си да имате заедно деца и той да се държи по такъв начин? Ще се чувстваш по-добре ако го оставиш, не ти трябва едно мрънкало, което не ти дава нищо и само тежи на бюджета ти.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: c0681b05ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Имам една позната,на която приятеля я използва за пари.Тя е от богато семейство и техниъе и дават джобни,които тя харчи за да извежда гаджето на кафе,ресторант,дискотека.Тя му плаща всичко.Ходят на екскурзия-тя плаща всичко и за него.Той се отнася ужадно с нея,хем я използва за пари,хем и казва,че е дебела и се заглежда по други жени.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: a0293db5ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Раздели се с него. Той те използва. Харчи твоите пари, а своите ги пести. Или ги харчи по друго момиче. Не ти е приятел.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9ca3a132db
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

17.   1) ти си си го избрала. Не мога аз да ти кажа, защо ти движиш с такива мъже.
2) нали искате равенство. Приятелят ти се държи като много жени.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: a9f2705875
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Значи мъжа може да глези жената и тя когато си поиска той да и купува, но когато се получи обратен ефект както в този случай и ролите се разменят край - не съм му майка да ме използва като касичка. А мъжете бащи ли са ви да ги използвате като касички ?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 57dbfc8a2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

19.   17, равенството не означава единия да тъпче другия. самата дума РАВЕНСТВО знаеш ли какво значи? прочети й добре дефиницията. Означава, че тя ще плати обяда, а той вечерята. Той ще купи прах за пране, тя ще вземе нещо друго за дома. Единият ще сготви, другият ще почисти, утре обратното и така. А не единия само ще плаща, другия ще си държи паричките за него си само????

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: bf1e1c41cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Този твоя не е стиснат, а използвач, ама ти си си го избирала и само ти можеш да скъсаш с него, ако не ти харесва, а не ние.

Аз си казвам, да стиснат съм, мога да си позволя много неща и нови дрехи и екскурзии и кола, но не го правя, защото събирам пари за жилище. И съм готов да се откажа от всичко останало, докато не я реализирам тази не бих казал даже мечта, а житейска необходимост. Не ходя по барове, ресторанти и въобще на заведения, т. е. не излизам и по кафета. Ако трябва да се срещна с някого е или у дома или тях или на разходка в парка да речем. Храна си купувам винаги най-евтината качествена (все пак от здраве компромиси не правя), но няма да си купя нещо което ми се яде в момента, а мога да мина и без него - например мъфин или сладолед. За транспорт използвам колело, пеша или обществения (градски и извънградски). Да, знам че с мен се живее трудно и всъщност много, ама много малко хора, са като мен, но никога не съм бил използвач. Пари, никога, дори и назаем не съм искал от приятели (даже често аз давам, защото пестя и имам), не съм искал, а още по-малко да съм си просил почерпки и подаръци от бившата и от настоящата ми приятелка, както твоя прави. Даже не бих приел и пари от родителите на приятелката ми, ако искат да ни помогнат за жилището, по-добре да се стискам и да страдам, отколкото някой да ми помогне и след това да ми го натяква. Да съзнавам, че това всъщност е слабост да не можеш да приемеш помощ от другите, но така съм се изградил, като личност - да мога да разчитам единствено и само на себе си. Но въпреки това, винаги хладилника у нас е пълен и ако ходим някъде с приятелката ми и нейната кола, и аз си плащам и не я оставям само тя да го прави. Идеята ми е, че твоят е паразит-използвач, който ти се е лепнал и гледа само да те използва, а не да е равностоен партньор, който на горе от всичко и ти изневерява.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4e06d11789
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Защото сигурно те ебе много хубаво и смята че ще му се размине. Докажи му че е сгрешил.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: e8855e703f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Ааааа извинявай, да не ходиш с бившия ми? 0. 0 Сериозно! Едно към едно е с това, което ти описваш-съшият! :D Добре, че се отървах. Твоят 'мъж" е от този тип явно - сърди се за всичко, все си му виновна, обижда се от най-малкото, когато му предложиш да седнете на кафе отговора винаги е "нямам/не съм си взел пари". И сигурно винаги е крив и трябва да го успокояваш като малко момченце. Съветвам те само едно-БЯГАЙ. Ти си дама, за Бога. Трябва да усетиш мъжко присъствие до себе си. Не да се чувстваш като майка на това сополиво момченце.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4930790c05
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   От Авторката: А възможно ли е да съм прекалено остра и много да го съдя? Той беше много разстроен при един наш предишен скандал, озглежда има чувства. Кълне ми се, че не е спал с друга жена, а кондиломите не знае откуде са. Никога не е бил агресивен с мен. Аз съм посочила само негативите, но ако друг е на мое място, ще види и много положотелни неща и няма да му изглежда толкова лесно решението. Не знам дали ме използва или просто е стиснат и сега пести много....

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9c2412e7b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Както казва номер 5, кондиломите не се получават задължително от изневяра. Мой бивш имаше, а съм сигурна, че не ми е изневерявал. Той дори тогава се усъмни, че аз съм му изневерила и съм преносител, защото някакъв много "умен" лекар му е казал, че и това е вариант. Но истината е, че не съм и нямахме представа откъде са се появили. Аз за щастие така и не се заразих.
На теб проблемът ти е, че си с безскруполен използвач. Това хич не е нещо маловажно, а основателна причина да сложиш край на отношенията ви. Опитай един експеримент - плащай си само твоите неща и не му купувай нищо. Тотално му спри кранчето. Ще видиш колко бързо ще се изпари и ще забрави голямата си любов към теб.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ecea5360a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Авторке, ти въобще знаеш ли какво искаш? Вярвай му на каквото щеш, но не му давай без презерватив и се пази, защото това е папилома вирус. Като имаш излишни пари, продължавай и да го обгрижваш, твоя си работа.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 14b4578bc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Момиче, бягай от такива и не се обръщай! Все по-често явление са такива манипулатори и накрая ти излизаш кривата - не си достатъчно красива, атрактивна, добра, добре, че е той да ти обърне внимание. И ти "плащаш" за вниманието на паразита - с пари, внимание, жестове, докато не се осъзнаеш сама, че нищо не ти дават такива отношения, или той не си намери по-щедър обект за доене.
И другата крайност е лоша - жена да счита, че от-до разходите мъжът трябва да ги поема, без оглед на положението му в момента и на бюджета му. Баланс трябва да има, но той е налице при хора, които поне се уважават един друг.
Другото е болестите, които описваш и са много по-сериозен индикатор за проблеми от неплатените кафета или дрешки. Внимавай много с такива съмнителни и си пази здравето.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 5547b53f6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Авторке стига си се самонавивала. Да, може да има много страхотни страни този мъж, но факта че те използва е налице. А това колко е разстроен, определен тип хора могат да го играят много добре, за да не изпуснат човек който им е удобен.

Някой който е влюбен прави всичко за да зарадва човека който обича, не се държи като твоя приятел.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 6debdc9501
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Отиди на преглед, това с кондиломите е сериозно, веднага вземи мерки. Сериозна работа е това. Относно мъжът, не те заслужава. Бягай на далеч. Сега важно е да си здрава. Имуностимуланти, и каквото предпише лекар. Действай.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 2b35eb5291
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Авторке, ако човек пести за нещо определено, го обсъжда с партньора си, защото това пряко засяга и него. Този е просто използвач, свиди му се дори кафе и храна да купи. Представи си до някое време ако имате дете, ти си в майчинство, а той трябва да пазарува всичко: памперси, млека, пюрета, храна за вас...

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 6166eee356
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Към авторката: По всичко личи, че приятелят ти не обича да ходи по кафета и т.н.! Аз съм същия-предпочитам да напазарувам от магазина и да направя кафе у нас, мъфинита се продават в хипермаркетите, просто това са излишни пари, да ходи на кафе и да плаща всичко! Просто не е нито неговото, нито моето нещо! Колко му е да каже "Какво ще ходим по тия кафета, ресторанти и т.н., да видим в магазина какво да изберем!" Но той да плати всичко, ако пък толкова му се вози-купува си карта за градския транспорт и си пътува с него! Аз като нямам кола, какво, нищо не ми е станало, чинно си чакам на спирката, отивам, свършвам си работата и се връщам-нито мисля за бензин, нито нищо! Ако съм с някого-всеки си плаща превоза! Но не мога да се съглася той да те използва! Той и един шоколад да не си купи, защото 1 лев му е много, при все, че има пари!

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b0f1d48f4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Гениталните кондиломи се предават само и единствено по полов път, и се лекуват изключително трудно! Понякога си носиш вируса през целия живот, и при намален имунитет се появяват отново! Затова,авторке, зарязвай бързо използвача, докато не те е заразил!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 79af2d2339
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   По принцип не трябва да се правят дребнави сметки кой колко е дал трябва да се радваш когато можеш да даваш и ако това не те радва не си мисли ,че ако вземаш това ще те радва .Трябва да цениш това което има след като ти е приятел значи све пак има нещо!?...След като водире полов живот все пак и ти си част от него и тези неща които не харесваш в него може да си ти...да може.Ако приятеля ти има всучки качества които ти искаш той да притежава пак няма да го харесваш защотото тогава ще тв пази от грях ...

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 79af2d2339
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   Според мене като сте правили секс ти си си напълнила сърцето с неговите добродетели и той няма добродетели сега трябва ти да му даваш от твоето сърце неговите добродетели казвам Се Веско и почти винаги съм прав.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4826ff1f74
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   Все още си задваш въпроса дали ТИ не бъркаш някъде, защото този човек изкусно те манипулира. Класическият манипулатор провокира чувство на вина у жертвата си, така че тя да се чувства задължена да го обгрижва и да му угажда. Бягай от този човек и нека това да ти бъде обеца на ухото никога повече да не допускаш такива хора до себе си. Знам, че е трудно да се скъса с манипулатор, защото трудно се превъзмогва чувството, че си му длъжен. Вариантът е да започнеш да цениш повече себе си.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 67031eeac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   За другото си права, но човешкият папилома вирус може да мине безсимптомно, тоест наистина да го имаш, може и той да го е имал и при спад на имунитета да се активира пак. Почти всички хора го имат това, само част получават брадавици.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d886300136
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Искай му висока сума на заем и не му я връща, кажи че нямаш пари.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1822cbd59e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Авей за едно хубава еване сте готови на всичко……..


Хубавия секс винаги е бил разменна монета за нещо.Авторке безплатен хубав секс няма.



Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: e96ac8c2a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Номер 17 закри темата! Браво, човече! Когато е вярно, няма какво повече да се каже!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: fa8cb39f25
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   Представи, ако имате деца. Ще е забавно.
Чувстваш ли се щастлива с него? Кое те прави щастлива с него?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 26a6432609
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   Момичета, червената лампичка трябва да светне още първия път, в който мъжът гледа през прозореца, докато плащате сметката. Не когато просто няма пари, което може да се случи на всеки, а когато умишлено се скатава. Нормално мислещият човек или ще отложи срещата, или ще предложи по един сладолед в парка, или честно ще си признае затруднението.
Това едно. Второ - една жена никога не бива да остава без собствени средства, разчитайки на мъжа на принципа "ти на мене, аз на тебе".
Навремето, когато заживях с мъжа ми, той беше без пукната пара. Дойде в моя дом с една червена тениска и тя беше единственото му притежание. Оттам насетне аз с ентусиазъм се захванах да го "направя щастлив". Натрупах му гардероб от-до. От чорапите до ризите, от гащите до костюмите, пък за пролет, пък за лято, пък за зима, пък за спорт, за официален случай, за работа, за почивка... и всичко качествено, подбрано с вкус. В интерес на истината той не си искаше нахално. Просто казваше: "Помня как в бедното ми детство продавах вестници по улиците, за да си купя кафяви дънки" и хоп, на следващия ден получаваше кафяви дънки. Винаги, докато в 7 клас до тъмно миел тави в някаква пекарна, бил искал еди какъв си часовник, един кой си парфюм, еди каква си вратовръзка... и те се появяваха. Върхът беше когато му купих и кола. Той ми предложи брак, оженихме се, като аз платих сватбата, така че и брачната му халка е купена от мен. С това личните ми спестявания свършиха и междувременно ме съкратиха от работа. Но бях оптимист, нали имах съпруг, а и професията ми е такава, че мога да я практикувам и "на парче". Да, но фриланс проектите не са много и плащането при тях винаги е разтегато във времето: започваш нещо през март, но си вземаш хонорара декември. Т. е. получи се един финансов луфт, в който се наложи да разчитам на съпруга си. И така, както ме уверяваше, че каквото и да се случи той ще е зад гърба ми, така изведнъж се оказа, че съм оставена на произвола. Никой не знае къде отива заплатата му. Една част от кредитите аз му помогнах да изплати през добрите години, но сега твърди, че има още задължения. Никога не сме плащали наем, живеем в моя дом, досега аз покривах всички сметки и ежедневни разходи, намерих му добре платена работа, т. е. нямам представа защо не си е върнал борчовете. И не щеш ли, за капак на всичко се разболях тежко. Наложи се да търся помощ от майка си - вдовица с 300 лв. пенсия, защото мъжът ми каза, че няма пари и ме утеши, че "всички ще умрем"; даде ми и безценен съвет - да взема кредит.
И така, мацки доверчиви, в момента, в който пиша това, се чудя откъде и как не да заема (всеки приятел би ми помогнал, но нали трябва да ги върна на човека), а да спечеля 150 лв., за да си направя нужните ми изследвания и други едни 400 лв. за консумативи, непокрити от здавната каса, защото ми предстои поредната операция. Опитвам се да работя у дома, доколкото ми позволяват силите, но практически съм зависима от мъжа, за когото не пожалих нищо, сляпо вярвайки, че неговата лоялност ще бъде адекватна на моята. Снощи ми остави 50 лв. "за домакинството", сложих ги на секцията и днес гледам, че си ги е прибрал обратно.
Ако ме питате дали съжалявам, ще кажа "Не". Обичам съпруга си и отново бих дала всичко, за да бъде щастлив, отново бих му повярвала, но вероятно щях да бъда по-внимателна и да не забравям, че животът крие и превратности, за които трябва да си готов.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: fa8cb39f25
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

45.   44. Стана ми мъчно, докато четях. Не по-различна ситуация от авторката.
Бог да ти помогне и да ти дава здраве.
Това за здравната каса е много тежка тема. И на мен ми предстои операция, която НИКЪДЕ в Европа не се плаща, ако си здравноосигурен. Тук ще ми струва около 2000 лв.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d886300136
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

46.   44 ужасно, за това жените гледат мъжете да им дават, жалко че мъжа ти не те е оценил, на някои хора не им се дава, а само им се взима. Колко години сте заедно? Едва ли няма, просто не му се дават.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d886300136
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

47.   44 С като е почнал работа, защо пак си покривала всичко ти, просто си го научила така да живее и ти да се грижиш за него, а той да не се притеснява, сега той не плаща ли поне сметките?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 2b35eb5291
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

48.   44, извинявай, но ти си отглеждала паразит, че и го обичала. Когато се съберат да живеят двама души, най-нормалното нещо е да се разберат как ще покриват разходите, примерно аз плащам тока, ти телефона, за храна даваме всеки по Х пари месечно и т. н. С това не значи, че не обичаш човека, просто си има битовизми, които някой трябва да покрива.
Като е толкова идеен мъжът ти, че ти предлага да теглиш кредит, не му ли идва на ум, че е съдлъжник като съпруг? Или дотолкова е свикнал, че няма нужда да дава пари за нищо, че дори не се сеща за това? Ами това е твоят избор, да храниш търтея, така че да е щастлив :-)) Ми щастлив ще е, като работи, никой не му иска пари за нищо, обгрижват го дори когато жена му е болна, остава и да не е щастлив... Мъчно ми е за такива заблудени като теб, на които даже им харесва да бъдат използвани.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1822cbd59e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   44 Тъжна работа, хванала си се със зрял мъшш, който е още с развитието на дечко. Обаче, още по-тъжно е, че и ти си зряла жена с развитието на дечко. И вероятно и двамата ще си умрете така.



Чингис Хан

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9c3d66bbe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

50.   44, как може да обичаш някой, на когото не му пука дали ше умреш? Аз имам само едно обяснение - че си пълна мазохистка. Поправи ме, ако греша.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker