Защо сте толкова агреасивни към хората, с ограничени социални контакти? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо сте толкова агреасивни към хората, с ограничени социални контакти?
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1308 пъти
Пиша това, провокиран от много теми, последната, от които, е за снимките на жените във Фейсбук. Държа да подчертая, че не съм сексист, тъй като съчуствам и на жените, които имат малко социални контакти и им е трудно да си намерят приятел и, тук, стигам до същината на въпроса ми, насочен и към двата пола. Защо, се отнасяте толкова враждебно към хората, които имат ограничен социален кръг, не могат да си намерят гадже наживо, когато пращат покани във фб, ги наричате досадници, отчаяни, жалки загубеняци същевременно, казвате, че и в сайтовете за запознанства, вече, не може да се намери сериозна връзка. Аз, самият, съм на 22 години, студент съм трети курс, имам приятели, но, като цяло, социалните ми контакти са ограничени, а покрай това дистанционно обучение - още повече. А и от четириримата ми приятели, в момента, един има връзка, другите двама имаха, но скъсаха. По - оправни са от мен в това, да си намират гаджета, но, когато съм им намеквал, че ми е гадно, от това, че никога не съм имал приятелка, не ми обръщат внимание, иначе си се разбираме добре. В сайт за запознаства не съм пробвал, но, когато опитвам чрез ФБ, гледам винаги, ако пращам покана на някоя, да имаме общи приятели, не налитам просто така на момичета. Важно уточнение е, че досега, не съм пробвал да провеждам разговор с тези, които са ми приели приятелството, все нещо ме спира. Но, ако се реша, знам, че не трябва да започвам със ,,Здравей, как си", или още по - лошо като ,,Много си сладичка" и др. подобни, това си е отвратително, наясно съм, че трябва да държа нещата да стават по - непринудено. Също така, нямам нищо против, да се срещнем на публично място с много хора, ако тя има някакви страхове от мен. И, отново подчертавам, че не съм женомразец, тъй като съм сигурен, че има и жени в мойто положение. Дори ми се струва, че при тях е още по - лошо, тъй като е прието, обикновенно, мъжът да прави първата крачка. Ужасно, ако се очаква ти да чакаш, а никой не те кани. В тази връзка, съм ядосан на общителните жени, че се опитват да изкарат трудностите при намиране на гадже за проблем на мъжете ,,женомразци", без да обръщат внимание, че по - затворените представители на техния пол, също са зле в това отношение.
За завършек - призовавам ,,готините" мъже и жени, да не бъдат толкова осъдителни към тези, които са по - ,,смотани'' и не могат да си намерят партньор, защото се случва мъж и жена да късат, да се развеждат,широкият социален кръг от контакти да се разпада и др, подобни. Тогава, да ви питам, ще ви е приятно ли, да сте сами, да нямате деца и да гледате чуждите двойки и семейства, когато сте навън. Не, че ви го пожелавам, но в живота, стават такива обрати.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 26502fe47f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Никой не ти е длъжен да ти търси жени. Намери си топките и сам "ходи на лов"

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 0a48b6057c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Номер 1 се е изказал малко рязко, но си е прав, иначе те разбирам и аз имах проблем при общуването с жените, но го реших като говорих с много жени. То реално 90% от мъжете не знаят как да играят една мацка, а просто са имали късмет и са били на точното време и на точното място и са успели да я свалят дадената мацка. Естествено те са подхождали по всякакъв начин за да имат гадже до себе си.

Но тук бъркаш, при жените е по-лесно защото реално мъжът прави първата крачка и те само като жури определят дали да излязат с него или не. А тези жени на които им е трудно те са малко и имат комплекси или прихологически проблеми и ги е страх да се отпуснат.

Колкото до хората, те няма да се променят ако си изостанал с материала по-добре да си мълчиш, лъжеш ги че си имал 1-2 приятелки и толкоз. Иначе ще се подиграват, такива са хората.

А пък на теб ти е време да се научиш да сваляш жени, не за да си някой плейбой ами едни основни умения да имаш как да третираш жените как да ескалираш с тях. Че ако се забави след години ще пускаш като обичайните теми 30 девствен. Недей така момче ами се подобри. Животът си тече и срамът и страхът ще те спират. Избий си всякакви комплекси от главата и не слушай тоз и онзи че вече ти било късно и че не ставаш за нищо. По лека лека действай и ще успееш.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ea821dcbf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Ограничените социални контакти са избор. Жена съм и малко ми е тъпо да си мислиш че всяко едно свободно момиче което не се фота с мъже и куп приятели е закъсала и търси съжаление. Ми не някои просто сме свободолюбиви и трудно успяваме да си намерим подходящата компания, особено когато са ни наранявали в миналото и сме станали адски трудно доверчиви. А за свалките у фейса, дразнещи са. Профила ми е там с реални снимки само заради пандемиите, защото работих с него. Пък и се абонирах за забавни страници филми и музика и го ползвам и за разтуха. Но много се дразня накой с 1000 приятели, писал се сингъл на главна страница направо крещаш че е сваляч почне да предлага приятелства и да пише на лични може ли да се запознаем? Чакай бе пич, тва е соц медия не сайт за запознанства. Да ме виждаш облечена в секси бельо и предлагаща се на снимката? Едва ли. Ми тогава какво търсиш? Допаднало ти някое момиче, я самотница я да зема да и пиша па видиш ми вързала. Нищо че успоредно с нея си пише с поне още 10. Жалка картинка. Ей за тва моят кръг е тесен, не защото съм жалка и окъсала, защото съм жена с характер и знам какво търся, определено не тъпа забивка по месинджър. И като гледам накъде върви още по тесен ще става.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 943a7fcb66
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Е как да стане, като не им пишеш?! Ами не е нормално човек да не може да разговаря свободно, дори с непознати. Не са ти виновни другите, просто опитай, не боли, споко.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d4fb688d44
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Оня от темата с Фбука е нагъл, нахален, досаден. Помислил си той че, може да нарежда какво снимки да качват жените, пък да си пишели дали са обвързани защото видиш ли той специалният закъсаляк не можел да се уреди с жена.
Различно е.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 05bb35fc70
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   На всеки би му било приятно, само че не всеки ще си признае. И нарича тия досадни все едно има хиляди дето го или я харесват и вече му е омръзнало от толкова много покани един вид. Правец. Това е идеята.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 6e8612c228
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Когато човек има проблем, трябва да положи някакви усилия, за да го реши, не да чака от другите да се съобразяват с него, да го му го решат, а той да си остава в "зоната си на комфорт". И когато това не се получи, започват да упрекват всички други, да агресират и да търсят вината в тях. Затова в отговор получават същата реакция. Няма как да оплюваш жените, да твърдиш колко са недостойни , в същото време да търсиш жена за да не си сам и да се дразниш, че никоя не те иска. Очевидно, нещата не работят така.
Като си срамежлив, затворен и не можеш да общуваш, търсиш начин да се промениш, на психолог ли ще ходиш, литература по въпроса ли ще ползваш, с воля ли ще си налагаш да говориш и да контактуваш, ти си решаваш, въобще работиш върху проблема, вместо да чакаш да дойде "правилната жена" в "правилния момент и на правилното място". Дори да стане, не можеш ли да я задържиш, пак ще си останеш сам.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: cb3503f62d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Някои жени просто чакат друг тип мъж да им пише. Ако им пише мечтания тип мъж, едва ли ще го отхвърлят.
Има и екстровертни жени и трябва да не ги притискаш много преди да са се отпуснали.
Според мен може би трябва да си редактираш Фейсбук профила. За един профил във Фейсбук е много важна визията и това да се качват снимки където в женска компания.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 00ddac4d8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз не виждам защо го нападате автора. Друга тема, която се споменава не съм я чела, но ще коментирам по тази. Пределно ясно е на всички, че хората сме различни, някои са по-затворени. Съответно им е по-трудно. Не само за намиране на гадже, а като цяло. Та понеже всички се стремят да са "вървежни" и много "готини", направо си е срам да си признаеш, че не си от тези. Авторе, бас държа, че тези, които са ти писали по-горе са далеч от това, в което сами се мъчат да се убедят. И себе си и другите, в това число и теб. Идеален си да се изтъкне някой на твой гръб. Но това е друга тема, казвам просто да не се впрягаш. И сега по темата конкретно - търсенето на гадже не трябва да ти е самоцел, просто, за да имаш. Ако наистина ти хареса някое момиче ще трябва да направиш опит да я спечелиш. Но тогава ще имаш вътрешния стимул. И ще ти се получи много по-лесно. Ако ти се мъчиш да заговаряш тази и онази, само заради идеята, че си на еди колко си години и трябва и ти да имаш гадже, просто не е твоето това. Не се мъчи да се вкараш в рамка с останалите, ти си си ти. Намери си твоето, как ти се чувстваш сигурен и спокоен, ще си намериш и твоето момиче. Казвам ти го като човек, който никога не е бил от тези "готините" и "отраканите", нито съм се стремяла да съм такава. Напротив, много затворен човек съм. Но който мъж съм искала, съм го имала.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 39d2d72dd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Най-често става дума за едно от двете:

1. групата "егото ми е много по-добро от егото ти" - както се разбира, това са комплексари, които имат нужда да се изтъкнат някак и да залъжат себе си, че не са загубили и че още се води някаква война, която да спечелят. И понеже нямат с какво друго да блеснат, се стига до това. Същото е пълна абдикация от каквито и да било други сравнения - малко над това да кажеш, че дъвчеш храната по по-добър начин от оня там или че вдишваш кислорода по-качествено от оня некадърник. Същото поведение е характерно за доста ниско АйКю - ако имаха по-високо, щяха да намерят по-изтънчен начин да правят същото или дори нямаше да го правят - според това колко повече са им мозъчните гънки.

2. групата "правете се, че корабът не потъва, господа" - понякога някои хора се чувстват застрашени от онези, които не са като тях - смятат ги за по-добри /бонус към липсата на самочувствие - другите са по-добри от теб/ и затова се стараят да демонстрират презрение и лошо мнение с идеята да внушат на навалицата по най-шумния възможен начин, че тези хора не струват. За разлика от първите, които имат нужда да убедят себе си, че не са пълен талаш, тези са зарязали убежденията и гледат да лъжат останалите, за да не ги усетят и те - върховният срам за такъв човек.

Нали си виждал малките кучета как лаят по големите? Мислиш ли, че не осъзнават колко са дребни? Номерът е да стреснат голямото /което да създаде илюзия, че са страшни в очите на околните/ или поне никой друг да не усети какви малки, пухени кутрета са те, миличките! Големият и страшен... Пухчо напада с розовата си пижама на котенца! При мисълта се скъсвам от смях.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker