Ще се женим, евентуално.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ще се женим, евентуално..
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1851 пъти
Здравейте, ние сме една двойка, доста закъсняла с бракуването. Първо аз го чаках много време да ми направи предложение. През това време ни се роди дете, той си смени местоработата, преместихме се в друга държава, направихме много промени в живота си, минахме през най-различни трудности, включително и тази епидемия в която той беше в чужбина а аз раждах сама. След много много препятствия дойде ред на бракуването. То ще бъде най-вече документално, няма да каним роднини и да правим шоу. Искаме да се оженим защото и двамата се обичаме безкрайно много и защото знаем, че не искаме да бъдем с други хора. Процедурата по събиране на документите вече е стартирала. Остава съвсем малко. Тук обаче идва голямото ОБАЧЕ... ами караме се, по точно той се изнервя за глупости с което много ми нарушава баланса, става голям проблем и в такъв момент си казвам, че няма как да се бракувам с него. Всичко това се случва само в петък вечер или в събота. А в неделя и на двамата ни е зле, защото не сме спали. В понеделник сме парцали. Всичко това се случва тайно, да не видят децата(имаме още 1 от предишна връзка), да не чуят съседите, не споделяме с никой, приятелите и родителите не знаят. Всички мислят, че нещата при нас са цветя и рози. Да, обаче ние имаме нужда от съвет. Говорим си, обещаваме си, четем статии как да имаме щастлива връзка. Стигнахме до там да правим договор и докато го обмисляхме през седмицата бяхме щастливи и спокойни. Дойде събота, той видя, че искам да сложа саксия с растения на покрива на гаража, който е сив и скучен, а имаме изглед към него от един от прозорците. Побесня заради саксията, започна да нервничи, да вика и каза, че отива да ми събира куфара и да се изнасям. Аз се разплаках, много се разстроих. Постоянно ми повтаря, че няма негови неща, всичко е общо, но аз не мога една саксия да сложа без негово удобрение. И по лошото е, че неговия отказ е в комбинация със скандал. Страх ме е от скандали. Страх ме е, че както всичко е спокойно той може да се ядоса. Миналата събота пътувахме, бяхме на едно невероятно красиво място в швейцария. Но не бях щястлива, защото той избухна, за това, че съм избрала далечен паркинг на навигацията. А то нямаше по близък. Ужасно негативен е. Не е така с приятелите си. Пред тях е готин и забавен, усмихнат, учтив, щедър. Никой не знае какъв е вклъщи. Когато се изнерви бързо му минава, но не и на мен. Аз много се напрягам, не ми се отразява добре. После се извинява, казва че не харесва в мен това, че дълго се сърдя и ме упреква, че след скандал трябва бързо да ми минава, което ме ядосва още повече. Аз не желая скандали за дреболии. След скандалите той не спира да ми повтаря, колко ме обича, колко е щастлив и как не иска да ме загуби. И така всяка събота. Какво да направим? И двамата искаме да живеем спокойно. Не искаме да се разделяме, искаме да намерим начин той да не се изнервя и аз да не живея в страх.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 1d0ef67b43
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   За изнервянето има лудници..... а а а ,само па тоя има нерви.......другите немат.....ай сиктир...

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 81f295b95b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Ако питаш мен, не се омъжвай за него. Не сте един за друг, той иска да контролира нещата и всичко да е с негово позволение, както със саксията а така не се живее. Баща ми е същия, и ти казвам бягай. Не стой с него, само защото се страхуваш от самота или, че няма да си намериш друг. Този не е за теб, ти сама каза пред приятелите си е един, с тебе е друг. Това не е честно. По-добре не се занимавай с него.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f227aed0ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не сме ние да казваме какво точно да правиш, но наистина ли си щастлива с този човек? И как всичко това оказва влияние върху децата? Аз израснах в семейство където мъжа определяше какво ще става. Викаше, крещеше, блъскаше. Дълго време имах стрес, при най-малкото викане, даже да не е насочено към мен, изпасах в паника и замръзвах на място. Наще се разделиха аз като бях на 18г, жалко, че не беше по-рано. Сега майка ми е много по-щастлива. Като помощ може да потърсите специалист със спряване на гнева! Помислете си сшед 10 години ако сте пак на това място дали не бихте съжалявали.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 7daf7c88c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Да не е да си пийва/те и губите контрол и двамата?

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 763a9ccde0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Той винаги ли е такъв или сега се е вкиселил ? Не мисля , че е добра идея да подписвате . Аз бих се чувствала ужасно , ако мъжът ми се държи така или ,който и да е в близкото обкръжение . Случаят със саксията е абсурден ! Можел е съвсем спокойно да ти каже причината ,поради която не желае , а не да вряка и да те стресира. И разбира се е важно , ти като домакиня да можеш да си решаваш някакви въпроси по дома . Не си я сложила върху колата му , я!
Ако му се случват тия истерики напоследък , може да е изнервен по някакъв повод . Например , административни занимавки покрай документите или нещо друго . След като разговаряте и обсъждате ,трябва и това да можете . Но някои черти са си вече вкоренен характер и не знам до колко могат да се коригират .

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5829b29402
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Авторката търси решение, не си търси друг мъж.Той другия мъж все едно ще е идеален.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 556d982383
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   Според мен проблема ти е малък, просто трябва да си промениш начина как да говориш с него. Всяко щастливо семейство се гради с женска хитрост, начина е да накараш мъжа да мисли, че твоето желание е всъщност негово и дори че идеята е негова, така нещата работят перфектно, а ти си седиш на дивана.
В случая със саксията, аз на твое място не бих тръгнала да слагам сама саксия. А ще действам по друг начин. Когато сме спокойни и нахранени, след вечеря, ще се разходя из стята до прозореца, ще се загледам навън и ще кажа "Скъпи този сив покрив на гаража загрозява гледката, мислиш ли, че можем да сложим някакви саксии с цветя там или поне давикнем майстор боядиса покрива шарено, какво ще кажеш?". Така той няма да крещи, а ще се замисли, може ли да се направи нещо с тая гледка и дори ще ти обясни, защо не може да е саксия. А ако може саксия, той ще я сложи, за да не вдигам тежко, аз само ще полея.
Искренно вярвам, че той те обича, но си има технически аргументи, защо не може саксия на покрива на гаража. Не мога да знам без да съм видяла самия гараж, но ако покрива е от ламарина, от поливането на цветята, ще прокапе вода ламарината ще ръждяса и т.н., ако е циментов покрив може в предишните дни да е видял пропукване или теч от вътрешната страна на тавана на гаража , може и нещо друго да е, той знае защо не ти дава да сложиш там саксия, но ти не говориш с него, ти направо правиш каквото си си наумила, без да обмисляш че може да създадеш технически проблем с действието си. Вероятно си тръгнала и на контра на неговото нервничене да му викаш отсреща и си го разпалила още повече за да тръгне да те заплашва със събиране на куфар.
Пред приятелите е забавен, усмихнат, учтив, защото той не страда от техни решения.
Да тръгнеш да слагаш саксия на покрив, за един мъж е все едно на някоя жена да идеш да й преподредиш по свой си начин кухненските шкафове, да й сложиш подправките не в бурканчета, а в дървени сандъчета примерно.
Дано си разбрала какво исках да кажа.
Моят мъж твърдо искаше са живеем в неговия апартамент в центъра на града, с голям булевард пред входа, познай къде живеем днес. В село на 15км от града, а апартамента стои празен. Ако го питаш убеден е че той е искал да купим къща на село, само аз си знам как, но пред хората бих потвърдила, че идеята за село е негова.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: d8fee3cefd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   През дългото време докато го чакаше да ти направи предложение, не го ли опозна поне малко що за човек е, какъв му е характерът, че е избухлив и че е "безкрайно негативен"? Или въпросът беше да не изтървеш обекта, че може и да не се появи друг? Защото някак си не ми се връзват редовните ви скандали, неговите изблици и твоите сръдни с " безкрайното обичане". Като не искате да се разделяте трябва сами да си изградите хармонични отношения, да се научите да си овладеете негативните емоции, да правите взаимни компромиси и да си преодолеете малко егото. Защо не потърсите помощ от психолог/семеен консултант? Но без вие двамата да промените нещо в себе си и той няма да ви помогне. Говоря и за двамата, защото тук виждам нещата само от ТВОЯТА гледна точка. Вероятно той пък би изредил неща, които го дразнят в теб. Истината е някъде по средата.
Апропо- много грозно звучи това бракуване. Защо не сключване на брак? Бракуване е констатиране и изхвърляне на негодна, развалена стока. Ако смятате отношенията си за нещо такова едва ли ще искате да ги узаконите?

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 3a7ec8e933
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Ако не можеш да приемеш да живееш с избухлив човек, просто не го прави. Някои хора по-бурно изразяват емоциите си, други са по-сдържани. Виждала съм двойки, които изглеждат като куче и котка, но всъщност са задружно и щастливо семейство, както и такива, които са върха на галантността и добите обноски, но иначе се мразят и си изневеряват. В нашето семейство аз съм тази, която вдига пушилка за нищо, но съпругът ми е свикнал, горкият, и не се връзва: оставя ме да си изкарам лошотията. По същия начин и аз се старая да не забелязвам някои негови досадни навици като да си оставя вещите не по местата им, а където му падне.
В никакъв случай не съдя, не обвинявам и не оправдавам бъдещия ти съпруг, авторке, но човекът просто е такъв. Друг щеше мълчешком да премести саксията, трети би обяснил възраженията си тя да е точно на това място, но има и такива мъже, които в раздразнението си може и да я счупят.
Ти самата казваш, че "бързо му минава", значи избухванията нямат някакви дълбоки корени, а са израз на моментно раздразнение. Аз пък ще ти кажа, че с хора като теб също се живее трудно. Майка ми е от този тип. Тази жена помни като слон. Помни с години най-дребната забележка, най-незначителното повишаване на тон, най-невинния упрек. По думите й вечно някой й "крещи", "обвинява я", "тормози я", "пренебрегва я" и т.н. Близките й се научихме да ходим около нея като по минно поле, никога не се знае в кой точно момент ще се обиди. Човек трябва да е малко повече над нещата и да проявява разбиране към емоционалността на другия. Ето, твоят партньор след спречкване ти се извинява, обяснява, съжалява, т.е. показва уважение към чувствата ти и негласно моли за повече толерантност.
Последния човек, който би посъветвал жена да търпи тормоз, съм, но в случая мисля, че преиграваш. Внимавай, защото хората, които вечно държат другите отговорни за собствените си емоции, обикновено печелят тяхното внимание, но не и тяхната любов.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 2700073de6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Само Събота и Неделя.... явно тогава има повече време да ти обърне внимание, понеже почивате и сте повече време заедно.
И един вид, само скандали вдига тоя.
В него е проблема, трябва да се коригира.
Ако не може, просто се махай. Това че ти повтаря, че те обича, е защото го е страх, че след поредния скандал за дреболия може да те загуби и да му се спре безплатния секс.
Това е.

Яго.

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 12a1a04921
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Леле... С такъв не бих живяла! А и такъв баща за децата си не желая! Поне не и да израстват в такова "семейство". Но ако вие твърдо не желаете да се разделяте и ти не искаш да свикнеш с този начин на живот, потърсете помощ от добър психотирапевт. Ако не се промени и тогава, мисли му. Но подобна задача е трудна и със съмнителен изход. Бъдете щастливи!
ж33

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 2218c72c79
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Семейна консултация.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: ca1ca09420
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Определено не е за тебе.Това е токсична връзка.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9131fa347e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Очевидно е, скъпа! Макар да е съгласен на думи с брака, същият го изнервя и подлудява. Не е важна саксията, а това, че ти си сложила нещо някъде, на място, което смята за свое, но не си го питала. Все едно слагаш него някъде... например в брачна двойка? Виждаш ли приликата? Нещата са на подсъзнателно ниво - задействано е някакво чувство за страх и териториална заплаха. Това вече не е неговия гараж, а вашият гараж. Всичко вече не е негово, а ваше. Навсякъде човекът вижда загуба на лично пространство, някаква инвазия в живота му, чувства се все едно е в крепост, а ти вече пробиваш крепостните стени.

Според мен е добре да се опиташ да поговориш с него за брака и да видиш дали има смисъл от такъв. Не говоря за разделяне - пак можете да си живеете заедно, ако се спогаждате, когато му мине ужаса от брака. Но целият този екшън се дължи на вътрешният му страх от бракуването. Нали видя, че е навит да бъде документално, без роднини и шоу - все едно чие е било предложението! Той иска това да мине бързо и да го забрави, но дори така идеята го ужасява до дъното на душата му. Стреми се да се прави на смел, но вътрешно е като дете, което се напикава в леглото си. И докато правите планове за брак, ще става все по-лошо. Тази бърза документална процедура ще го тормози до последно, а не се знае дали той ще се успокои след самата церемония. Човекът има или предбрачна треска, или като цяло го е страх от брака - и в двата случая да продължите по план е изключително лошо решение.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 7af895cd9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Чудя се дали изобщо има хора един за друг. Да са толкова перфектна комбинация, аз лично в живота си досега такава двойка не съм срещнал. Връзка без проблеми няма, трябва да седнете и да говорите дълго и сериозно. Не одобрявам коментара на номер 2, не може като имате дете заедно, толкова време да сте били заедно и изведнъж не сме един за друг и чао. Това се прави когато още в началото на връзката нещата не са окей. Всеки брак / връзка минава през трудности, ако толкова се обичате, ще намерите начин.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c6d451b4f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Майка ми се държеше така с мен години наред, е познай много зле ми се отрази на психиката и всичко. Не бих живяла с подобен човек или имала нещо общо.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 0e50e8b25c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Номер 7 ти е дала чудесни съвети. Ако не искаш да се разделите или да живеете в малък ад, послушай я. Аз също обикновено тръгвам с рогата напред и се заформят скандали с мъжа ми за пълни глупости. Но напоследък виждам, че с малко хитрост се отварят много врати. Когато искам нещо, просто му подмятам идеята и малко аргументи в полза защо това трябва да се направи или сравнявам кой какво има и колко хубаво би било и ние да имаме и той сам стига до решението, към което го подтиквам. И накрая си мисли, че идеята едва ли не е негова, а всъщност аз съм инициаторът. Ако послушаш тези съвети и бъдеш малко по-дипломатична, ще имате много по-щастлив и спокоен живот.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c5bd672d97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Toва е изграден характер, не очаквай да се промени заради теб. Няма смисъл от илюзии - прецени си можеш ли да живееш и да си щастлива така или не. До каква степен си готова на компромиси?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 3f1de03578
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   О, 7 е изключително права. Жалко, че тази женска хитрост я владеят малко жени. Трудно е човек да е овладян във всяка ситуация, като жена го казвам.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c58fbc70a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Че то днес още ли се жени някой?

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5a43c1982a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   "Стигнахме до там да правим договор и докато го обмисляхме през седмицата бяхме щастливи и спокойни. " - щом до това сте стигнали, това не е семейство, а съжителство като съквартиранти. По добре се разделяйте докато сте още млади, животът е кратък, не си струва да го съсипвате!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 8aa8ab8ad8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Мила този си е истерик по рождение. Освен, което има и нарцистични наклонности. Постоянно гледа да ти вменява вина, дори когато той е виновен. Така те мачка психически и на по-късен етап може да стигнеш и до сериозни психически проблеми. За пореден път жените доказвате, че нямате преценка за партньора ви в живота ама грама. Какво му хареса на тоя истерик и дребнав човечец??? Предполагам финансовата сигурноста, която ти е осигурил. Но душевното спокойствие, да си в мир със себе си това е най-ценното и важно за един качествен живот. Пари се изкарват. Разсипаното здраве, няма кой да то върне.




Чингис Хан

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker