Липса на комуникация. Дали държи на мен? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Липса на комуникация. Дали държи на мен?
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1176 пъти
Здравейте!

За първи път пиша тук, иначе чета от време на време историите в сайта.

От известно време излизам с един мъж. Когато се виждаме, си прекарваме добре, забавляваме се. Нещата се получават като цяло. Усещам, че има интерес към мен, което ми допада доста.
Това, което ме притеснява е, че почти не ми пише. Ако ми пише, разменяме две думи, повърхностно. Не ме пита нищо конкретно или по-специфично, за да ми покаже, че го е грижа наистина. На живо разговаряме, но сякаш, когато говоря, отново усещам една незаинтересованост. Обича да превключва на негови си теми и не вниква в казаното от мен.

Аз като цяло съм за сериозните отношения и бих искала да имам такива с него, защото ми допада, но сякаш ми изпраща смесени сигнали. Не мога да преценя като каква ме "вижда". Когато излизаме ме прегръша, държим се за ръка, целува ме. Близостта я има, споделял ми е, че ме харесва доста, но комуникацията ни "бяга" сякаш..

Вие какво мислите относно липсата на комуникация между двама човека, особено онлайн? Може ли двама души да имат връзка без нея? Държат ли наистина един на друг, ако не се интересуват живо от битието на другия?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: d43513d29b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Иска някоя да мачка, опипва, но без да си говори с нея. Ако няма за какво да си говорите , какво изобщо правите? Слуша ли те, подкрепя ли те за нещо?
Без комуникация няма връзка. Хората не се събират да се опипват само и мляскат, а защото харесват другия като човек.При вас явно това го няма. Загуба на време.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: bb6833985d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Гледа себе си. Изчакай не се предоверявай. След време директно го попитай какво се опитва да скрие или компенсира с тези отношения? Не се предоверявай, сложи точка, когато е нужно

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b10ef6e2ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Не, не държат. Когато искаш да си с един човек, всичко негово ти е интересно. Ако не му е, това между вас е симпатично изкарване на времето, докато се появи нещо друго, което да е наистина интересно. Сори.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9880beb165
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Не, не държи на теб. Приятно му е да прекарвате заедно от време на време, но дотам.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d1d8cfe5f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ти видимо имаш нужда от добра комуникация, а той не може да ти я предложи. Понякога не става дума за чуждия интерес, а за чуждото умение за изслушване и водене на разговор. Вие сте в началото на отношенията си и ви е лесно да пренебрегнете червените лампички, но тук си описала една, която не е за подценяване. След две години ще ти е особено неприятно, че не те е чул и не се е опитал да те разбере. Днес темите ви може да се въртят около музика и спорт, но при една сериозна връзка ще обсъждате важни житейски решения. Имай предвид, че някои хора просто са "плитки"- говорят основно за битови неща, въртят само приятните за тях теми, обръщат всичко на майтап, те са страхотни за маса и ужасни за задушевен разговор на дивана. Не могат да подкрепят, да показват жив интерес към теб, да те изслушват внимателно, да ти вдъхват кураж, да ти показват нови гледни точки или да ти предлагат алтернативни решения. Внимавай с този. Или не се интересува особено много от теб, или просто не е добър в комуникацията.

Колкото до чатовете, те не са от особена важност. Триста пъти по-хубаво е да можете на живо да си прекарвате добре, отколкото цял ден да висите на телефоните и да пишете съобщения. Ако с някого излизате често и се забавлявате, въобще да не ти пука, че този човек нещо не обича писането на съобщения и все отговаря постно в чата.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ec7a89d2fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Опитва се да се разсее от липсата на друга жена чрез теб. Използва те.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 492b78f41c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Приятелски съвет, не се занимавай с него. Както горе ти казаха, ако го е грижа за теб ще ти пише и звъни. Ще те пита как си, човек който не пита как си, как е минал денят ти, значи не става. Аз се подлъгах така с един и още си сърбам по парата. Започнат ли да се оправдават и да се прикриват значи има нещо. Даже може и приятелка да си има. От колко време се виждате и колко често?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: fda9074e0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   При това положение аз самата бих загубила интерес.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 11ecfa28a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Харесва те, но не е влюбен в теб. Съответно му е все тая дали ще ходите или не. Може да направи връзка с теб, но не е хлътнал.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ff907cd578
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката:

Благодаря за мненията на всички! :)

До голяма степен съм съгласна с вас, затова и се опитах да прекратя отношенията ми с въпросния човек. If it's not a hell yes it's a hell no. Не бих искала някого да ме приема като развлечение за запълване на времето му. Бях много ядосана как се подведох да вляза в такава динамика, защото ми се е случвало и преди, а би трябвало да съм си взела някои поуки.

Човекът (той е около 30-те между другото) реши, че трябвало да говорим и ме убеди, че не се бил виждал с други и прекарвал малкото си свободно време с мен. Не трябвало да се притеснявам. Само че.. има голяма разлика между това да се виждаш с един човек, просто защото не се е появил друг на хоризонта и да избереш съзнателно да бъдеш само с един.. Не чух това от него.

Опитах се да говоря с него за нещата, които ме притесняват, за липсата на комуникация.. Каза ми, че така се държал винаги дори с бившите си гаджета, тъй като стана на въпрос. Едва ли не аз да се оправям. Няма решение на проблема. Но честно казано донякъде свикнах с липсата на комуникация в чата, с несъществуващите обаждания, с неособено задълбочените разговори.

Обаче, дойде ред на това да не се интересува особено кога ще се видим. Попринцип се виждаме веднъж в седмицата, тъй като работим и сме заети, но при добро желание намирахме време за поне още едно виждане. Това, което ме дразни най-много е, че ми каза, че в близките дни нямало да можем да се видим, защото е много зает с преговаряне на материала за важни изпити, които му предстоят, а вчера например се похвали как е излязъл с приятели. Уикедънт пък ще е зает със семейството му, за което го разбирам, важно му е... Обаче, връзка не се гради с виждания веднъж на седмица или на две... Това са 24-48 виждания на година... Някои хора във връзки от дистанция се виждат повече.

Та така, няма да мърморя повече. Мисля, че е повече от ясно, че не съм приоритет за него и просто нещата трябва да приключат окончателно. Яд ме е, че не ми го казва директно, аз нямам против да си кажем нещата такива каквито най-вероятно са, и всеки да продължи по своя път - самостоятелно.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 3b59e10324
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторке, знаеш ли в какво се състои онлайн комуникацията между мен и съпруга ми? Примерен диалог:
- Купи хляб на прибиране!
- Добре. За утре ще ми трябва изгладена риза.
- Всичките са ти изгладени.
- Браво!
- Ще закъсняваш ли?
- Не.
Това, авторке, е всичко и то не всеки ден. Ще кажеш сега: що за темерут, що за дръвник... Нито е темерут, нито е дръвник, просто зает човек и аз гледам да не го разсейвам. Има време и за гушкане, и за "Липсваше ми", и за общ душ, и за приказки, и за любов, но денят е за работа. Хора, които по цял ден се лигавят на телефона, ме дразнят, дори да са мои приятели. Вероятно, авторке, си от поколението, което така и не може да разберете, че телефонът е средство за предаване на инфомация, а не за свалки. Що се отнася до нивото на разгворите ви, заинтригувай го и ще те слуша. Ако занимаваш един целеустремен мъж, за какъвто явно става дума, с глупости като тези тук, разбираемо е да смени темата.
Добрата вест е, че това момче едва ли те използва за запълване на времето. Хора като него ценят времето си и не го пилеят с лека ръка. Така че топката е в твоите ръце. Просто порасни!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker