АКНЕ, комплекси - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

АКНЕ, комплекси
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1171 пъти
Момиче на 17 съм и от няколко години страдам от упорито акне. Преди акнето ми беше само в лицето- ужасни подкожни пъпки, по-малки гнойни и белези съответно, абе грозна работа. Преди толкова не обръщах внимание, не че не съм била суетна като всяко младо момиче, но сега вече ми се реве. Преди пъпките ми бяха само в областта лицето, както казах, а сега имам и по раменете и по ръцете, по гърба... това се забелязва доста, зимата нямах проблем, но сега е лято и много ме срам... Цяло лято трябва да стоя с блузи с дълъг ръкав, заради комплексите ми. Ако акнето беше само по лицето бих го преживяла, но то с всеки изминал ден става все повече и повече, вече имам и по гърба. Знам, че съветите които ще ми дадете ще бъдат да посетя дерматолог, да си направя изследвания- вероятно проблема е хормонален- ЗНАМ. Но майка ми не иска да чуе и упорства. Тя ми купува какви ли не скъпи мазила, които не дават никакъв резултат. Писна ми с нея да се карам по този повод, ще полудея. Говори ми как акнето било от нездравословна храна- ОКЕЙ, но аз съм на хранителен режим, за който дори тя не е разбрала. Ясно е причината, че не е това- храня се изключително здравословно, почти не ям сладко, въпреки че ми се дояжда понякога. Моите приятелки се хранят изключително нездравословно само junk foods и кафета и нямат подобен проблем, а изключително имат изключително гладка и красива кожа. Чак завиждам!
Използвах какви ли не козметични продукти- най-вече Акне аут- който ми действаше ужасно, чак кожата ми се белеше и нищо...стана суха и постоянно се появяваха нови пъпки и дори без да ги човъркам - белези. Преди няколко дни майка ми ми купи крем и гел против акне и белези на Тианде- действа ми отвратително, дори съжалих, че го използвах, защото , получих алергична реакция и сега съм цялата в малки ситни пъпки... Ще умря, повярвайте! Имам бал тази година- роклята, обувките, прическата всичко е топ- а като си видя пъпчасалата муцуна, не знам какъв грим биха могли да ми сложат, ами ръцете... Ужас, ужас!!!
Моля, посъветвайте ме какво да правя!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: e8f2399f48
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Акне Аут Актив активен лосион на Биотрейд. Единственото нещо, което ми е помогнало много с акнето... не го лекува, но поне не ходиш с пъпки. Неприятно е за ползване - започва сърбеж, опъване, лющене, но резултатът си струва. Може да опиташ и другите им продукти от серията, но за мен са твърде агресивни, като прибавим този лосион. За седмица ще видиш значително подобрение, после може да го ползваш профилактично веднъж на 4-5 дни.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 3a4f6824d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Отиди сама при личния си лекар и си вземи направление за дерматолог. Успех и не се притеснявай!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 50ebfbae37
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Купи си хранителна добавка цинк. Върши чудеса. Казвам го от опит. :) Чаят от коприва също помага много. Успех!

Ж,23

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 3e125885f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Аз бях така,но започнах да използвам обикновен сапун за ръце на Dove. На първата седмица видях ефект и се поизчистих. Започнах и да пия много вода- по 2 литра на ден. След като се измия със сапуна слагам цинкова паста,която струва може би 2-3 лв или крем Здраве с цинков оксид,колкото и смешно да звучи.
Много хора се оплакват,че сапуна изсушава,но при мен нямаше такъв ефект.
Дано да се оправиш скоро!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4e9310a4dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Това е много кофти проблем. Моето мнение е, че наистина както веле са те посъветвали, трябва да отидеш на дерматолог и да поискаш да ти даде направление за изследване на хормоните. После като излязат резултатите, дерматологът като ги види ще ти изпише най-вероятно антибиотици. Аз имах една приятелка, която беше като теб и й изписа антибиотик и около година го пиеше и сега кожата й е идеално чиста и без грим е много красива. Обаче няма как да ти кажа името на антибиотика, защото не съм лекар и не мога да рискувам, но определено трябва да пиеш според мен. Обаче назначен от лекар.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 60487f547a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Тук доста хора са дали различни идеи за илачи, но аз мога да ти говоря от личен опит.
Момче съм и вече 10 години имам същия проблем. Също като теб пробвах какво ли не, включително диети, изключвах мляко, глутенови храни, мазни храни и т.н. Отидох при дерматолог, който ми предложи няколко нови мазила. Мазах ги, но те също не ми помогнаха, даже напротив. Имам чувството, че като се мажа с нещо по лицето, пъпките започват да излизат все повече. В крайна сметка попитах дерматолога си за роакутан и той се съгласи. В момента го приемам и ми действа доста добре. Има множество странични ефекти, но за мен просто нямаше вече значение, защото 10 години минаха ей така напразно. Ако можех да се върна назад във времето, щях да почна още в началото да го приемам.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: da8e88fa26
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Недей да стоиш с дълъг ръкав през лятото, кожата ти трябва да диша свободно, че да се възстановява по-лесно. Разбирам притесненията ти, аз също имах акне по ръцете и гърба, наясно съм.
Продуктите срещу акне често изсушават кожата, затова е добре да я хидратираш допълнително с лосиони. Никога не подсушавай грубо с хавлия, това подпомага разпространяването на пъпките. Ако използваш спирт, задължително внимавай какъв процент е и кажи на фармацевта за коя област от тялото ти трябва. Не пробвай никакви домашни маски, може да стане по-зле от тях. Наблягай повече на измиващите лосиони и по-малко на грубата борба. Между другото на мен най-добре ми действаха специални измиващи сапуни със смрадлика, има ги във всяка аптека и струват около 2 лева, те са за проблемна кожа и акне.

Най-добре отиди при личния лекар и го помоли за направление за дерматолог и евентуално да ти каже името на някой добър в града ви. Така прегледът ще е безплатен, не е нужно майка ти да те придружава. Там ще ти предпишат подходящи медикаменти, те надали ще струват милиони, ще можеш да си ги позволиш. За балът не се притеснявай, гримът може да прави чудеса.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker