Имам ли прави да се сърдя и да ми е кофти - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Имам ли прави да се сърдя и да ми е кофти
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1454 пъти
Здравейте, наложи ми се да се изнеса спешно от мястото на което живея в момента, с търсенето на апартамент обаче ударих на камък. Беше ми трудно да намеря жилище, което да пасва на изискванията ми и бюджета ми.
Мой много близък приятел, на когото съм помагала безброй пъти даваше апартамент под наем- двустаен. Помолих го, аз да го наема, като му казах, че засега мога да му давам 700 лв, в никвкъв случай не искам да живея без пари, ще пазя апартамента като свой.
Той започна да говори как за него парите нямали никакво значение, има си хубава работа, дава други апартаменти под наем, че щял много да се радва да го даде на приятел. Искал дори и без пари да ми даде да живея там.
Разбрахме се все пак да помисли над предложението ми, чаках го 1 седмица, като вече усещах че нещо ме мотае и направо го питах.
Отговорът му беше, че 700 лв му се стрували малко, Мислел за наем от 900, но като за мен -800. Този наем били ок за тази локация и състоянието на апратамента.
Разбира се, без да му се обяснявам му отказах.
Стана ми някак доста криво, знам че никой не ми е длъжен и това си е доход, но си мисля че можеше да си спести обясненията за това колко не му е за парите.
Все си мисля, че ако не е искал аз да го наема или това което аз мога да дам му е ниско, можеше да ме излъже, че го е дал вече или да измисли нещо, а не да ме мотае и забавя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9736a3e1d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Да, съгласен съм, че беше редно от самото начало да каже и да не ти дава напразни надежди, но може би не е бил подготвен какво да каже, не е искал да те обиди, може би наистина е мислил да ти помогне в началото, но после е размислил, че 100 лв са си 100 лв. В крайна сметка няма какво да му се сърдиш, защото тия неща се смятат за сигурно след сключен писмен договор или поне до плащане някаква гаранция. До подписването на такъв всеки е свободен да си сменя решението и да преговаря, защото се предполага, че все още не е поел ангажимент официално. Аз самия цяла година търсех да си купя апартамент и на 2 пъти така се разбирахме със собственика, че дори и гаранция бях платил към агенцията да смъкнат обявата и пак се отказаха. В последния момент решаваха, че искат още пари или не им се продава. Така че докато няма черно на бяло договор, нищо не е сигурно.

И да ти кажа по-добре, защото все пак сте познати и ако се изпокарате после покрай сделката, може да си развалите и приятелството. От една страна такива неща по-добре да не са с познати, че поне да не те е яд, ако се изпокарате.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 44cb6bf3bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Не му се сърди, така ти ще излезеш лошата накрая, че се интересуваш само от материалното.
Искал е да се покаже на мъж, но после ако е видял как вървят наемите е размислил.
Може апартамента да не е изцяло негов и другия човек, да не е бил съгласен на този наем.
Премини и не обръщай внимание, нали знаеш че когато стане въпрос за пари приятели няма.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c27601383b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Нямаш право да се сърдиш, всеки има право да поиска за имота си колкото реши.
Ти направо си отишла с предложение и си дала оценка за наем, това си е обида, оценила си имота му доста по ниско от колото той е замислил, но той в името на приятелството ви не се е сърдил.
Как ще се почувстваш, ако приятел дойде и ти каже право в очите давай ми всеки месец по 200лв от доходите си, ей така, защото съм ти приятел. Ти точно това си му казала, наемът от жилището си е негов доход, дали работи за много пари или има още 10 жилища си е негова работа, но всичките му доходи са си негови.
Разбирам помагала си му, но надали си му помагала с безвъзмездни 200лв всеки месец, човека оценя помощта ти и приятелството през годините и ти предлага със 100лв по евтино от реалистичния за него наем.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: eb1c2bc3c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Приятелството си е приятелство, бизнесът си е бизнес.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 088be71d0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Да ти даде жилище под наем е най-сигурният начин да си развалите приятелството. Осъзнал го е през времето, което е имал за размисъл. Няма как да не започват да застават битовизми между вас и да не се натрупва напрежение, ако влезете във финансови взаимоотношения. Освобождаването на апартамента при евентуална некоректност от твоя страна също би било неприятно и проблемно за него, когато става дума за приятел. Не мисля че парите са му ръководещи. Според мен просто не е знаел, как иначе деликатно да ти откаже и затова е дигнал цената над летвата, която си посочила с идеята да се откажеш сама. Просто не те иска за наемател - иначе нямаше да се спотайва и да се налага ти да го търсиш. Аз също съм наемодател и винаги съм склонна, ако трябва да падна малко под пазарната цена, ако това означава да мога да си подбера по-читав и безпроблемен наемател, което да ми гарантира по дълго време спокойствие и сигурен доход. Имала съм сходна дилема, когато близки са искали да се нанесат в наше жилище под наем - човек, които ти плаща постоянно пари, няма как да не почне да се настройва срещу теб, да търси кусури, да му се струва, че се минава и плаща много итн, колкото и да е абсурдно. Просто така работи човешката психика и примери много. Ти просто си прекалено голямо неизвестно и вероятноста, ако му станеш наемател отношенията ви да се развалят е голяма, още повече както си обидчива. Постъпил е разумно, просто първата реакция е била спонтанна и не е имал време да размисли. Най-вероятно с решението си ви е спасил приятелството.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f16013dc79
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   "Разбрахме се все пак да помисли над предложението ми... " Ами помислил е и си е казал решението. Няма за какво да се засягаш.
Но обикновено когато между приятели се намесят парите, приятелството се разваля.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker