Противозачатъчни за засилено окосмяване при жените. Какво е мнението ви за тях? Има ли други алтернативи? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Противозачатъчни за засилено окосмяване при жените. Какво е мнението ви за тях? Има ли други алтернативи?
преди: 3 години, 1 ден, прочетена 843 пъти
Здравейте, момиче на 21 години съм и имам някои здравословни проблеми, за които не съм сигурна дали предприех правилното решение.

Имам засилено окосмяване по брадата и в последните месеци бях като момче и много страдах от това. Всеки ден трябваше да си скубя космите, много болеше а те израстваха все повече и повече. Същевременно имах косопад и страдах от силна депресия.

Направих си изследвания, оказа се че имам засилен мъжки хормон. Ходих на два гинеколога - единия ми изписа "Диане 35" противозачатъчни, а другия "Спиронолактон " и "Медиана 28".

Избрах втория вариант, успях да издържа да пия спиронолактон точно 3 дни. Гаденето, повръщането беше непоносимо, чувствах се сякаш умирам...не мога да опиша колко неприятно ми подейства. Продължих с Медианата, така и така нямах особен избор.

Дори само от нея има значителен ефект защото космите растат доста по-бавно. Пак ги има, но и не толкова гъсти.

За жалост обаче забелязвам някои други физиологични промени, които не са особено приятни.
Основното е че не ми стига сън, тялото почти не се възстановява. Спя минимум 10 часа. От най-малкото имам мускулна треска. А като се събудя почти всяка сутрин ме болят стъпалата на краката сякаш предния ден съм вървяла с километри. Общо взето активността ми през деня е само 6-7 часа и повече не мога да правя нищо, нито да се концентрирам, нито дори да свърша най-леките неща вкъщи, а работя на пълен работен ден и съм студент.

В момента привършвам 4та опаковка от хапчетата, чудя се, дали да не ги спра, дали да не се насоча към друг вариант. Общо взето съм доволна от външния ефект, доволна съм че заприличвам на жена, хаха...Но все още имам пъпки, все още окосмяване и подкожни косми по зърната и така нататък...

Мислех си да пробвам с Диане 35, въпреки че е стар медикамент се чудя дали няма пък поне да изчезне този проблем с липсата на енергия?

Чудя се извън противозачатъчните и Спиронолактон дали няма нещо друго, което да балансира високите нива на андрогени? Съществува ли някаква друга алтернатива извън това което предписват лекарите.

Осъзнавам че има риск за здравословното ми състояние от приемането на противозачатъчни в дългосрочен план и се чудя дали няма други варианти?

Дали има практикуващи лекари, които биха ме насочили към нещо друго? Познавате ли такива?

Приемам всякакви съвети, най-вече относно това дали да спра Медианата и да пробвам с Диане 35?

Предполагам че има доста жени, които са приемали противозачатъчни, може просто да споделят опита си с тях.

Благодаря ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 ден
hash: 96a32f721e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   И аз имам хормонален проблем, който ми причинява акне и окосмяване. Пих хапчета 4 месеца и нямаше никакъв резултат. Отказах се и сега просто чрез храна и здравословен начин на живот се справям и съм страшно доволна.
Намери специалист в областта на хормоналните проблеми, не е задължително да е лекар, може билкар, холистик или поддобно. Много по-полезно и безвредно е

 
  ...
преди: 3 години, 23 часа
hash: 07fca324f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Съветвам те да отидеш на ендокринолог. Не си прави експерименти със здравето. А в България гинеколозите освен да изписват противозачатъчни за всичко, като изключим контрацепция, друго не знаят. За хормонални проблеми, за ин витро процедури - все противозачатъчни. Според мен това няма са ри реши проблемите, най-много да ги потисне. Затова си намери добър лекар, който да ти изследва всичко възможно и да открие причината.

 
  ...
преди: 3 години, 21 часа
hash: 500f078ded
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   При мен пък се получи точно обратното - преди около 15 години по съвет на гинеколожката започнах да вземам противозачатъчни. В резултат на което два или три месеца нямах цикъл и се появи лицево окосмяване, с което се боря и до днес. Спрях хапчетата. Пробвах каквито методи има измислени за премахването на мустаците и брадата - фотоепилация, лазерна епилация, кола маска, епилация, скубане с пинцета, депилация. Сега имам епилатор за лице за брадата и ползвам ленти за кола маска за мустака. Така си осигурявам около седмица спокойствие от обезкосмяване. Но си е проклятие.
В крайна сметка се примирих, нямах друг изход. Сега се майтапим с мъжа ми, че съм по-подготвена за ледниковия период от повечето жени :)))

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 часа
hash: 8d629cbb18
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   И аз ще кажа да се запознаеш с билките. Особено белия равнец, сигурно за 50ти път го хваля тук. Аз също съм с хормонални проблеми, като в момента започна окпаване на косата на петна, т. е оплешивяване. Само слушам гениалните докторчета как нищо ми нямало, а разни хорица ми повтарят, че съм си била въобразявала. Да, аз не знам линията на косата ми до къде е стигала и 3см петна трудно ще се забележат, те ще да знаят по-добре от мен тялото ми. Прилошавания, 4мм образувание на щитовидната излязло на ехографа, подути лимфни възли, жестока липса на енергия и концетранция (считай че съм тотално неадекватна)... Но нищо ми няма! И това не един лекар го казва. Пробвай с билки и хранителни добавки. Знай, че и храните са силни лекарства също. Люти чушки, чесън, лук и всички останали зеленчуци и плодове също имат влияние от към витамини, фибри и някои процеси в тялото.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker